Na Berlijn: VVD wil meer, meer meer open grenzen.

stmas_market_76811-jpg-acc39Door Joost Niemöller

We weten weer eens waar open grenzen toe leiden. De terrorist Anis Amri kon na zijn aanslag in Berlijn rustig bewapend door Nederland reizen. Wie weet wat hij hier allemaal uitgespookt heeft. Wie hij kende. Wat zijn netwerk was.

Gecontroleerd werd hij pas in Milaan, per toeval, en daar schoot hij meteen om zich heen.

Hij wist dat. Daarom stapte hij probleemloos op bussen en treinen door de EU. Nergens controle.

De PVV is de enige partij in de Kamer die voor grenscontrole is.

Maar die ‘strenge’ law & order partij VVD dan?

Nou, Han ten Broeke, Tweede Kamerlid VVD is op zijn profielpagina uitgesproken voorstander van open grenzen:

 

Als bewoner van een grensregio ben ik mij ervan bewust hoe belangrijk open grenzen zijn voor de ontwikkeling van een land.

Jaja, vorig jaar riep de VVD ineens iets over grensbewaking. Maar verder dan iets vaags  roepen komt het bij de VVD nooit. Het pluche van de macht is altijd belangrijker.

Dit jaar riep de VVD weer iets. Ook weer zonder consequenties.

Je zit dus in het kabinet. Je hebt de macht. Maar wat doe je. Je roept iets. Je maakt er geen beleid van. Hoe geloofwaardig ben je dan nog?

Het zit dus zo: De VVD wil de grenzen ‘misschien dicht.’ Stoer hè?

En maar schelden op die’ boze oom’, die net als een kwart van de andere Nederlanders de grenzen gewoon dicht wil.

En nu zijn de Kamerleden ‘geschokt.’

Of nou ja, geschokt. Het is niet eens de moeite waard om terug te komen van het reces. Een beetje je skivakantie opzeggen voor de veiligheid van Nederland. Het moet ook niet te gek worden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

52 reacties

 1. Het is steeds hetzelfde verhaal met die policor politici: de grensbewaking is volgens hen ondoenlijk, maar de deurbewaking van hun gebouwen is heel goed geregeld……

 2. De zelfhaat van de gevestigde politici is zo ernstig dat ze Nederland willen uitleveren aan de vernietigende islam. De mean stream media zijn hun propagandisten. Vandaar hun gezamenlijke strijd tegen onwelgevallig nieuws, het “nepnieuws”.
  Maar …. “De PVV is de enige partij in de Kamer die voor grenscontrole is.”…
  Dat duurt niet zolang meer. Na 15 maart is er minstens nog een partij in de Tweede Kamer die strenge grensbewaking wil invoeren: Forum voor Democratie wil strikte regels en criteria voor wie wel en niet ons land nog mag binnenkomen. De eis moet ook zijn dat immigranten die hier willen blijven duidelijk aantonen dat ze gaan assimileren tot Nederlander.

 3. Helaas zal straks een meerderheid van de bevolking smeken om meer controle, smeken om gechipped te worden, zolang de schijnveiligheid maar geboden wordt. Wat vroeger werd verafschuwd zal in de toekomst worden omarmd. En die toekomst klopt al aan de deur, want nog zo’n aanslag waar een vermoedelijke dader meerdere Schengenlanden heeft kunnen doorkruisen en er zal een noodtoestand worden uitgeroepen. En de gevolgen zijn er voor ons en niet voor de “terroristen”. Helaas is een meerderheid al zo gebrainwashed dat ze alles met ze laten doen om maar in die illusie te blijven leven.

  • KGB en Stasi zouden jaloers zijn op de dossiervorming die nu mogelijk is. Leerlingendossier, patientendossier, belastingdossier, verzekeringsdossier, schuldendossier, reisdossier (camera’s en kentekencontroles), levensloopdossier via pensioenfondsen en verzekeraars. Nog even en er kan een politiek dossier worden vastgelegd (via social media en internet) en een dossier psychologische kenmerken.
   De overheid wil steeds meer dossiers dus koppelen.
   Hoeft men slechts een burgerservicenummer in te tikken en alles van de burger ligt bloot. Ook leuk voor de hackers.

