De Zweedse honger naar nog meer moslims

IMG_7605

Zweden sleept de ‘asielzoekers’ uit moslimlanden met bakken tegelijk naar binnen. Vorig jaar waren er ineens rellen. Hoe komt dit, volgens internationale linkse migrantenorganisties? Omdat de Zweden nog niet genoeg hun best doen.

[cleeng_content id=”117528206″ description=”De Zweedse honger naar nog meer moslims ” price=”0.99″ t=”article”]Zweden is een badkuip die volstroomt met laag opgeleide immigranten uit moslimlanden. Mocht u denken dat het in Nederland de verkeerd kant uitgaat met immigranten, kijkt u dan eens naar Zweden. Daar zijn de opties inmiddels verkeken om de chaos nog via een democratische weg op te lossen. Daar rest slechts de weg van het geweld.

Het is interessant om te zien wat de linkse kijk is op het immigratieprobleem in Zweden. Bij die kijk wordt er niet uitgegaan van natiestaten als al dan niet coherente gemeenschappen, maar van het standpunt van de migrant. De enige vraag die vanuit deze internationale linkse kijk telt, is: zijn de rechten van de migranten goed verzekerd? Kunnen ze makkelijk in sluizen? Wordt er vervolgens gezorgd voor opvang, huisvesting, voeding, scholing, goed betaald werkt? Gebeurt dat niet dan is dat volgens deze linkse kijk aan de opvangende natie te verwijten.

Zo’n analyse bracht vandaag een grote Amerikaanse migratie denktank, die betrokken is bij de rechten van de migranten in de hele wereld, The Migration Policy Institute, (MPI). Zweden is een groot land met een relatief kleine bevolking, namelijk 9,6 miljoen. Ruimte voor veel mensen, zou je kunnen denken. Maar zo pakt het niet uit. Vorig jaar mei waren er migrantenrellen. Daar keek de halve wereld vreemd van op. Zweden was toch zo’n keurige rijke verzorgingsstaat, waar alles goed geregeld was? Daar hadden ze toch vast wel perfecte immigratieprogramma’s? Misschien wel, maar het ging er toch niet goed.

Nu, die vraag interesseerde MPI ook, want ze willen graag nog veel meer migranten kwijt in Zweden. Wat was volgens hen het probleem en hoe zou het op te lossen zijn? Het probleem wordt duidelijk wanneer je een blik werpt op de immigratiestaatjes. Zeker, je hebt in Zweden erg veel Finse migranten, en je hebt ook best nog wat Duitse migranten. En wat Deense.  Maar wat je er vooral hebt: 127.860 Irakezen. 65.649 Iraniërs. 45.085 Turken. 43.966 Somaliërs. Dat is volk dat zich, een enkele uitzondering daargelaten, niet laat integreren tot volmaakte Zweden. Die groep wil volgens de wetten van de islam leven en die is niet van plan de Zweedse economie hogerop te helpen, laat staan zich iets aan te trekken van de Zweedse normen en waarden.

Volgens de mensen van de denktank MPI hebben de Zweden grote fouten gemaakt. Het onderwerp ‘islam’ komt in hun analyse niet voor. Migranten maken sowieso nooit fouten. Migranten zijn slachtoffers, nooit daders. Het feit dat relatief een zeer groot deel is gekomen als ‘asielzoeker’ en dus sowieso nooit van plan was om aan de slag te gaan, komt alleen in het voorbijgaan langs.

En ja, dat gaat erg hard met die asielzoekers, stelt het MPI dan ook goedkeurend vast:

 One town of about 80,000 people, Södertälje, since the mid-2000s has taken in more Iraqi refugees than the United States and Canada combined.

Wat dat betreft kudo’s voor Zweden van het MPI. Maar dan komt toch de kritiek. Want de Zweden doen niet hard genoeg hun best voor de nieuwkomers.

Er wordt met verontwaardiging gesproken over ‘hatecrimes’ van de Zweedse inwoners op de immigranten. Met diezelfde verontwaardiging wordt gesproken over de grote segregatie: De Zweden willen niet wonen waar de immigranten wonen. En de immigranten mogen niet wonen waar de Zweden wonen.

