Schaamteloos! GeenStijl verandert pro PVV reactie in pro GeenPeil reactie.

De website GeenStijl was er altijd een van vrolijke anarchie. Ja, ik durf gerust te stellen dat het een onmisbare website was, die op cynische wijze dreunen uitdeelde aan het politiek correcte mediabestand.

Maar er is iets veranderd.

GeenStijl is nu de partijkrant geworden van de politieke partij GeenPeil. En voert zo politieke propaganda. Er verschijnen dus stukjes op GeenStijl die niet meer zijn dan dat, zoals dit vandaag verschenen kritiekloze propagandastukje waarin nieuwe kandidaten bij GeenPeil worden voorgesteld.

Enfin, u kunt dat allemaal voor uzelf vaststellen.

Wat u niet kan vaststellen is dat GeenStijl in zijn oorlog tegen andere partijen nu ook begonnen is om de reacties onder die stukjes te veranderen.

Dat gaat dus verder dan zomaar verwijderen.

Een oproep om op de PVV te stemmen wordt domweg veranderd in een oproep om op GeenPeil te stemmen!

Via mail liet een attente reageerder me dit weten. En sterker nog; deze persoon stuurde een screenshot mee van de oorspronkelijke reactie.

Eerst stond er dit:

Stem dus PVV

Dit werd veranderd in:

Stem dus GeenPeil.

Zelfde naam van de reageerder, JohnLocke, zelfde datum, zelfde tijd. Maar een compleet andere boodschap. Van deze JohnLocke zien we verder niets meer, dus hij zal wel zijn geband. Het is extra opvallend omdat dit de tweede reactie was, die dus door de meeste mensen gelezen zal worden.

Tja.

En dan maar lacherige stukjes plaatsen over hoe je concurrenten elkaar in de haren vliegen.

Als u denkt dat ik toch maar een aluhoedje ben; hieronder de screenshots.

Hierboven zoals het er stond. Eronder wat GeenStijl/GeenPeil er van knutselde. (Opklikken om goed te lezen.)

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

78 reacties

 1. Voor deze ene keer toch nog een reactie van mij. Het jorisgedrag van Geenstijl was de druppel die me deed besluiten om op bijna geen enkel internet forum meer te reageren. Ik was er helemaal klaar mee toen ze me zonder reden en zonder dat ik iets verkeerds had gezegd, compleet verwijderden. Achteraf denk ik omdat ik te snel op een nieuw topic reageerde, binnen de tijd waarin zij kennelijk vinden dat je een artikel kunt lezen. Maar dat kwam omdat ik ineens vanaf de pagina die ik aan het lezen was, zonder aankondiging naar dat nieuwe artikel werd geleid. Omdat ik daar nijdig over was, plaatste ik direct een reactie, die overigens wel on topic was. Daarna heb ik nog 1x op deze site een reactie geplaatst, maar toen er gemeld werd dat er eerst een moderator naar moest kijken, was ik direct compleet genezen van het reageren op internet fora. Eerder ook al meegemaakt, bijvoorbeeld bij Nujij en waarmaarraar, dat mijn reacties verwijderd of veranderd werden, waardoor goede grappen door…

  • (laatste stukje viel weg) waardoor goede grappen door onnozele politiek correcte moderators helemaal kapotgemaakt werden.

 2. Misschien wordt deze actie van GeenStijl bewust uitgevoerd om zo al die vervelende PVV-aanhangers uit hun reactiepanelen weg te krijgen.

 3. Meer comments gevonden: http://pastebin.com/SRq95nfC

 4. Esteban Santiago, de schutter van de aanslag op het vliegveld bij Florida, ging naar de FBI toe en vertelde ze dat hij naar propaganda video’s moest kijken van ISIS, althans dat werd hem opgedragen, volgens hem via stemmen in de hoofd. Ook maakte hij een ISIS gebaar met de vinger op een filmpje. Blijkbaar steeds meer naar ISIS toegegroeid.

  Het NOS journaal vermeldde vanavond dat de dader een een posttraumatische stress syndroom lijdt met waandenkbeelden. Meer niet.

  Door internet weten we dat het een tikkeltje anders ligt.

  • Op het 20.00 uur journaal werd deze keutel ingetrokken, en werd er wel conform de feiten verslag gedaan. Chapeau.

 5. GS is weer bezig om de PVV af te zeiken:…..
  Naar aanleiding van de voorpagijn van de Televaag van gisteren (“Geert’s Angels”) vroegen mensen op de sociale media zich openlijk af, of de krant van Wakker Nederland nu ook daadwerkelijk de huisbode van de brievenbuspissende racistenpartij was geworden. Nee, niets blijkt minder waar, want vandaag is VVD-coryfee Hansie Wiegel als nieuwe columnist gepresenteerd.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/01/hansie_wiegel_naar_de_televaag.html#comments
  —-
  Dus opeens pro VVD??
  Zo gaan we de elite een kopje kleiner maken?
  En de Telegraaf weer ongegeneerd promoten.
  GS glijd niet verder af, maar dondert het ravijn in.

