Beste GeenPeil partij, kies toch gewoon voor de PVV!

steun-geenpeil-650x276Door gastauteur Jurrien H. Boiten

 

Briefje van Jurrien

 

Lelystad, 3 december 2016.

 

Beste Jan,

 

Bij deze zeg ik af voor de bijeenkomst van a.s. maandag in Amersfoort. De mail van Bart Nijman, die vanochtend werd ontvangen was klip en klaar. GeenPeil gaat een politieke partij oprichten. Een partij met leden. Natuurlijk geen politieke partij in de traditionele betekenis van het woord, maar toch.

GeenPeil is terecht ontevreden en boos over de manier waarop de PvdA, de VVD en D’66 omgaan met de uitslag van het Oekraïne-referendum. “Het zo spoedig mogelijk”, zoals dat in de wet staat wordt door deze partijen verkracht. Maar niet alleen door die partijen. Ook de media doen er volop aan mee. Geen enkele kritische vraag aan een liegende Minister-president. Geen enkele kritisch artikel over de poppenkast die Rutte opvoert. Bewust wordt de betrokken burger door zowel de media als genoemde partijen geschoffeerd.

Maar laten we wel wezen. We wisten met elkaar toch van tevoren dat dit zou gebeuren? Het niet serieus nemen van de uitslag van een referendum is bepaald niet nieuw. De handelwijze van de politieke elite met betrekking tot het referendum over de Europese Grondwet was toch bekend?

Maar Jan, dat de PvdA, de VVD en D’66 de uitslag niet willen respecteren en de media er lacherig over doet is GEEN reden om een politieke partij op te richten. Er zijn andere politieke partijen die de uitslag WEL willen respecteren. Alleen deze partijen hebben op dit moment geen parlementaire meerderheid. Maar volgens de laatste peilingen gaat dat in maart 2017 veranderen. Misschien te laat om een handtekening onder het Oekraïne Verdrag tegen te houden, maar het oprichten van een nieuwe partij verandert daar ook niets aan. Bovendien, er zullen meer gelegenheden komen. Niet dat al die andere politieke partijen, uitgezonderd de PVV, opeens wel de maatschappelijke onvrede in ons land erkennen en er naar gaan handelen. Niets in hun verkiezingsprogramma’s, niets in de uitlatingen van de beoogde lijsttrekkers wijst daar ook maar op. Alleen de PVV is in staat om de maatschappelijke onvrede te kanaliseren en in staand beleid te vertalen. En daar helpt geen enkel cordon sanitaire tegen.

Daarom beste Jan is het niet slim om nog weer een nieuwe partij toe te voegen op het verkiezingsbiljet. In tegenstelling tot wat Bart in zijn e-mail beweert, wordt het wel degelijke een onderdeel van de versplintering op rechts. De kieswet is heel duidelijk. Er mag dan in de partij van alles en nog wat worden afgesproken hoe een standpunt te bepalen en een stem te uitbrengen, de zetel in de Tweede Kamer wordt ingenomen door één persoon. En die persoon heeft jegens niemand een verplichting en zijn Kamerzetel kan hem niet worden afgepakt. De voorbeelden in ons parlement zijn legio!

En wat je nu ook doet Jan is het misbruiken van de actiebereidheid die er was, om het Oekraïne-referendum gestalte te geven. In de e-mail van Bart staat het volgende:

Het GeenPeil-referendum gold als schot voor de boeg voor de regering: het was een   democratische waarschuwing dat de gevestigde politieke partijen hun koers dringend moeten  verleggen, om de groeiende kloof tussen burger en bestuur niet nog verder uit te diepen.

Dit is niet waar Jan. Het Oekraïne-referendum was opgezet als een zeer democratische manier voor de stem van de burger, om (ongewenst) beleid door Den Haag te beïnvloeden. Dat er niets mee is gedaan is triest, maar het was nooit bedoeld als waarschuwing voor de regering. De uitslag zou een waarschuwing kunnen zijn. Maar dan niet alleen voor de regering, maar voor de hele gevestigde politieke orde.

Het mooie van het organiseren was, dat iedereen, welke politieke richting hij/zij ook aanhing en de doelstelling onderschreef, kon samenwerken om het referendum tot een succes te maken. Wat je nu aan het doen bent is die samenwerking de nek om te draaien. Bovendien heb je ook nog onder valse voorwendselen geld bij de mensen uit de zakken geklopt.

Bart schrijft:

Daarom gaan we ditmaal voor de voltreffer. Als ze niet willen luisteren, dan moeten ze het  maar voelen. GeenPeil gaat de democratie van binnenuit herstellen. GeenPeil richt zich niet  op politieke ideologie, maar op de democratie.

In 1966 had D’66 ongeveer dezelfde strijdkreet. En heeft keer op keer de afgelopen jaren haar doelstelling verloochend. We zien dus weer meer van het zelfde. Weliswaar verpakt in een ander jasje, maar hetzelfde. Prachtige voornemens, maar in de praktijk onwerkbaar. Het systeem is zo opgezet dat vernieuwing haast onmogelijk is. De Majesteit en zijn politieke pachters weten waar ze mee bezig zijn.