 4. Totdat Schengen van kracht was, had je geen identificatie plicht in Nederland. Dat was taboe want dat deed te veel denken aan de Ausweispflicht uit WO2. Moet je nu eens kijken. Die moordenaar uit Berlijn reist gezellig half Europa door en natuurlijk moeten nu alle regels wederom aangescherpt worden. Ook financieel, zoals minder of geen cash binnenkort. Alles moet gecontroleerd en geregistreerd worden. Nog een paar van dit soort aanslagen en je mag alleen de deur nog maar uit in een dwangvest, letterlijk danwel figuurlijk. Het zou fijn zijn als de mensen eens wakker zouden worden en zouden gaan begrijpen waarom dit soort aanslagen gebeuren en met wat voor totalitaire bende we in werkelijkheid te maken hebben hier in de EU.

  • En mocht je denken dat wat ik hierboven schrijf onzin is, lees de boeken of bekijk op youtube de interviews met Ole Dammegård, een journalist die al meer dan 30 jaar aanslagen bestudeerd. In het bijzonder de aanslag op president Kennedy en de aanslag op de Zweedse minister president Olaf Palme. Daarna is hij zich gaan concentreren op de huidige aanslagen, te beginnen met Breivik in Noorwegen. Hij legt duidelijk uit dat al die aanslagen via “fake nieuws” in de media door de diverse overheden werden misbruikt. Diezelfde overheden willen nu “fake nieuws” aan banden leggen. Merkel stuurt aan op boetes van 500.000 euro. We worden belazerd waar we zelf bijstaan.

  • Precies. In de tijden van gated community liep je vrijer rond. Nu, met de open deuren, moet elk plein, elke straat, elke publieke voorziening en elk evenement zwaar gecontroleerd worden. Dat is geen vooruitgang; dat is de weg naar de totale controle.
   Intussen is Zwitserland wel lid van Schengen maar wordt er aan de grenzen gewoon gecontroleerd. Bij Basel en Chiasso rijd je altijd in een fuik waarbij elke automobilist in de ogen gekeken kan worden. Daar kan het dus WEL. Ondanks Schengen-lidmaatschap.

   • Zo is het. En bijna niemand protesteert hiertegen omdat we slaapwandelend door het leven gaan richting een totalitaire staat zonder vrijheden.

    • Waarbij de negatieve gevolgen van de Brexit gewoon een selffulfilling prophecy zijn. Die EU gaat het de Britten gewoon heel lastig maken. Het lijken potdorie de tijden van de blokkade door Napoleon wel. Pure EU machtspolitiek.

 5. Als er hier wat mensen worden afgeslacht door de islamisten dan zou het niet zo erg zijn als er wat VVD-kopstukken bij de slachtoffers zouden zitten.

 6. Tja Adje, sint heeft in zijn ruim 50-jarig bestaan al heel wat MP’s aan zich voorbij zien trekken maar diem dweil van een Rutte slaat werkelijk alles. En inderdaad, wat u zegt : ” Dit volk vindt het heerlijk om midden in het smoel kei en keihard uitgelachen te worden. En weet je ? Ze vinden het nog leuk ook”. Het is zo vertrouwd beste Adje, om voorgelogen, bedrogen, geschoffeerd en afgeserveerd te worden door deze volks- en landverrader. Nu weer met zijn ” Oekraïne deal” van laatst. Hij luistert ook absoluut niet ! Het volk zei NEE tegen het verdrag en wat doet meneer, hij laat er wat passages in opnemen om aan de NEE stemmers tegemoet te komen. NEE SUKKEL ! Het volk zei NEE ! Luisteren ! Dat betekent GEEN verdrag dus ook GEEN opgeleukte versie. Hij maakt dit er zelf van en het volk trapt er massaal weer in. Triest, zeer triest ! Nadenken is een vak wat de electorale schaapskuddes niet doen. Het zal wel allemaal. Neen, het zal NIET ! Afstraffen die hap in Den Haag. Maart. PVV.

  • Er wordt gewoon steevast NIET geluisterd door de wereldvreemden op het Binnenhof. Altijd wel een smoes : ” dit is groter dan NL” of iets in die geest. Neen ! Het volk is je eerste prioriteit meneer Trutte en u schoffeerd ons al lachebekkend. Walchelijk. Ook die spierballentaal betreffende de komende verkiezingen. ” wij werken niet samen met PVV” zoals diverse andere partijen ook hebben laten weten. Het ziet er naar uit dat de PVV de grootste wordt en bij voorbaat zegt de rest al ” wij werken niet mee” Oh ja ? De arrogantie die men hiermee tentoon spreidt getuigd ook hier weer van minachting en het negeren van een aanzienlijke kiezersgroep die verandering wil. Deze opstelling wakkert de steun voor de PVV alleen maar meer aan vanwege het bij voorbaat buiten spel zetten van de ( waarschijnlijk ) grootste partij. En dan die hoezee verhalen over de economie de laatste tijd. Erg convenient nietwaar ? Natuurlijk zijn er weer legio sukkels die er in trappen. Tijd voor bijltjesdag. EN…

