Actuele info over MH17 roept meer vragen op over oorzaak crash

Lijkwagens_opgesteld_op_Vliegbasis_Eindhoven
Lijkwagens opgesteld op Vliegbasis Eindhoven.
Bron: Ministerie van Defensie

Door Max van der Werff

1) Pas gevonden brokstukken van MH17 laten vrijwel exact ronde inslagen zien. “OSVE vertegenwoordiger Michael Bociurkiw meldt op 29 juli dat er (nog) geen delen van een raket zijn gevonden maar wel vliegtuigdelen die zijn doorzeefd met wat erg lijkt op sterk machinegeweervuur.”
Meer daarover op de webpagina hier, video hier en blog hier.

De beschadigde vliegtuigdelen vertonen ronde inslaggaten en onregelmatig gevormde naar buiten gevouwen gaten. Dat is typisch schade veroorzaakt door HE-munitie (High Explosive). Dit type munitie is speciaal ontworpen om tankcolonnes aan te vallen. De kogels penetreren het pantser en exploderen pas daarna (hier video van een A-10 Warthog die een salvo afvuurt).

De OVSE moet een officiële verklaring van de bevindingen afgeven voordat definitieve conclusies kunnen worden getroffen. Elk scenario zonder betrokkenheid van een BUK M1 pleit de rebellen vrij.

2) De Oekraïense veiligheidsdienst heeft inmiddels satellietfoto’s overgedragen met meer ‘onomstotelijke bewijzen’ voor diverse eerder gedane claims. Reactie van het Russische Ministerie van Defensie hier (Russisch) en de Engelse vertaling hier. Conclusies van de Russen. Er is met satellietbeelden gephotoshopt, er is met data geknoeid, opnamen kunnen niet door Oekraïense satellieten zijn gemaakt  en:

“Instead of presenting hastily doctored evidence to the international community, the SBU could do with better control over all the mercenary units in the areas around Donetsk and Lugansk organized by Kolomoisky, Lyashko, Yarosh and others, who shell Ukrainian territory without any control from those in charge of the anti-terrorist operation.

In conclusion, based on the data provided by the Russian space surveillance, one may deduce that Ukraine does not own the disclosed information.

However, its quality, as well as the SBU’s arguments allegedly proving Russia’s involvement, are absolutely implausible.

Apparently, the reason why the true owners of these images have not put their names to these publications is to make sure the myth of their mighty space intelligence keeps going.”

3) Vragen die ik stelde in mijn vorige drie meldingen die nog open staan:

– Waarom hebben VS en Oekraïne gelogen over harde bewijzen dat rebellen met Russische steun het toestel hebben neergehaald? Wat hebben zij te verbergen?*

– De autoriteiten in Kiev zijn hoe dan ook verantwoordelijk voor het gehele luchtruim van Oekraïne. Als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden is het de taak van de nationale overheid bepaalde delen van het luchtruim te sluiten. Dit is niet gebeurd.

– Het Oekraïense leger heeft met opzet passagiersvliegtuigen als menselijk schild gebruikt.

– Tijdens de briefing van het Russische Ministerie van Defensie werden radarbeelden getoond van een gevechtsvliegtuig dat binnen een straal van 5km van MH17 vloog op het moment van de crash. Kiev ontkende die dag toestellen in de lucht te hebben gehad. Bewezen is dat Kiev over belangrijke zaken heeft gelogen. Rusland stelt valselijk te zijn beschuldigd en eist daarom antwoord op tien vragen:

Waarom eist Nederland niet dat deze vragen beantwoord worden?

Verenigde Staten en Oekraïne meldden kort na de ramp over sluitend bewijs te beschikken van directe betrokkenheid van Rusland bij het neerhalen van ‪#‎MH17.

– Vraag 1: Hebben beide landen het bewijs niet gepresenteerd omdat
a) men er niet over beschikt?
b) men er over beschikt, maar het weigert te geven?

in geval a): waarom heeft men dan beweerd over dergelijk bewijs te beschikken?
in geval b) waarom weigert men het bewijs te overhandigen?

Meer op Facebook.

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

25 gedachten over “Actuele info over MH17 roept meer vragen op over oorzaak crash”

 1. Ik heb ook een vraag: zijn de teruggekeerde lichamen onderzocht? Of wordendie buiten het onderzoek gehouden?

  Als het vliegtuig door bovenbeschreven machinevuur is geraakt, dan moet dat te zien zijn aan de verwondingen.

  Op videobeelden is ergens te zien, dat de lijken op de grond vrijwel ongeschonden zijn. Dat zou in tegenspraak zijn met het feit dat er granaten in het toestel ontploft zijn.

  Aan de andere kant zijn er de berichten, dat er nu nog lichaamsdelen her en der gevonden worden. Dat zou erop wijzen, dat die lichamen uit elkaar gereten zijn in de lucht.

  Het is een wat gruwelijk onderwerp, maar het dient tot op de bodem uitgezocht te worden.