En dan moet de vraag worden gesteld: Who benefits. Prachtige Engelse term, waarvan helaas in het Nederlands geen korte vertaling voorhanden is. Maar goed: Wie heeft er voordeel bij?

-De Nederlandse kiezer die ontevreden is? Nee! Die kan al terecht bij de PVV, bij VNL van Jan Roos of bij het forum voor democratie van Tierry Baudet.

-De media? Ja, die kunnen hun geluk niet op. Nog meer versplintering op rechts. En nog meer mogelijkheden om te zorgen dat er vooral niet op de PVV wordt gestemd.

-De heersende politieke elite? Ja, vooral die.

We weten dat GeenStijl een huismerk is van de Telegraaf. De wakkere krant van Nederland. We weten ook dat de Telegraaf het huisblad is van de VVD. Wat ligt meer voor der hand te veronderstellen dat achter die bureaus een mooi plan is bedacht om de groei van de PVV de beperken door de concurrentie aan te wakkeren: Vertel de jongens van GeenStijl/GeenPeil gewoon dat ze de sleutel in handen hebben om de democratie in Nederland te redden. Moet je opletten hoe hard die ego’s gaan lopen!”

Jan, jullie zijn er met open ogen ingetuind! Want niet alleen GeenPeil is nu besmet, ook GeenStijl ruikt smerig. Want als dit doorgaat wordt GeenStijl het huisblad van GeenPeil en is het onafhankelijke roze blog gecompromitteerd. Opnieuw, vlak voor de verkiezingen slaagt de gevestigde orde er in om op rechts onrust te veroorzaken en verwarring te zaaien. Waarom leren jullie niets uit de geschiedenis van de laatste 40 jaar. De mensen willen geen versplintering, maar een solide, betrouwbare beweging. Juist die versplintering jaagt de mensen weer in de armen van de gevestigde politieke orde. Want daar is het rustig.

Willen jullie werkelijk echte democratische verandering in Nederland zien, dan kun je maar één ding doen. En dat is zo snel mogelijk dit onzalige plan in de prullenbak smijten en er aan werken dat de PVV zo groot wordt dat de elite er bij de komende kabinetsformatie niet meer om heen kan!

Met vriendelijke groeten,

Jurrien H. Boiten

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

54 reacties

 1. Giganten als Fortuyn en Van Gogh zijn gestorven voor hun realistische mening. Ayaan is gevlucht en Wilders moet zwaar beveiligt worden. En dan heb je van die minderwaardige mannetjes (m/v) die denken met de macht van de pen met alle winden mee te kunnen waaien voor hun eigen succes. Dat is pure debatsvervuiling. Herkennen en negeren, laat ze maar lekker wegkwijnen in hun verziekte internethoekje.
  .
  Misschien zit er eenzelfde anti-PVV motivatie achter het vreemde Geenstijl gedrag. Uit de poll blijkt hun publiek zwaar in de PVV hoek te zitten. Wellicht hinken ze op dezelfde gedachten als DDS toentertijd. Enerzijds het succes uitnutten met pro-PVV stukjes, anderzijds trachten de PVV zoveel mogelijk te beschadigen door hun stemmers te manipuleren in de richting van dat infantiele Geenpijl.

 2. @Pieter G en @RS1024, Tja Geenstijl is niet wat ik dacht dat het was, een bastion voor vrijheid van meningsuiting. Het is allemaal zo kleinzerig.
  .
  Ik heb dit eerder zien gebeuren bij De Dagelijkse Standaard, een nieuwssite die veel PVV sympathisanten trok. Je kon daar leuk reageren op prikkelende artikelen en andere lezers konden daar hun waardering doen blijken door een +/- systeem, wat erg leuk werkte. Je zag in een oogopslag hoe de meningen verdeeld waren, en dat was zwaar in het voordeel van Wilders.
  .
  Dat bleek een doorn in het oog van de DDS leiding, die daar een stokje voor staken. Dat hebben ze geweten, ik geloof niet dat DDS veel bezoekers overhield. Ik zie ze de laatste tijd weer aan de weg timmeren met pro-PVV berichtgeving. Dat zijn diezelfde 3e rangs redacteurtjes die pure Wildershaat verspreidden.
  .
  Het is walgelijk om te zien hoe sommige publicisten met alle winden mee waaien, ik heb daar de grootste minachting voor. (ik ga nog ff door)

 3. Zoals hierboven aangegeven kreeg ik ook een ban van Geenstijl toen ik een reactie plaatste dat ik de Geenpeil partij een dom idee vond. Nu lees ik ook al allerlei artikelen op Geenstijl waarbij ze hun Geenpeil ophemelen. Van objectiviteit is allang geen sprake meer. Vandaag weer een artikel op GS dat een kwart van de kiezers positief zou zijn dat Geenpeil een partij partij wordt. Het bleek 23% en geen 25% te zijn. En dat de overgrote meerderheid van 77% er dus weinig mee heeft, tsja daar werd omheen gekletst natuurlijk. Terwijl GS de afglopen weken wel kritischer is geworden over andere politieke partijen. De meeste reageerders op Geenstijl vinden de partij Geenpeil overigens ook maar niks. Getuigende de reacties. Al werden ook vandaag weer de nodige kritische reacties weggejorist en kregen weer meer reageerders een ban. Dat is dus de vrijheid van meningsuiting van Geenstijl / Geenpeil.