 7. Brussel heeft ons niets goeds opgeleverd. Wel een zwart gat waarin miljarden verdwenen.
  Het oostblok veerde op dankzij het verdwijnen van het communisme (net als China).
  Andere landen zitten nog dieper in de schulden door het gratis lenen van miljarden bij de Europese bank. Buitengrenzen kunnen niet bewaakt worden waardoor alle nationale verworvenheden zwaar onder druk staan.
  De EU heeft de eigen voorwaarden voortdurend geschonden (geen bail-out, elk land moet op eigen benen staan, elk land regelt wat nationaal geregeld kan worden, buitengrenzen worden bewaakt).
  De kunstmatig lage rente zet de kleine spaarder en de pensioenen onder druk. Maar ik vermoed ook de banken.
  Ramkoers (ook Oekraine beleid) en boycot met Rusland.
  We hebben een VK scenario nodig.
  Trump belooft goede contacten met het VK, Rusland en Israel. Dat hebben we nodig.
  Geen politbureau en geen opperste Sovjet.

 8. Heb je Rutte wel eens zien lachen? Bestudeer dat eens. In slow motion een lachende Rutte bekijken. Weet je wat je dan ziet? Iemand die het volk heel erg hard uitlacht. Rutte is door het volk gekozen. Waarom? Dit volk vindt het heerlijk om midden in het smoel kei en keihard uitgelachen te worden. En weet je? Ze vinden het nog leuk ook.

 9. .

  Ja… mijn naam is Han ten Broeke,

  van mij gaan jullie nog wat zien…

  niet lang geleden was ik 7,

  maar nú ben ‘k al bijna 10 !

  .

  en ik wil je hier verkopen:

  (Vertrouw blind mijn VVD- inzicht):

  Àlle Europa- grenzen moeten open

  en onze ogen verder dicht !

  .

  dus, wees nu niet meer zo wantrouwend

  en leg je lot in de hand van Han (mij dus)

  hoewel het inzichtrijk beschouwend

  ook metéén in de container kan !

  .

  Jasterke
  .

 10. De hufters van de EU maken het nog bonter: ze openen nu de aanval op contant geld en goudbezit. Want die zouden “terrorisme financieren”. Onzin! Dus eerst gooien die politici de grenzen open, daardoor komen er aanslagen en dan PROFITEREN die EU-politici er ook nog van door nog meer macht te grijpen, andermaal ten koste van de burgers.

  LAND KWIJT, VEILIGHEID KWIJT, VRIJHEID KWIJT.

  • Zo werkt het systeem al heel erg lang.
   Het is in feite een piramidespel.
   Het gaat als volgt. De (politieke) elite creëert een probleem of beter gezegd, maakt een probleem. Laat het probleem lekker escaleren. Daarna de volgende fase van ontkenning, maar er worden wel wat ambtenaren uit de arm geschud om het probleem rustig door te laten broeien want problemen betekend per definitie werkgelegenheid voor andere ambtenaren. Nooit wordt het probleem echt aangepakt, dat zou de kip met de gouden eieren slachten betekenen. Als het wat te moeilijk wordt komt de mistmachine. Heel veel woorden om maar te veinzen dat men het probleem kent en er alles aan doet….maar niet heus…Het is windhandel op het hoogste niveau. Gewoon experimenteren over de ruggen van burgers die voor een dienst betalen maar die NOOIT ontvangen. Geld?.. wordt gedrukt of via belastingverhoging afgeroomd. Het is een win win situatie die door referenda en een revolutie zoals de PVV-isme of Trump-isme kan ophouden.

   • Met de islam heeft men de eeuwige stoorzender binnengehaald wat als een soort niet te vermijden natuurramp dient. De dijken zijn al te hoog dus is er een andere, beter ramp nodig. ISLAM.
    Beter is er niet als probleem. Onder het mom van godsdienstvrijheid en beschermd door onze grondwet, en de verrader partijen kan dit probleem volledig uitgemolken worden. De media vind de natuurramp geweldig, en wil meer islam, de regering vindt islam geweldig. Iedereen vindt islam geweldig.
    Iedereen die er aan verdient, want het is een verdienmodel. Hoeveel ambtenaren en bedrijven zich ondertussen met het islamprobleem bemoeien zonder het ooit op te lossen moet in de miljoenen liggen. Fulltime dan wel zijdelings. Het is klimaathysterie, windhandel… islam…Allemaal problemen, problemen die goedbeschouwd makkelijk te voorkomen zijn ware het niet dat heel veel mensen erbij baat hebben. Dus ettert het lekker door zonder dat het ooit opgelost wordt. Perpetuum mobile. oneindig piramidespel.

