Zijn ze blind bij Pauw?

20161202-pauw-asscher_2Door Joost Niemoller

Er staat een kolossale olifant in de porseleinkast van de linkse kerk. Het beest brult en gaat als een razende tekeer. Er blijft geen stukje van het servies heel. De kast zelf heeft het ook al begeven. Het monster doorboort inmiddels het meubilair met zijn slagtanden. De ruiten gaan eraan. Hij beukt door de muur. Het plafond stort in. De olifant heet immi…immi… een vreemde naam. De Linkse Kerk komt er maar niet op.

“Mmm…” zegt de Linkse Kerk, verbaasd om zich heen kijkend door al die ravage. “Mmm…”

“Wat hoor ik nou? Er gebeuren allemaal rare dingen in onze kerk. Wat zou dat nu toch zijn? Is er misschien iets mis met het vertrouwen? Dat heb je wel eens. We moeten misschien het ‘vertrouwen’ weer herstellen, zodat we allemaal weer het touwtje uit de brievenbus kunnen hangen. Wat jij, Jeroen?”

“Vertrouwen. Mmm… en het milieu? Dat is ook een ding hoor. Het gaat heel slecht met ons milieu. Misschien hangen daarom de mensen geen touwtje meer uit de brievenbus? Wat jij Wouke?”

”Ja, Jan Terlouw heeft daar een hele mooie toespraak over gehouden. Nee, echt een hele mooie toespraak. Een prachtige toespraak! Wat zeg ik een schitterende toespraak! Waarom zouden onze linkse politici niet eens wat vaker zulke ontroerende toespraken houden? Ik bedoel; Ook zonder autocue en alles. Zo’n breekbare oude man en zoveel wijsheid. Dat zag je op Twitter ook. De hele jeugd, iedereen vond het schitterend!”

‘ Jan Lammers, ik zie je kijken, wat vind jij?”

“ Nou, ik was in Japan en daar laten mensen gewoon hun autosleutels op de achterbank liggen.”

“ En waarom is dat dan zo, Jan Lammers?”

“Vertrouwen.”

“ Inderdaad. Johan. Ik zie je bedenkelijk kijken.”

“ Maar we kunnen toch niet terug naar vroeger? Vroeger was het ook niet leuk!”

“Nee, klopt. We hebben het nog eens door de redactie laten nakijken. Toen mochten vrouwen bijvoorbeeld nog niet werken, dus die waren toen nog vaak thuis, vandaar dat toen nog alle touwtjes uit de brievenbussen hingen. Wouke, wat is er?”

“Maar Jan Terlouw zei toch helemaal niet dat we terug moeten naar vroeger? Jan Terlouw heeft een schitterende toespraak gehouden. Echt een ontroerende toespraak! Een prachtige toespraak! Ik zou willen dat linkse politici eens wat vaker zo’n toespraak hielden. Helemaal zonder autocue! En op Twitter vond de hele jeugd van Nederland het ook schitterend!”

“Nou, dat was een hele interessante discussie! Met diverse gezichtspunten! Ik hoop dat de Boze Blanke Man dit keer ook gekeken heeft!”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

34 reacties

 1. vervolg:
  Jan Terlouw maakte in zijn tijd deel uit van de politieke establishment die het land door massaimmigratie en politieke Islam naar de verdoemenis heeft geholpen.
  Hij was een zachte Heelmeester (Hielenlikker) zoals aan linker zijde vele waren en zijn. Zijn partij bracht wel de gluiperige Pechtold voort. Hoe fout kun je zijn.

  Dat hij zo mooi kan verwoorden hoe het vroeger was, betekent niet dat hij gelijk heeft maar dat hij ervan bewust was dat het voorheen beter was.
  Bovendien begint deze softie ook nog over het milieu en het klimaat en dat is voor mij het bewijs dat ook bij hem het om onze taxpoe gaat.

  Jan Terlouw’s pleidooi bij DWDD is populisme voor de Linkse Kerk.
  Lobbyist voor de milieumafia, meer niet.

