730.000 mensen op de vlucht voor EU vriend Kiev

981487_733227890048646_8030015824786860243_oDe geestelijke verdwazing in Het Westen blijkt voor een deel uit het buitenlands beleid. In het Midden Oosten kiezen ‘we’ tegen seculiere dictators en voor islamitische bewegingen. In het geval Oekraïne kiezen ‘we’ voor een bewind in Kiev dat de democratisch gekozen president heeft afgezet door middel van neonazistische paramilitairen. Datzelfde bewind beschiet zonder enige terughouding boerderijen, scholen en flatgebouwen op het platteland van Oost Oekraïne. In stukken gescheurde lijken liggen op de straten en in de huizen. Beelden die de publieke omroep in Nederland niet bereiken. Dit gebeurt met steun van de EU. ‘Onze’ minister van buitenlandse zaken brengt vriendschapsbezoeken aan de president van dit bewind.

Inmiddels zijn naar schatting van de VN 730.000 mensen op de vlucht geslagen.

De mensen worden door de NOS ‘Oekraïners’ genoemd, maar gaan zelf liever naar Rusland.

Als er bij de EU ook maar een greintje menselijkheid was, dan zette men zich in op een vredelievende oplossing en dat is de opdeling van Oekraïne in een Russisch en een Oekraïens deel.

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

12 gedachten over “730.000 mensen op de vlucht voor EU vriend Kiev”

 1. Hmm… Ik ken persoonlijk genoeg mensen die zijn gevlucht uit Donetsk en Lugansk. Niet vanwege het oprukkende Ukrainsche leger… Maar om de terreur van de door Rusland betaalde terroristen te ontvluchten. Onteigeningen, berovingen, diefstal, mensen die verdwijnen, vrouwen die worden lastig gevallen op straat, complete anarchie en wetteloosheid.

 2. Dimitri,
  Er zijn er misschien een paar die naar hier vluchten, want ook de separatisten gebruiken geweld. Maar het merendeel der vluchtelingen gaat naar Rusland. Dat kan toch alleen betekenen dat die door het Oekrainse leger zijn / worden belaagd? Ik zou willen dat ook die vluchtelingen hierheen kwamen, om het ware verhaal te vertellen.

 3. Dimitri, wat is genoeg? Ik denk dat u hier weer de grote fantast aan het uithangen bent.
  Ik wed dat u helemaal niemand uit Oekraine kent.

  @Koos, inderdaad ze vluchten naar Rusland en dus zijn ze Russisch minded. Die mensen worden door Kiev belaagd, opgejaagd en vermoord. Leuke vrinden heeft Brussel en Snotterfrans.

 4. “Als er bij de EU ook maar een greintje menselijkheid was”

  Wel eens opgelet wat voor hatelijke haters die “correcte” plucheplakkende EU-fans eigenlijk zijn? Zo’n triomfantelijke Pechtold als hij meent dat het de door hem geminachte untermenschen tegenzit. Wat dat fatje dan uitstraalt. Zum kotzen. Second in command bij uitdragerij “De koperen ketel”.

 5. Het enige dat ik mis, is dat Rusland een muur gaat bouwen om de vluchtelingenstroom uit Oost-Oekraine in te dammen.

  Het is nogal wat om een equivalent van alle inwoners van Amsterdam binnen een paar maanden op te moeten vangen.

 6. @arjope 5 augustus, 2014 om 12:38 “…de andere media laten dit standpunt links liggen.”

  Met u eens. Wat de media betreft wordt je alleen hier (redactie, commentaren) en in de commentaren op GS (hoewel die redactie ook een beetje wakker lijkt te worden) nog voorbij de demoniseer-propaganda geïnformeerd. De media in NL is dodo. De politiek ook. Hypocriet, twee maten en moreel- & intellectueel dodo.
  Bijna 500 Kiev-soldaten hebben het opgegeven eergisteren, zijn over de grens Rusland binnengegaan. Gedemoraliseerd. ZIjn ook maar misbruikt: “these Ukrainians deserve to be treated with compassion and kindness as they were used as canon-fodder by the junta in Kiev. (…) They appeared exhausted and weak and they were immediately washed, given dry clothes and, when needed, provided medical treatment by the Russian military.”
  Wie terug naar huis wilde, werd met bussen terug naar de grens gebracht, maar dan een stuk verderop (zo’n 180 man), “nobody will be forcibly repatriated or detained”. De rest is voorlopig opgevangen in tentenkampen. Er is meer Kiev-kanonnenvoer dat ermee wil kappen.
  Intussen begunt Rusland nu geduld te verliezen en is bij de VN bezig voor een humanitaire missie. 730.000 Vluchtelingen (volgens UNHCR), in het strijdgebied zijn de meeste huizen verwoest en burgers worden door Kiev bestookt met clusterbommen (oorlogsmisdaad) en zelfs cruise-missiles. Kiev is een “full war” aan het voeren tegen de bevolking die de illegale EUVS-staatsgreep niet accepteerden en voor onafhankelijkheid hebben gestemd

  En in Brussel en Den Haag kijkt men de andere kant uit. Vorig jaar nog hebben ze welbewust onderhandelingsvoorstellen van Rusland hautain van tafel gesmeerd en aangestuurd op confrontatie:
  “The stable option is an arrangement with each (“tripartite” – here rejected by the EU (November 30, 2013) http://www.lithuaniatribune.com/58355/eu-leaders-in-vilnius-warn-russia-over-eastern-europe-201358355/ ). But Western arrogance and ignorance keeps trying to split it (blaming Russia as it does).”
  Hier een interessant stuk over het EU-wurgcontract waar de vorige regering van Oekraïne over begon te twijfelen en toen met instemming van de EU en Nederland door de VS werd afgezet: http://www.strategic-culture.org/news/2014/06/27/does-europe-need-associated-ukraine.html
  En daar schrijft de moreel corrupte Nederlandse pers uiteraard niet over.

Geef een reactie