 4. Ik liet een paar Geenpijl-kritische reacties achter op Geenstijl, en zie nu tot mijn grote verbazing dat die zijn weg gemodereerd. Wat een kleinzerigheid!
  .
  Mijn kritiek is dat Geenpijl de democratie in de uitverkoop zet door leden van andere partijen uit te nodigen tegen elkaar op te bieden in het aanschaffen van Geenpijl lidmaatschappen. De partij met de diepste zakken gaat er zodoende vandoor met de stem, zo stelde ik.
  .
  Die inhoudelijke kritiek was bij de Geenstijl boys zo tegen het verkeerde been dat deze reacties verwijderd zijn. Ik vind dit een schokkend inkijkje in de mentaliteit van de Geenstijl redactie.
  .
  Ik had Geenstijl hoog zitten met hun berichtgeving, ik nam ze serieus. Maar met dat doorgeschoten Geenpijl gedoe is er bij mij een lampje gaan branden, en dat kleinzerige gedoe met dat wegjorissen doet voor mij de deur dicht.
  .
  Een grote mond over alles en iedereen, maar zelf geen kritiek kunnen velen. Typisch en ordinair.

  • Een paar keer wat kritiek op GS werd voor mij een ban aan mijn broek.
   Ook altijd inhoudelijk. Zodra je de zwakheden blootlegt met argumenten kan je een ban verwachten. Dus het democratische gehalte van GS zijn eigen juichaapjes en propaganda sprekers mogen meedoen. Voor kritische geluiden is geen plaats.

 5. Allemaal ego’s die denken dat het hebben van een mening voldoende is om een land te besturen. Wat staan ze voor joker. We krijgen weer die LPF toestanden waarbij lieden die nauwelijks een studie konden volgen elkaar de tent uit meppen. Want hun eerste interesse is gelegen in hun ego’s. Het woord ‘dienen’zit niet in de genen.
  En de belastingbetaler mag al die would-be politici weer riant gaan financieren. Wat vallen die roeptoeters door de mand.

  • Mee eens Politicus het in de kamer zitten is slaapverwekkend en niets voor echte ondernemers of initiatiefnemers.
   Echter het idee van directe democratie , maar wel wat aangepast trekt mij welaan.
   Wij het Volk de gemeenschap zijn deelnemers, aandeelhouders van deze maatschappij. Iedereen heeft een ander belang in de gemeenschap vorm groepen en maak een programma en zoek een Politicus die deze belangen kan behartigen in de kamer . Dus de Politicus krijgt een duidelijke opdracht
   Nu is het zo dat beroepspolitici een programma schrijven waarop het Volk mag stemmen Ik vind dat fout Het is van boven naar beneden geschreven .Zelfs in overleg met de andere partij Politici

   • Dat was de opzet inderdaad: groepen gelijkgezinden stuurden hun afgevaardigden naar de Kamer om daar die belangen te verdedigen.
    Down-top.
    Brussel heeft het allemaal veranderd in top-down. Dat politbureau zit te knarsetanden bij al dat parlementaire overleg in de nationale structuren. Liefst willen ze dicteren als echte autocraten.

 6. Ik ben bij GS ook al twee keer weggejorist omdat ik kritiek op dit plan had. Dat laat maar al te duidelijk zien dat GS en de GP partij twee handen op één buik zijn. Het is toch wel een teken van zwakte dat GS, dat zich zo graag afficheert als de luis in de pels van de politiek, zich zo laat kennen door elke oppositie van het initiatief te censureren. Of het een samenzwering van de zijde van de Telegraaf is weet ik niet, het kan volgens mij ook gewoon stommiteit van een paar opgeblazen ego’s zijn, waar De Telegraaf en Joop van dit buitenkansje dan natuurlijk wel lopen te smullen.

  Wat betreft het “who benefits?”, deze vraag bestond al in het Latijn: “Cui bono?”. Maar als je het in kort Nederlands wil hebben, wat is er mis met “Wie profiteert?”.

 7. Inderdaad, de gevestigde orde ( dus ook De Telegraaf kliek ) heeft belang bij zo veel mogelijk concurrentie voor de PVV. De media hebben het zelfde belang.
  Helaas is de meerderheid van de NL bevolking te veel geïndoctrineerd om dit te zien. Te lui, te onwetend, te dom, te ruggengraatloos. De gevestigde regentenkliek ( alles minus PVV ) lacht zich weer rot: wat is die kudde schapen toch stom! Steeds trappen ze weer in de lulkoek van Rutte, Asscher, Pechtold en andere bedriegers. Steeds loeren ze weer naar pauw, Van Nieuwkerk of Tan.
  De kudde is op weg naar de slacht, maar helaas een minderheid heeft het door.
  Islamisering, import van achterlijkheid, armoede en criminaliteit hollen de zaak uit. Gesteund door de kliek van de EUSSR in Brussel. Kudde, slaap zacht, maar het wakker worden zal vreselijk zijn….

