Gaat Wilders binnen de EU met antisemieten in zee? Deel 1.

P1040833

 

Geert Wilders kondigde aan dit weekend langs te gaan bij de Lega Nord in Italië. De contouren van het Europese blok waar hij deel van uit maakt, beginnen zich steeds meer af te tekenen. Daarmee zal ook steeds meer duidelijk worden over de politieke kleur.

In het nieuw-realistische kamp in Europa bevinden zich een aantal zwarte schapen. Zeker in Oost-Europa is het antisemitisme nog steeds virulent aanwezig. In Hongarije, zoals bekend, maar ook in Roemenië, waar onlangs weer in een kerstprogramma voor de televisie openlijke Jodenhaat werd bedreven.

Daarnaast zijn er binnen de Franse en Belgische beweging serieuze antisemitische sentimenten en gedachten aanwijsbaar.

Zal Wilders er in slagen om uit de handen van antisemieten en Holocaustontkenners te blijven?

De samenwerkingsverbanden binnen het Europees Parlement zijn zeer complex.

Hier het eerste deel van een overzicht van het ‘Europese landschap’ van het blok waarbinnen hij zich beweegt.

 

[cleeng_content id=”864588451″ description=”Gaat Wilders binnen de EU met antisemieten in zee? Deel 1.” price=”0.99″ t=”article”]Laten we eerst eens kijken naar het Front National. Dit bestaat nu in het Europese Parlement uit drie leden, en vormt een onafhankelijke groep. Het Front National was eerst een onderdeel van de Alliance of European Movements (AEMN). Maar in 2011 stapte Marine Le Pen daaruit. Dit gebeurde echter niet met goedkeuring van de twee andere leden van het Front National, te weten Bruno Gollnisch en de vader van Marine Le Pen, en de oervader van het Front National, Jean Marine Le Pen. Deze twee zijn nog steeds op individuele basis ‘geassocieerde leden’ van de AEMN. Gollnisch is daarbij ook nog eens ‘president’ van de AEMN. Met twee van de drie leden maakt het Front National dus nog steeds deel uit van de AEMN.

Dat is natuurlijk dubieus. De AEMN is in feite het voertuig van de Hongaarse partij Jobbik, samen met de Britse British National Party.

Genoemd wordt op Wikipedia ook als als geassocieerd lid van de AEMN  Christian Verougstraete van het Vlaams Belang. Op de website van het Vlaams Belang wordt Christian Verougstraete, gewoon VB lid, en nationaal vertegenwoordiger van het Vlaams belang,  niet genoemd als vertegenwoordiger van het Vlaams Belang in Europa. Dat is Philip Claeys. Claeys is in het Europese Parlement een van de niet-fractiegebonden leden. Het Vlaams Belang maakt momenteel dan ook nog geen deel uit van een Europees ‘blok.’ En in de officële lijst van het Europees Parlement staat Verougstrate niet eens als lid van het Europees Parlement.

We kunnen hieraan zien hoe complex de relaties zijn. Twee (van de drie!) leden van het Front National zitten nog steeds voor die partij in het Europees Parlement, maar zijn daarnaast ook verbonden aan het AEMN. Een lid van het Vlaams Belang is ook verbonden aan het AEMN, vertegenwoordigt in Vlaanderen nog steeds de partij, maar niet meer in Europa.

De twee grootste partijen binnen het AEMN zijn, zoals gezegd de Hongaarse Jobbik, een openlijk antisemitische partij, en de British National Party (BNP), die duidelijke fascistische wortels heeft, en openlijk de blanke suprematie voorstaat, ook binnen het verband van de AEMN.

Volgens de leider van de BNP, Nick Griffin, is er binnen Europa sprake van een vernietiging van het blanke ras door de EU.

Griffin is bovendien een Holocaust ontkenner en wil alle immigranten terugsturen.

Nu, met deze mensen gaat Wilders dus niet in een Europees blok. Maar, zoals ik al aangaf, zijn de connecties zeer complex.

In een volgend deel ga ik er verder op in.

[/cleeng_content]

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

11 reacties op “Gaat Wilders binnen de EU met antisemieten in zee? Deel 1.”

  1. De vraag of “beschaafde” nationalisten met “dubieuze” politieke bewegingen moeten samenwerken is een klassiek voorbeeld van een dilemma, waarbij tussen twee kwaden moet worden gekozen. In dit geval: Islamisering of Antisemitisme. Wat mij betreft heeft het bestrijden van de Islamisering in Europa de absolute prioriteit. En ik vrees dat alleen een brede samenwerking succesvol kan zijn. Hierbij nog kan nog worden aangetekend dat de Islam met afstand de meest antisemitische ideologie is.
    Een antisemitische beweging moet naar mijn mening dan ook alleen worden geweerd als ze de Islam omarmen juist vanwege dit antisemitisme (er bestaan helaas bewegingen die dat doen). In alle andere gevallen lijkt samenwerking me verstandig. Misschien kan dat deze bewegingen ook tot betere inzichten brengen. Bijvoorbeeld door hen erop te wijzen dat antisemitisme onnodig, en volstrekt contraproductief is. Met onnodig bedoel ik uiteraard dat er van Joden, in tegenstelling tot Mohammedanen, geen dreiging uitgaat, en geen gevaar voor onze cultuur vormen. Om nog maar te zwijgen van de misdaadstatistieken!