  Ook moet in beschouwing genomen de snelle beschuldiging naar de separatisten en Putin toe. Dat dit allemaal zo snel gebeurde, na een al jarenlang toenemende anti-rusland hetze, evenals de manier waarop de Kiev-Junta aan de macht kwam met steun van de EU en de USA, wijst erop, dat ieder zogenaamd bewijs van deze kant met het grootst mogelijke wantrouwen moet worden bekeken.

 2. In aanvulling op D.G. Neree: Zolang er geen “bewijs” is, en de onderzoeksraad onderzoekt, blijven de massamedia voortgaan het publiek een onbewezen verhaal door de strot te duwen, en blijft het Westen doorgaan met (hypocriete) sancties en haatzaaierij tegen Rusland en diens president. Dit is geen gewoon incident, maar een lont in een kruitvat waar WOIII op staat. Dit vergt een parallelle, andere wijze van aanpak. Begin deze week nog kan een pr-team van de onderzoeksraad de opname van de cockpit voice recorder publiek maken, evenals de radarbeelden van de ATC [die de Oekraïnse geheime dienst SBU in beslag had genomen], én de antwoorden op de vragen van de Russische militairen. Als dat niet gebeurt mag men ervan uitgaan dat er gelogen is- en wordt, en de leugenaars de eerste verdachten zijn.

 3. PS: En het kabinet Rutte kan én behoort asap antwoord geven op de kernvragen hier van Max van der Werff. Of is “die Wahrheit” in dit geval “der größte Feind des Staates”?

 4. Mag ik er even aan herinneren, dat er sterke aanwijzingen zijn, dat de huidige ‘regering’ die al weer ontslag heeft genomen, aan de macht gekomen is, door sluipschutters bij de zogenaamd eigen demonstranten een slachting aan te doen richten en de wettige president onder dreiging van geweld verjaagd is?

  Als de eigen medestanders afgeslacht kunnen worden om de macht te grijpen, wat betekent dan een neutraal burgervliegtuig als je daarmee de zaken net zo naar je hand kunt zetten als met dat sluipschuttersfeestje?

 5. Het is al overtuigend aangetoond dat de demonstranten van opzij werden beschoten en niet van de kant waar ze dachten dat de regeringssluipschuuters zaten. Het is te zien aan de manier waarop ze hun schulden hielden en de manier waarop ze geraakt werden.

  1. Nogmaals wat ik al eerder schreef: Een buk is niet bedoelt om een vliegtuig direct te raken of om in Tweeën te schieten.

   Het is een soort fragmentatiebom die op enige, vrij korte afstand, explodeert en de target (het vliegtuig) doorzeeft.
   Dit kan ook voor het vliegtuig zijn en niet eronder.
   Ik zou echter voorlopig niets uitsluiten.

   Europa begon met provoceren en de VS doet er nog een schepje bovenop met snelle beschuldigingen.
   Een hoop gedoe wat nergens voor nodig is, en waar alleen maar verliezers zijn.
   Dat terwijl dit probleem makkelijk diplomatiek is op te lossen horen we alleen maar oorlogsretoriek.
   Achterlijk gedoe.

 6. sorry dat ik meerdere reacties na elkaar plaats, maar ik ben hier geen auteur die voor hij zijn/haar artikel plaatst over de zaken nagedacht heeft, maar een re-acteur die reageert op de aweloverwogen artikelen.

  De implicaties als de schuld van het neerhalen van het vliegtuig bij Kiev ligt zijn enorm en ik zie hier een reden waarom de media deze verklaring uit alle macht zullen ontkennen. De implicaties zijn, dat er bewust een nazi-regime is opgezet, die zijneigen bevolking doodschiet en bombardeert, met als excuus om Rusland op de knieën te krijgen. De implicaties zijn, dat u en mijn levens niet meer tellen, maar aan de genade overgeleverd zijn van onze ‘gekozen’ leiders, die mensen offeren voor politiek-globale strategieën.

  De implicatie is, dat er Nederlanders opgeofferd worden door onze eigen regering als marionetten van de EU, bij monde van van Baalen en Verhofstadt.

  De implicatie is, dat het fascisme en het nazisme niet dood is, maar dat het, met hulp van de islamitische slachters, bezig is aan een ongekende opmars.

  De implicatie is: dat onze eigen regering de oorlog heeft verklaard aan het eigen volk.

 7. @D.G.Neree De implicatie is: dat onze eigen regering de oorlog heeft verklaard aan het eigen volk.

  Probleem is en blijft dat de massa van het volk het niet wil zien en/of de hersenen ontbeert om zelfstandig een mening te vormen. Dat laatste komt dan in hoofdzaak doordat onze MSM vuil spel spelen. Zodra je anders denkt of doet, ben je verkeerd bezig of een aanhanger van de complottheorie.

 8. Conform operations Northwood is de MH17 NIET neergeschoten. Een drone die eronder vloog is neergehaald. De MH17 had uiterlijke registratie MRC, de drone had MRD.