   • Het valt me op dat er altijd paspoorten worden gevonden, de daders altijd worden doodgeschoten en vaak ook al bekend zijn bij de plietsie.

    • Inderdaad,worden er vaak ID kaarten of paspoorten gevonden,het klinkt bijna verdacht,na 911 vond men ook paspoorten van daders die in de vliegtuigen zaten.
     Je zou bijna gaan denken dat er aanslagen gepleegd worden,de politie paspoorten vindt en de daders later opgespoord worden en vermoord worden,zaak opgelost!
     Maar waarom is Osama Bin Laden nooit berecht!? heeft die eigenlijk wel bestaan,waarom zou je de grootste terrorist aller tijden uit een helicopter de zee ingooien!? Je zou toch denken dat ie voor het oog van de wereld berecht zou worden………ik begin meer en meer vertrouwen te verliezen in berichtgeving en de rol van de media omtrent de dingen de om ons heen gebeuren!

    • Dat viel mij ook op maar dat die tunesiër de dader is dat is onomstotelijk. Maar stel dat het een false flag is dan is het een gigantisch complot wat als doel zal hebben de islam in een negatief daglicht te stellen of om een burgeroorlog te ontketenen. Als dat het geval is waarom is het dan politiek correct en vertelt de msm iedere keer weer dat het niets met de islam te maken heeft, het een verwarde man betreft, geen stageplekken, etc etc..? Want dat komt dan uit dezelfde hoek die verantwoordelijk moet zijn voor de false flag, hoe verklaar je dat dan?
     .
     Sommigen stellen zelfs dat isis een false flag is maar moslims reizen massaal af naar isis en leven zich daar uit.
     .
     We hebben een probleem en hoe langer dat ontkend wordt hoe moeilijker het zal worden het te corrigeren.
     .
     Wat we nu al weten is dat berlijn niet de laatste zal zijn, dus we zien wel waar en wanneer de volgende “false flag” zal plaatsvinden, en dan draaien we hetzelfde gebroken plaatje weer af.

     • De samenleving volkomen ontwrichten omdat het geldsysteem kapot is. Is al tijden slepende, maar aangezien machtsgeile apen menen dat wereldheerschappij mogelijk is, gaan we fijn door op het onheilzame pad der zelfvernietiging.

     • De term ‘false flag’ is een verzamelterm.
      .
      Psy-ops kent geen grenzen.
      .
      Lees je eens in op deze vorm van operaties -nu het nog kan, iig is niks onomstotelijk (in het algemeen, ik heb het niet over Berlijn).
      Speculeren of zelf verklaringen zoeken doe ik ook, bijna zinloos, opmerken dat iets niet klopt volstaat.
      ..the rabbit hole goes deep..
      Wantrouwen naar de media en politici was er al, overtuig jezelf dat dat terecht is en in eenzelfde zucht zitten dan de veiligheidsdiensten en bondgenoten. Maar weinig mensen zijn echt dom, en, maar weinig mensen zijn echt intelligent.
      .
      https://youtu.be/CRZyHUr9YWM
      .
      Er is voorlopig genoeg te vinden op internet waar zaken van fake en realiteit door elkaar lopen. Zelfs zonder aanslagen is het, als je eenmaal anders kijkt naar nieuws, vrij eenvoudig om gebreken in officiele verhalen te zien. -let niet zozeer op de foute suggesties van complotters, zie het manco van degene waar je eigenlijk in hoort te kunnen vertrouwen…

     • Het klopt dat moslims niet het voordeel van de twijfel hebben maar het lijkt er meer en meer op dat er meer aan de hand is.
      Onze samenleving heeft een vijand nodig en die vijand is deze keer de Moslim.
      Is het niet vreemd dat deze moslims nooit aanslagen plegen op Joodse instellingen zoals synagoges of Joodse scholen!?
      Het lijkt bijna wel of politici met opzet zoveel mogelijk moslims binnen halen om later te kunnen zeggen hoe slecht die moslims wel niet zijn en mischien vergeten we dan wel andere zaken zoals waarom politici zoveel stelen en liegen.
      Ik krijg steeds meer het gevoel dat ze naar een climax toe werken.
      Verdeel en Heers,orde uit chaos…….creeer eerst een Moslim probleem,plaats daarna een soort rechtse Messias en voer dan je duistere plannetjes door zoals minder privacy meer controle over de burgers.

