Pleidooi voor openhouden politiek debat. Interview met Geerten Waling (video)

Het zijn chaotische tijden in de politiek, en dat is een afspiegeling van de enorme demografische  omwenteling in dit land en de onvrede daarover onder de Nederlandse bevolking. Ik sprak daarover voor Café Weltschmerz met politiek historicus Geerten Waling, waarvan zojuist het boek ‘zetelroof’ verscheen. Hij trekt vergelijkingen met het verleden en zoekt naar manieren om het politieke debat open te houden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

5 reacties

 1. Vernieuwing zou kunnen zijn: De winnaar van de verkiezingen mag de MP leveren en een paar ministers op departementen die zij belangrijk vinden. Dan krijgen de opeenvolgende partijen de mogelijkheid om zich aan te sluiten. Hebben ze geen trek, prima, dan krijgt de winnende partij de meerderheid in de tweede kamer omdat er wel geregeerd moet worden. (in de VS is het al Winnaar pakt alles) Verder veel meer referenda ook op lager bestuurlijk niveau. Ook mogen top ambtenaren die weigeren beleid uit te voeren ingewisseld worden. Het is in dit babbelzieke mini landje bestuurd door een politieke elite die werkelijk geen idee hebben waarmee ze bezig zijn genoeg geweest. Het debat wordt heilig verklaart moet worden het beleid en aanpakken van problemen moet heilig zijn. Want dan was er geen islam in dit land gekomen en geen EU want als er iets is wat ons bedreigt is het dat wel.

 2. Helaas, het allerbelangrijkste democratische schandaal wordt niet genoemd.
  Er is niets positiefs aan het UITSLUITEN van partijen door het politieke kartel!

  Als de grootste partij van dit land van te voren buiten gesloten wordt hebben we een bagger systeem. Het coalitie sluiten na allerlei beloften die niet waar gemaakt worden is een bagger systeem. De beste leugenaar kan de winnaar worden.
  Dit democratische systeem is volledig achterhaald en voldoet op geen enkele wijze meer. Het is kijken naar een toneelstukje.
  Ook referenda wordt niet genoemd. De PVV is voorstander, dus is per definitie meer democratisch ingesteld. Wordt niet genoemd!
  Eens in de vier jaar naar een toneelstukje kijken, waar amateurs en baantjesjagers de buit verdelen. Meer is het niet. Dit kan echt niet meer!

 3. De mogelijkheid om uit een partij te stappen, als kamerlid, en dan zelfstandig door te gaan zou goed zijn voor de democratie, omdat het alternatief is dat je alleen maar ja-knikkers creëert, omdat je als kamerlid geen geloofwaardig sanctiemiddel meer hebt. Dat mag wel waar zijn maar vooral de afgelopen decennia hebben we een wildgroei gezien van kamerleden die in geldproblemen kwamen of die een eigen agenda hebben. Daarom vraag ik mij af, is er niet een manier waarbij de kool en de geit gespaard wordt. Zou het niet beter zijn dat een voorwaarde voor zetelroof is dat deze gedekt wordt door kiezers door, door een x-aantal voorkeurstemmen, of dat je alleen mag zetelroven als je een bepaald percentage van de partijleden kunt werven om een handtekening te zetten onder jouw initiatief tot zetelroof. Dan moet er in ieder geval sprake zijn van zetelroof die ook gedragen wordt door de kiezer.

 4. Deze gedachte kwam bij me op toen over de verzuiling gesproken werd (let wel, het is slechts een gedachte die me bekroop): De zuilen met daarboven het dak, de zuilen zijn het volk en het dak de elite die geen last hebben van verzuiling, daardoor goed samenwerken en de verzuilde kudde kunnen hoeden. Dat was in de periode dat NL nog een soevereine natiestaat was, we leven nu in een tijdperk dat de wereld heel klein geworden is en de internationale elite het dak vormen boven nog slechts twee zuilen; de globalisten vs de nationalisten. Het grote probleem is dat het dak globalisten zijn, de internationale elite / het dak zijn versmolten met de globalistenzuil, ze zijn dus één! Dat is het probleem waar we nu mee te maken hebben en feitelijk is deze strijd niet te winnen (als je streeft naar behoud van soevereine landen), het is een kwestie van tijd. Diep triest, helemaal te bedenken dat nog geen 15% van de wereldbevolking blank is (dat percentage daalt gestaag) en dankzij de globalisten in…

  • …hun eigen habitat bedreigd worden. Zoals diersoorten uitsterven sterven ook menssoorten uit. Phoe.. 🙁

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