 2. Zat een dubbele moraal aan het verhaal Jan Terlouw.
  Het klonk namelijk heel mooi maar ook heel verradelijk. Want waren het niet de Jan Terlouws van deze wereld die dat mooie idyllische Nederland, waar mijn vader in 1969 naar toe emmigreerde, kapot hebben laten gaan met hun ovedreven toleratie?
  Ik was 13 jaar en nog maar net de taal geleerd en vooral ook totaal niet politiek geinteresseerd maar riep al hardop, kijkend naar de zwart/wit TV: veel te tolerant.
  Wat hebben die soepjurken te demonstreren op het Coolsingel tegen de Duivelsverzen van Rushdie? Doe dat lekker in je eigen land. Deze stupide politici zijn zo laks dat er een tijd komt dat alle Nederlanders een hekel krijgen aan alle buitenlanders zoals ik er een ben. ook al gedraag ik mij wel.
  Zo gaat dat namelijk altijd met discriminatie: er is een hele goede reden voor!
  Als buitenlander hoor je je extra goed te gedragen in het buitenland, al was het om jouw land eer aan te doen.

 3. Dat zo’n Wouke van Sterrenburg überhaupt nog wordt uitgenodigd voor een opiniërend bedoeld praatprogramma bij de PO, nadat ze haar bekendheid als (oud) parlementair verslaggever schaamteloos heeft zitten cashen (‘Gesprek op de Lek’) toont wel aan hoeveel waarde ze daar hechten aan het ‘serieus nemen van de kijker’: nul. Het is één en al schoffering en minachting wat de klok slaat.

 4. Wederom wat een zuur artikel!

  • Breinbrouwsels

   4 december 2016 om 16:36

   Lieve Hannah,

   Hangt je touwtje eruit?

  • Sint Nicolaas

   4 december 2016 om 16:43

   Heeft u verder nog iets zinnigs bij te dragen aan deze discussie beste Hannah of grossiert u slechts in ” hit and run” roeptoeterij ?

 5. “Toen mochten vrouwen bijvoorbeeld nog niet werken, dus die waren toen nog vaak thuis, vandaar dat toen nog alle touwtjes uit de brievenbussen hingen”

  Natuurlijk was dat sarcastisch bedoeld (toch?) maar het was eigenlijk omgekeerd toen; moeders waren steeds minder thuis in de middag, bijbanen en zo, en kinderen kregen meestal geen eigen sleutels mee. Zo is ook mijn eigen ervaring maar Trouw bericht het ook in deze column: http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/4427413/2016/12/03/Het-touwtje-uit-de-brievenbus-is-dubbelzinnig.dhtml

  Er was meer cohesie in de straatjes, er werd minder “gepikt”, meer ogen keken toe maar niemand in de huidige tijd wil dat meer. Men leeft nu maar al te graag langs elkaar heen, uit elkaar gegroeid als we zijn in onze ideeën over hoe “het moet”, en zo sluipt er steeds meer rond, ongewild, ongezien.

  Ze zijn inderdaad blind bij Pauw, en elders.

  • @DirkM
   Mijn ma werkte, mijn schoonma werkte, 40 uur per week. Ja er waren vrouwen die thuis op de bank zaten, maar is daarom veralgemeniseren normaal? Dacht ’t niet!

 6. Ik kwam een Pat Condell tegen die wat mij betreft meer waar is dan menigeen wenst:

  https://www.youtube.com/watch?v=gZKAewadF9U

  Uitstapje naar de Joop waar nu weer een jaren zestig dame de burka als vrijheid verkoopt, past uitstekend in het betoog van Condell. Maar erger nog dan dat, alle verworven rechten worden overboord gegooid en onvrijheid omarmd.

 7. Er was voor een periode wat opschudding, een beetje verwarring in medialand. Maar ze komen gewoon weer in standje ‘wereldvreemd’. Ze kunnen misschien wel veranderen, maar ze willen het niet. Veel te comfortabel.
  Toch heeft er een waterscheiding plaatsgevonden. De PVV gaat eigenlijk voor het eerst als favoriet de verkiezingen in.
  En dat komt natuurlijk omdat de PVV – beter dan andere partijen – de realiteit beschrijft. Heel simpel. Dat resoneert met mensen.

 8. Ik weet het niet, ik weet het niet. Ik twijfel over het houtje touwtje Terlouwtje. Het zoetgevooisde. Het opa gepraat. Een soort laatste strohalm voor de eurofielen. De aai over de bol we het hadden het zo fijn vroeger? Stem op ons en we gaan het weer zo maken. Schouders eronder samen met links, D66 en zo. CO2 verhaaltje d’r bij, wat er bij mij niet in gaat.