Er wordt met evenveel verontwaardiging gesproken over de toegenomen inkomensverschillen in dat altijd toch zo genivelleerde land. Zweden is duidelijk Zweden niet meer. Het begint steeds meer te lijken op de rest van de wereld:

Alongside these changes, and perhaps as a result of them, Swedish society is becoming more unequal. Despite government policies that prioritize equality, income inequality in Sweden has been climbing steadily over the past two decades (although it is still well below the OECD average). On a scale between 0 and 1 (with 0 being perfect equality and 1 perfect inequality), Sweden’s Gini coefficient in 2012 was 0.24, versus the OECD average of 0.31. Between the mid-1990s and late-2000s Sweden’s Gini coefficient grew by 4.8 percentage points, representing one of the fastest growth rates in the OECD, and suggesting a likely driver of the growing discontent among the Swedish labor force — both native and migrant. In addition, the poverty rate in Sweden has more than doubled since 1995, and stood at about 9 percent in 2010, according to official estimates.

Dat los je natuurlijk op door af te kicken van die onwaarschijnlijke asielverslaving van de Zweden. Dat om te beginnen. Maar zo denken ze niet bij het MPI. Zo denken ze overigens ook niet bij de Zweedse regering. Dat stelt het MPI dan ook met lichte bewonderende verbazing vast. De honger naar nog meer moslimmigranten blijft daar maar aanhouden:

So far, the government has not responded by tempering its commitment to accepting refugees. For example, in response to the worsening Syrian refugee crisis, in September 2013 it announced that Syrians seeking asylum would be granted permanent residency.

 

Zweden doet zijn best om de bevolking het hoger onderwijs in te jagen:

It must be noted, however, that in recent years, the education level of immigrants overall to Sweden has increased. Forty-four percent of immigrants who arrived after 2002 had some form of higher education, compared to 31 percent of those who arrived before 1991. A 2012 Statistics Sweden survey found that 39 percent of native Swedes and 38 percent of the foreign born had some level of postsecondary education.

Toch blijft de werkloosheid onder immigranten  maar toenemen. Misschien werkt dat quotumonderwijs toch niet zo goed, of die naar beneden gestelde onderwijsprestaties, of wat er dan ook allemaal mis kan zijn met het onderwijs in Zweden. Waarschijnlijk net zoiets wat er ook mis gaat in Nederland: je kunt niet met de toverkunst van massa onderwijs van massa immigratie massa succes maken. Mensen met beperkte mogelijkheden blijven mensen met beperkte mogelijkheden. Irakezen zijn geen Zweden. Ook niet als je ze een Zweeds paspoort geeft en je ze ‘Zweden’ gaat noemen. In een hoog technologische samenleving hebben moslims geen toegevoegde waarde.

Maar dat denken ze bij het MPI ook niet. Eigenlijk denken ze daar helemaal niet.

Het ergste probleem is volgens de MPI dat de Zweden speciale wijken met gloednieuwe woningen hebben gebouwd voor de immigranten. Dat is op zich mooi. Maar daar wonen dus geen Zweden, dat wil zeggen geen echte Zweden. Daar wonen nu immigranten die het gevoel hebben dat ze nooit toegelaten zullen worden tot de rest van Zweden, en dit is dan weer een groot onrecht van de Zweden:

However, if such areas are not transitional — and if multiple generations of immigrants feel as though they have no choice but to stay in them — ethnic enclaves can work against the interests of immigrants and the society that hosts them. Over time, people living in these socially segregated neighborhoods may risk increased marginalization or stigmatization in the broader society.

Dus daar moeten de Zweden dan weer iets aan doen, van de MPI, en zo blijven we bezig met het verschuiven van de problemen.

De grote volksverschuiving, daar houden migrantenorganisaties als deze zich mee bezig. Met als einddoel: de totale ontwrichting van het Westen. Ze zeggen het er niet bij natuurlijk. Ze werken nijver verder aan hun edele doelen.

 

 

[/cleeng_content]
Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

7 reacties

 1. Koos, dat we 200 jaar geleden geen last hadden van pathologisch alruïsme ligt er eerder in gelegen dat er toen geen TV/internet/vrouwenblaadjesNGO’s e.d. waren die volcontinu berichtten over zielige kindjes met oedeem die alleen maar rijst met vliegen hebben en soms zelfs dat niet.
  De pathologisch altruïsten kunnen natuurlijk pas in actie komen als ze “zielige” mensen weten te zitten.
  Dat het een vrouwenkwaaltje is geloof ik niet, denk maar aan figuren als Jan Pronk en Bertje-de verdubbelaar-Koenders.

  Wat ik interessant vond in het artikel was dat deze mensen echt hersenkortsluiting krijgen als ze voorlichting gegeven wordt die tegen hun standpunt, het grote gelijk, indruist, verstand op 0, zicht op oneindig en doordrammen maar weer.

