Regeringscommissie wil Arabische identiteit Frankrijk.

IMG_7605

 

Gisteren kwam een Franse regeringscommissie met een voorstel om de Frankrijk te hervormen tot een niet-Westerse, maar ‘oriëntaals-Arabische’ identiteit.’ De Franse regering zal in januari met een officiële reactie komen op de voorstellen van deze, door henzelf ingestelde, commissie.

In het voorstel van de commissie worden concrete voorstellen ingevoerd om het kennelijk te nadrukkelijk Westerse karakter van het land te veranderen. Om een ‘oriëntaals-Arabisch’ karakter te krijgen zal in Frankrijk het verbod op hoofddoekjes in school opgeheven moeten worden. Belangrijke straten en pleinen in Frankrijk zullen de namen krijgen van prominente figuren met een immigratieachtergrond. Het woord ‘integratie’ zal afgeschaft moeten worden, aangezien dit niet meer integratiebevorderend zou werken. Zo zou er in Frankrijk een nieuw, en overvleugelend ‘wij-gevoel’ moeten ontstaan.

U denkt misschien dat ik dit zit over te schrijven uit een ongeloofwaardig Science Fiction boekje. Was dat maar waar. De regeringscommissie en dit rapport bestaan echt.

Het is internationaal nieuws, behalve uiteraard in Nederland.

Die Welt opende zijn krant ermee. The Telegraph bracht er een groot artikel over.

Het bericht over de voornemens van deze regeringscommissie kwam, tot verbijstering van Die Welt, direct van de Franse regering:

“Wir wollen die Art und Weise verändern, wie Integration angegangen wird”, heißt es aus dem Palais Matignon, dem Sitz des Premierministers. “Wir orientieren uns in Richtung einer Politik, die stark auf Gleichberechtigung und dem Kampf gegen Diskriminierung basiert.”

De commissie had de opdracht van de regering gekregen om te kijken hoe de grondslagen van het integratiebeleid veranderd konden worden, en dit is het resultaat. Centraal bij dit nieuwe beleid is ‘het afbouwen van ongelijkheid en discriminatie.’

Het ‘leerplan’ op de scholen zal grondig herzien worden. Er moeten ‘discussie ateliers’ ontstaan op deze scholen waarin gesproken zal moeten worden over ‘anders-zijn, geslachtsvragen en religie.’ Er moet voor dit onderwijs een herschrijving van de Franse geschiedenis plaatsvinden, waarin meer plaats zal zijn voor de beleving van de immigranten, zodat er ook hier een ‘nieuw wij’ zal ontstaan.

Er moet, zegt deze commissie, in de officiële Franse geschiedenis, een einde komen aan de te nadrukkelijke aanwezigheid van ‘blanke, heteroseksuele mannen’ in deze geschiedenis.

Er moet in het onderwijs ook een einde komen aan de nadruk op de Franse taal. Dit zal één van de talen moeten zijn die aangeboden worden. Daarnaast zal er op de Franse scholen ook veel aandacht moeten zijn voor Arabische en Afrikaanse talen:

Die Vorherrschaft der Französischen Sprache will man insofern reduzieren, als man sich für die “Anerkennung aller Sprachen auf dieselbe Weise” einsetzt. Das ist eine ziemlich radikale Neuerung in einem Land, in dem man bis heute gerne jeden Zugereisten umgehend spüren lässt, dass er die französische Sprache nur unzureichend beherrscht. Künftig will man Arabisch-Unterricht fördern und auf Gymnasien afrikanische Sprachen anbieten.

Marine Le Pen sprak al onmiddellijk over een ‘ernstige provocatie.’ Volgens Le Pen zou het ‘het einde van de Franse republiek’ betekenen als deze plannen doorgevoerd worden. Ook de conservatieve oppositie in het Franse parlement  liet zich in vergelijkbare termen uit. De Franse premier, Jean-Marc Ayrault haastte zich te zeggen dat dit nog niet het officiële Franse regeringsstandpunt was. Maar hoe moet hij dan verklaren dat deze Franse regering deze commissie heeft ingesteld met dit doel?

Het is duidelijk dat Francois Hollande een ramkoers heeft ingezet met als doel de vernietiging van de zelfbewuste Franse natie. Hij had Marine Le Pen geen mooier cadeau kunnen geven.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

17 reacties

 1. Alleen zonder hersens kan de fantasie op hol slaan. Uiteindelijk zal blijken dat niet iedereen gek is.

 2. Vandaag voor de vuist weg wat NIET in de 0031 MSM werd vermeld:

  – Brussels Gerechtshof laat Kerstversiering verwijderen
  – Wetsvoorstel in Spanje om demonstreren bij Wet te verbieden
  – Demonstranten vallen kantoor Europese Commissie Rome aan
  – Cyprus; werkeloosheid stijgt tot boven 20%
  – Griekenland eerste doden door koude door geldgebrek
  – Monasch (PvdVVDA) spreekt demonstranten in Kiev bemoedigend toe
  – Beeldenstorm in Duitsland -video- tref.eu

  …..

 3. Het plan is volstrekt onlogisch. Want wat is er logisch aan het toestaan van hoofddoekjes om het wij-gevoel te versterken? Dat zou alleen logisch zijn als iedereen een hoofddoekje zou gaan dragen. Of, zoals Die Welt fijntjes opmerkt, hoe is het verbod om de etnische herkomst te vermelden, te rijmen met de erkenning van het Arabisch-Orientalische karakter van Frankrijk?
  Het multiculturalisme is volgens mij niet veel meer dan de provocerende onredelijkheid van een gefrustreerd kind.