 8. Ook het “debat” op radio1 met Jan Roos was overduidelijk een mes in de rug van Geert.
  De campagnes zijn nog maar net van start en de “rechtse” partijen vechten elkaar de tent al uit:
  Nijman (GS/GP) is boos op Roos (VNL) en Baudet (FvD),
  Bontes en van Klaveren (VNL) zijn boos op Wilders (PVV) enz…..
  Als dat samen moet gaan werken krijgen we straks Oekraïense taferelen in de kamer.

 9. Ach wee Jurrien wat een zure kul met je “versplintering op rechts”. En dat is verkeerd want? Doe maar niet alsof PVV stemmers nu zo blij zijn met de maniakale en destructieve Wilders. De helft zit erg oncomfortabel. Dat Geert nu de onvrede een beetje gekanaliseerd heeft met z’n internationale beweging annex anti-moslimpartij die hij in z’n eentje straks de afgrond in rijdt, betekent niet dat ontevreden en wantrouwend Nederland maar op die PVV knop moet blijven duwen. Nederland staat voor een plurale democratie waar van alles mogelijk is en vooral ook wat gepolderd moet worden via het compromis en samenwerking. Maar voor Jurrien is dat te Nederlands wellicht en voldoet niet aan het waanidee dat slechts één partij correct problemen kan benoemen. En zelfs daarin is de PVV niet al te goed. Laat staan haalbare oplossingen ooit heeft aangekaart.

  Ik ben blij met versplintering en keuze op rechts: de juiste weg naar verandering!

  • @Dirk M.
   Vonden de burgers van Wenen ook toen koning Jan van Polen hen ontzette…..

   Ow wacht…… Vooruit dan maar naar Karel Martel, verdraaid, die leed ook al aan islamofobie!

   http://derprophet.info/inhalt/anhang34-htm/

   Allemaal islamofoob! En in Indonesië waar het gros van de bevolking doodsbenauwd is, islamofobie! Echies waar.

   • In principe zou je iedere niet-moslim die het woord islamofobie nog in de mond neemt om islamcritici de mond te snoeren, tegen de muur moeten zetten. Er moet een eind komen aan deze mensenrechten ontkennende ideologie en alle wereldwijde moordpartijen, verkrachtingen, berovingen, molestaties en uitvreterijen die daaraan te pas komen.

  • @Dirk
   “die hij in z’n eentje straks de afgrond in rijdt”
   Oké, dat is jouw voorspelling, we zullen zien. En wat wil jij dan, meer islam? Weet zeker dat je daar ontkennend op gaat antwoorden, dus jij bent ook zo’n xenofobe islamofobe intolerante racistische fascist volgens jouw eigen redeneringen.
   .
   Het gaat echt helemaal nergens over met jou want meer islam wil je niet, daar zal je een reden voor hebben want als je de islam geweldig vindt dan zou je meer islam willen en dat wil je niet, toch?!
   .
   Je wil niet meer islam, wat met de continue massale instroom van islamitische “vluchtelingen” onvermijdelijk is als niet ingegrepen wordt. Dus wat wil je dan, hoe zie jij het voor je?
   .
   Maar goed, hier gaat ie uiteraard geen antwoord op geven want hij weet het ook niet, dus wat is ie hier aan het doen dan? Je kan ons van alles verwijten maar wij kunnen die vragen wel beantwoorden en uitgebreid onderbouwen. Dat ontbreekt bij types als @Dirk volledig, behoorlijk creepy is dat.

 10. vervolg: “Qua intellect, qua standpunten en qua toon. Ik ga de komende verkiezingen echter gewoon weer PVV stemmen omdat het tijd wordt een blok te vormen tegen de status quo die ons land hard naar de afgrond brengt…”

  Dit doet mij al het ergste vermoeden over de onafhankelijkheid van GeenStijl en of er nog wel geluiden te horen zullen zijn die het belang van de partij GeenPeil schaden en ook of men geen propaganda gaat maken over de andere partijen. Hopelijk heb ik het mis. GeenStijl is broodnodig als medium om de politiek kritisch te belichten

  • @Freelux. Ach ja dan springen we toch over naar deze website. En gaan we op deze website toch vrolijk verder met reageren 😉 Dan bekijken ze het maar bij geenstijl en geenpeil. Minder leden is minder inkomsten. Ik zal in ieder geval nooit meer geld overmaken naar geenpeil, geenstijl of welke van hun initiatieven dan ook. Zal ook absoluut niet op geenpeil gaan stemmen. Alleen al om hoe ze met kritiek omgaan (wegjorissen) en hoe ze geld inzamelen op basis van verkeerde voorwendselen. Ongeacht met welk verhaal ze maandag ook komen. Het is voor mij klaar. Als er een logische verklaring is dat ze het geld toch fatsoendelijk inzetten hadden ze maar meteen inhoudelijk op mijn comment moeten reageren in plaats van mijn comment weg te halen. En bij zelfs een ban te geven voor een kritische comment zonder enige scheldwoorden of wat dan ook.

