Prijs olie schiet omhoog. Grote slag voor de islam.

500px-oil_prices_since_1861-svg

Prijsontwikkeling olie vanaf 1861

Door Joost Niemoller

Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw hadden we weinig last van de islam. Moslims vormden de primitieve bevolking in de westerse kolonien, en ze hadden daar zo hun gebruiken. Dat werd toegestaan, zolang er maar geen opstand van kwam. De Westerse heersers waren slim en dus pragmatisch. De Nederlandse staat had bijvoorbeeld een van de eerste Arabisten in dienst, Snouck Hurgronje, die zich voordeed als moslim en zo daadwerkelijk wist binnen te dringen in Mekka. Maar zijn belangrijkste werk was het onderzoeken van de moslims in Nederlands Indie, om zo na te gaan of er gevaar in zat. Het Ottomaanse rijk verkruimelde, en als gevolg daarvan begon er zelfs in Turkije een sterke seculiere beweging, om te ‘moderniseren.’ Dat gebeurde met harde hand. Vandaar dat Ataturk enorm bewonderd werd door de nazi’s.

Het leek eigenlijk wel zo’n beetje afgelopen met de islam aan het begin van de twintigste eeuw. Saoedi-Arabie was niet meer dan wat losse stammen in de woestijn, onder Westers bewind. Landen als Iran, Irak, Pakistan, bestonden niet of nauwelijks. De Fransen, maar vooral de Britten heersten.

En toen kwam de olie industrie pas echt opzetten.

En in Egypte begon de Moslimbroederschap.

Het vuur van de islamisering werd ontstoken.

Westerse leiders van vandaag de dag denken niet verder dan de volgende verkiezingen. Moslimleiders denken over perioden van eeuwen. Hun belangrijkste wapens zijn de demografie en de olie. Meer zonen maken voor de Jihad. Meer olie om het Westen onder druk te zetten.

Het Westen had vriendschap kunnen sluiten met die andere enorme olieproducent in de wereld; Rusland. Maar het Westen verkoos dat niet te doen, met name niet omdat de Amerikaanse regeringen werden aangestuurd door lobbygroepen met belangen in bijvoorbeeld het Midden Oosten. De haviken in Washington probeerden de Koude Oorlog weer te verhitten. Er gebeurden twee zaken die kwalijk waren voor Europa: 1. Er werden spanningen gemaakt tussen het Rusland van Poetin en Europa. 2. De grenzen werden open gezet voor moslims. Nu konden de moslims hun twee belangrijkste wapens pas echt inzetten ten aanzien van het Westen: De zonen in de Jihad, en de olie.

En zo werd Rusland in de handen gedreven van China en het Midden Oosten. Terecht merkte Trump op dat dit een van de meest domme dingen waren geweest die er onder het Obama/Bush/Clinton beleid waren gebeurd.

Rusland werkt nu samen met de OPEC.

Vandaag steeg de prijs van de olie met negen procent!

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

20 reacties

 1. Met name Merkel-Duitsland en Engeland hebben de oorlog aan Rusland verklaard. Dus is het geen wonder dat Putin die landen probeert af te knallen met het Moslimpistool. Voorlopig lukt dat heel aardig omdat Merkel en May zo dom als een tafelpoot zijn wat de intenties van de parasieten betreft.

 2. Edmond V.O. Katusz

  3 december 2016 om 01:59

  Pipelinestan.
  Zat trouwens net weer Willem Oltmans te lezen over Rusland. Aanradertje!
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 3. dominic2 december 2016 om 18:40 van olie alles wordt geproduceerd…van plastic tot kunststof van computers tot kleding,werkelijk alles wordt gemaakt van olie,men noemt het niet voor niets het zwarte goud!
  ——–
  Loopt op zijn einde. Er zijn allang schone, afbreekbare alternatieven en het wordt alleen maar meer.
  Denk ook aan de plastics die alles verontreinigen en in het bio systeem zitten.
  De roep naar verandering wordt alleen maar sterker.
  De samenleving verandert sneller dan het ooit gedaan heeft. Het wordt veel meer zelf energie opwekken en zelf producten maken zonder verontreiniging of restproducten die schadelijk zijn . Die olie industrie is met haar laatste kunstje bezig. Stamt nog uit de industriële revolutie meer dan 100 jaar geleden.
  De voorraad aardolie wordt snel kleiner, de wereldwijde reserve wordt momenteel geschat op zo’n 70 tot 120 jaar gebruik -waarvan 40 jaar bewezen is-

  • Pieter G,je hebt het wel over schonere afbreekbare alternatieven maar je geeft geen voorbeelden!
   Voorlopig is Shell nog altijd het grootste bedrijf van nederland en horen de oliemaatschapijen nog altijd tot de grootste bedrijven ter wereld..denk aan Exxon,Shell en BP.
   Alleen Wal-Mart staat daar boven maar zonder olie kan Wal-Mart wel zijn deuren sluiten.