     • @dominic
      “Is het niet vreemd dat deze moslims nooit aanslagen plegen op Joodse instellingen zoals synagoges of Joodse scholen!?”
      .
      Ben je de vermoorde joden in bijvoorbeeld Brussel en Parijs vergeten, of het oude joodse echtpaar in a’dam dat in hun eigen huis beroofd en mishandeld werden vanwege hun jodendom?
      .
      Ik ga er verder geen welles-niettus spelletje van maken, dus vertel eens, de aanslagen die in het westen door moslims gepleegd zijn zijn volgens jou geen moslims maar kafirs die zich voor moslims uitgeven om de islam in een negatief daglicht te plaatsen, heb ik dat goed begrepen? En echte moslims zijn zo dom dat ze zo’n kafir die aanslagen pleegt vermomd als moslim om van de islam onterecht de grote vijand te maken maanden lang laten onderduiken zoals in Brussel? Ga je dat echt volhouden?
      .
      En hoe zit het dan met de aanslagen die moslims op elkaar plegen?
      .
      Dat er valse vlaggen en complotten zijn dat lijkt me duidelijk maar moslims plegen wel degelijk aanslagen.

     • @dominic
      “Het lijkt bijna wel of politici met opzet zoveel mogelijk moslims binnen halen om later te kunnen zeggen hoe slecht die moslims wel niet zijn”
      “Ik krijg steeds meer het gevoel dat ze naar een climax toe werken.
      Verdeel en Heers,orde uit chaos…….creeer eerst een Moslim probleem”
      .
      Hier sla je de plank half raak als je de import van islam als een complot ziet: islam betekent onderwerping aan god en moslim betekent hij/zij die zich overgeeft aan god volgens de islam. Dat betekent dat bijvoorbeeld de wetten van god/sharia altijd boven elke andere wet zal staan zoals bijvoorbeeld een grondwet van een land, doet een moslim dat niet dan is hij/zij al geen moslim in de letterlijke betekenis. M.a.w. de islamitische cultuur is niet verenigbaar met de westerse cultuur. Beide culturen zijn ‘gelijkwaardig’ maar niet gelijk, onafhankelijk zijn ze ‘onschuldig’ maar samengevoegd wordt het explosief. Dus het enige wat ze hoeven te doen is de islam naar het westen te importeren.

     • @dominic
      “Onze samenleving heeft een vijand nodig en die vijand is deze keer de Moslim”
      .
      Nee, de vijand die gecreëerd wordt is dat deel van het oorspronkelijke autochtone volk die de megalomane Verenigde Staten van Europa in de weg zitten. Daarom worden ze bestempeld als de boze witte mannen/de nationalisten/de racisten/de intoleranten/de islamofoben/de vreemdelingenhaters/de pvv’ers/de xenofoben/de tokkies/etc etc..
      .
      De fascisten van de EU gebruiken moslims als stormrammen, de nieuwe SS? En moslims happen blijkbaar maar al te graag.
      .
      De propaganda die nu gaande is is te verschrikkelijk voor woorden, wat ik nog verschrikkelijker vind is dat er mensen zijn die in de bizarre propaganda dat het oorspronkelijke autochtone volk die geen voorstander is van de megalomane Verenigde Staten van Europa als vijand en moslims die continu aanslagen plegen op onschuldige mensen als slachtoffer gezien worden, daar kan ik met m’n pet niet bij en vind het tevens heel erg gevaarlijk.

     • @dominic
      Moet toch even laten zien wat ik net lees in verband met dat moslims door het westen als de vijand gezien zouden worden:
      .
      http://www.telegraaf.nl/buitenland/27337366/__Aanvaller_moskee_dood_in_cel__.html
      .
      Aanvaller moskee, en waar blijkt die aanval uit te bestaan?? Hij had broodjes bacon voor een moskee gelegd en had een vlag bij zich waarop stond ‘geen moskeeën’. Deze man heeft hiervoor twaalf maanden cel gekregen omdat de rechter het als een aanslag op engeland zag. Boordjes bacon als aanslag en goed voor twaalf maanden gevangenis, laat dat eens goed tot je doordringen!! En nu komt het, deze man is ook nog overleden in z’n cel. Toeval of niet, zoals ook hier worden de gevangenissen gedomineerd door moslims, bv maaltijden zijn standaard halal.
      .
      Echt tè bizar voor woorden allemaal. Wanneer honderden kafirs door moslims worden afgeslacht dan heeft het niets met de islam te maken en is het de schuld van de boze witte man en gebrek aan stageplekken, lekker hè?!