  • Glijd met dt jongen! Oke, ik was weer even te snel…GS glijdt en dondert het ravijn in van irrelevantie. Ook de reacties liegen er niet om. Dat wordt weer een ban voor de volgende 20 man en vrouw….

 6. Zo, ben nu officieel blog-dakloos 😉

  Een jaar of zeven gereaguurd en ben de Noord-Koreaanse moderatie van de laatste tijd meer dan zat. Als je ziet wat er allemaal weggejorist wordt, dan weet je dat het einde van GS nabij is.

  Zie ook https://twitter.com/BenBinnen

  * lurkt aan zijn koffie *

 7. Pieter de Coninck

  7 januari 2017 om 16:51

  He, de hele website ligt in puin? Of is dat alleen bij mij? Maar wat ik zeggen wou: ik lees GS ook al sinds het begin en reageer sinds de laatste 5 jaar. Ook heb ik aan het subsidieonderzoek via Geenpeil meegedaan. En was hierover m.n. zeer enthousiast, want een actieve buitenparlementaire actiegroep met zoveel mobilisatiekracht is natuurlijk zeer nuttig. Sinds november kreeg ik een permaban na het plaatsen van een link naar een kritische analyse op een artikel van Van Rossum. Verzoeken om te unbannen bleken zinloos. Na enige tijd via een ander ip-adres onder een andere nick weer lid geworden, maar ook toen vrijwel meteen gebanned nadat ik had geschreven dat GS na het referendum zijn koers kwijt aan het raken was, dit was onder de aankondiging van GP als partij. Ongelofelijk en diep triest, dit verval van dit medium, deze actiegroep.

  • Voor mij wordt de site ook niet goed weergegeven sinds vanmiddag. Ik kan mij voorstellen dat de server overuren moet maken gezien de toename van het aantal bezoekers en reacties. Ik hoop ook van harte dat Joost goed op zichzelf past nu er naast de MSM alleen nog deze site is sinds Geenstijl ter ziele is. Ik hoop dat hij toch een vertrouwd team om zich heen heeft om een en ander in goede banen te leiden.

 8. Hier nog een. Ik lees GS al sinds de oprichting. Maar het GP gedram en gejengel op de site begon me steeds meer tegen te staan. Ging ten koste van ander nieuws. Ook pijnlijk: dat treiteren van Baudet en Roos – insidersvetes. Dat Theodor Holman zich leent voor deze jongensdroom (let op het stoere aftellen ‘camera-draait’ in het filmpje, alsof ze het piratenschip Veronica zijn) valt me tegen van ‘m. En ja, ook ik (nickname smoezelbaard) kreeg een weggejorist en opgerot na mijn opmerking, dat het oude GS wel raad had geweten met deze klucht. Geen haat, geen flame, geen spam: enkel 1 zinnetje kritiek en je wordt weggejorist. Het is bijna griezelig.

 9. Een eenvoudige Google opdracht laat zien dat diegene aan het roer van de Telegraaf, RTL en Unilever niet veel ophebben met het Oekraine referendum, de PVV en alles wat hun MSM positie doet wankelen.
  Eerst is Geenstijl daarom van binnenuit kapotgemaakt, wellicht een zak geld meegegeven in ruil voor een spreekverbod en toen is opperdirecteur MSM gevraagd orde op zaken te stellen. Geenstijl is stuk en kan niet meer gerepareerd worden. Geenpeil zal hopeloos falen, de grote beweging die het refendum mogelijk maakte en het stemmen tellen wat iedereen is vergeten, is kaltgestelt.
  Wat rest is de kritische reaguurder verwijderen, een berg stront uit storten over de PVV en andere kleine partijen negeren. En natuurlijk het dagelijks pluggen van de Telegraaf en Geenpeil.

  • @Geodriehoek
   Zo is het idd. Zo werd nujij opgeheven, op de site van de telegraaf kan niet meer gereageerd worden, bij het AD enkel op de door hun geselecteerde berichten, etc.. Dit alles ivm met het groeiend “populisme”, nu was GS aan de beurt en is geveld. Bij bv CNN hebben ze het enkel nog over het vermeende hacken door de russen, de ‘elite’ schudt op z’n grondvesten en bewijst hoe machtig en vals ze zijn. Je kan je afvragen hoe GS al die tijd heeft kunnen publiceren zoals ze gedaan hebben, ik denk dat ze niet als doel hadden per definitie een politieke kleur in te vullen maar realistisch wilde zijn. Echter, realisme bleek de nagel aan de doodskist van de ‘elite’ en moest dus omgedoopt worden tot ‘populisme’ en de nek omgedraaid, waarmee tevens de nek van GS omgedraaid werd. GS bestaat niet meer als dusdanig, ze hebben niet eens bericht over de schietpartij in de VS. Wat de redactie van GS betreft, die lijden aan zelfoverschatting en minachten de ‘reaguuders’ volledig.

   • Geenstijl is verworden tot een soort van Hyves 2.0 . Einde oefening op termijn dus.