   • Ik moet zeggen dat ik Joost Niemoller de laatste weken ook een stuk genuanceerder vind dan GeenStijl. Met name wat betreft Trump. Op GeenStijl is het gewoon een hoop MSM-propaganda over Trump. Wat Trump betreft is er nauwelijks verschil tussen GeenStijl en de MSM. Het eerste gedeelte van dit stuk http://joostniemoller.nl/2016/12/wordt-wilders-rutte-droomscenario-wilders/#comments is bijvoorbeeld een goede inhoudelijke reactie op Trump. Dat ben ik op GeenStijl nog niet tegen gekomen. Ook daar zijn ze wat betreft Trump net zoals de MSM voornamelijk modderen aan het gooien: Trump is een racist omdat hij kritiek heeft op moslims en de Islam en een vrouwenhater omdat hij in een privégesprek van jaren geleden waarvan het niet de bedoeling was dat het naar buiten kwam iets onaardigs heeft gezegd over vrouwen. Bovendien werd dat volledig uit zijn verband getrokken. Trump zei dat als je geld hebt je alles kan maken bij vrouwen. Niet dat je alle vrouwen bij de pussy moet grijpen.

    • Het is wat serieuzer op den Joost, met minder reageerders, onder wie enkele echte complotters helaas.
     Ik werd ook weggeschopt op de stijlloze site, zonder ook maar 1 smakeloze opmerking te hebben gemaakt.
     Desondanks trekt mij die humor aldaar wel, zowel in de artikelen als in de commentaren. Sites (als Elsevier b.v.) vergeten wel eens dat hun bezoekers ook getrokken worden vanwege de commentaren.
     De artikelenschrijvers geven tevens blijk van grote algemene ontwikkeling bij hun geestige snieren. Waarschijnlijk nog degelijk opgeleid. Tevens schijnen ze het internet te kennen als hun broekzak. Als ik feiten wil weten waarvan ik vermoed dat de gemene media die niet vermelden, kan ik toch vaak bij de stijllozen terecht.
     Dus voor mij mogen ze doorgaan. GeenPeil is niet hetzelfde als GeenStijl.
     En GeenStijl is niet de hele werkelijkheid, maar wel een belangrijk hoekje ervan.

    • Dat verschilt nogal, het valt mij op dat bepaalde auteurs wel flink hun politieke voorkeur laten blijken.
     Zo vind ik dat “Johnny Quid” vaak wat naar links neigt maar bijvoorbeeld “Pritt Stift” nog wel strakke stukjes schrijft.
     Let er maar eens op wat voor stukjes door welke auteur worden geschreven.

 11. Tsja, ik werd gisteren weggejorist en opgerot omdat ik de volgende kritische reactie plaatste op GeenStijl http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/persbericht_geenpeil.html#comments:

  “Ah, dat was de reden van de veranderde toon van GeenStijl de afgelopen weken: Baudet afzeiken, de ‘PVV zijn nazi’s’. GeenStijl was alvast campagne aan het voeren voor de nieuwe partij. Ik vraag me af of GeenStijl zijn werk nog wel goed kan doen nu het banden krijgt met de politiek. Een journalistiek medium dient toch enigszins onafhankelijk te zijn, hoewel daar in de praktijk nauwelijk iets van terecht komt. Gaat GeenStijl de komende weken allemaal artikelen schrijven dat de PVV nazi’s zijn zodat we op de GeenPeil partij gaan stemmen? Ik weet niet of dit wel zo’n goed idee is. Er zijn al genoeg alternatieven op rechts. GeenStijl kan beter bij zijn journalistieke taak blijven, daar hebben we ze hard nodig in dit totale linkse klimaat. Mijn voorkeur gaat uit naar Baudet. Qua intellect, qua…

  • vervolg: “Qua intellect, qua standpunten en qua toon. Ik ga de komende verkiezingen echter gewoon weer PVV stemmen omdat het tijd wordt een blok te vormen tegen de status quo die ons land hard naar de afgrond brengt…”
   Dit doet mij al het ergste vermoeden over de onafhankelijkheid van GeenStijl en of er nog wel geluiden te horen zullen zijn die het belang van de partij GeenPeil schaden en ook of men geen propaganda gaat maken over de andere partijen. Hopelijk heb ik het mis. GeenStijl is broodnodig als medium om de politiek kritisch te belichten

 12. Hiermee pleegt GS zelfmoord, terecht, had al een flinke tijd mijn bedenkingen. Als je weet dat GS eigendom is van de telegraafgroep dan is het eigenlijk naïef ooit echt vertrouwen te hebben gehad want de telegraaf staat heel duidelijk weer eens aan de verkeerde kant. Waar ik van baal, van jole en bij joop zitten ze nu natuurlijk met strakke plassertjes want ze zien GS verdampen. Dat moet je ze van joop nageven, ze beschuldigen iedereen schaamteloos van haat zaaien, racisme, populisme, etc.. Terwijl ze zelf de grootste haatzaaiers, racisten, populisten, etc.. zijn en desondanks keihard beweren het fatsoen aan hun kant te hebben. Schaamteloos, maar goed, ze kiezen partij een gaan tot het gaatje middels list en bedrog, ze zitten namelijk in een info oorlog en dan heiligt het doel de middelen. Bij GS werd steeds duidelijker dat ze daar enkel bezig zijn met hun eigen ego’s en de bezoekers als vee zien. Ook bij GS zijn ze in de bekende kuil gevallen. Hoogmoed komt voor de val.

