Het ‘politieke debat’ in Nederland

Door Joost Niemöller

Liberaal: ‘Jullie zijn altijd maar kwaad. Waarom niet een beetje meer positiviteit?’

Patriot: ‘Waarover?’

Liberaal: ‘Zie je, daar begin je al weer. Nou, kijk eens naar de welvaart. We zijn er toch enorm op vooruit gegaan?’

Socialist: ‘Ja, ten koste van de ontwikkelingslanden, die wij altijd hebben uitgebuit.’

Patriot: ‘Waarom vergeten de socialisten altijd de eigen arbeiders?’

Socialist: ‘De arbeiders hebben zich door jullie racistische vertoog in de luren laten leggen. Wij voeden ze op tot wereldburgers. De nieuwe diverse mens is goed voor iedereen!’

Liberaal: ‘Met een markteconomie wordt het beter voor iedereen.’

Patriot: ‘Nee, met een internationale markteconomie, gaat het eigen volk eraan.’

Socialist: ‘Volk. Weer zo’n term. Dat zei Hitler ook.’

Liberaal: ‘Precies, en we zien hoe dat is afgelopen.’

Socialist: ‘Nou, Hitler was anders wel rechts. Net als de liberalen.’

Liberaal: ‘Wilde je ons met Hitler vergelijken dan?’

Socialist: ‘Nee, maar de populisten wel!’

Patriot: ‘Het woord ‘populist’ zegt niets. Dat zegt alleen iets over de stijl van politiek voeren. We zijn patriotten.’

Socialist: ‘Nog erger. Met nationalisme krijg je oorlog. Ons streven is de internationale vrede waarbij iedereen gelijk is.’

Liberaal: ‘Je bedoelt “gelijke kansen” heeft.’

Socialist: ‘Neen, “gelijk is.”’

Patriot: ‘Je bedoelt “gelijk gemaakt worden.” Door opgelegde quotasystemen, etnische vermenging, het afschaffen van de democratie, het geweldsmonopolie van de overheid, uithollen van het onderwijs, invoeren van de islam overal…’

Liberaal: ‘Hoho! Daar ga je weer met je complottheorieën! Altijd weer kwaad! Kom eens met oplossingen!’

Patriot: ‘Nou, minder Marokkanen bijvoorbeeld.’

Liberaal en Socialist tegelijk: ‘Nazi! Nu slepen we je voor de rechter!!!”

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

32 reacties

 1. http://m.telegraaf.nl/article/27432185/pvv-medewerkers-klagen-partij-aan

  De eigen arbeiders….
  Oh nee, wacht. ..Telegraaf is anti-PVV (tenzij ze een positief stuk schrijven dan wordt het -tig keer ge-retweet) of nee het is de arbeidsinspectie…die zijn vast niet objectief.

  Pleur toch op met die domme suggestieve nepstukjes van je!

  • Begin februari vorig jaar werd persvoorlichter, Statenlid en fractievoorzitter van de PVV in Limburg Michael Heemels ontslagen toen bekend werd dat hij meer dan een ton had gestolen uit de partijkas om zijn coke-verslaving te betalen.

   Natuurlijk dook de pers op dit sappige verhaal en ging, zoals hun activistische hoofddoel betaamt, op zoek naar belastende informatie over Geert Wilders himself. In het huilie-huilie verhaal van de junk stond de werkdruk en de koude harde Wilders, die te veel van zijn medewerkers zou eisen centraal. Én dat hij niet de persoonlijke en liefdevolle aandacht gaf aan al z’n ondergeschikten die volgens dit soort flutartikelen kennelijk de norm is. Kortom, hij vroeg ze gewoon hun werk te doen..

   Met dit verhaal was het thema geboren voor de Main Stream Media gebruikelijke pre-electorale-bij gebrek aan inhoud-PVV/Wilders-beschadigingscampange.

   Het gaat dus weer om rancuneuze afvallers die niet mee konden komen in het, dat geloof ik graag, moorddadige…

   • Beste Joost, de character counter bij reactie functie is weg, maar de tekst wordt nog wel afgebroken na zoveel tekens..

    Ik eindigde mijn, ahum, politiek-literaire bevlieging met iets in de trant van:

    Het gaat dus weer om rancuneuze afvallers die niet mee konden komen in het, dat geloof ik graag, moorddadige tempo waarmee Geert Wilders politiek bedrijft, én de discipline die een vijandig medialandschap vereist.

    Ik zie dit patroon nu al een aantal jaren gaande en verbaas mij erover dat de media het zelfreinigende vermogen ontbeert deze aantasting van de eigen geloofwaardigheid te laten. Want laten we wel wezen, de enige die serieuze schade oplopen met dit soort nep-verhalen zijn de journalisten zelf.