   • Helemaal eens, Pieter G. De EU elite MISBRUIKT fascisme (de allersmerigste episode uit de historie) keihard om ZELF de macht te grijpen en een exacte kopie van fascisme te vestigen. Tegenstanders van (massa)immigratie worden uitgescholden voor “racist” of “fascist” en mensen die soevereiniteit willen houden voor “nationalist”. Niet omdat deze mensen kwaad doen, maar omdat ze de machthebbers slecht uitkomen. Schelden leidt de aandacht af van waar die machthebbers zelf mee bezig zijn. Hufters. Censuur is intussen ingevoerd waarbij “fake nieuws” (waarheden die de EU lui slecht uitkomen) wordt bestraft. Nee, dit was ons allemaal niet beloofd met die EU. Maar critici waarschuwen er al jaren voor, inclusief Gorbatsjov.

 11. In Nijmegen kom ik regelmatig. Iedereen zou deze zware islamterrorist onderweg herkent kunnen hebben. Dan waren de rapen gaar geweest. Wilt om zich heen schietend zou deze “Vluchteling” een aantal van onze familieleden hebben kunnen treffen. Wie heeft er dan bloed aan zijn handen?
  Rutte komt met een verklaring waar hij als eerste zegt: Tja, 100% veiligheid kunnen we niet garanderen…..Maar zou ik dan zeggen: 100% onveiligheid kan daarentegen wel gemakkelijk gegarandeerd worden blijkbaar……. En dan weer veel nietszeggende woorden en geen daden. Behalve dan het kransenleggen, witte duiven laten vliegen en spandoeken met vluchtelingen welkom. Wel dit was een vluchteling. Zoals er heel veel vluchtelingen zijn die wreedheden en moorden gepleegd hebben in naam van een Islam groep en nu moet vluchten omdat de andere islamgroep ze verdreven hebben en ook hun deel van het bloedvergieten komen opeisen. En de oorlog wordt in een ander opvangland verder uitgevochten…..

  • Rutte cs wassen de handen dus in onschuld. Dit is meteen al een klassiek geval daarvan. Laten we ons geen illusies maken: de EU politici gaan over lijken. Terrorisme is voor hen collateral damage in hun Grote Plan van de Grenzeloze Wereldorde van die opportunistische gluiperd Soros (die vindt dat de democratie in een “crisis” zit – ammehoela: die floreert juist met alle anti-establishment partijen; maar dat komt die ouwe slecht uit).

 12. .
  Hoe oud zou deze Han ten Broeke nú zijn….. 10 ?
  .

 13. Vroeger moest je je vingers natellen, als je een CDA’er een hand had gegeven, tegenwoordig als je zo gek bent dat met een VVD’er te doen.

 14. Goed artikel, spijker op de kop! Weinig aan toe te voegen. De elite wil meer EU, centraal geleid in Brussel, minder natie staten en een gemixte bevolking die geen nationale gevoelens meer hebben – kijk maar naar de video van Merkel die de Duitse vlag weggooit. Brainwashing van kinderen dmv “aangepaste educatie” is flink op dreef, dus nog een generatie en men weet niet beter dan eerbied te tonen aan de oppermachtige leiders in Brussel. Zelfs Noord Korea moest om zover te komen een oorlog voeren. In Europa komt het centraal geleide polit-bureau er vanzelf. Met de goedkeurende stem van de meeste slaapwandelaars. Geluk er mee. Ik bekijk deze achterlijke zelfdestructie (met pijn in mijn hart) wel van een afstandje.

  • Ik ook ….maar kreun soms over zoveel achtelijkheid.