  Nee, ik hou het op verkiezingsretoriek. Wij moeten weer geloof krijgen in de kliek is de boodschap. Wij met z’n allen gezellig weer naar vroeger toen alles nog mooi was? De waarheid nu is anders.
  Er moet hard, keihard afgerekend worden in maart. Geen mooie praatjes meer, Basta.

 9. Sint Nicolaas

  3 december 2016 om 21:00

  Joost, wat een inkoppertje. De olifant in de porseleinkast. Niet zo gek dat deze olifant van zich doet spreken. Deze olifant is het jaren en jarenlange verraders en weg met ons beleid spuugzat. Hoe lang wordt het klootjesvolk al niet genegeerd, steevast voorgelogen, geschoffeerd en gepasseerd door de politiek correcte minnegeesten op het Binnenhof en in Brussel ? Hoe lang moeten wij ons al laten welgevallen dat we overstroomd en weggedrukt worden door de niet aflatende stroom achterlijkheid dat zich “vluchteling”noemt ? Hoe lang moeten we al machteloos toezien dat s’lands grenzen een open invitatie zijn voor haatdragende, criminele baardapen en aanverwante artikelen die zich slechts komen laven aan de lusten hier en schijten op de gastheer. Deze olifant is het kotsbeu dat er NIET naar geluisterd wordt ! Dat een uitslag van een referendum slechts genegeerd wordt door een natte krant genaamd Rutte die door Brussel al lang is gecastreerd en slechts mag opzitten en pootjes geven.

  • Sint Nicolaas

   3 december 2016 om 21:11

   Het zooitje in Den Haag zit daar slechts voor zich zelf, voor eigen gewin. Daar is geen sprake van vaderlandsliefde, respect voor eigen cultuur, eigen volk, eigen normen, eigen waarden en tradities. Het is een bijeengeraapt land verradend zooitje dat zich slechts druk maakt om parasieten en profiteurs die op wrakke bootjes op €uropa’s kusten aanspoelen en de boel hier komen terroriseren, een eigen samenleving creëren en het juiste moment afwachten om de genadeklap aan ons uit te delen. En dan vandaag werd de kers op de taart gepresenteerd door diezelfde natte krant Rutte. Wat zei die dweil ? Niet luisteren naar burgers is gevaarlijk voor €uropa (!) Ach meid toch ! Zelf leg je een duidelijk NEE van het referendum naast je neer en meneer zegt dat het gevaarlijk is om niet naar de burger te luisteren. Smerige hypocriet die je bent. We moeten de zorgen van de burgers serieus nemen zegt hij. Sinds wanneer neemt die dweil onze zorgen überhaupt serieus ?

   • Sint Nicolaas

    3 december 2016 om 21:25

    Onze zorgen tellen niet. Wat telt is het grootkapitaal, de macht in Brussel. Dat telt. De burger is bijzaak meneer Rutte en dat weet u donders goed. U vertegenwoordigd ons niet. We zijn slechts een noodzakelijk kwaad dat goed is om uitgeknepen te worden zodat u en de uwen weer de zoveelste naheffing glimlachend aan Brussel kunnen overmaken en riante cheques uit kunnen delen aan de zoveelste zielige “vluchtelingenfamilie” zodat ze hun door de staat betaalde doorzonwoning leuk kunnen stofferen en inrichtten. Dat er eigen volk op straat slaapt en bij de voedselbank loopt mag de pret niet drukken toch Mark ? U en het regerende zooitje in Den Haag heeft ons jarenlang verraden en afgeserveerd. Niet alleen u, ook uw voorgangers zijn schuldig als de pest en hebben het land aan de rand van de afgrond gebracht. Deze olifant heeft u en de uwen zelf gecreëerd en zal u en de uwen op termijn verpletteren. Jullie verdienen het ! Daar helpt geen verkiezingsretoriek meer tegen. Landverraders !

 10. In die tijd waren er wel ook veel spionnetjes buiten de ramen, verstelbare spiegels waarmee men kon zien wie er aan de deur was of sowieso wat er in de straat gebeurde. De sociale controle was dan ook vrij sterk, op een gemoedelijke manier. Dat laatste is trouwens door de komst van zoveel allochtonen helemaal verdwenen in de steden. De sociale cohesie wordt met de dag minder.