 13. @RS1024, bij de GS-actie om een TV-zender te beginnen zijn er ook heel wat reaguurders van de site verbannen omdat ze kritiek hadden op het initiatief, waaronder ondergetekende.

  Trouwens, als die politieke partij net zo’n ‘succes’ wordt als powned, dan worden ze een gewoon marginaal politiek partijtje, net als Powned een marginale omroep is geworden. Ze zouden toch Hilversum overhoop gaan gooien? De pessimisten (of realisten?) hebben gelijk gekregen.

 14. PVV daar maken Nederlanders NEDERLAND mee.

 15. @ Cale:
  “Geert Wilders heeft reeds bewezen er voor het Nederlandse volk te staan, met gevaar voor eigen leven. Al 12 jaar lang.”

  Juist!
  PVV, alleen de PVV, en niets dan de PVV.

 16. Op zich ben ik het wel eens met Joost. Ik blijf zelf PVV stemmen. Ik heb alleen absoluut geen zicht op hoe veel stemmen GeenPeil gaat wegtrekken bij andere partijen. Als het alleen PVV stemmen zijn dan betekent dit inderdaad een versnippering en geen goede zaak derhalve. Echter elke stem die het wegtrekt bij een PC partij zou wel een goede zaak zijn.

 17. Wilfred Bakker

  4 december 2016 om 10:55

  We gaan het zien, hier Bart in een tweet.

  https://twitter.com/BartNijman

 18. Geen Peil laat zijn wate gezicht zien en dat ziet er uiterst lelijk uit…

 19. Ik vind ook dat Geenpeil het niet eerlijk heeft gespeeld. Eerst geld inzamelen onder het mom van een protestactie tegen VVD en PvdA en nu lijken ze het ingezamelde geld te gaan gebruiken voor het oprichten van de zoveelste nieuwe politieke partij. Zelf heb ik een maand geleden een paar euro overgemaakt.
  Toen ik hier een kritische reactie over op Geenstijl plaatste werd die meteen “weggejorist en opgerot”. Mijn account is al afgesloten. Dat zegt al een hoop over het democratisch gehalte van GeenPeil. Kritiek is nu al niet toegestaan. Wordt je account meteen afgesloten. Overigens werden gisteren heel veel kritische reacties weggejorist.

 20. Goed verhaal.
  .
  Ik was ook GeenPeil vrijwilliger en ben blij met wat ik voor GeenPeil heb kunnen betekenen. Maar ook ben ik van mening dat de stemmen voor het “rechtse kamp” nu worden uitgesmeerd over de partijen PVV, VNL, FvD en nu dus ook GP. Waar gaan de “rest-stemmen” uiteindelijk heen?
  .
  Het spijt mij, GeenPeil maar mijn stem gaat toch naar de PVV omdat ik liever één grote partij op “rechts” zie dan allemaal kleine partijtjes.
  .
  Ik hoop wel van harte dat de mensen die de PVV te “extreem” vinden wél hun oog laten vallen op een van deze partijtjes. Maar alsjullieblieft, probeer nu niet de bestaande PVV kiezers weg te trekken want daar bereiken we niets mee!
  .
  Ik ben programmeur, in mijn vakgebied hebben we een grap over een soortgelijke situatie, het betreft “protocol standaarden”:
  “We hebben maarliefst 12 verschillende standaarden, laten we nu eens een keer één goede standaard maken”, resultaat: 13 standaarden.
  .
  p.s. “Who benefits” zou ongeveer kunnen…

 21. Vooruit zien. Trump maakt een grote kans om de joker te krijgen. Neem de fantasie financiële wereld. Met als aanhangsel de aandelen markt. Die staan als luchtballonnen klaar om doorgeprikt te worden. De verantwoordelijke mensen zijn bezig met plan A. Wat inhoud het roer [ de joker ] overhandigen aan wat populistisch rechts heet. Terwijl het schip zinkende is. Een plan aanhangsel is Rusland er aan te plakken. Twee vliegen in èèn NATO klap. Dat gaat onvoorstelbare chaos veroorzaken. Mensen zullen vol afkeer spreken over Trump en populistisch soort.
  Neem Wilders aan het roer. Hij kan de nationale windmolen gekte niet terug draaien. Dat wat ooit uw pensioen geld was zit nu in de zak van molen makers. Stoppen zou kapitaal vernietiging op zijn naam brengen. Ook andere plannen zoals minder gaat chaos versnellen.
  Na de chaos is er een leger, NATO, nodig om orde te handhaven. Rechtszaken, zoals minder vandaag, worden de norm.

