Historische trendbreuk. Wilders zet het licht op naziroepertje Pechtold.

 

Vandaag bij de Algemene Beschouwingen in de Kamer trachtte Pechtold Wilders in de schoenen te schuiven dat hij een nazi aanhang had. Dit baseerde hij op fotootjes die de extreemlinkse actiegroep Kafka had gemaakt bij de PVV demo van afgelopen zaterdag. Of waren ze daar wel gemaakt? Dat viel in veel gevallen niet vast te stellen. De foto’s waren met extreme close up gemaakt. We zagen op een van die foto’s iemand die de Hitlergroet bracht. We zagen geen uitvergroting van die foto.

Dat Pechtold de activiteiten van Kafka opvoert als ‘feiten’ in de Kamer is het bewijs voor zijn algehele miezerigheid. Dat stelde Wilders terecht vast.

Nu kunnen we over die fotootjes veel zeggen. Bijvoorbeeld dit.

Maar daar gaat het me nu eventjes niet om. Waar het mij om gaat is dat Wilders de trend draaide. Het was daarom een historisch moment.

Pechtold probeerde Wilders in de nazihoek te duwen. Achter hem zat de PvdA fractie laf mee te knikken. Maar wat Wilders deed was geniaal: Hij ging niet in de verdediging. Hij ging in de aanval. Wat hij in feite zei, was: Mijnheer Pechtold, waarop baseert u eigenlijk uw eigendunk? U bent een miezerig mannetje. U heeft geen recht van spreken. Ik ga mij niet verdedigen tegen u, want u heeft niet het recht mij moreel de maat te nemen.

En dat is dus een historisch moment. Wie, zoals ik, het politieke debat over de immigratie in Nederland over de afgelopen veertig jaar gevolgd heeft, weet dat Wilders hier een trendbreuk veroorzaakte.

Al veertig jaar lang werden degenen die kritisch waren over de immigratie in de nazihoek gezet. En wat was daarop de reactie?

Janmaat werd cynisch en ging alleen nog maar indirecte uitspraken doen, uit angst voor de rechter.

Frits Bolkestein werd EU commissaris en trok zich terug uit het debat.

Pim Fortuyn toonde zijn oprechte woede, of reageerde met humor. Na eindeloze demonisering werd hij vermoord.

Maar nu, met Wilders, eindelijk, is daar de frontale aanval op de geloofwaardigheid van de naziroepertjes:

“U bent te klein, te miezerig, om maar een minuut serieus te nemen!”

En tegen Slob: “U bent net zo miezerig!”

Je zag dat Pechtold hier niet op had gerekend. Hij werd onzeker. Hij begon over iets anders, de Europese verkiezingen. Hij zei dat hij het Wilders niet wilde aanrekenen dat er ‘extreme types’ naar zijn demonstratie waren gekomen. “Niemand kan mensen verbieden om naar een bijeenkomst te komen.” Wat hij dus eerst wel deed, met zijn domme geroep over die Princevlag die een NSB vlag zou zijn. Pechtold realiseerde zich te laat hoeveel risico hij had gelopen, en dat hij plat op zijn plaat was gegaan. Hij had geen opties meer. Wilders had hem verbaal totaal in de hoek geslagen. Bam!

Het is nu duidelijk hoe je die naziroepertjes moet aanpakken. Spreek ze aan op hun ongeloofwaardigheid. Zoek nooit de verdediging. Dat is precies waar ze naar harken. Blijf op koers, snijd de werkelijke problemen aan in dit land. Laat je niet afleiden door de Pechtoldjes van deze wereld.

Kijk het filmpje hier terug, en zie de geschiedenis waarin Pechtold staat. En zie dan hoe belangrijk het is dat Wilders eindelijk de trend keert. Zet het licht op de naziroepers!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

11 reacties

 1. Normaal gesproken kan men ook van Wilders verwachten dat deze zich in de Tweede Kamer houdt aan de daar geldende mores. Scherp van de tong, maar evengoed wel over het onderwerp. Wat we hier zagen was dat Pechtold Wilders in het diepst van zijn ziel beledigde en eindelijk – eindelijk! – de wind van voren kreeg van een – dit keer echt – boze Wilders.

  In de media had ‘men’ het de afgelopen jaren al te geregeld over een boze – nee, woedende – Wilders. Dan zag ik de beelden terug en dacht ik: “Nou, hij was naar mijn idee veel te netjes gebleven”. Geregeld adviseerde ik hem in mijn blogs om toch eens wat harder van zich af te bijten, met name bij al die beschuldigingen van extreem-rechts, nazistisch, islamofoob, xenofood zijn. Dit keer heeft hij dat beter dan ooit eerder gedaan en hij hoeft zich van mij voor geen enkel gebruikt woord te schamen.

  Sterker, hij heeft een voorbeeld afgegeven. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met al dat PVV-bashen.

 2. Andre van Delft

  26 september 2013 om 02:19

  Caroline, ik zocht even op Google en vond deze boeken:

  Liberalism Is a Mental Disorder: Savage Solutions, by Michael Savage
  http://www.amazon.com/Liberalism-Is-Mental-Disorder-Solutions/dp/B000RWD3LO

  The Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness by Jr. M.D., Lyle H. Rossiter (een psychiater)
  http://www.libertymind.com/
  http://www.amazon.com/The-Liberal-Mind-Psychological-Political/dp/0977956318

  Het zou me niet verbazen als veel van onze linkse landgenoten inderdaad een zwakke geestelijke gezondheid hebben.