   • Wat opvallend en veelzeggend is is dat op joop hierover met geen enkel woord gerept wordt terwijl bij joop de champagnekurken zouden moeten ploppen (ben ervan overtuigd dat dat achter de schermen ook gebeurd is) want GS bestaat niet meer als dusdanig, joop heeft gewonnen van GS!! Toch hoor je ze er niet over en dat is een teken aan de wand, GS maakt nu definitief onderdeel uit van het vergiftigde nest waartoe joop ook behoort en daarom zwijgen ze erover. GS wordt nu als gecontroleerde oppositie gebruikt voor dezelfde doeleinden en is enkel nog puur een propagandakanaal met als doel mensen zand in de ogen te strooien en/of in slaap te sussen.
    .
    Even een godwinnetje; mensen vragen zich vaak af hoe het nazisme toentertijd wortel heeft kunnen schieten en zo heeft kunnen groeien, daar geeft GS nu een mooi voorbeeld van. Ze zullen bij GS zichzelf wijsgemaakt hebben ‘if you can’t beat them, join them’, trouw in de voetsporen van hun broodheren de telegraaf tijdens wo2.

   • Zelf denk ik dat Geenstijl op basis van een contract de moderatie uit handen heeft gegeven aan een extern bedrijf die ook websites van Margriet, Libelle en de Telegraaf modereren. Dat is gewoon een team van uitzendkrachten in een stoffig kantoor in A’dam Sloterdijk. Nijman, Pritt en andere stukjesschrijvers staan gewoon op de loonlijst en hen interesseert dat moderaten helemaal niets. Het beste zou zijn gewoon websites als de Telegraaf, Geenstijl en de rest van het RTL/Unilever MSM volledig te negeren door er simpelweg niet op te klikken.

    • Wie bepaalt dan de voorwaarden waarop gemodereerd moet worden, ik denk dat dat toch GS is. Ben het met je eens dat we niet meer op die sites moeten klikken. Maar ja, hoewel ik nu niet meer op GS klik uit nieuwsgierigheid naar hun berichtgevingen, klik ik nog wel op GS maar dan als ramptoerist 🙂
     .
     Denk dat GS op termijn zal verdwijnen en dat ze dat nu al weten.

 10. Na mijn reaguursel onder het artikel ‘LIVE! GeenPeil presenteert nieuwe kandidaten’:

  Wie ontwikkelt even een Geenpeil blokker voor Geenstijl.nl. Kan je rijk worden.

  -edit: ik.-
  Heinzz | 05-01-17 | 15:07

  Kon ik niet meer reaguren.
  Het oude GS dat zo graag kritiek levert kan zelf niet tegen kritiek.

  Ook ik werd strontziek van het gebruiken van GS voor de propaganda van GP.
  GS is vergeten dat GS van de reaguurders is en van niemand anders.
  Dit Joop gedrag betekent het einde van GS. Jammer heellang was GS voor mij een ijkpunt.

 11. @D.G.Neree

  https://www.youtube.com/watch?v=_VrFV5r8cs0

  Zeker jammer, maar ze gingen al een tijd downhill. Vooral kwa integriteit.

 12. Toch zonde.
  Ze konden niet eeuwig doorgaan met dat puberale toontje, maar ik denk dat ze hier een te grote sprong hebben willen maken.

  • Beste D.G
   In ieder geval geen sprong voorwaarts, maar achterwaarts zonder te zien dat er een afgrond lag waar op de bodem alle grote plannenmakers in gruzelementen liggen die hun identiteit waarmee ze groot geworden zijn verloochenen.
   Ik heb ze menige keer gewaarschuwd. Het kan jaren duren voordat je iets opgebouwd hebt met oneindig veel energie. Het duurt minder dan 1 dag om alles te verspelen zonder dat het energie kost.

   Vertrouwen terug winnen kan alleen met volledig andere mensen, een oprechte mea culpa en jaren van noest werken zonder fouten, terug naar het begin en eigen uitgangspunten.

   En dat gaan de ego’s niet doen. Nee, men verwacht een excuus en diep door het stof gaan van de mensen die betaalt hebben en niets gekregen hebben, of een ban om inhoudelijke kritiek. Met een paar blote borsten krijg je altijd wel wat volk, maar voor de rest ben je uitgespeeld. De klant en internet vergeten namelijk niets.

   • Het levenssoort mens is er nog steeds dankzij blote tieten. Een machtig wapen in de strijd van voortbestaan. De Franse revolutie werd geleid door blote tiet Marianne, niet door verstand.

   • Ik denk dat je helemaal gelijk hebt.

 13. Ik ben onder de al jaren gebruikte nick-name Ja,diedus! zojuist “weggejorist en opgerot”. Mede op eigen verzoek en aangegeven in mijn laatste comment. GS is een verrader van zijn trouwe reaguurders en een verloochening van hun primaire opzet. GS kan niemand meer de maat nemen . De baldadigheid en -humorvolle kwajongensachtige snelle nieuwsgaring is bij deze verloren gegaan . En dat aan het begin van het nieuwe jaar. Het kan verkeren. Reaguurders met kritische en/of terechte kanttekeningen worden een dictatuur waardig gewoon opgerot. Ik was en ben klaar met GS. Jammer , maar ik drink mij dagelijkse kopje koffie voortaan hier.