 2. Wilfred Bakker niet tegen mijn schenen hoor. Ik hoor uw verhaal wel vaker en ik vind het vrij stupide. Zou u uw leven in zo in gevaar brengen en in gevangenissen leven zonder een greintje privacy, met duizenden mensen die je zouden doodschoppen als ze je tegenkwamen? Dat is wel een erg hoge prijs om te betalen voor een rol als gecontroleerde oppositie. En de PVV zelf? de 50 mensen op de kieslijst? Ook allemaal ingehuurd om de bevolking een worst voor te houden?
  Nee meneer, als er iets gecontroleerde oppositie is, dan zijn het D66, groenlinks en al die andere afdelingen van de eenpartijstaat Nederland. En alk had u gelijk, dan nog koos ik voor Wilders ipv van voor het stelletje graaiers en leugenaars dat nu de dienst uitmaakt.

  • D.G. Neree, Wilders is wel degelijk gecontroleerde oppositie!
   Zoals de heer Wilders zelf ooit heel trots heeft verklaard is hij een pion van Israel,hij liep destijds ook regelmatig de Israelische ambassade plat om zijn opdrachten op te halen.
   Het is natuurlijk maar een aanname maar ik denk persoonlijk dat Wilders bedacht is door Israel als vervanger van P.Fortuyn.
   Pim was in hun ogen een echt gevaar maar men wist dat het volk een nieuwe Fortuyn nodig had en dus heeft men Wilders gefinancieerd.
   Een goed voorbeeld is de Oekraine,in principe zou Wilders tegen het assosiatie verdrag zijn zij het niet dat zijn opdrachtgevers daar juist voor zijn en dus was de heer Wilders opvallend still rond dit probleem! Wilders doet enkel wat hij van zijn opdrachtgevers mag doen en dat is precies het verschil tussen Wilders en Fortuyn en dat heeft onze Pim met de dood moeten bekopen!

   • Beste dominic,

    Zelfs als u gelijk heeft met de vergezochte aanname dat Wilders gecontroleerde oppositie, door welke entiteit dan ook is, dan nog vind ik het verkiezingsprogramma van de PVV het beste voor Nederland.

   • @dominic
    “Wilders zelf ooit heel trots heeft verklaard is hij een pion van Israel”

    Als Wilders een pion van Israël en gecontroleerde oppositie is dan betekent dat dat de politieke elite ook pionnen van israël zijn. Zijn de vvd, pvda, d’66 etc etc.. pionnen israël? Zo niet, dan is Wilders geen gecontroleerde oppositie! Door te stellen dat Wilders een pion van israël is sluit je de mogelijkheid van gecontroleerde oppositie uit. Snap je?

 3. Wilfred Bakker

  13 januari 2017 om 00:34

  Oeps, ik trap tegen wat benen aan hier, nu maar hopen dat Joost niet boos word

 4. Joost, kan je de reactieruimte vrijwaren van trollen als ‘Wilfred Bakker’ en ‘tinusvdh’?!

 5. we kunnen praten, redeneren, discussiëren wat we willen maar er wordt doodsimpel een agenda uitgevoerd door de wereld-“elite”.
  .
  die agenda is het kalergi-plan.
  .
  dus ben bang dat praten, redeneren, discussiëren helemaal geen zin heeft ?

 6. Wilfred Bakker

  12 januari 2017 om 18:37

  Ook Geert Wilders is een heel erg smerig spelletje, in ons eigen Holland vangt Greet de boze mensen op, het is een rat van het smerigste water, trap er niet in, al 11 jaar hangt er een worst voor de mensen hun neus. Geert Wilders is een acteur die voor extremisme moet zorgen.
  De trend die we door heel Europa zien is dat er tweedracht gezaaid moet worden. Eigenlijk zien we wereldwijd een trend waarbij de verhouding tussen moslims en Westerlingen op scherp gezet moet worden. Dit heeft met de grote voorbereiding op een derde wereldoorlog te maken.

  • grappig, de hr wilders zet de westerling op scherp tegen de islam volgens u.
   .
   maar hoe kan het dan dat ik al een tyfes hekel aan die islamietjes had 30 jaar voor het bestaan van de hr wilders of welke anti-islam partij ook ?

   • btw, zie mijn reactie van 12 januari 2017 at 18:58,
    dat is m.i. een stuk reëler.
    .
    dat het kalergi-plan uiteindelijk tot een 3e wereld oorlog zal leiden is niet geheel ondenkbaar.
    .
    .
    en de hr wilders ook in het complot ? u bent niet wijs, hij leeft al sinds de oprichting van de pvv onder zeer strenge beveiliging !
    ik zou niet voor 5 miljoen euro per jaar zijn leven willen overnemen !!
    geen spontane stap over de straat kunnen maken zonder bodyguards, planning etc, lekker leventje hoor, not !