  2. Ik ben het niet met je eens Koos.
    Strategisch is het dom. Antisemieten verbreedden je kiezerspotentieel; niet, maar versmallen ze alleen maar. Behalve dan in sommige Oost-Europese landen. Je geeft de politieke vijand een (extra) kans.
    Verder zijn ze domweg gevaarlijk. Uitsluiting is dus goed.

  3. Joost,
    Of Antisemieten het kiezerspotentieel verbreden, dan wel versmallen weet ik niet. Dat zou uit een onderzoek moeten blijken. Bij mijn weten is dit nooit echt onderzocht (misschien iets voor Maurice de Hond?). Feit is dat Wilders niet in de peilingen is gedaald sinds zijn samenwerking met het FN (maar die is dus eigenlijk niet echt antisemitisch).
    Dat antisemitische partijen gevaarlijk zouden zijn vind ik een beetje een dooddoener. Dan zouden anti-islam-partijen ook gevaarlijk zijn, en dan is het eind zoek. En waaruit zou het gevaar dan moeten bestaan? Een tweede Holocaust? Niet erg aannemelijk, temeer daar echte diehard-antisemieten de Holocaust juist ontkennen! (Bovendien zou Uncle Sam er onmiddellijk een stokje voor steken). WEL gevaarlijk is Jobbik. Deze extreem antisemitische partij collaboreert met de Moslims en onderhoudt banden met Turkije. Het levensgrote gevaar zit hem vooral in de mogelijkheid dat andere antisemitische partijen hun ideeen overnemen. Vandaar mijn aanbeveling de antisemitische anti-islam-partijen zoveel mogelijk binnen bereik te houden door banden met ze aan te knopen.
    Overigens denk ik dat de Joden een belangrijke pijler onder het antisemitisme zouden kunnen wegzagen door zich massaal voor de PVV uit te spreken. Dat ze dat niet doen, daar begrijp ik echt helemaal niets van.

  4. In hoeverre is samenwerking met antisemieten werkelijk een probleem?

    Je hoeft het niet met alles eens te zijn om samen te kunnen werken. Partijen die de EU omver willen werpen, hoeven niet hetzelfde over Joden, de holocaust en Israel te denken. Het gezamenlijke doel is de EU afschaffen, niet meer en niet minder.

    Het grootste probleem is m.i. de mogelijkheid voor links en de mainstream media om te stoken. Wilders zal voortdurend lastig worden gevallen over standpunten van andere partijen, waar hij niets mee te maken heeft en zaken die totaal niet met de samenwerking te maken hebben.

  5. De rest van het artikel is afgeschermd….. terwijl er staat “Welkom Jan Van”????
    En de knop uitloggen….?
    Af en toe word ik stik gek van je blog, Joost……

      1. “Heb je je cache geheugen al eens geleegd”.
        Jawel, Joost, maar ik heb 2 verschillende inlogcodes bij jou en bij Cleenq…, en een geheugen van 67 jr oud… hoewel het soms al net zo rot was toen ik 20 jaar was…..

  6. Jan Van:

    “en een geheugen van 67 jr oud… hoewel het soms al net zo rot was toen ik 20 jaar was…..”

    Het mijne is 68 jaar oud, Jan. Ik vertrouw er nog steeds op, maar kleun aardig mis, zo af en toe. Wat je kunt doen is CCleaner (gratis) downloaden, instellen wat je allemaal opgeruimd wil hebben. Elke dag aan het einde van je (computer)dag even CCleaner laten lopen en je hebt nooit meer ergens last van.

    j.c.th.kohler@online.nl

  7. Joost Niemöller:

    “Je geeft de politieke vijand een (extra) kans. Verder zijn ze domweg gevaarlijk. Uitsluiting is dus goed.”

    Joost: de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden.

    Aan de ene kant moet je duidelijk laten merken dat je het met het antisemitisme niet eens bent en ook nooit zult worden. Maar in de strijd tegen de gezamenlijke vijand kun je wel samen optrekken. Dat is het systeem van wisselende coalities.

    VVD en CDA hebben de PVV en Geert Wilders ook gebruikt als gedoogpartner (en Geert Wilders de VVD en het CDA). Terwijl ze het evident met sommige standpunten van elkaar niet eens waren. Dat hebben ze ook niet onder stoelen of banken gestoken. Pragmatisme ten top.

    Ook in deze strijd tegen Big Brother Brussel is het geoorloofd de steun van partijen waar je het op andere onderwerpen mee oneens bent te gebruiken.

    Het zou wat anders worden als die partijen onder aanvoering zouden staan van moordenaars zoals Stalin, Mao of Pol Pot. Maar de partijen waar Geert Wilders nu samenwerking mee zoekt, hebben geen van alle bloed aan hun handen. Dus is samenwerking op deelgebieden volkomen toelaatbaar.

    j.c.th.kohler@online.nl

  8. Alles wat Koos zegt. Het doel heiligt de middelen by far en Wilders handelt dat beetje antisemitisme bij partijen waar hij mee samenwerkt, maar waarvan hij de standpunten niet altijd deelt wel, iemand die zo openlijk Israel steun zal nooit verdacht zijn in dat opzicht. Iedere burger begrijpt dat. Dat Niemoller afstand van FN en LN neemt uit gematigdheidsstandpunt kunnen we hem wel vergeven, hij compenseert het ruimschoots;)

    Zelf ben ik voor het eerst sinds jaren weer ronduit positief over de PVV juist vanwege de samenwerking met de toekomstige Franse presidente, een charmante intellectueel van de vrouwelijke soort is tevens ideaal electoraal gezien.

Reacties zijn gesloten.