  • @Unicorn
   Ik reageer op Geen Stijl, maar in bescheiden mate. Ik gooi er wat in en trek aan mijn stutten. Soms met wat mij aangename commenters zoals Dandruff/ graaf Egmond en nog wat mensen die bereid zijn tot een argument, iets uitgebreider.
   Iemand waar mijn tenen echt 360 graden gaan is ‘de koreaanse slet’. Het schijnt een man te zijn, maar sorry dames, het gilt als een overgemoduleerde hippie .

  • @CD
   Lol. Ik zag de puntenslijper Jole langs sluipen met de NPO in zijn VARA zak, rugzak.
   Echt iemand die ook maar een fractie begrijpt van ICT tikt toch op zijn voorhoofd.
   Erger inzake dit geneuzel, die wikileaks waarde pers omheen danst als kooltjes in het vuur, worden die nog weerlegd? Neen, die waren recht in the face.
   Ja, Joe sixpack leest de alternatieve media. En dat is het hele verhaal.

   Killary lost the game, de elite moet nu naar plan b/c en weet ik veel. We zijn hier echt niet vanaf.

 14. Nog steeds worden er op GS reacties verwijderd alleen omdat ze kritisch zijn op GP, ook al zijn ze nog zo keurig verwoord. Zelden zoiets infantiels gezien. Je moet toch wel erg wanhopig zijn om tot zo’n dom en destructief gedrag over te gaan. Zo jaag je wel je achterban weg, en blijven er alleen wat niet al te snuggere ja-knikkers over. Je zou bijna aan samenzweringstheorieën gaan geloven, want het lijkt of GS doelbewust kapot wordt gemaakt.

 15. Geenstijl is een politiek orgaan geworden. En daarmee is al het onafhankelijke plezier verdwenen. Apparatsjiks gaan de panelen controleren. Serieuze bijdragen worden verwijderd. Een moslim vertoont er zijn dwaalwegen.
  Einde oefening.

 16. Ergens aan het eind van de zomer maakte Van Rossem/ Nijman een vreemde mij onverklaarbare politieke draai.
  Sindsdien heb ik GeenStijl niet meer bezocht.

  Voor de rest: PVV. Basta.

 17. Ik heb een jaar of op Geen Stijl gezeten. Was met de koffie mijn vast ochtend ritueel. Heb sinds het referendum een verandering zien plaatsvinden en niet ten goede. Ben opgerot door Joris samen met vele anderen na wat kritische geluiden, hetgeen verklaarbaar is toen ik zag dat GeenPeil eigenlijk van de Televaag is.

  Nu kom er nog maar één keer per dag en de inhoud wordt er niet beter op. Totdat ik geheel afhaak.

  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard…

 18. Tim Pietersen

  6 januari 2017 om 15:51

  https://opiniez.files.wordpress.com/2017/01/img_1743-e1483270342694.jpg?w=750&h=517 ingrijpende sanering publieke omroep nodig! geen nepconservatisme meer zoals wnl maar echte omroep

 19. Tim Pietersen

  6 januari 2017 om 15:45

  geen peil zijn telegraaf oplichters met als bedoeling de pvv en forum voor democratie te ondermijnen.
  beetje zoals wnl die tijdens amerikaanse verkiezingen alleen maar hillary clinton cnn onzin uitkraamde…………. (net als rest nederlandse msm)

 20. Rusland, met hacking in Joost, veroorzaakte mijn vorig commentaar!!

  • Hi Bas,
   Wel grappig van dat miljoen. Toch het overwegen waard, want de mogelijkheid bestaat om te stemmen op de een, en lid worden van de ander om zo toch je “inspraak” te behouden.
   Helaas is dit idee dermate zot dat niemand er een miljoen aan gaat uitgeven.
   Geenpeil wordt niks.
   Hadden we Koot en Bie nog maar: “Geen gezeik, allemaal rijk”

 21. Ook G.S heeft zijn prijs. Om eerlijk te wezen, ik ook. Met een beetje duwen en een extra goed glas whisky, stem ik PVDA of erger, als er 1 000000 Euro gestort word.

 22. Geruime tijd geleden voorspelde/verwachtte ik, en vele anderen, dat we in aanloop naar de verkiezingen nog wel wat verrassingen kunnen verwachten, wat was de vraag maar het is onlogisch te denken dat de politiek correcten het lijdzaam zouden toezien. Ik denk dat GS zo’n verrassing is, GS is onderdeel van de telegraaf en het is me opgevallen dat op hun site sinds een paar dagen onder geen enkel artikel nog gereageerd kan worden. Op een site als het AD kan alleen op bepaalde artikelen gereageerd worden dus uiteraard niet onder een hate crime artikel waar een blanke ..eeuuhh.. witte het slachtoffer is, want stel je voor. Zo wordt geprobeerd de kiezer te sturen. Op joop besteden ze er helemaal geen aandacht aan, uitgerekend een site die zichzelf antiracist noemt maar wanneer een blanke ..eeuuhh.. witte het slachtoffer is dan zijn ze muisstil. White lives doesn’t matter bij joop, ze hebben zich dus onvoorwaardelijk tegen de blanken ..eeuuhh.. witten gekeerd, hun vijand.