  • @Cale
   Rustig aan jonge, Rome werd ook niet in één dag gebouwd, nog even geduld, hang in there 🙂
   .
   Oekraïne, Brexit, Trump, straks Wilders, misschien Le Pen, etc.. M.a.w. de wal is het schip al beetje bij beetje aan het keren. Het is wachten op dat Trump geïnstalleerd wordt en dan gaan we het meemaken (ik ben ervan overtuigd dat hij daad bij woord gaat stellen). Wat gaat links en de gevestigde orde doen, daar ben ik op dit moment voornamelijk benieuwd naar, tot hoe ver willen ze gaan?
   .
   Rustig aan @Cale, het proces waar we op hoopte is gaande alleen het is afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. De laatste (democratische ) kaarten zijn iig nog niet gespeeld, en dan hebben we nog altijd de ‘joker’ maar daar moet je pas over gaan praten wanneer alle andere kaarten uitgespeeld zijn en zover is het gelukkig nog niet, de wal doet vooralsnog z’n werk.
   .
   Geduld is een schone zaak 🙂

   • Hi Dick, ik ben het natuurlijk met je eens maar onderschat de vijand niet. Ze zijn slim, hebben een enorm netwerk en invloed en zijn niet van plan ook maar iets in te leveren. Bovendien is Europa geen USA. Willy zonder kerstboom. Juncker en co steeds meer EU. Merkel schijnt na de vrachtwagen aanslag in Berlijn weer in populariteit te zijn toegenomen. De internet nieuwsgeving wordt aan banden gelegd dmv enorm hoge boetes. Zelfde gebeurde in Spanje twee jaar geleden; demonstreren mag alleen met toestemming anders kun je een boete verwachten van 30 duizend euro. Niemand kan dat betalen, dus gevangenis straf. Meer dictatoriaal kun je het niet verzinnen. We zijn er nog lang niet. En Trump ook niet. Vergeet niet wat Kennedy is overkomen…

   • Laten we hopen dat Europa het schoothondje van de VS BLIJFT. En dat na 20-1-2016 de bakens ook hier worden verzet. Om te beginnen een kabinet Wilders.

 15. Tegen Joost zou ik willen zeggen; ga zo door. Misschien heb je soms het gevoel in herhaling te vallen, alles al een keer gezegd te hebben.
  Juist nu heb je van heel veel mensen een luisterend oor.
  Juist nu de weerstand van alle kanten zal toenemen.
  Juist nu er weer een onophoudelijke diarree op ons af zal komen, met de verkiezingscampagnes.
  Stay strong.

 16. En laat er geen misverstand over bestaan dat de VVD…
  1) vóór Europese eenwording is
  2) geen onoverkomelijke bezwaren heeft tegen de islam
  3) immigratie in principe een goede zaak vindt

  Alle stoere woorden ten spijt. De VVD is inwisselbaar met de PvdA, of D66. We gaan rechtstreeks de afgrond in, tenzij er wordt gebroken met deze partijen. Ze verdelen de baantjes, trekken met elkaar aan de touwtjes.
  Dit moet echt veranderen.

 17. Open grenzen werken niet als de buitengrenzen niet goed dicht zijn.
  Neem nou Oost Europa,vanuit de baltische staten komen volop Russen binnen en daaronder zitten niet alleen Slavische Russen maar ook Islamitische Russen!
  En dan iets anders,volgens mij weten maar weinig mensen dat er meer dan een half miljoen Ukrainers in Polen werken!? Dus de polen komen massaal hier werken en de Oekraïners vullen dan de arbeidsplaatsen aldaar op en als ze er dan 3 jaar wonen dan kunnen ze een Pools paspoort aanvragen en als Pool doorreizen naar West Europa zoals de echte Polen ook doen,Tja dat is natuurlijk dweilen met de kraan open!

 18. De andere drogreden is dat landgrenzen nationalisme zou aanwakkeren waardoor de kans op oorlog vergroot zou worden. De mensen die dit verkondigen zijn wel voorstander van de EU met een grondwet, vlag, volkslied en Europees volk. M.a.w. de EU is een supernatiestaat en de eurofielen zijn dus supernationalisten.
  .
  De stupiditeit van het eurofiele volk kent inderdaad geen grenzen 🙂

 19. De oorzaak. Dat is eerbied en respect. Die twee hebben angst als motief. Vergelijk het met de Pitbull eigenaar als buur. Hij/zij ziet beestje als vriend van uw poedel hond. Tot uw hond de strot doorgebeten word door lief hondje Pit. Wat slachtoffer schuldig maakt en dader!!, juist. Dit volgen rechtsspraak over minder Pit.

 20. Met dit soort gevallen is het altijd weer opvallend hoe zeer de terroristen ongestoord hun gang lijken te kunnen gaan. Dat zou incompetentie kunnen zijn, politieke onmacht. Amateurisme, met grote gevolgen. Dat is op zichzelf al erg genoeg.
  Het is echter ook al vaak gebleken dat deze zogenaamde eenlingen, achteraf helemaal niet alleen opereerde. Dan kom je in complotsferen terecht en dat wil ik liever ook niet. En toch zijn er aanwijzingen dat bijvoorbeeld de moordenaar van Theo van Gogh onderdeel uitmaakte van een netwerk, net als Volkert van der Graaf. Aan het lijntje gehouden door de veiligheidsdiensten, met medeweten van de politiek.
  Dat maakt het allemaal nog een gradatie erger, dan het al is.