  • Over sociale controle gesproken, ergens rond 1952 werd ik als negenjarige op circa 500 meter van het ouderlijk huis door een bekende aangesproken met de vraag: “Weet je moeder dat je hier bent?”

 11. Ik wil niet mierneukerig doen, maar de touwtjes hingen niet uit de brievenbussen, maar binnen in de gang ACHTER te brievenbusklep, zodat de kinderen (die in die tijd nog gewoon buiten konden spelen in plaats van in een stalen kooi op een pleintje) de touwtjes door de brievenbus heen konden pakken. Voor volwassenen was het iets lastiger, maar met een gekromde wijsvinger was het goed te doen.

  • @D.G. Neree
   “maar de touwtjes hingen niet uit de brievenbussen”
   .
   Toch wel, bij ons hing het touwtje uit de brievenbus, we woonden op een galerij.

   • Btw, toen kon iedereen nog gewoon de galerij op, was voor iedereen vrijelijk toegankelijk. Bij diezelfde flat kan dat tegenwoordig niet meer, de ingangen zijn nu enkel toegankelijk met de sleutel. De enigen die daar blij mee zullen zijn zijn de postbodes want die moesten toentertijd alle galerijen aflopen en nu zijn alle brievenbussen beneden.

 12. Gerard Cox had daar iets kunnen zeggen…’Vroeger was geluk heel gewoon……toen hadden we nog geen Marokkanen! Jan Lammers zei terecht dat in Japan alles pais en vree is. Japan bewaart haar eigen cultuur scrupuleus, daar komen mischien een 10-tal asielzoekers binnen. Er is geen Schengen verdrag dat open grenzen af dwingt en het NL volk defensieloos overlevert aan criminele bendes, uit het Oosten, uit Noord-Afrika en we hebben al een enorm allochtonen criminaliteits probleem. Er wordt zoveel cocaine het land in gesleept dat de Mocro, Turkse en Antilliaanse bendes een coke-opec beraad hebben om de prijs hoog tenoeg te houden. Allemaal uitwassen van het linkse gedoog en immigratie beleid. Nederland is een paradijs voor de internationale misdaad, er worden 100-den miljoenen verdiend door criminele getint tot zwarte parasieten over de rug van blank klootjes volk. Allemaal onder toeziend oog van incapabele links-liberale politici. die graag bij Pauw zitten ‘weg kijken’.

 13. Ook Nausicaa Marbe kritiseert in de Telegraaf in dezelfde trant het Touwtje van Terlouw:
  http://bit.ly/2h5ru8w

 14. “Geen vertrouwen meer” klinkt wel erg eufemistisch. Het besef dring door dat de regering is samengesteld uit oplichters, landverraders en ander geteisem.

 15. Vertrouwen? Met al die rovende bendes dankzij de open grenzen? Met een rovend Brussel?
  Ooit genoten onze hulpdiensten veel respect onder de Nederlanders. Plots werden ze bedreigd bij hun hulpverlening. Dat was voor mij een kantelpunt. Einde vertrouwen.

 16. Kijk als het even kan niet meer naar pauw, nos journaals, eenvandaag, nieuwsuur, dwdd, rtl late night, etc.. als ik alleen tv kijk en per ongeluk tijdens het zappen op zo’n programma kom dan zap ik weg als door een wesp gestoken want ik kan er echt niet meer tegen. Zo lees ik ook geen kranten meer, wil een site als joop eigenlijk niet meer bezoeken en geenstijl zou ik ook links moeten laten liggen want dat is wel de grootste tegenvaller van de laatste tijden, hoewel ik al die tijd eigenlijk beter had moeten weten vanwege de wetenschap dat geenstijl eigendom is van de telegraafgroep.
  .
  Goh, er blijft bijna niets meer over en daardoor begin ik me toch weer zorgen te maken. Begon de laatste tijden juist weer wat vertrouwen te krijgen, mede door het verkiezen van Trump, maar dan krijg je het bizarre bericht dat geenpeil de politiek in gaat en dan is meteen duidelijk waarom het me steeds meer begon op te vallen dat geenstijl vlees noch vis is, echt bizar en waardeloos.