  • Mijn meeste commentaren worden door AD én Telegraaf niet geplaatst of geweigerd… allebei worden zwaar gecensureerd.

   • Bij het AD krijg ik er meer door dan bij De Telegraaf. Bij de laatste doe ik niet eens meer de moeite. Met z’n allen werken al die reacties mee met de grootste leugen van de eeuw. Door niet in te gaan op terechte klachten uit de samenleving werken ze in feite mee aan vervalsing van de geschiedenis en plegen fraude op grote schaal.

 23. Geruime tijd geleden was het me al opgevallen dat GS vreemd begon te doen, heb dat toentertijd hier ook gemeld. Hier kan je tenminste nog je hart luchten, waarvoor dank @Joost 🙂
  .
  Ben ervan overtuigd dat GS voor het grote geld bezwijkt is. Vanwege reclamegelden, of misschien zelfs grote donaties uit de Golfstaten of Soros? Ben er iig van overtuigd dat het met geld en/of carrières te maken heeft. Voor goede reclame inkomsten moet je politiek correct zijn en daarbij hopen de medewerkers van GS uiteindelijk een goede baan bij de publieke omroepen te krijgen en daarvoor moet je ook politiek correct en iig geen Wilders of Trump aanhanger zijn.
  .
  Het grappige cq het verraderlijke is dat voor goede reclame inkomsten veel bezoekers nodig zijn en die vinden ze dan in de pro Wilders en Trump vijver, vandaar dat toch geregeld artikelen in hun straatje verschijnen maar de redactie doet dat wel met een verraderlijke slag om de arm. Dat dit gebeurt is heel tekenend en beangstigend.

  • ‘bezwijkt’ moet zijn ‘bezweken’.
   .
   ps
   Opvallend dat op joop nog geen artikel is gewijd aan het bizarre manipuleren van GS, helemaal omdat joop is opgericht als reactie op GS. Aan de andere kant, bij joop lopen ze met hele grote oogkleppen op als hun kop niet in het zand zit dus misschien hebben ze er nog niets van meegekregen.

 24. Geenstijl is dus exact hetzelfde als Joop.nl
  Ook daar is een gelijkgestemde agressief extreem links geluid heilig verklaart. Soms wordt een ietstsje pietsje tegengeluid toegestaan om weer wat reacties uit te lokken.
  Wat daar voor strontkarren over Wilders en de PVV stemmer uitgestort wordt kent geen grenzen. De gifstukjes van Han van der Horst leveren ongekend agressieve anti PVV reacties op. Het demoniseren is daar de modus operandi. Als je iets te slim de demoniseerbubbel doorbreekt met feitelijke waarheden wordt je niet geplaatst.
  Hoe goed en zorgvuldig je ook formuleert. Geenstijl lijkt die modusoperandi overgenomen te hebben. Als het niet over politiek gaat maar over blote tieten en andere puber onderwerpen is elke grofheid natuurlijk toegestaan.
  Ach, moet kunnen, Het oog en de hormonen mogen ook gevoed worden. Alleen is het nu allemaal in het teken van de Geenpeil propaganda. Het balorige brutale jongetje die tegen heilige huisjes trapt is dood. Geenstijl is dood.

 25. Ik zit een jaartje of wat op Geen stijl. Onder andere naam. Behoorlijk veel reacties geplaatst. Altijd inhoudelijk nooit schelden of bedreigen. Ook geld gedoneerd omdat ze de VVD zouden afbranden en alle andere elite partijen die het NEE van het referendum in een JA veranderden. Zonder dat er ooit gesproken werd over een eigen partij beginnen was die er opeens. Dus daar werd het opgebrachte geld voor gebruikt. Ik vind dat onder valse voorwendselen geld aftroggelen en heb daarover natuurlijk wat inhoudelijke kritiek geleverd zoals zovelen op dat moment.
  Gelijk kreeg ik een ban!
  Wat ik nog steeds heb. Verder nooit een uitleg gekregen of een waarschuwing vooraf. Tja, hoe zou dat moeten ook.: Je mag alles zeggen behalve kritiek hebben over geen peil? En van wie is geen stijl en geen peil: De telegraaf. Mooi systeem van journalist gaat een (nep) politieke partij beginnen gesteund door de grootste krant van het land. Knappe prestatie in 1 dag je opgebouwde goodwill aan gort.

