RSS Feed Twitter Facebook

Barroso opent aanval op Wilders

14 februari 2014 om 12:05
Gepubliceerd door Joost Niemöller
465px-José_Manuel_Barroso_MEDEF_2

Barroso. Bron: Wikipedia

 

De angst voor ‘de komst van de populisten’ in het Europarlement zit er diep in bij de bestuurselite. Zo diep dat de Duitse regering er op 17 en 18 maart in Keulen een congres over organiseert. De organisatie is in handen van de Bundeszentrale für politische Bildung. Dat is een onderafdeling van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Er wordt samengewerkt met de Europese Commissie.

Volgens het Duitse weekblad Junge Freiheit gaat de bijeenkomst de belastingbetaler 100.000 euro kosten. Dus ook de belastingbetalers die gaan stemmen op een van de eurokritische partijen, zullen verplicht dokken voor een duur flutcongres tegen hun eigen standpunten in.

Junge Freiheit stelt terecht dat de Europese Commissie hiermee over de schreef gaat, want die hoort in principe neutraal te staan tegenover de samenstelling van het Europese parlement:

Daß die EU-Kommission kein neutraler Partner ist, sondern nicht selten Hauptziel der EU-Kritiker, scheint für die BpB dabei nebensächlich zu sein.

Een blik op het programma leert dat Barroso zelf de openingsspeech doet. De voorzitter van de Europese Commissie dus, opent in zijn functie als voorzitter de aanval op Wilders voor de verkiezingen! Op uw kosten.

Only in the EU

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

19 reacties to “Barroso opent aanval op Wilders”

 1. Koos zegt:

  Bundeszentrale für politische Bildung = Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda

 2. Jos Arends zegt:

  Oké. Als mensen niet willen luisteren naar Thierry Baudet, Ewald Engelen of Geert Wilders: prima. Dat hoeft ook helemaal niet. Je hoeft alleen maar te luisteren naar wat euronationalisten als Barroso zélf zeggen. Nu het ze te heet onder de voeten wordt, komt hun ware aard steeds duidelijker naar voren. Hun afkeer van de Europese burgers wordt steeds openlijker.

  Viviane Reding zegt in alle openheid dat ze een Verenigde Staten van Europa wil. Dat ze de Britten te dom vindt voor een referendum. Meneer Schulz legt het Zwitserse referendum doodeenvoudig naast zich neer, terwijl het land niet eens lid is van de EU. Nu gaan ze ook nog ons spaargeld afpakken? En waar haalt meneer Barroso het gore lef vandaan om iets van Wilders te vinden?

  Het gevaar komt van mensen als Barroso, Schulz en Reding. Die gaan hun macht niet zomaar opgeven. Die zijn verblind door hun ambities. Niemand neemt ze serieus (“fuck the EU”), maar dat maakt ze niets uit. Voor hen is het: de dood of de gladiolen. De verbetenheid die we nu zien is makkelijk te verklaren: het kaartenhuis staat op instorten. Ze proberen wanhopig vast te houden aan hun posities. En een kat in het nauw, die maakt rare sprongen.

  Dus ik zou zeggen: luister goed naar de woorden van Barroso.

 3. gnor zegt:

  Quote: Volgens het Duitse weekblad Junge Freiheit gaat de bijeenkomst de belastingbetaler 100.000 euro kosten. Dus ook de belastingbetalers die gaan stemmen op een van de eurokritische partijen, zullen verplicht dokken voor een duur flutcongres tegen hun eigen standpunten in.

  In deze lijn kunnen we ook het binnenkort te houden nucleair forum zien. Formeel hebben we in Nederland geen nucleaire wapens (behalve op Volkel) maar we moeten wel betalen voor een partycentrum dat ook nog eens delen van het land plat legt. Een voordeel zie ik: NS laat meer treinen rijden maar wel onder voorwaarde dat er geen blaadjes vallen of dat er 1 mm sneeuw ligt.