 4. “Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw hadden we weinig last van de islam” moet je natuurlijk verhouding zien met dat “het Ottomaanse rijk verkruimelde”. Dat rijk was toch echt volkomen gelijkwaardig aan Europese verbonden.

  De geschiedenis is leuk en herkenbaar. Je kunt bijvoorbeeld terug gaan naar Erasmus die het zg “zedelijk verval in Europa” verbond met de opkomst van de Ottomanen in de 16 eeuw.

  Er verandert veel te veel, veel te snel en we voelen ons vaak zo verloren en boos. Tegelijkertijd kun je troost vinden in de geschiedenis: verrassend herkenbare sentimenten en terugkerende geopolitieke dynamieken. Maar of er altijd lering uitgetrokken kan worden? Ik betwijfel het.

  • @Dirk M
   Nou komt u maar op met al die verworvenheden uit het Ottomaanse. Kom niet zo shy!

 5. Uit het artikel: “omdat de Amerikaanse regeringen werden aangestuurd door lobbygroepen met belangen in bijvoorbeeld het Midden Oosten”
  .
  Exact, dat is waar het westen en het westerse volk al decennia onder lijden want ze zijn oa van plan de islam de grootste religie in het westen te maken en dat wordt met de dag moeilijker te ontkennen. Met het verkiezen van Trump komt hier een einde aan (als de verwachting uitkomt), dus dat betekent een hele ommezwaai voor heel veel hooggeplaatste figuren, lobbyisten en uiteraard het MO, met name de rijke oliestaten want die gaan een heel groot deel van hun invloed in het westen verliezen waarmee ze feitelijk weer terug zijn bij af, alleen nu heel rijk.
  .
  Dit verklaart de grote weerstand bij sommigen en de pc, op cnn zijn ze zwaar op tilt geslagen en het Trumpbashen is nu zelfs een tandje hoger dan tijdens de campagne. Die zien hun ‘globalisering’, en dus hun invloed, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Trump kan zomaar een held worden.

 6. Moslimbroederschap heeft sinds haar oprichting in 1923 nouwe banden gehad met de NSDAP, de nazis, werkt actief aan opstanden en staatsgrepen tegen de Engelsen tijdens de oorlog en leverden 2 moslimdivisies voor de SS.
  De hernieuwde oorlogsdreiging tegen Rusland is onderdeel van de islamiseringspolitiek van Obama en de EU.
  De EU ziet hier als bonus de mogelijkheid van de stichting van een heus EU leger, meermeermeer EU .

 7. Rusland als vijandbeeld heeft de NAVO nodig, want in hun catechismus staat: Waarom zijn wij hier op aard? Om het grote Russische gevaar te bedwingen.

  De NAVO heeft allerlei pionnen om de propaganda oorlog te winnen, in Nederland is Rob de Wijk hiervan een exponent.

  Na de val van de muur dreigde er eeuwige vrede en een gedeeltelijke ontmanteling van de NAVO, die ziet met het Oekraïne conflict de kans schoon om zich weer tegen Rusland af te zetten. We mogen echt heel blij zijn met Trump, want Hillary is een trekpopje, nog erger als Obama en Rutte.

  Als ik Trump nog een advies zou geven dan zou die luiden, investeer in Thorium energie, een schier oneindige energiebron, kernenergie zonder de nadelen van uranium gebaseerde kernenergie.
  Verder denk ik dat er nog donkere wolken samenpakken boven Amerika en Europa, door de schuldenberg. Nederland heeft zijn zaakjes wel voor elkaar maar zal meegesleurd worden door de Eurozone.