  • Bedankt voor dit verhaal Pieter, geeft goed weer wat er nu gaande is.
   .
   Ik vraag me af waar dit vreemde gedrag van Geenstijl vandaan komt. Is het pure zwakte of is het doelmatige tactiek?
   .
   Ik begin steeds meer aan het laatste te denken. Iedereen weet dat Geenstijl overwegend PVV-stemmers trekt. Iedere stem voor Geenpijl is er een minder voor de PVV. In het onwaarschijnlijke geval dat Geenpijl groot wordt brengt dat aanzienlijke schade toe aan de PVV. Ik denk dat dat het voornaamste doel is. In het interview van Bart Nijman in Intermediair vertelt hij D66 te stemmen..
   .
   Ik heb dit fenomeen eerder gezien bij De Dagelijkse Standaard vóór de vorige verkiezingen.
   .
   Door consequent alle inhoudelijke en steekhoudende kritiek op GP te bannen vergroten zij hun kansen om slecht geïnformeerde PVV’ers af te vangen.
   .
   Maar Geenstijl heeft geen controle over Joost of Twitter, om maar iets te noemen. Het ziet er naar uit dat hun kwade opzet in hun gezicht ontploft. Dat is hun verdiende…

   • Ik grasduin ook rond bij diverse sites en schrijf commentaar. Je moet wel een heel erg domme PVV mens zijn om niet in te schatten dat er iets vreemds aan de hand is bij Geen Pijl , De Telegraaf enz.
    Iemand met een beetje inzicht prikt er zo doorheen.
    Maar niet getreurd, hoe meer in het nauw hoe gekker de uitspraken en acties zullen worden. Zulke mensen zijn voor zichzelf de ergste vijand.

    • De PVV scoort erg hoog bij de jongeren, het zijn diezelfde jongeren die van het ‘rebelse’ Geenstijl houden. Geenstijl bant nu alle weldoordachte en fatsoenlijk formulerende kritikasters. Zo kan Geenstijl de wat minder doordenkende jongeren blijven manipuleren met dat absurde Geenpijl.
     .
     De redacteuren van Geenstijl zijn geen domme jongens, en kunnen echt wel tegen een stootje. Ik geloof daardoor dat deze schoonmaakactie doelbewuste tactiek is. Het gaat nogal ver om loyale mensen die zich als vrijwilliger voor je hebben ingespannen er zomaar uit te schoppen.
     .
     Het is de angst voor Wilders die bij elke verkiezing van de laatste jaren de kop op steekt bij de gevestigde media. Die angst lijdt tot blinde paniek die maskers doet afvallen. Dit hele gedoe van Geenstijl is niets anders dan kleur bekennen, ze zijn anti-PVV ook al zijn hun lezers PVV-stemmers.
     .
     Iedere jongeling die ze kunnen wegsnoepen van de PVV is er weer een, moeten ze denken.

 26. Voor mij is Geenpeil met die Ahmed alweer gezonken. Excuusgetintiër? Dan ben ik er klaar mee. Zeker als ze de boel zitten te belazeren. Dubbele fail dus. Dat wordt de grootste flop van het jaar.

 27. Inmiddels staat er bij JohnLocke: ‘Stem dus D66.’

  • Edmond V.O. Katusz

   6 januari 2017 om 12:07

   Jammer, jammer, jammer, men probeert er dus een geintje van te maken. “Straalt slecht af” op GeenStijl.
   .
   Verderop heeft men ook nog iets “weggejorist” namelijk het commentaar van Overrijp 00:53. Ik had daarop gereageerd zoals nu nog zichtbaar is. Nou dat was in mijn herinnering (dat wel) niet zo heel vreselijk.
   .
   Kortom @GeenStijl: In een vlek moet men niet blijven wrijven.
   Tschüß, Edmond V.O. Katusz (alias Evocatus)

   • Het valt me ook op dat reacties worden weggejorist, die helemaal niet extreem of anderszins niet passend zouden zijn, maar die alleen maar kritisch t.o.v. het GeenPeil experiment zijn. Ik vind dat toch zó ontstellend zwak, dat anjameulenbelten, kennelijk zijn ze daar doodsbang dat hun eigen argumenten te weinig draagkracht hebben. Dit is toch een verklaring van incompetentie, als je meent dat je voor het tot een succes brengen van GeenPeil tot zulke kinderachtige maatregelen moet overgaan. En dan zeker andere sites afkammen die soortgelijke maatregelen nemen. En dan ook nog die totaal mislukte “grap” van het wijzigen van een bijdrage, je vraagt je af welke kleuter daarvoor verantwoordelijk is. Wat een puinhoop daar…

 28. Als je hier naar vraagt op geenstijl heb je meteen een joris aan je broek. Het lijkt joop,nl wel.

 29. Scherp gezien Joost, complimenten. Media en politieke partijen horen niets met elkaar te maken te hebben. Daaruit ontstaan corruptie en vriendjespolitiek. Q.E.D.
  Behoorlijk stijlloos dat ze niet reageren. Arrogantie van de macht. GS is zijn eigen establishment geworden.
  Hoe zouden ze Rutte nu nog op zijn gebrek aan beginselen moeten aanspreken?

