Vandaag kwam de PVV naar buiten als ware volkspartij

P1040730

De PVV hield vandaag een demonstratie op de Koekamp, vlakbij het Centraal station in Den Haag. Een mooi veld, mooi weer, een mooie opkomst. Volgens de NOS waren het er 1500. Maar volgens mij –en anderen- waren het er toch echt veel meer. Minstens tweeduizend, misschien wel drie.

Goed volk was er. Geen beroepsdemonstranten, maar hardwerkende Nederlanders. Iemand  die nog andere tijden had meegemaakt, merkte op dat je hier de arbeiders zag die je vroeger zag bij bijeenkomsten van de CPN.

Fleur Agema was spreekstalmeester. Ze zei: “Nu zien we hoeveel vrienden we hebben.” En dat was natuurlijk ook het bijzondere aan de bijeenkomst. De PVV had altijd een beetje in het geniep moeten opereren, maar hier werd het ongenoegen tegen Rutte II op dit Haagse veld zichtbaar. Er ontstonden spontane spreekkoren: “Rutte, rot op!” Toen Wilders op het podium stond voor zijn toespraak, nam hij die kreet niet over, en dat is ook verstandig want als parlementariër dien je andere taal uit te slaan.

Bij de opkomst van Wilders was er een donderend applaus en veel gejuich. Wilders is niet zomaar een politicus. Hij is een held voor velen, de enige weg uit de ellende van steeds meer lastenverzwaringen, steeds minder verzorgingsstaat, steeds meer EU, steeds minder Nederland. Volgens Wilders, op het podium, waren er hier meer mensen dan de VVD en de PvdA nog als leden zullen overhouden. Hierna behandelde hij vooral thema’s die de mensen direct raken. Mensen die worden ontslagen. Mensen die de huur niet meer kunnen betalen. De alsmaar stijgende kosten van het onderhoud door de alsmaar stijgende belastingen.

Wilders richtte zijn pijlen op het kabinet dat, zo zei hij, steeds meer ging lijken op de JSF: Steeds duurder en steeds meer ongewenst. Het Nederlands belastinggeld, zei hij, moet in Nederland blijven. We moeten weer baas worden over ons eigen geld. Groot applaus. We moeten terug naar de gulden. Applaus. De Nederlandse identiteit moet herleven. Applaus. Nee tegen de massa immigratie. Applaus. Nee tegen de islam. Applaus. Maar niet zo’n heel groot applaus. Het was trouwens de eerste en laatste keer dat hij de islam noemde.

Op 1 januari, zei Wilders, gaan de grenzen wagenwijd open voor de Roemenen en Bulgaren die hier baantjes gaan zoeken. Boegeroep. Wilders noemde ons land het mooiste van de wereld, en daar kreeg hij groot applaus voor. Een goeie was ook: “De bladeren gaan vallen, nu het kabinet nog.”

Interessant was ook dat Wilders de slogan overnam van de DDR burgers die zich niet langer wilden laten onderdrukken: ‘Wij zijn het volk.’ Zei hij.

Wij zijn het land, zei Wilders, van Michiel de Ruyter. Applaus. Van Pim Fortuyn. Stormachtig applaus. Het grootste applaus en het meeste instemmende geroep. Deze massa was zich goed bewust van de historische band die met dit volksfeest gevierd werd. Bij deze eerste demonstratie van de PVV herleefde de geest van Fortuyn.

‘Laat Nederland met rust.’ Zei Wilders. En laat Mark Rutte weer doen wat hij ooit deed, namelijk yogurt verkopen.

‘Wilt u Rutte II of de PVV?’

Het antwoord uit het publiek liet zich raden. Het werd vele keren herhaald.

Na afloop van de bijeenkomst liepen veel PVV-ers door naar Het Plein. Rustig, biertje in de hand. Daar hadden de Antifa’s zich verzameld, achter een haag van politie. Het armzalige clubjes Antifa’s  raakte steeds meer ingesloten door de PVV, die een beetje rustig, maar toch wel steeds kwaaier reageerde op de provocaties van de Antifa’s, die ‘nazi’s raus’ liepen te brullen. Verzin eens wat nieuws, zou je zeggen.