 4. Afscheid van het multiculturalisme dus. Maar anders dan ik had gedroomd.

 5. Het totalitarisme is terug en geschiedenis herhaalt zich!

  Hoe zijn wij zover gekomen en waar gaan wij naartoe? Bekijk de online documentaire. De geschiedenis herhaalt zich…

  http://www.youtube.com/watch?v=u2ebudnWlh4
  Trefwoorden bij dit artikel:
  Totalitarisme, communisme, socialisme, anti, individualisme, dictator.

  http://www.nujij.nl/politiek/het-totalitarisme-is-terug-en-geschiedenis.24450393.lynkx

 6. Het gaat nu allemaal erg snel en het zal tot een afschuwelijke confrontatie leiden.

  • mee eens.

   Terwijl ZimmerFranz van Timmerlandse zaken, Monasch van de PvdVVDA zich inspannen de Ukraïne mee te trekken in de wurging van de EUssr voltrekt zich in rap tempo een dictatuur waartegen geen kruid gewassen lijkt met zoveel ratten aan boord.
   Wordt het kiezen tussen een hooivork of een boerka ?

   • Met als die camera’s lijkt me én een hooivork én een boerka de meest kansrijke combinatie.

 7. .
  En wij…dus die Commissie van Ollande
  wij hebben ons advies al klip en klaar
  dit Frankrijk moet wat meer eh. Arabiseren,
  .
  want anders raken toch alsnog de rapen gaar,
  als u steeds blijft bewegen tijdens ’t scheren
  en onze kopvodden mogen natuurlijk niet verboden worden !
  .
  nee, Frankrijk heeft over integreren nog héél wat te leren,
  of het nu over 1 fanaticus hier gaat, of hele horden…,
  het blijft verboden om ons schip te laten stranden!
  .
  en Frankrijk blijft nog even dood…doodstil
  maar toch niet lang, als Marien enhet gezond verstand dit wil !
  .

 8. Beste Joost,

  Is het ook hier niet weer een FTM-etje? Kijk eens naar de hoeveelheid Frans onroerend goed in Arabische handen. Kijk eens naar de Arabische invloed in Franse (en Europese) bedrijven. Kijk eens naar de hoeveelheid geloofsgenoten in Frankrijk (en in de rest van Europa).

  Indien je iets wilt doen tegen de Islamisering van Europa en je richt je daartoe op de representanten van dat geloof in Europa, dan ben je alleen maar bezig met het afslaan van afleidingsmanoeuvres.

  Follow. The. Money.

 9. De Franse regering is socialistisch. Stel dat de PvdA een regeringscommissie zou kunnen instellen, zou in het advies dan ook niet staan dat de blanken een respect moeten hebben voor de import culturen, die als gelijkwaardig moeten worden beschouwd en wat extra beschermd moeten worden door middel van positieve discriminatie? Zo werken de socialisten, die onvoldoende zien dat hun ideologie alleen levensvatbaar is in een Joods-christelijke cultuur.

 10. Ronduit: gruwelijk!

  Ik hoop dat dit hieronder aan kracht wint:

  http://ejbron.wordpress.com/2013/12/11/video-franse-mars-tegen-de-islam-8-december-2013/

  Een te meer wordt duidelijk dat er perverse krachten aan de touwtjes trekken.
  De democratie is een wassen neus geworden.

  Bilderberg, NWO, Agenda 21 of wat dan ook:
  wij normale Europeanen zijn het haasje,
  en slechts weinigen hebben dat al door.

  Dat de hoofdstroommedia volledig onbetrouwbaar is,
  is schokkend en tegelijk de kracht achter het momentum van onze naderende ondergang.
  Of gaat het nog gekeerd worden?

  Ik vraag me af of trouwens de stille krachten zich niet verslikken in de islam..
  Zie Iran:
  de socialisten gingen daar ook het hakblok op.

  • Demoncratie is zeer bruikbaar voor hen die haar gebruiken: een trein naar hún bestemming.

 11. Niet dat ik zelf Frans kan lezen maar het valt me wel op dat nog Die Welt nog The telegraph een Franse link geven naar dat voorstel, zodat iemand die wel frans leest dat kan natrekken.

 12. Uit de oude doos: http://www.youtube.com/watch?v=TDrj_Swcjzw

  Voor ‘duivel’ mag je ook marxist (‘kritiesje teorie’) lezen/horen. De islam is wat gebruikt wordt door de vijanden van onze vrijheid en cultuur (helaas dus: onze ‘leiders’) om onze beschaving te vernietigen.

  Cognitieve dissonantie: in Frankrijk de rode loper uitleggen voor de islam, en in Malie er de mitrailleur op zetten, dit alles uiteraard onder het uitroepen van uitingen van liefde en respect.

  • Onder het mom van strijd tegen het moslimextremisme, verergert ‘onze’ aanwezigheid in Mali alleen maar de grote etnische conflicten, en geeft zo de islam meer kans.

   • Inderdaad, het zijn de methodes die verschillen, het doel -het kapotmaken van samenlevingen- is hetzelfde. Mali heeft trouwens erg veel goud naar het schijnt, en dat er dus wordt binnengevallen op het moment dat de landen hun goud terug willen van de VS, hoeft niet te verbazen.

    Maar die islam? Die wordt op het filmdoek geprojecteerd ‘voor ons’, en wil je iets anders dan moet je niet op het filmdoek zijn maar bij degenen die de film maken en draaien.

    Ach, ach, het leven in een collectivistische dictatuur van lispelende politici, bestuurders en bureaucraten als de onze valt niet mee, als die dictatuur al als zodanig wordt herkend.

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