 17. Breinbrouwsels

  3 december 2016 om 13:54

  Die olifant kun je ook niet zien omdat ie transparant is en iedereen en z’n rooje moeder er op een mooi doek rozerood spaarlampenlicht achter projecteert, dat bekende gloorlicht dat ook aan de horizon altijd zo mooi licht te lonken. Trouwens, zo’n olifant is eigenlijk ook niet leuk, want dat houdt maar af van de echte leuke dingen voor demense. Val me nog mee dat ze ‘olifant’ in combinatie met ‘kamer’ nog niet verboden hebben.

  • De vrouw mocht vroeger niet werken en daarom konden de touwtjes uit de brievenbus hangen geven ze als “argument”, toen mijn moeder werkte hing het touwtje er gewoon uit.
   .
   Waar ze het uiteraard helemaal niet over hebben, al die culturen die we binnenhalen hebben ‘het touwtje door de brievenbus’ nooit gekend, het zou zomaar typisch Nederlands kunnen zijn. Bijvoorbeeld de schilderswijk bestaat nagenoeg voor 100% uit allochtonen, hoeveel procent van die vrouwen werkt? Waar zijn touwtjes uit de brievenbus????
   .
   Het is echt ongelofelijk en getuigt van boerenslimheid (als dat het juiste woord is), ze benoemen wat ze zelf kapotgemaakt hebben zoals iemand die een scheet gelaten heeft verwijtend vraagt wie een scheet gelaten heeft.

   • Btw, ik heb deze discussie verder niet gevolgd en weet niet of duidelijk is gemaakt waarom de touwtjes uit de brievenbussen hingen. In mijn geval was het omdat wij kinderen geen sleutels meekregen want die verloren we toch alleen maar, en dat het mogelijk was zonder probleem het touwtje uit de brievenbus te hangen daar stond je verder niet bij stil want bij mij in de buurt zag je ze overal uit de bus hangen, je ervoer het als normaal.

    • @Dick
     Idem hier. Ma werkte. Geen touwtje, de deur was gewoon los, lees je kon zo naar binnen wandelen. Maar ja, aan de overzijde van de gracht zat altijd wel 1 van de oudere dames/heren voor het raam en die zagen alles!

 18. Een veilig Nederland. Dat is zooooo jaren 50! Dat moeten we toch niet willen?

  • The Fifties, mmmmm delicious: Frankie Laine, Bill Haley, Elvis Presley, Little Richards, Fats Domino, Paul Anka, The Platters, The Coasters, Lloyd Price, Ricky Nelson, Neil Sedaka, even sad song texts were optimistically sung, f.i. Guy Mitchell’s “Singing The Blues”:
   https://youtu.be/AEwkS57P4eE

   • Ik zou zo terug willen. Ik verwoordde uiteraard de stemming aan tafel bij Pauw. Wouke van Scherrenburg wilde het touwtje uit de brievenbus niet terug!

    • Dat begreep ik wel, Koos.
     Maar je kon het ook interpreteren als een sarcastisch “Een veilig Nederland, dat moet je toch niet willen. Veel liever willen we een multicultureel onveilig Nederland. ’t Kost wat , maar dan heb je ook wat.”
     _
     Verdomme, als je Guy Mitchell “Singing the Blues” hoort vertolken: wooooow, wat een optimisme, de jaren vijftig, wat een jaren van geloof, met samenhorigheid, wederopbouw, bouwen aan de toekomst, jaaaaa, herbouw ons polderlandje en maak het weer groots!!!

     En nu?
     De Roofafrikaan met een IQ van 70, de Nepsyriër met de dubbele tong, ze overstromen het Avondland in nooit tevoren gezien massa’s. Het einde van het West-Romeinse Rijk is er niets bij.

     En nog steeds mag iedereen op de planeet voor zijn eigen soort, land, volk, club, ethniciteit of zelfs ras opkomen. Alleen de blanke man niet, die moet zich diep schamen, opofferen, betalen en van de aardbodem verdwijnen.

     – Gefeliciteerd met je Twitter, Koos, moet spoedig wel Gab…

 19. Ik zelf heb op mijn site ook in deze zelfde geest over die uitzending gesproken:
  “Aan tafel bij Pauw werd gisteren keihard benoemd”
  http://bit.ly/2gkJTKs

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