Toen kwam Haagse Sjonnie er nog tussenin met een megafoon om te zeggen dat de PVV aanhang zich niet op moest laten jutten. En dat gebeurde dan ook niet. De PVV ging een broodje eten op de terrassen en lieten de professionele naziroepers kalm uitrazen.

Later mengden een aantal Antifa’s zich nog tussen de PVV aanhang in een café, en moest de politie de ruimte ontzetten. Die wilden perse geweld. Maar ze kregen niet wat ze wilden. Het was de overmacht aan PVV die de linkse actievoerders domweg had weggeblazen.

Aan de andere kant van het zwaar bewaakte Binnenhof moest Fleur Agema eindeloos op de foto. Ze deed het met de stralende energie die haar eigen is.

De PVV is nu definitief naar buiten getreden als een ware volkspartij. Nederland gaat veranderen omdat Nederland dat wil.

En gelukkig hebben we nog de foto’s. (Je kunt ze opklikken naar veel groter.)

P1040735P1040721P1040724P1040741

 

P1040738P1040757P1040749P1040747

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

12 reacties

 1. Het zijn van racist is niet strafbaar, het zeggen wat je denkt is strafbaar. Stiekem racisme (import mensen die hier niet passen bijvoorbeeld, en dan hanteer je daar toch echt criteria bij, negers/joden/blanken niet aannemen etc) is in het geheel niet strafbaar.

  En dat wordt dan via de band (ah, gelukkig, het geldt alleen voor racisten) van het racisme gespeeld. Zo zou ik het ook doen als ik een kwalijk karakter en een dictatoriale ambitie had.
  Immers, strafbaarstellingen raken iedere mens (mits niet boven de wet verheven zoals staatstypes), of die er nu wel dan niet direct door getroffen wordt. De truc is dat je doet of bepaalde zaken (wapens, vloeken, racisme) verboden zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. Het betreft steeds verboden voor mensen te denken en te doen zoals ze willen. Zoiets als een wapenverbod bestaat er dus niet, want wapens zijn in het geheel niet verboden. Het is slechts te slaven verboden die te hebben. Maar ja, dat zou wel heel direct zijn, niet, om het zo te formuleren, dus hup, onder het tapijt ermee.

  Dat de staat zich in artikel 1 van het grondvod opgedragen heeft om ons met zijn allen gelijk te behandelen (behandelen, ja!) zegt niet dat ik dat ook moet doen. En als de staat meent dat het anders is, dan merk ik het waarschijnlijk wel.

  Negeren, dat is vaak het beste, want in de staat en de strapatsen van de houders van de staatsmacht, gaat al veel te veel energie zitten. Recent bewijs: de afgelopen recesperiode: wat was het fijn toen ze met zijn alle even op vakantie waren, een ontspannen rust daalde over het land, maar helaas, het stelletje dure aandachttrekkers is er weer.

 2. Caroline,
  Het probleem is alleen dat racisme strafbaar is. Al is de wet hierover vaag.

 3. Volgens mij zijn er sowieso weinig racisten in Nederland. Wel worden nogal wat mensen zo genoemd om hen de mond te kunnen snoeren. En het gekke is: zoiets werkt natuurlijk alleen bij mensen die én geen racist zijn, én zich er door beschaamd zouden voelen als ze het wel waren.

  Was ik racist, en iemand zou me daar op wijzen, dan zou ik zeggen: ‘Ah, fijn dat u dat gemerkt heeft’.

 4. Oja nog wat PVV-ers zijn geen racisten maar realisten.

 5. Hallo,was er zaterdag ook bij samen met mijn scootmobiel,vond het een prachtige bijeenkomst van alle lagen van de bevolking. Hoop dat de volgende demonstratie weer in Den Haag plaats vind want dat is voor mij net tedoen,laat me door de regiotaxi in Den Haag afzetten daar moet ik dan wel 5 euro voor betalen wegens de bezuinigingen op de WMO,ga dan terug op mijn scootmobiel terug naar Zoetermeer,want die tweede 5 euro kan ik niet missen,het klopt ook wat er staat vermeld dat er ook mensen aanwezig waren die ook bij de cpn waren,daar was ik er ook een van. Nou dat wil toch wel wat zeggen over hoe ik over de PVV denk,prima partij die volgens mij voor de arbeiders en minderbedeelde en rechtgeaarde nederlander opkomt, dus tot de volgende keer in Den Haag zal er zeker zijn.