 30. Het hele concept van geenpeil is nogal fraude gevoelig, als ik mij vriendelijk uitdruk.
  Wanneer de leden op internet gaan stemmen kunnen ongewenste richtingen of meningen eenvoudig worden geband.
  Weg inspraak en medebeslissing.
  Het geeft bovendien te denken wanneer men probeert het succes van een breed gedragen referendum probeert te vertalen naar een smalle politieke partij.
  Beter is de strategie om via meerdere partijen en bewegingen de referenda af te dwingen, en de democratie nieuw leven in te blazen.

  • Net als de Amerikanen die nu ook hun twijfels, eindelijk, aan het uiten zijn over de betrouwbaarheid van elektronisch stemmen. Al dan niet dank zij meneer Poetin enz.

 31. Verscholen achter de titel “Tendentieus, Ongefundeerd & Nodeloos kwetsend” was Geenstijl toch stiekem uitgegroeid tot een serieuze nieuws en opiniesite van gewicht.
  .
  Het opgebouwde vertrouwen van de naar realistische media snakkende PVV-stemmer hebben ze nu met dit gekke Geenpijl gedoe verloren. Dat vertrouwen komt niet meer terug.
  .
  Het eenmalige succes (dat weten we nu) van het Oekraïne Referendum heeft ze gebroken.
  .
  Maar het is goed zo, het is goed dat Geenstijl z’n masker heeft verloren, ze zijn zo slecht als de rest. Het is goed te weten dat ze niet te vertrouwen zijn. En het mooiste van alles is dat ze naar alle waarschijnlijkheid nul zetels halen.

 32. Ook ik stem op de PVV en laat me niet gek maken door wat ik nu hier hoor.

 33. Dat veranderen van PVV in GeenPeil lijkt mij een onschuldig geintje.
  Een eigen initiatiefje van een moderatortje.
  Niks samenzweerderigs.
  Waar maak je je druk om, Joost?
  Ik stem overigens zo dadelijk Martin Bosma.
  En ben lid geworden van zowel GeenPeil als van Forum voor Democratie.
  Ik zou overigens wél boos kunnen zijn op de moderators van GeenStijl, want ik ben nog wel eens écht schandalig behandeld.
  Maar ja: ik heb dan ook regelmatig flink uitgehaald naar de heren en die ene dame.
  Zie: http://bit.ly/2ihAUux

  • Mahomed de Eerste

   7 januari 2017 om 12:11

   Zo, een onschuldig geintje. Is dat alles wat je te zeggen hebt, ouwe? Me dunkt dat het hier gaat om een “partij” die als meningendoorgeefluik wil fungeren. Als het moederforum dan nu al de meningen van haar lezers eigenhandig de nek gaat omdraaien….
   Je had je tijd en je 12 euro beter kunnen spenderen. Jij bent toch al lang op zoek naar de genetische onderbouwing voor de islamgekte? Ik heb een hint voor je: https://www.youtube.com/watch?v=b4-Od8cq5Gk . Epigenetics wordt het helemaal.

 34. Joris!!!1!! Joris is legendarisch! “Weggejorist” is een nieuw woord in de Nederlandse taal geworden! Een begrip!
  En nu? “Gejoriseerd”? “Andersgejorist”?

 35. In ieder geval zitten ze dus een beetje aan te klooien daar. Vragen: waarom zijn ze verwijderd? Waarom zijn ze teruggezet en die andere niet?

  Er zijn wel eerder sites naar de donder gegaan wegens schending van vertrouwen.

 36. slightly on topic: Zojuist gebeurde er op The Post Online iets vreemds met mijn reacties. Ik reageerde op dit artikel http://politiek.tpo.nl/2017/01/05/ebru-umar-ontbijt-gert-jan-segers-christenunie/
  en zoals wel vaker plaatste ik meerdere reacties achter elkaar. In dit geval 4, waarvan één een link was naar een humoristisch artikel. Het plaatsen ging prima, maar een minuut of tien later, toen ik de pagina ververste, waren ze alle vier weg. Ik heb toen gevraagd waarom mijn reacties verwijderd waren, maar die vraag verdween na een paar minuten ook.

  Toen ik dit artikel hier las, ging ik checken en tot mijn verrassing waren er 2 reacties weer teruggezet. 2 andere, waaronder de link, dus niet en ook mijn vraag waarom de reacties verwijderd waren is niet teruggekomen.

  TPO heeft zoals meer nieuwssites het modereren van de reacties uitbesteed aan Facebook. Ik heb geen idee hoe dat gaat. Heeft FB in ieder land teams van moderatoren om op andere sites te controleren?

 37. Ik heb die reactie (stem PVV) idd gezien daar. Vond het grappig dat het 1 vd eerste (de 2e) reacties was, als een soort anticlimax (waar de GSreaguurders goed in zijn).

 38. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die in dat GP geloven, het hele systeem is zo ongelofelijk dom en ondoordacht, het is werkelijk tenenkrommend. De kans dat ze een zetel halen lijkt me dan ook infinitesimaal. Daar zit je dan met al je propaganda. En GP blameert zich ongelofelijk door dit soort “grappen” van het vervalsen van reacties uit te halen. Dat is niet leuk meer, dat is gewoon schandalig. Bij Joop c.s. zal er binnenkort wel een smalend commentaar vol leedvermaak op komen. Lopen er nou nog alleen maar gestoorde idioten rond bij GS?