 22. Ik weet het niet, we moeten 5/12 even afwachten, maar ik heb hier geen goed gevoel bij. Ik zie de PVV van Wilders vooralsnog als het enige alternatief omdat Wilders keer op keer heeft bewezen een goed politiek kompas te bezitten. Het nieuws dat de PVV de gemeentes in gaat is wat dat betreft hoopgevend.
  .
  Een politieke partij van Geenpijl gaat diep snijden in het PVV electoraat, dat is zo fout als maar kan. Directe democratie, via slimme internet techniek, klinkt leuk maar moet zichzelf nog maar bewijzen.
  .
  Voor directe democratie is objectieve journalistiek nodig, voorlopig ligt er een enorme kloof tussen het journalistieke beeld geschetst door de msm en internet kanalen als Geenstijl.
  .
  Wat ik nu in de VS zie gebeuren afgaande op de signalen van Trump vind ik hoopgevend omdat daaruit blijkt dat een nieuwe president het roer radicaal om kan gooien, dat is hier in NL en breder in heel Europa ook hard nodig.
  .
  Een grote PVV van Wilders is hiervoor het enige alternatief.

 23. Ik blijf op de PVV stemmen.

 24. Het lijkt erop dat er felle interne discussies zijn geweest bij Geenpeil en dat men besloot ieder zijns weegs te gaan. Dus of de ego’s waren te groot of de analyses van de problemen verschilden, naar hun idee, fundamenteel. Het zal nog wel even wachten zijn op het boek dat de geschiedenis van Geenstijl/Geenpeil van binnenuit beschrijft. Ik denk dat onze mond dan zal openvallen en de ogen opengesperd.
  Ondertussen maken ze allen dankbaar gebruik van de bekendheid die ze ondertussen hebben vergaard; het zijn nu echte BN’ers. Er zijn andere initiatieven in het land die hierbij vergeleken kansloos zijn omdat de mensen achter die initiatieven niet tot de BN’ers behoren. Dan denk ik allereerst aan de Partij van de Rede (zoek maar eens op).
  Mijn speculatie over Monasch is dat het een soort van geheim plan is van de PvdA. Mocht de huidige PvdA inderdaad een sterfhuis zijn, dan is Monasch’ nieuwe partij hopelijk een mooie boreling die net op tijd ter wereld kwam, hopen ze.

 25. Stel je voor dat de PVV een ledenpartij was en deze mensen hadden deel uitgemaakt van de partij, dan was de PVV allang ten onder gegaan.
  Ik snap iets niet. Waarom is Jan Roos naar VNL gegaan terwijl hij wist of kon vermoeden dat geenstijl deze kant op ou gaan? Waarom beginnen e nu allemaal hun eigen partijtjes? Verschillen hun prohgramma’s zo van elkaar?
  En dan die Monasch ook. Wat hebben al die splintergroepjes eigenlijk voor inhoudelijke bagage behalve dat ze tegen het huidige bestel zijn?

  • @DG
   Goeie vraag. Monasch is simpel overigens, die gast stond te blaten op het Maidan plein. Moet je even een You Tubetje doen, maar fasten your seatbelt.
   Die splinters….? Mhhhh als ze de luie kiezer kunnen motiveren, of de m/v die policor gedreven vindt dat recht voor de raap wat ‘ongenuanceerd’ is.
   Haalt schouders op en mompelt: kweenie. Doet me denken aan de libertarische partij en het struikelen over islam als het gaat over vrijheid. Nou daar bleven nou net mijn tenen vast zitten.

  • Breinbrouwsels

   4 december 2016 om 06:28

   Ze zien hun kans om ook eens op een gouden draagstoel rondgezeuld te worden. Als er 1 zoiets doe is ie uniek; als iedereen mekaar gaat naäpen zijn het apen.

 26. Goed stuk! Maar ik wil er nog 2 punten aan toevoegen.
  1) Er wordt de PVV verweten het een weggegooide stem is. Het argument is dat andere partijen niet staan te trappelen om met de PVV te regeren. Bij GeenPeil zal dat nog sterker het geval zijn. De standpunten worden gedurende de vier jaar waarschijnlijk bepaald aan de hand van digitale peilingen. Hoe wil je dan als reguliere politieke partij een regeerakkoord maken met een partij waarvan je niet eens weet wat voor een standpunten die partij in zal gaan nemen over welk onderwerp dan ook? Gegarandeerd willen VVD, CDA e.d. niet met zo’n partij regeren
  2) Als er inderdaad interpolls komen: dan verwacht ik dat mensen in het begin zich goed in onderwerpen zullen verdiepen en zullen stemmen bij internet polls. Maar ik denk dat het animo bij minder aansprekende onderwerpen snel zal afnemen. Dan stemt het TK lid gewoon wat die zelf wil. En dan wordt GeenPeil een politieke partij zoals elke andere in de Tweede Kamer met reguliere politici

 27. Ik stem gewoon weer op Teun van Dijck. Weinig voorkeursstemmen, maar zijn portefeuille is zo belangrijk, maar tevens saai omdat weinigen beseffen wat er in de financiële wereld gaande is.