 3. Tja, niet alleen links zijn (want wie is dat nu niet in Nederland, bijna iedereen helaas) maar je ook nog eens links noemen, is geen politieke overtuiging maar een psychiatrische aandoening. Tenminste, zoiets zou ik zeggen als ik links was en me zo noemde, want schelden en verdachtmakingen zouden dan mijn eerste, tweede en derde natuur zijn.

  En twitter laat dat staan, van dat omleggen? Ik dacht dat er bij het minste of geringste meteen (net als op you tube en facebook) direct tot verwijdering/afsluiting werd overgegaan.

 4. Ik stond op Koekamp een hele tijd vlakbij mensen in een rolstoel en ik was er zo trots op dat ze gekomen waren, ik ben gezond, voor mij is het makkelijk, ik stap in de auto en ik rij erheen, daarbij komt dan nog dat ik bij onraad nog wel een sprintje kan trekken, deze mensen zouden aan de goden overgeleverd zijn als er rotzooi getrapt zou worden.

  Die mensen hadden waarschijnlijk de wekker knap vroeg staan die zaterdag, een heel getob achter de rug om er te komen, kosten betaald uit hun toch al niet zo rijkgevulde “uitjes-spaarpot” en dan durft die gore gluiperd van een Pechtold die mensen uit te maken voor neo-nazi en wat niet al. Het is om te kotsen.

  Ik ben er zeker twee uur geweest, ook genoeg rondgelopen om heel veel mensen te zien en geen nazi symbool of hitlergroet kunnen bespeuren.

  “Ik maak me zorgen” zegt Pechtold dan nog over die demo. Wat een leugenaar. het enige waar hij zich zorgen over maakt is of ze snel genoeg doorgeduwd kunnen krijgen dat euro kritische partijen niet meer mee mogen doen met zijn EU toren van Babel project.

  En, je kon er op wachten, de eerste PvdA hersenloze loopt op twitter al te suggereren dat Wilders omleggen misschien de beste optie is.
  Walgelijk.

 5. Dergelijke praktijken blijven voortbestaan indien de burgers in de anonimiteit blijven en niet samenwerken om dergelijke personen, partijen, organisaties en media hun gang laten gaan. Er is maar één antwoord op; sluit je aan bij het netwerk van Zwaan-Kleef-Maar-Aan.

  http://www.youtube.com/watch?v=sx2RIR23L5o

 6. …….en bovendien was het natuurlijk een prachtig gezicht, eerst ballon Pechtold te zien leeglopen (kennelijk toch niet echt een vaardig debater als het eens buiten de gebaande paden gaat), en daarna Slob. Die laatste liet zich wel heel fraai in de kaart kijken, want (impliciet) mocht van hem Pechtold wel beledigende opmerkingen richting aanhangers Wilders doen, en omgekeerd, Wilders daar niets op terug zeggen. Slob weet het duidelijk niet, dat tweeërlei weegsteen de heer een gruwel is. Dat, of hij trekt zich er niets van aan, dat kan natuurlijk ook.

 7. Wilders laat hier volgens mij nu juist zien dat het nergens voor nodig is, rechtszaken te voeren over zaken als dit. Want waarom een rechter laten zeggen dat iemand het dak op kan, als je dat zelf veel beter doet? En je haalt er boven een zekere leeftijd, rond een jaar of 12, toch ook je vader en moeder er niet meer bij, als Alexandertje je weer eens heeft proberen te pesten?

 8. Ik ben ook niet voor dat soort rechtszaken maar het zou wel eens de enige manier kunnen blijken
  om voor eens en voor goed van dat soort rechtszaken af te komen.

  Misschien komt men dan tot inzicht dat je niet vrijheid van meningsuiting kunt hebben én lange tenen tenzij je continue dat soort rechtszaken wil voeren want dan is het einde zoek.

  Ik hoop dat er dan definitief gekozen moet worden tussen lange tenen en vvm en welke van de twee we nu liever hebben.

 9. Andre van Delft

  25 september 2013 om 16:23

  Wie weet hoe onderstaande zaak is afgelopen?

  04-11-2009 Gerard Spong verdedigt Alexander Pechtold

  DEN HAAG – Advocaat Gerard Spong zal D66-leider Alexander Pechtold verdedigen in de zaak die de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn en de Stichting Beeld van Pim tegen Pechtold willen aanspannen. Dat heeft D66 woensdag gemeld.

  De twee stichtingen deden dinsdag aangifte vanwege uitspraken die Pechtold over Geert Wilders deed in het tv-programma De wereld draait door. ”Met de uitlatingen dat Geert Wilders staatsgevaarlijk, extreem rechts en haatzaaiend zou zijn, gaat de heer Pechtold zijn boekje ver te buiten”, vinden de stichtingen. ”Met de aangifte willen we voorkomen dat er een derde politieke moord wordt gepleegd na de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.”

  D66 laat weten de beslissing van het Openbaar Ministerie over vervolging met vertrouwen tegemoet te zien. (ANP)

 10. Dat is stap twee inderdaad. Al ben ik in principe helemaal niet voor dit soort rechtszaken.

 11. “Mevrouw de voorzitter, ik ga me hier niet verantwoorden voor de heer Pechtold, in geen honderdduizend jaar, u bekijkt het maar.”

  Amen.

  En ik hoop van harte dat griezel Pechtold door iemand voor het hekje getrokken wordt vanwege groepsbelediging en haatzaaien.

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