  Luid en duidelijk verwoord door Jos Arends. Het dun loopt ze langs de benen. Men is bang voor de positie en misschien wel voor het hachje want vroeger of later loopt dit gierend uit de hand. Dan kan er iets ontstaan waarvoor juist de EG c.q. EU het tegenwicht zouden moeten gaan vormen t.w. oorlog. Op een gegeven moment staan er nl. teveel grote spelers tegenover elkaar en demonstraties c.a. zijn de opmaat naar oproer (naar wijlen Jos Brink).

 4. Koos zegt:

  Als Barosso nu zou opteren voor een Moslim-vrij Europa, ja, dan zou de eenwording een makkie zijn. Laten de EU-bonzen eieren voor hun geld kiezen, en dit advies ter harte nemen. Het is dit, of het is helemaal geen Europa.

 5. Ron zegt:

  Islamistische ideoloog van de partij van Erdogan is tegen moslims in de EU

  “[Pious Muslims will] never want integration with the EU, westernization and replacement of their own and glorious civilization with that which belongs to the West and they consider this to be “a issue of faith,” Karaman wrote.

  http://www.todayszaman.com/news-339345-pro-govt-islamist-ideologue-says-muslims-cant-accept-west-or-eu.html

  • Ron zegt:

   Timmermans in Turkije

   Netherlands will welcome Turkey as an EU member state, Dutch FM says

   http://www.hurriyetdailynews.com/netherlands-will-welcome-turkey-as-an-eu-member-state-dutch-fm-says.aspx?pageID=238&nID=62512&NewsCatID=338

   • Ron zegt:

    Maar toen wist Timmermans dit nog net niet.

    Turkey’s parliament approved a law giving the government more control over the appointment of judges and prosecutors on Saturday, after heated debate and a brawl in which an opposition member of parliament was hospitalized.

    http://www.todayszaman.com/news-339526-parliament-gives-government-more-control-over-judiciary.html

 6. Badr Maghrani zegt:

  Maar een congres van E100.000 is toch niet zo duur

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Geachte heer Niemöller,

  volgens de regels voor het gebruik van dit forum, in het bijzonder regel 2, verzoek ik u ene Badr Maghrani te verwijderen van deze site.

  Al zijn acties en reacties vallen naadloos onder de definitie van “trollen”.

  Bij willekeurig welk onderwerp betrekt hij Geert Wilders in de discussie. Daarnaast is hij ronduit beledigend en kleinerend. Een positieve bijdrage aan enig onderwerp heb ik van hem nog niet gezien. Dat is waarschijnlijk ook niet zijn opzet.

  Doe ons allemaal een genoegen en gooi hem eraf.

 8. oprecht zegt:

  Bij dergelijk manoeuvres en waarbij Duitsland sterk bij betrokken is belooft zeker en vast niet veel goeds.

 9. Jasterke zegt:

  .
  Wij…de Europese grote jongens dus,
  zien toch die Wilders en consorten niet zo zitten
  en daar we ook weer niet direct zitten te pitten
  rolt er een zeer gewenst Congres dus uit de bus…
  .
  en ik…Barroso…voer het eerst het woord
  en ben van plan daar knap van leer te trekken
  want ik haat gewoon die dwarse grote bekken
  en wil voorkomen dat dus iedereen die hoort…
  .
  daar staan wat kosten tegenover uiteraard
  die we vooralsnog op 100.000 eurietjes taxeren
  die U dus uiteraard ook zélf moet gaan doneren
  want ONZE EU is dat toch meer dan waard…
  .
  zo kunt u dan mooi wat zinnigs voor ons doen
  gewoon als blijk van eh.trouw en eh.goed fatsoen !
  .
  en laat geen vloek over uw lippen rollen.
  reserveer die maar voor ons reserve-leger trollen…
  .

 10. dirkovision zegt:

  Barroso staat niet aleen in de strijd voor het verbieden van ongewenste eu-sceptische personen en -partijen..:

  http://tref.eu/nl/1970-oude-tijden-herleven-raus-mit-den-populisten.html

  ….

 11. JiepMK zegt:

  Die vieze, communistische Portugese straathond neemt in ieder geval het laatste schijntje van onpartijdigheid weg en dat maakt kiezen voor de zwevers weer makkelijker.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

© 2014 Joost Niemöller. Alle rechten voorbehouden.