    • “de hr wilders ook in het complot ?”

     Het dubbele aan die theorie is: als dat echt zo is dan zijn we volledig ingesloten en is er absoluut geen optie meer op hoop, dan zijn sites als deze zinloos, zelfs het verkondigen dat Wilders onderdeel van dat complot is is zinloos want dan is het einde oefening. Ik sluit niets uit maar weiger die theorie te geloven zolang er geen onomstotelijk bewijs is. Waar ik wel van overtuigd ben is dat het westen door een schaduwregering geleid wordt en rijke arabieren daar onderdeel van zijn, de manier hoe bv cnn al een tijdje tekeer gaat tegen Trump is voor mij het bewijs en staat de optie op hoop dus nog open. Waarom niet?

   • Wilfred Bakker

    13 januari 2017 om 14:53

    Dat klop helemaal, ik heb er ook een tyfus hekel aan.
    Maar we moeten aar het grotere plaatje kijken, en dat is fucking lastig begrijp ik hier in de panelen, mijn nummer staat op deze draad, ik ben altijd in voor een goed gesprek, Tinus, ik ben het met je eens.

  • Als je dat echt denkt , laat dan de democratie zijn werk doen.
   Mensen stemmen toch op hun belang.

 7. Zo gaat dat!
  Valt dus niet mee te discussiëren.
  Daarom is de revolutie in denken, Patriottistisch denken…en DOEN (nog belangrijker) die gaande is niet tegen te houden. Omdat het een puur zelfverdedigingsreflex is wanneer de Main stream overheid en de MSM haar eigen ideologie opdringt. Niet goedaardig, maar kwaadaardig.
  Niet 100% veiligheid, maar 100% onveiligheid is het beleid. De kern van de staat der Nederlanden. Onze veilige samenleving beschermen wordt compleet bij het grofvuil gezet. Wat heb je aan 10 euro loonsverhoging wanneer de vrouwen die je dierbaar zijn verkracht worden en als schaduwen over de straat lopen? Wat heb je er aan wanneer je in je slaap overvallen wordt en mag geluk spreken wanneer je het overleeft? Mooie praatjes helpen niet. Je komt in verzet. Massaal!! De drank tot overleven houdt niemand tegen.

 8. Wilfred Bakker

  12 januari 2017 om 18:08

  En ook voor de mensen die nog in de illusie zitten dat er nu echt wat gaat veranderen met Trump, ….geen idee, maar hier word simpel uitgelegd hoe het zit https://youtu.be/AaA8f4PVT2Y,
  en dan deze bv, toch echt iets om mee te nemen in je bewustzijn.
  https://youtu.be/4ccwWh39P2E
  Als ik het goed begrijp worden we flink in onze kont geneukt.
  In love Wilfred

 9. Wilfred Bakker

  12 januari 2017 om 17:53

  Graag geef ik ook een reactie bij deze, waar ik achter gekomen ben is dat onze gehele geschiedenis zoals we op school geleerd hebben niet precies zo is als het lijkt, om te beginnen eerst dit.
  https://nl.sott.net/article/1631-Anti-Russische-propaganda-verschijnt-in-Nederlandse-schoolboeken
  Het is zeer wel mogelijk dat alles wat wij denken te weten wel eens anders zou kunnen zijn, voor de mensen die tijd en geduld hebben is de docu http://thegreateststorynevertold.tv/ een ongelofelijk document. Je zult verbaasd zijn, ik verklap de uitkomst niet.
  In love Wilfred

 10. “Volk. Weer zo’n term. Dat zei Hitler ook”
  .
  Volgens mij had Hitler het ook over ras, is het woord ‘ras’ eigenlijk niet veel racistischer dan ‘volk’ want ‘volk’ kan uit verschillende rassen bestaan (hoewel er maar één ras bestaat)? Ach, dat hele racisme gedoe is enkel bedoeld om een bepaalde bevolkingsgroep (blanken) in bepaalde delen van de wereld (westerse) de mond te snoeren en te ondermijnen.

  Het is een soort zelfmoord; de laatste (blanke) goedmens ligt met z’n hoofd op het hakblok en vraagt aan de multiculturele beul of hij écht de laatste blanke op aarde is waarop de beul met ja antwoordt, met een grote glimlach knikt de laatste goedmens naar de beul.. einde verhaal. Nou, wat een eng sprookje hè kinders?!