 39. Lijken wel Hillary Clinton’s Democratische partij praktijken. Geenstijl is anti Trump, dus dat zou zo maar eens kunnen. Nederlanders willen verandering, met als speerpunten; minder criminele moslims, immigratie controleren, grenzen controleren, de EU/euro zeer kritisch beschouwen en de Nederlandse cultuur, waarden en geschiedenis verdedigen. Velen vertrouwen de reguliere politieke partijen niet meer maar ook die nieuwe splinter partijen niet. Geenpeil heeft m.i. haar kruit al verschoten voordat de veldslag begonnen is, door onbetrouwbaarheid te tonen: de beruchte donaties, Geenstijl propaganda, een ex-piraten partij overloper als nieuwe kandidaat.
  De situatie is duidelijk: De PVV als grootste partij is bij machte echte verandering te brengen, ook als eventuele oppositie partij. De rest niet. Niemand zal het eens zijn met het gehele partij programma, van welke politieke partij dan ook. Wil je echt een politieke verandering? Stem dan PVV.

 40. Edmond V.O. Katusz

  6 januari 2017 om 01:13

  Dit gehannes met reacties van commentatoren is tamelijk minkukelig. Ik hoop ook dat ze dit niet nog een keer doen, want je gooit zo je goede naam te grabbel die je bij je vaste publiek hebt; bij de standaardhaters van GeenStijl onstaat slechts euforie.
  .
  Een aantal commentatoren heeft dan ook kanttekeningen gemaakt bij dit gedrag. Persoonlijk zie ik het door de vingers. Éénmalige stuntelige actie en dan nie-meer-doen-nie.
  .
  Errare humanum est, perseverare autem diabolicum, et tertia non datur &
  Humanum fuit errare, diabolicum est per animositatem in errore manere.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 41. Overigens denk ik dat de oprichting van deze politieke partij GeenPeil een grote inschattingsfout is. Je ziet bij de reacties dat zelfs de meest trouwe reaguurders het niet ziet zitten, niet alleen JohnLocke.

  Mijn inschatting is dat ze geen enkele zetel halen, en dat ze daardoor nogal wat populariteit en goodwill verliezen.

 42. Ik kan dit beamen.

  Ik herinner me de originele reactie als zijnde ‘Stem PVV’. Als je nu teruggaat naar Geenstijl staat er ‘Stem GeenPeil’.

  Vrij schandalig vind ik.

 43. Heerlijk. Het bedrog/bedriegen gaat al zo achteloos.
  De jaarwende was dan weer onrustig (lol) maar, de aanvang begon wmb goed, burgelijke ongehoorzaamheid. Tenminste dat denk ik dan maar. Een zwembad-moskee-to-be ging in vlammen op, eigenlijk zo goed dat ik nog ergens dacht dat het misschien wel kon zijn aangestoken door professionals, gewoon om de boel wat meer op te hitsen.
  .
  Anyway, Geert Wilders en de PVV mogen het gaan proberen. Ik ben mss wat pessimistisch ..we gaan het zien. Oh.. en er mogen wellicht aardige en goedbedoelende politici zijn, Merkel is de enige die er pijn aan lijkt te hebben, ’t is allemaal vijand (jaja de overheid en ik hebben een wederzijdse verstandhouding).
  .
  Het wordt een interessant jaar. Toestanden als in Frankrijk zal hier wel niet maar, het is fijn om nog dromen te hebben. (nb. En uiteindelijk verdween zelfs het momentum van een nuit debout of iig de rellen er omheen maar, ze waren wel even overspannen, de overheid en haar dienders).

 44. Zag het gebeuren.
  Plotseling verdwenen ook de reacties van JohnLocke.
  Zonder dat er ‘weggejorist en opgerot’ bij stond.
  GeenStijl is doorgedraaid.
  Het doel van de crowdfund actie, om kiezers dmv folders te gaan herinneren aan de leugens van 6 jaar Rutte, is zonder medeweten van donateurs en roze soldaten veranderd in de oprichting van PeenPeil.
  Klachten van donateurs (die gezamelijk ruim een halve ton gestort hebben!) worden volkomen genegeerd.
  Een groot deel van het roze leger voelt zich belazerd.
  PVV-ers worden in de zeik genomen.
  Kritische comments worden meer dan ooit weggejorist.
  Serieus…ik voel me virtueel dakloos.

 45. GeenStijl = Televaag. Zegt al weer genoeg.

 46. Breinbrouwsels

  6 januari 2017 om 00:07

  Zelfs van de staatscouranten of de linksdraaiende websites, de NOS, de veel door GeenStijl beschimpte NRC of de Azijnbode zouden het niet in hun hoofd halen om de reacties van hun reaguurders, van hun fanclub, van de mensen die voor de tracks zorgen, op deze misdadige wijze te vervalsen. Ik heb er geen woorden voor die ik in zou kunnen zetten zonder te beledigen. Aan de vervalsingen herkent men de vervalsers. Ga es deaud Roze Kleuters.

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