 21. “Als bewoner van een grensregio ben ik mij ervan bewust hoe belangrijk open grenzen zijn voor de ontwikkeling van een land.”
  .
  Deze drogreden van Han ten Broeke is te achterlijk voor woorden want als er geen grenzen zijn dan zijn er geen landen, grenzen zijn juist hetgeen wat landen definieert maar Han ten Broeke wil de grenzen en dus ons land niet beveiligen want dat zal volgens hem goed zijn voor de ontwikkeling van het land cq het betreffende stukje grond op aarde genaamd Nederland. Kijk bv naar Berlijn onlangs, zeer positieve ontwikkelingen voor het land cq het betreffende stukje grond op aarde genaamd Duitsland.
  .
  De volgende drogreden van Han ten Broeke zal zijn het pleiten voor afschaffing van politie en justitie want het is uiterst kostbaar en criminaliteit zal er toch altijd zijn dus het afschaffen van politie en justitie zal bijdragen aan de ontwikkeling van het land cq het betreffende stukje grond op aarde, etc etc…. dat is logica, toch?!

  • Ja Dick, de ventilering ” Als bewoner van een grensregio ben ik mij ervan bewust hoe belangrijk open grenzen zijn voor de ontwikkeling van een land” snijdt geen hout. Sint heeft zelf in een grensregio gewoond, met en zonder grenscontrole en het maakt werkelijk geen ene moer uit. Alsof landen zich niet ontwikkelen met controle. Inhoudsloze retoriek en niet onderbouwd door deze Han ten Broeke. Open grenzen zij het speeltje van onze vrienden in Brussel en zijn slechts in het leven geroepen om de €uropese superstaat meer vorm te geven. als u dacht dat het in ons voordeel was heeft u het mis. Natuurlijk werd er van de daken geschreeuwd toen het eenmaal zover was : Oh ! Lekker makkelijk, overal doorrijden. Kijk eens hoe goed wij het met de €U burgers voorhebben. Het is allemaal een onderdeel van het €U-superstaat plan, net als de €uro, de bankenunie, het €uropese leger en ga zo maar door. Elke aanleiding wordt weer aangegrepen door deze dundassen om nog meer €uropa er door te drukken.

   • Heb wel eens hardop gevraagd hier of die regentenkliek in Den Haag en Brussel hun voordeur laten open staan als ze naar bed gaan. Nooit antwoord gekregen natuurlijk maar ik vermoedt zo van niet. Waarom dan wel s’ lands grenzen open laten 24 uur per dag ? Alsof die lui elke vreemde maar in huis laten. Die shitface die Berlijn na de aanslag verliet en met bus en trein half €uropa doorkarde geeft maar weer eens aan hoezeer het met onze veiligheid is gesteld. Schengen is achterhaald en een bedreiging voor ons allen, dat bleek maar weer eens. Met grenscontrole weet ik tenminste dat mijn veiligheid serieus genomen wordt. Hier in Noorwegen is grenscontrole en gaan er stemmen op om Schengen naar de prullenbak te verwijzen. Sinds ze weer controleren is het aantal uitvreters dat aanklopt verwaarloosbaar geworden. Wat zegt dat over die lui ? Precies ! Er valt niks meer te halen voor die soepjurken dus waarom ze kwamen is duidelijk : Gratis geld, woning en stoffering. Luie ratten zijn het !

 22. Voortdurend moeten wij horen dat grenscontroles niet waterdicht zijn. Dat weten wij dus ook wel! Maar de pakkans wordt gewoon groter! In dit geval had de slachter 4 grenzen moeten passeren. Grotere pakkans, daar gaat het om.
  Intussen is de digitale techniek zo ver gevorderd dat er mogelijkheden zijn om zakenverkeer niet al te veel hinder aan de grens te bezorgen.
  Maar nationale grenzen moeten weer bewaakt worden!
  Zie Zwitserland: de dader reisde OM dat land heen! De reden mag duidelijk zijn.

 23. Het tweede Kamergebouw heeft een grens (de deur)en laten we nu eens beginnen de VVD het parlement uit te gooien, dan wordt het stuk veiliger in Nederland.

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