 8. Vanaf het moment dat ik Rusland ken en prima met Russen heb samengewerkt dacht ik, hoe stom kunnen wij in Europa zijn om de verhouding met dat immens rijke land moedwillig te verpesten.
  Het MO de vernieling in helpen, behalve een paar bevriende landen zoals Saudi Arabie, gaat om het beheersen van olie en gas, niet om het verdrijven van slechte dictators door het “vrije westen”. Maar ook onderling heeft het MO geschillen. SA bombardeert mbv de VS Yemen plat vanwege de nog niet geexploiteerde olie voorraden. SA grootste olieveld pompt meer water op dan olie en loopt daarmee op het einde. Aangrenzend Yemen heeft vergelijkbare, nog niet ontgonnen olievelden.
  Syrie is gepland voor een gasleiding van Qatar naar Europa. Maar Syrie heeft ook olie en grote gasvelden voor de kust. En heel veel kostbaar water is er aanwezig op de Golan heights, meer dan elders in het MO. Da’s toch wel een oorlogje waard zou je zeggen…

  • Juist @Cale: Zoals ik al eerder schreef ik kom uit de Offshore, nu pensionado, en hoor nog wel eens wat over Olie, Gas en Pipe lines direct van de mannen die er mee bezig zijn . A) de Pipe line Qatar via Syrië – Turkije B) het Israëlische gasveld dat vlak voor de Syrische kust ligt (n.b. Israël heeft pas na vele jaren nu weer een Ambassadeur in Turkije ) Na de weigering van Assad werden de huurlingen geworven getraind en bewapend in Jordanië Weet u nog die enorme colonne gloednieuwe Toyota pick-ups die SA had geleverd Wat zijn wij bedonderd Nog veel erger dat onze overheid en de UN een oog dichtknijpt Al die mensen voor generaties getraumatiseerd Ontoelaatbaar en onvergefelijk. Gister gaf Poetin een speech 100 jaar na de revolutie en een verantwoording over dit jaar Ik zag het wel op NOS 18:00 maar niet op het hoofd journaal 20:00 en dat in het jaar 2016 met het internet Sociale media

   • @Hugoden
    Soortgelijk cv. Jarenlang wereldwijd in de offshore drilling gewerkt (OIM). Nu gepensioneerd. En heel erg verbaasd over de onbekendheid van de meeste Nederlanders met wat er zich werkelijk afspeelt in deze wereld. Naiviteit bij politici en de bevolking leidt tot de dramas die we nu zien in Europa.

    • Volledig mee eens Veel zal ik er niet over zeggen maar ik probeer wel de grote lijnen openbaar te maken of artikelen met feiten door te geven Direct of indirect werden wij ook (ge/mis)bruikt of betrokken Toch merk ik dat zelfs dan de mensen denken het zal wel goed komen en vervolgens gaan f*cken naar Rutte of Wilders Zinloos m.i.
     Dit soort verhalen kan je alleen kwijt bij de maten Die je vroeger bij elke hotspot op deze Globe tegenkwam voor de zelfde klus. Ik denk houden zo.
     Ik heb een laten we zeggen kennis die nu hetzelfde doet en de ene dag in Dubai zit en en dan in Lataki Zijn oude vrienden moeten hem niet meer, Zijn verhalen zijn ongeloofwaardig denken ze Ik heb hem met klem hiervoor gewaarschuwd.

     • Ja, ik heb dezelfde ervaringen. Ben daarom ook maar gestopt met over ervaringen te spreken, zelfs met familie.
      Het is nog niet eens zo gek lang geleden dat men verontwaardigd reageerde als ik vertelde dat door de jaren heen ik Azië geweldig heb zien groeien en dat in Europa het tegenovergestelde aan de hand was. Het werd niet op prijs gesteld dit te benoemen, het was onvoorstelbaar voor velen dat er geen enkele Europese stad kon concurreren met bijv. Singapore of Shanghai. Zuid Korea met haar enorme industrieën en scheepswerven waar per werf wel 30 duizend man werken, met goede salarissen overigens. Van de Nederlandse scheepsindustrie is, op een enkele uitzondering na, niet veel van overgebleven. Dat mocht allemaal niet benoemd worden, zoals zoveel niet benoemd mag worden in Nederland. Wel, kijk om je heen en zie het resultaat…