  Waar bij normale mensen hun neiging tot altruïsme flink gaat haperen als ze geconfronteerd worden met graaidirecteuren, bodemloze putten, nepotisme en corruptie gaan deze pathologische altruïsten gewoon door met geven, wat natuurlijk het beste gaat met andermans geld.

  Ik geef zelf niets meer aan goede doelen, ook niet aan giro 555 acties, het is mij dit jaar in Frankrijk op vakantie zelfs gelukt een bedelende Roma vrouw die achter me aan liep te leuren helemaal niks te geven. Bijzonder irritant, ze sprak me tot twee keer toe aan, met twee muntjes tegen elkaar wrijvend iets over “pour manger, pour manger” brabbelend.
  Nu was ze drie keer zo dik dan ik dus ik denk dat het wel verantwoord was haar af te poeieren, zo te zien at ze er goed van.

  Het laatste goede doel waar ik aan gaf was “Artsen zonder Grenzen”, ik heb hen heel lang gesteund omdat ze best transparant zijn, daar ben ik mee gestopt toen ik erachter kwam dat Arjan Erkel, die voor een miljoenmiljard belastinggeld vrijgekocht is van islamitische terroristen niet eens arts was maar antropoloog, tja, noem het dan Antropologen zonder Grenzen, dan was ik er niet aan begonnen. Diezelfde Arjan Erkel is naderhand nota bene getrouwd met één van de vrouwen die hem toentertijd gijzelde, over Stockholmsyndroom gesproken nu het toch over aandoeningen gaat.
  Dat geld, wat dus aan terroristen gegeven is om Erkel vrij te kopen, dat geld zou net zo hard met rente terugkomen dan het geld uit Griekenland dus u begrijpt, dat zien we nooit meer te-rug.

  Het kleine beetje geld waar je nog zelf over gaat in NL kun je heel goed kwijt in je omgeving, bij vrienden of familie die het lastig hebben, ik speel zelf wel Sinterklazina wel met mijn geld, en als het in Afrika is dan in Zuid-Afrika om de Afrikaners een steuntje in de rug te geven;)

  • Het zijn inderdaad niet allemaal Hedy ‘d-Anconas en Rut Peetoomsen. Ik zal meer letten op de Fleur Agema’s, de Marine le Pens, en de Rapunzels. De ware oorzaak is natuurlijk de verheerlijking van het gevoel boven het verstand, het zwelgen in emoties. Dat is al in de jaren 60 begonnen. Wat nu onderbuik?
   Antropologen zonder grenzen.
   En als ze ontvoerd zijn: Artsen zonder hoofden.

 2. De fatale kombinatie is de vrijgevigheid met andermans geld, en aan de andere kant de sterke behoefte om zijn anti-racisme te tonen, een soort ostentatieve geloofsbelijdenis aan het multiculturalisme. Beide syndromen zijn naar mijn mening een typisch vrouwelijk. Dat zou kunnen verklaren waarom het goedmens-syndroom zich pas de laatste tijd manifesteert. Tweehonderd jaar geleden hadden we er totaal geen last van!

 3. Interessant. Las laatst een wetenschappelijk artikel over altruïsme en etniciteit. Bij blanken is het veel sterker ontwikkeld.

  • Het kan zijn dat dat altruisme van de blanken uiteindelijk toch weer berust op (een andere, minder primitieve soort van) egoisme.. als jij n.l. alles hebt en de ander heeft niets.. slaap jij niet rustig: inbraakrisico… en terecht ook. Die ander 30 % (van het jouwe) geven houdt hem (en jou dus ook) rustig .Wat bij blanken meestal erg goed ontwikkeld is..is het 10% leiders. en 80 % volgers -principe..waarmee je een staat kunt opbouwen. die 10 % onderkant kan je je zo permitteren.door de inspanningen van die 90 %.

 4. Onlangs las ik deze boekbespreking,

  http://www.amren.com/features/2012/07/pathological-altruism/

  Ik had van het hele ziektebeeld nog nooit gehoord maar na dit artikel had ik het gevoel niet eerder iets gelezen te hebben wat dichter in de buurt komt van wat de onderliggende oorzaak is van het destructief gedrag waar ook de Zweden last van hebben. Jammer dat het boek nogal prijzig is. Mocht jij het al in de kast hebben staan Joost, zou je er dan eens een stuk over willen schrijven? Of denk jij dat het flauwekul is?

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