 28. Duidelijk artikel. Precies en op tijd. Wat een zootje daar in politiek NL. We hadden in de jaren 60-70 links en D66 kwam op. Toen kwam paars. Momenteel hebben we VVD en PvdA, “het beste kabinet sinds WO2”, jawel. En nu krijgen we de era van de individuele ego’s. Jan Roos, Bart Nijman, Thierry Baudet, Jesse Klaver, Jan Dijkgraaf, een paar Nederturken en een NLSurinaamse brilpruik. Ik geloof er helemaal niets van dat landsbelang hun eerste doelstelling is. Omhoog gevallen “intellectuele” egotrippers die de zaak nu al belazeren. Zo komt het op mij over. Geert Wilders heeft reeds bewezen er voor het Nederlandse volk te staan, met gevaar voor eigen leven. Al 12 jaar lang. Nu gaan de ego’s ook voor bewaking, gebaseerd op een malle tweet of twee, toch mevr. Simons? Staat wel interessant zo’n bodyguard naast je zodra je uit je dure auto stapt. Wedden dat Jan Roos dat ook wil? Wat een zootje.

  • @Cale
   Ik denk dat men werkelijk niet doorheeft voor welk een bedenkelijke karretjes men zich laat spannen. Wat de aanjagers beogen moge duidelijk zijn: verdeel en heers. Nou , wat mij betreft: NO WAY!
   Na Bolkestein heb ik dat al op de voorzijde van mijn agenda staan en ik blijf erbij. PVV.

  • Breinbrouwsels

   4 december 2016 om 06:24

   PVV, de rest kan door de plee!

 29. zowel geenstijl als powned zijn controlled opposition.
  nanninga moest niet voor niets weg, ze was te scherp van tong over de islam…

  • @tinus, je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben…

   • Zoals je zegt tinus, dat gevoel heb ik ook wel eens. Heb zelf trouwens meestal maar een paar dagen nodig om “opgerot” te worden.

 30. Voor mij de PVV als proteststem tot er iets of iemand komt die ECHT iets kan bereiken. Vlak de Leger des Peil formule niet uit. Dat kan nog veel groter. Zeker als de mensen een kans voelen om HUN LAND TERUG TE PAKKEN. Dat idee is actueel. Hoe dat allemaal concreet ingevuld wordt door beleid, zien we later wel. Net als bij de Brexit en Trump. Per slot van rekening weet je bij de bestaande partijen ook nooit welke mix ze na de verkiezingen bekokstoven. Ik heb alvast wel een punt: al dat PVDA-tuig uit de ambtenarij stampen.

  • Het gezicht en de stem van Geenpeil dat was Jan Roos, niemand anders. Die Bart Nijman was nergens te bekennen. Jan Roos z’n hulpjes waren niet meer dan dat. Farage erbij betrekken was een een goeie stunt. Dat was de kracht van Geenpeil.
   Journalist Jan Dijkgraaf schrijft wel aardige stukjes maar komt meestal niet veel verder dan een beetje afzeiken. Jan Dijkgraaf lijstrekker? Moet je wel kunnen oreren, inplaats van mompelen. Dat wordt helemaal niets. Maar zoals ik hier beneden al opmerkte. De heren zijn tot over hun oren verliefd op zichzelf. Uiteindelijk zal die “goedbedoelde” onzin weer slecht uitvallen voor het land. But, who cares?
   En misschien een beetje naïve vraag maar wie betaalt dit nieuwe-partij-oprichten-gedoe allemaal? Want voor niets gaat de zon op. Toch Jan D en heer Nijman?

 31. Het is inderdaad geen stijl wat Geen Peil nu doet. Het tekent de morele niet-integriteit van deze profiteursclub nu ze misbruik maken van de goodwill van het brede samenwerkingsfront van het Oekraïne-referendum. Ze doen wat ze doe.
  Mijn stem gaat niet naar de PVV, wel naar Forum Voor Democratie, omdat deze partij niet bij de boosheid en vrees van veel mensen blijft steken, zoals de PVV, maar een compleet alternatief voor het Nederlandse volk biedt. FVD ontmaskert het partijkartel en bouwt een nieuw democratisch Nederland.

 32. Duidelijk is dat de anti establishment beweging een massa beweging is geworden, dus ook fragmentatie omdat men denkt ook een plekje te kunnen verwerven.
  Zorg dan wel dat de stemmen niet verloren gaan door lijstverbindingenaan te gaan, ok het is even slikken soms, maar beter een zetel naar VNL dan naar de PvdA .
  Soms bekruipt me ook het angstige Soros gevoel van verdeel en heers, maar we zullen zien in hoeverre deze 3 splinters zich gaan inzetten om de systeempartijen weg te vagen, dan wel elkaar vliegen willen afvangen.
  Ik denk wel dat er naast de PVV ruimte kan zijn voor een echte Tatcherite partij zonder sociaal gezicht als de PVV heeft, een vervanger voor de sociaaldemocratische VVD’66.

  • Andre van Delft

   4 december 2016 om 00:07

   Mee eens.
   Het grootste nadeel van de versplintering is dat het de kiezer afschrikt: zijn stem kan verloren gaan omdat de nieuwe partij onvoldoende stemmen haalt. Dit nadeel verdwijnt als de nieuwelingen een lijstverbinding aangaan. Laat VNL, FvD, GeenPeil en Nieuwe Wegen en hopelijk ook PVV samenwerken waar het kan.
   Het aardige van de versplintering is dat zo in principe meer zinnige meningen in het parlement kunnen gaan klinken.

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