  • Sint Nicolaas

   3 december 2016 om 18:16

   Dankzij de olievoorraden in het MO hebben deze lieden een zeer grote, gevaarlijke vinger in de pap. Het westen laat zich piepelen door deze sjeikenkliek en danst naar de pijpen er van. Het is eigen schuld, dikke bult want we hebben zoveel alternatieven waaronder Rusland dat bulkt van de olie en het gas maar Rusland is de gemaakte vijand van de westerse wereld en dient dus gemeden te worden en het liefst vernietigd. Ook hier in Noorwegen heeft men olie en gas in overvloed wat zonder problemen aangekocht kan worden. Er is geen excuus om dat niet te doen en zo minder afhankelijk te worden van Zanbakkistan of Soepjurkia. Maar ja, we zagen het al aan tante Hillary, die was niet vies van een flinke donatie uit Qatar en voor wat hoort wat natuurlijk. zo werkt de lobby en de corrupte en doortrapte elite in het westen. De Noren hebben het niet zo op de €U dus…. Lees dit maar eens, maakt een hoop duidelijk : http://libertarian.nl/wp/2007/05/naar-een-totalitair-europa/

 9. Die moslimbroederschap was ook de groep waar Arafat deel van uitmaakte en is ook de groep die zo aanbeden werd door Mw. Netjes toen ze niet meer naar Egypte kon.
  In wiki stond “Het kwam tot een climax in 1982 toen het Syrische leger in Hama een bloedbad aanrichtte onder de moslimbroeders.”
  De moslimbroeders hadden hier voor al vele aanslagen gepleegd met als belangrijkste een aanval op de militaire academie in ’79 .
  Dat was ook de reden voor de vader van Assad om hard op te treden tegen deze terroristen.Dat is precies wat zijn zoon nu ook doet tegen deze fanatieke moslims.
  Wat betreft de olie,die raakt op en de alternatieven worden in niet islamitische landen ontwikkeld.
  De economie van alle moslimlanden is gebaseerd op olie.Verder wordt daar niks geproduceerd. Dus nog enkel decennia wachten en het is weer een zandbak,zoals vroeger.

  • arjope@ Ten eerste raakt de olie niet op,er is nog voor honderden jaren olie en daarnaast hoeft men niets anders te produceren aangezien van olie alles wordt geproduceerd…van plastic tot kunststof van computers tot kleding,werkelijk alles wordt gemaakt van olie,men noemt het niet voor niets het zwarte goud!
   En wat die zandbak betreft,onze beschaving is ooit in het midden oosten begonnen lang voor de Grieken het woord democratie konden uitspreken.
   Aartsvader Abraham kwam immers uit irak!

 10. Hoe die kloof tussen Europa en Rusland is gegroeid, wordt ook heel goed beschreven in het boek: “Rusland begrijpen” door Gabriele Krone-Schmalz. Voor mij was dit een eye-opener.
  Deze kant van het verhaal is bij veel Nederlanders helemaal niet bekend. Maar als je wilt meepraten over dit onderwerp, moet je die andere kant van het verhaal óók kennen. Om het te begrijpen, niet om het goed te keuren.
  Dus voor al die ruimdenkende mensen: geef het een kans. Waarom niet?

  • Daar wordt ik vrolijk van. Het boek is een must reed In Duitsland, Oosten rijk, Zwitserland en Frankrijk denkt men genuanceerder en pragmatischer over samenwerking met het buurland Rusland. Ik zelf ken de Sovjet-Unie en de ex Sovjetlanden sinds 1976 als ondernemer en heb de potentie gezien maar ook met de mensen gewerkt die in het Europese gedeelte hoog opgeleid zijn. Er gaat hoe dan ook veel veranderen in Europa en dat hoor je niet van onze media die volledig afhankelijk zijn van Amerika. Het is gewoon ingebakken Alleen als een Amerikaan iets zegt dan is het waar. Buiten Krone-Schmalz is er ook de Zwitser historicus tevens lid van de vredesbeweging die volle zalen trekt in Duitsland Daniele Ganser pas na al zijn YouTube clips gezien te hebben, heb ik zijn boek Illegale Kriege gekocht als betrouwbaar, onthullend naslagwerk (Moeilijk te krijgen Via Amazone veelal uitverkocht ) Hier de Clip uit zijn boek over Syrië https://youtu.be/Vcp7Q1gC-ws

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