arizona
3 oktober 2013 om 11:00.

De waarheid over ex-PVV-er Paul ter Linden

Gepubliceerd door Joost Niemöller
facebooktwittergoogle_pluslinkedin
dca476fc33

Bron: Screenshot Pauw & Witteman.

Iemand stapt uit een fractie in een gemeente. Normaal gesproken is het nog net een berichtje waard in een lokale krant. Maar als die iemand in een lokale fractie van de PVV zit, dan is dat groot nieuws bij de publieke omroep. Zo iemand mag dan ritueel  leeglopen. Van zo’n iemand worden nooit de uitspraken gecheckt. Zo’n iemand is een held.

Zo stapte gisteren ene Paul ter Linden uit de PVV fractie in Den Haag. EenVandaag ruimde er uiteraard een heel item voor uit.

Eerlijk gezegd kende ik die Ter Linden alleen van totaal geschifte voorstellen. Maar hij bleek een heel ander beeld van zichzelf te hebben in EenVandaag. We zagen hier de ultieme ijdeltuit.

“Jullie kennen mij als iemand die behoorlijk op zijn strepen staat.” Schreef Paul ter Linden in zijn afscheidsbrief. (PDF)  “Hij wil wel werken. Graag zelfs.” Zei EenVandaag, die er kennelijk onderzoek naar had gedaan.

Paul ter Linden wist wel waar het aan schortte:

“De fractie functioneert niet. We zitten er alleen maar aanwezig te zijn.”

“De Graaf (Machiel, fractievoorzitter) is stelselmatig weg. Niemand weet dan waar hij is.”

Zozo. Iemand die behoorlijk op zijn strepen staat. Iemand die graag wil werken. Maar ook weer iemand die alleen maar aanwezig zit te zijn.

Hebben we het hier wel over dezelfde Paul ter Linden die ik kon teruggoogelen?

 

De Paul ter Linden die altijd ziek was?

De Paul ter Linden die sinds de helft van vorig jaar eigenlijk nooit meer aanwezig was in de Raad, en dit jaar nog maar één keertje?

Ach, journalisten van EenVandaag, het was dus met een paar handelingen op Google zo te checken hoor. Misschien hebben jullie dat nog gedaan ook. Maar het paste niet zo in het verhaal hè?

 Ik ben dus maar even gaan doen waar EenVandaag te bescheten voor was. Even rondmailen in PVV kringen. On the record wilde men niet over de persoon Paul ter Linden praten. Dat is logisch. Maar off the record kreeg ik des te meer te horen.

Samengevat was dit het beeld:

 Ja, hij is inderdaad een periode ziek geweest. Maar niet het hele jaar dat hij afwezig was. Misschien vier maanden. Hij gaf in januari 2013 aan het weer ‘te willen proberen’. Hij had de hele tijd een grote mond. Hij had kritiek op alles en iedereen. Maar hij kwam vooral nauwelijks tot niet opdagen.

Zijn agressie ging zich vooral richten op Machiel de Graaf toen Richard de Mos niet meer op de landelijke lijst kwam en zijn raadszetel meenam voor ‘Groep de Mos.’ Dat was rond juli 2012. En dat hing samen met een niet onbelangrijke omstandigheid voor Paul ter Linden: Hij was namelijk de politieke medewerker van De Mos geweest in de Tweede Kamer. Toen De Mos in juni/juli 2012 te horen kreeg dat hij niet meer op de lijst voor de Tweede Kamer stond, was het gevolg dat ook Paul ter Linden, na de verkiezingen van 2012, daar ontslagen werd. Nu zat hij alleen nog in de Haagse Gemeenteraad. Dat was hem kennelijk te min.

Hij is toen, midden in het politieke jaar, in de begrotingsperiode september 2012, zomaar twee tot drie weken op vakantie gegaan en weggebleven.

Tussentijds is hij nog twee keer langs gekomen maar hij had geen portefeuilles meer en zat eigenlijk alleen thuis, of op feestjes.

De algehele verwachting bij de PVV is dat hij zich gaat aansluiten bij de Groep de Mos. Hij staat zeer onder invloed van De Mos. Dat zal voordelig zijn voor De Mos. Meer budget, meer spreektijd. Maar de verwachting is ook dat  de Mos hem daarna keihard laten vallen tijdens de verkiezingen.

 

Met Paul ter Linden zal het dus net zo gaan als met al die andere weglopers. Je hoort er al snel nooit meer iets van. In dit geval lijkt me dat geen groot verlies voor de politiek.

3 reacties to “De waarheid over ex-PVV-er Paul ter Linden”

 1. oprecht zegt:

  Arme, en toch rijke, Publieke Omroep, moeten doorlopend een vals spel spelen om uit de ruif van het linkse bewind te kunnen blijven eten.
  En links zijn ze de Nederlandse politici met voormalige grootheden VVD, CDA en PvdA als trekkers en duwers.

 2. JiepMK zegt:

  Dodelijke analyse.

 3. Hilterman zegt:

  Opportunistische types als Paul ter Linden kom je overal tegen. Nu heeft hij een stok gezocht om de PVV eens flink te beschadigen. Hier moeten geen worden aan vuil gemaakt worden, dat is het mannetje niet waard.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

bolcomad

© 2013 Joost Niemöller. Alle rechten voorbehouden.

WordPress thema door Develop Daly.