Op 7 maart sluiten Nederlandse truckers snelwegen af.

P1040653

 

Nee, dit gaat niet via de vakbonden. En het gaat wel tegen de EU.

 

Op Facebook kondigt trucker Jerry Agema het aan middels een al 35.000 keer gedeelde boodschap:

“DELEN!!! DELEN!!! DELEN !!!

Op vrijdag 7 maart om 3 uur word er een chaos in nederland georganiseerd. De chauffeurs pakken de macht in nederland. Alle kosten moeten in nederland omlaag. We moeten nu het heft in eigen handen nemen. Bij deze word opgeroepen om op 7 maart 2014 om 15:00 s’middags alle rijbanen van de snelwegen in Nederland te blokkeren. Deze dag word uitgekozen omdat het een vrijdag middag betreft en de spits dan gigantisch is.
Deel dit bericht zoveel mogelijk. En laat heel nederland het weten. WE ZIJN HET ZAT OM KROM TE LIGGEN OM NORMAAL TE KUNNEN LEVEN!!!”

 Iedereen weet dat de truckers met het openzetten van de EU grenzen in de hoek zitten waar de klappen vallen. De problemen vallen samen onder de noemer ‘EU’ De Nederlandse truckers zijn de beste van de wereld. Ze worden gek van de regels. De oneerlijke concurrentie uit Europese lage lonen landen neemt steeds meer toe. Met name de Polen nemen het werk over.

Verdwijnt de Nederlandse trucker, of laat hij zijn stem horen?

Jerry Agema laat zelf  in het midden of het nu de open EU grenzen zijn waar hij tegen protesteert. Hij stelt vast dat hij zijn werkomstandigheden snel ziet verslechteren. Maar op zijn Facebook pagina staan wel andere reacties waaruit blijkt dat de truckers goed beseffen wat het probleem is. Zo schrijft Theo Olof:

Bete truckers die me doen aan de Day Dreamride ik zoek nog minimaal 40 trucks die mee willen doen aan de protest die aanstaande 7 Maart plaatsvind.Dit gaat allen aan,en zeker voor jullie.Kijk maar even bij evenementen.Protest tegen dit beleid dat in Nederland wordt gevoerd.Te hoge accijnzen,te hoge brandstof,te weinig banen,te veel invloed van uit Brussel,te veel arbeids immigranten,te veel huur,te veel uitgaves vanuit de regering.Geen geld voor de voedsel banken.Het moet afgelopen zijn.Dus truckers meld je aan.Het is voor jullie eigen bestwil.Nederland plat. ACTIE,ACTIE,ACTIE,ACTIE!!!!!!!! Kijk maar even op deze man zijn pagina. Jerry Agema

De Groningers lieten hun stem al horen. Volgen de truckers?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

5 reacties

 1. Jerry Agema Ik steun deze actie voor alle truckers, ik hoop ook dat ze de nadruk leggen op het achterlijke EU beleid..

  En dit is nog maar het begin, wij als Nederlanders willen nog meer ACTIE Truckers denk goed na waar je 22 mei op stemt
  met de EU verkiezingen. Stem je weer op die Eurofiele partijen, dan speel je straks met een speelgoed trucker.

  SUCCES TRUCKERS

 2. Als ze op 7 maart maar voldoende benadrukken dat het aan het krankzinnige EU-beleid ligt, en niet in de eerste plaats aan het “regeringsbeleid”, of “de accijnzen”.

 3. beste Truckers, omdat het MOET !

 4. Mooi! Ik vroeg me al lang af of de Nederlandse chauffeurs nog iets gingen ondernemen voor de laatste in het museum staat.
  Deze mensen hebben een godsvermogen uitgegeven voor een chauffeursdiploma en mogen nu concurreren met MOE-landers die voor 8 tientjes een rijbewijs kopen.
  We zullen het wel nooit horen en ik weet niet of het waar is maar volgens mij gebeuren er de laatste jaren veel meer ongelukken waar vrachtwagens bij betrokken zijn.
  Het zijn niet alleen de chauffeurs die de dupe zijn, we hebben er allemaal last van.
  Als wij wildplassen krijgen we een boete van ik geloof 90 euro maar op de grote parkeerplaatsen bij tankstations kun je drie meter meer bij je auto vandaan lopen of je staat in de mensenpoep van MOE-lander chauffeurs voor wie 50 centen om het toilet te gebruiken te duur is. Daar hebben we dan riolering voor uitgevonden.

  U begrijpt, ik wens de chauffeurs succes 7 maart, ik woon vrij ver van de snelweg maar ik denk dat ik toch langs ga met koek en zopie, zet hem op!

 5. .

  Haal de vlam uit je pijp
  Omdat het voldoende was,
  Jij maar nét de kost verdienen
  En heel Europa in z’n sas !
  .
  Haal de vlam uit je pijp
  Want het is al bijna nacht,
  Laat ze maar het rambam krijgen
  Wees diegeen die er om lacht !
  .
  Want het geeft niks om te rijden
  Al die nachten ver van huis
  Maar dan wél voor loon naar werken
  En den Haag geeft maar niet thuis !
  .
  Dus haal de vlam uit je pijp
  7 maart is het de dag,
  Schudt dat Haagse allemaal wakker
  Beste truckers….omdat ’t Móet haha én mag !
  .

  Jasterke
  .
  .

Reacties gesloten.

Theme by Anders NorénUp ↑