 11. In een woord; een prachtig stuk.
  En “patriot” is juist heel goed gekozen. Een patriot komt op en heeft respect voor zijn volk en land. Dat heeft niets met nazisme te maken en impliceert helemaal niet dat anderen niet geaccepteerd of zelfs gehaat zouden worden. Gewoon trots zijn op eigen land. Wat is daar mis mee? En juist Nederlanders hebben daar alle reden toe, dat prachtige en welvarende kleine landje, dat moet je zo houden, beschermen en koesteren. En een ieder die daar anders over denkt is een idioot of is op de een of andere manier jaloers.

  • Sint Nicolaas

   12 januari 2017 om 15:39

   Inderdaad Cale, patriot is een uitstende benaming voor vaderlandslievende NL’ ers. Opkomen voor je eigen land en volk. Beschermen en behouden dit unieke stukje wereld. In de USA zie je toch ook bij menig huis een Amerikaans vlaggetje uithangen ? Hier in Noorwegen ook menige vlaggetje aan de veranda. Trots op je land zijn is NIET fout, NIET racistisch en dat mag je best uiten. Maar, hoeveel NL vlaggen zie je hangen zo op 12 januari ? Nee, het moet eerst een feestdag zijn, dan komen ze tevoorschijn. In Engeland ben je bijkant een racist tegenwoordig als je DURFT de Union Jack op te hangen. Menig €uropees land is zo timide geworden, bang de import voor het hoofd te stoten. Schijt aan de import. Aanpassen of opkrassen.

 12. Heb eigenlijk niet zoveel met al die politieke hokjes, volgens mij zweef ik overal tussenin, of zo. Neem de ‘progressieven’ (zoals ze zichzelf duiden), ze nemen het bv op voor de hoofddoek. Dat is dan zogenaamd progressief maar ‘progressie’ betekent vooruitgang terwijl een hoofddoek terug naar af is. Dus wat zij met ‘progressie’ bedoelen houdt enkel in dat het ‘nu’ nooit goed is ongeacht de situatie, de progressieven willen per definitie iets anders dan het ‘nu’, al leven we in het paradijs. Met progressie bedoelen ze geen vooruitgang maar bewegen ook al gaat dat bewegen terug naar af. Ze rennen feitelijk achter hun staart aan, ze nemen het op voor een minderheid tegen een meerderheid totdat die meerderheid een minderheid is en dan gaan ze het opnemen voor die minderheid waar ze daarvoor tegen streden toen het een meerderheid was. M.a.w. ze blijven in cirkeltjes draaien waardoor ze niet meer weten wat boven of onder is, maar een grote mond dat ze hebben, ze vinden zichzelf…

  • Terwijl het conservatisme (behoudend) van Thatcher het totaal vastgelopen linkse Engeland, waar vooral rechten werden uitgedeeld zonder plichten, bijna revolutionair veranderde.
   Dat socialisme heeft al zoveel rampen veroorzaakt dat ik niet kan begrijpen dat mensen deze ideologie willen aanhangen. Gelukkig komen er nu politici naar boven die buiten de vastgeroeste linkse kaders durven handelen.

   • @Arjen
    Klopt. Thatcher sloot de mijnen (Den Uyl had ze in Nederland al laten sluiten, maar dat schijnt logisch te zijn, maar wat Thatcher om dezelfde reden deed, niet).
    Socialisme, men loopt er steeds weer tegenaan, maar het ontaardt op de voorspelbare manier telkenmale.

 13. In jaren niet zo’n leuk en waar stukje gelezen, chapeau!

 14. Weet je? Het zou ontzettend grappig zijn als het niet een waarheid als een koe had geweest. Dit is exáct hoe de huidige politiek er voor staat: alles is slecht behalve de eigen gedachtengang.
  .
  Nu vind ik patriot als term ook iets te kort door de bocht, want ik ben niet alleen voor eigen volk. Maar je hoort als “leider” je wel te bekommeren om het volk uit je eigen land. En ja, het woord “volk” is belangrijk. Het is geen racisme om je te bekommeren om je volk, want raad eens wie hier de centen in de schatkist stopt? Het volk.
  .
  Die socialisten en liberalen moeten eens wakker worden en in zien dat zo’n beetje het slechtste wat je kunt doen, het forceren van “gelijk” zijn is. Altijd maar dat forceren van de burger omdat men nu eenmaal gelijk moet zijn. Laat mensen toch eens met rust! Ik wíl helemaal niet gelijk zijn… en niet omdat ik andere mensen/volken/culturen slecht vindt, maar omdat individualiteit ook identiteit geeft. En omdat het juist gezond is om een beetje…

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