 6. Ik sluit me graag bij hetgeen Rapunzel schreef aan. Als er enigszins de mogelijkheid bestaat dan ben ik er de volgende keer weer bij. Niet zozeer omdat ik me PVV’er voel, want dat is niet zo, maar wel vanwege het feit dat die partij een paar kernissues aanstipt waar ik me in kan vinden. Jammer dat ik na de demo meteen de trein moest pakken, had nog andere verplichtingen, maar goed om te lezen dat het nog gezellig was. Keep it up.

 7. Rapunzel,

  Raar dat de politie echt dacht dat de Antifa’s beschermd moesten worden tegen de PVV

  • De nederlandse politie kan zich beter eens op hun tekorten bezinnen die zij hebben betreffende het opsporen van levenslang veroordeelde mafiosi en criminele OOSTBLOK bewoners

 8. Mooi beschreven Joost.

  Zoals ik gisteren al hoopte is het gegaan, een gezellige boel met veel fijne mensen bij elkaar.
  Het was zo druk dat ik een paar mensen die ik graag wilde ontmoeten niet eens heb kunnen vinden in de massa, ondanks telefoontjes over en weer van waar we stonden.

  Geweldig om zoveel mensen op de been te zien, van baby tot 80+

  Op de PVV demo stond ook 1 mevrouw anti-PVV te zijn, met bordjes waar op stond: “is Wilders de oplossing of gooit hij olie op het vuur” deze mevrouw werd hooguit wat meewarig aangekeken. Niemand die een vinger naar haar uitstak vanwege haar mening. Deze mevrouw, dacht ik nog, staat hoogstwaarschijnlijk nu op de veiligste plek in heel Den Haag.

  Na de demo op het Plein wat gedronken op het terras, gekeken naar die anderhalve kip en een paardenkop van de Afa waar per demonstrant 4 politiemensen voor op de been waren. Nare vlaggen, nare boodschap, maskers, veel zwart en rood, doeken voor het gezicht en veel schreeuwen. Dat is dus op de foto linksonder te zien, dat u niet denkt dat die op de PVV demo geschoten is.

  Daarna eten bij een Grieks restaurant met de vriend waarmee ik was en drie demonstranten die ik eerder nog niet kende, fijne lui ook. Heerlijk gegeten en fijn gepraat. Eén van de mensen die ik nog niet kende was Harry Vos, u weet wel, de man die altijd adverteerde op Amsterdam Post. Geweldige vent. Hij heeft een poster van Geert Wilders in zijn kantoor en iedereen die dat niet aanstaat kan vertrekken met zijn handel.
  Dat scheelt hem wel wat klandizie vertelde hij, maar daar stond tegenover dat er ook mensen waren die een paar tientjes extra betaalden juist omdat hij die poster had hangen.

  Afijn, ik heb een hele leuke dag gehad, tijd te kort om iedereen nog op te zoeken in de diverse kroegen waar afgesproken was.

  Met ons gezelschap hadden we het er nog over dat het hartverwarmend is om te zien dat er zoveel mensen de moeite hadden genomen te komen, soms van heel ver.

  Daar doe je het ook voor denk ik, niet om van alles te veranderen, maar om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Om te zien dat er nog veel meer no pasaran! mensen zijn.

  Huldo’s ook voor de creativiteit, veel grappige leuzen gezien. De PVV kamerleden deelden 100 gulden biljetten uit met Wilders erop, die vonden ook gretig aftrek.

  Zuurlinks heeft iets gevonden om over te zeuren, er waren een stuk of zes prinsenvlaggen te zien. wie dat NSB-vlaggen noemt moet zich eens verdiepen in de geschiedenis van ons land, ik vond het hartverwarmend om te zien.

  Mocht de PVV nog eens zoiets organiseren ga ik weer. Met plezier.

  • OOK ik heb dezelfde mening ..
   Bovendien is het indienen van een motie van wantrouwen TEGEN dit Kabinet het enig juiste..Er hoeft niet meer aan hun hielen gelikt te worden ZIJ hebben op alle fronten fouten gemaakt en moeten verdwijnen

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