RSS Feed Twitter Facebook

Mandela’s gestoorde doventolk gaat commercieel

7 juni 2014 om 19:33
Gepubliceerd door Joost Niemöller

Obama_Madiba_MemorialHerinnert u zich Thamsanqa Jantjie? De naam zal weinigen iets zeggen. Hij was de doventolk die bij de begrafenis van Mandela een nonsensperformance gaf. Jantjie werd ontmaskerd door echte doventolken. Hij produceerde geen enkel begrijpelijke zin. Hij deed maar wat.

Maar Jantjie bleek al jaren getolkt te hebben voor het ANC. Hij had bovendien een psychiatrisch verleden. Hij was betrokken geweest bij een van de beruchte autobandlynchpartijen die plaatsvonden in Zuid-Afrika, maar gezien zijn psychische toestand werd hij niet toerekeningsvatbaar bevonden.

Toch kon hij carrière maken binnen het ANC. Hij tolkte op ANC congressen. En toen stond hij uiteindelijk op dat erepodium naast Obama.

Dat was natuurlijk allemaal erg grappig. Maar het was toch vooral ook erg zorgwekkend. Wat is Zuid-Afrika voor een land dat dit allemaal kan gebeuren? Hier stond wel iemand met een gestoord en crimineel verleden zomaar naast de president van de VS. Hoe kan het dat hij nooit eerder tegen de lamp was gelopen?

Je zou zeggen einde verhaal. Maar dat is dan weer niet zo. De gestoorde doventolk is nu de ster in een commercial.

Hij zit momenteel in een psychiatrische inrichting. Maar kon er voor een dag uit toen een familielid van hem zich voordeed als Jantjie. Het gaat om een commercial voor een app, die wordt geproduceerd door een Israëlische firma.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Als u wilt lachen, of huilen; hieronder de commercial.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin

3 reacties to “Mandela’s gestoorde doventolk gaat commercieel”

 1. boris zegt:

  Gek als een deur. Maar hij heeft iig de ‘juiste’ kleur.

 2. jip.gulzen zegt:

  De creolisering van de wereld was altijd al een blok aan het been, zelfs van negers.
  Totale Remigratie!

 3. Marie zegt:

  Competentie is een wezensvreemd concept voor die ANC ellendelingen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

© 2014 Joost Niemöller. Alle rechten voorbehouden.