  Daarom kan zelfs een SU25 dit gedaan hebben, de MH17 vloog te hoog, maar de ooggetuigen konden het vliegtuig en de jager(s) zien, dus die vlogen veel lager.

  Daarna liet de MH17 zich tot onder de radar dalen en kon landen.

  Op de crash site vind je dus de drine MRD met ake paspoorten en lichamen,

 9. Zowel de Russen als de Amerikanen weten precies wat er is gebeurd. Iets anders kan ik me gewoon niet voorstellen. Dus is de logische vraag: waarom vertellen ze het niet?
  Nederland is een van de trouwste bondgenoten van de VS. Ik vind het onvergeeflijk dat ze ons na ruim twee weken nog steeds afschepen met een photoshopje en leugens van de Oekraïense SBU. Wat de Russen betreft, ik heb wel een vermoeden waarom ze maar fragmentarisch steeds nieuwe stukjes informatie vrijgeven…..
  Waarom niet gewoon een brief naar de Russische autoriteiten gestuurd met vraag om opheldering? Nou, dat is precies wat ik gisteren gedaan heb. Simpel vertaald: “Geachte, het is duidelijk dat de Russische autoriteiten precies weten wat er met vlucht MH17 is gebeurd. Uw Amerikaanse en Oekraïense partners voldoen niet aan uw verzoek tot openheid van zaken. Wij vragen u zelf de informatie vrij te geven.”

  Уважаемые представители Российской Федерации

  Как голландский гражданин, я сообщаю вам, что моя страна все еще находится в состоянии шока из-за трагедии # MH17. Появляется все больше и больше деталей, уже прошло пятнадцать дней, и вопросов больше, чем ответов.

  21 июля министр обороны России попросил украинское правительство ответить на десять вопросов. Кажется, они не собираются выполнять эту просьбу. Если честно, я совершенно убежден, что сама Российская Федерация может дать все ответы, без малейших сомнений.

  http://www.mid.ru/bdomp/brp_4.nsf/sps/26477D378C0E55A444257D1C00442BF0

  Поскольку ваши страны-‘партнеры’ предпочитают ограничивать свои ответы на посты в социальных сетях, я обращаюсь к Российской Федерации с просьбой ответить на эти вопросы.

  С уважением,
  Макс ван дер Верфф

 10. Waarom geen bemiddeling door de VN?

  Of de Veiligheidsraad?

  Waarom dit bloedvergieten door laten gaan?

  Waarom Oekraïne niet gewoon opdelen, omdat de huidige realiteit dat vereist….!

  West-Oekraïne gewoon als Oekraïne verder, en Oost-Oekraïne, dus ten oosten van de rivier de Djnepr,
  die midden door Oekraïne loopt onafhankelijk en / of aansluiting bij de Russische federatie….

  Ook in West-Oekraïne dringt die GEO-POLITIEKE realiteit door….(!!)

  Waarom hun mannen & zonen naar soms meer dan ACHTHONDERD kilometer verderop gelegen Oostelijke provincies / regio’s sturen….

  Er zijn nu al vele tientallen (misschien wel HONDERDEN!)
  van hun West-Oekraïnse vaders en zonen in die Oostelijke regio’s gesneuveld……..

  Hoppa; vaders DOOD;
  moeders geen man meer en kinderen geen vader meer…..

  Of vaders en moeders geen zoon meer, broertjes en zusjes geen broer meer…..!!!

  Er zijn al zelfs (vrij massale) protesten geweest tegen het oproepen van hun vaders en zonen, want alle mannen tussen de 18 en 40 jaar ZIJN VERPLICHT zich te melden, en daar zijn die protesten van o.a. die vrouwen in West-Oekraïne bij die kazernes tegen gericht, kijkt u maar:

  https://www.youtube.com/watch?v=yHxA01Str2s

 11. Waarom geen bemiddeling door de VN?

  Of de Veiligheidsraad?

  Waarom dit bloedvergieten door laten gaan?

  Waarom Oekraïne niet gewoon opdelen, omdat de huidige realiteit dat vereist….!

  West-Oekraïne gewoon als Oekraïne verder, en Oost-Oekraïne, dus ten oosten van de rivier de Djnepr,
  die midden door Oekraïne loopt onafhankelijk en / of aansluiting bij de Russische federatie….

  Ook in West-Oekraïne dringt die GEO-POLITIEKE realiteit door….(!!)

  Waarom hun mannen & zonen naar soms meer dan ACHTHONDERD kilometer verderop gelegen Oostelijke provincies / regio’s sturen….

  Er zijn nu al vele tientallen (misschien wel HONDERDEN!)
  van hun West-Oekraïnse vaders en zonen in die Oostelijke regio’s gesneuveld……..

  Hoppa; vaders DOOD;
  moeders geen man meer en kinderen geen vader meer…..

  Of vaders en moeders geen zoon meer, broertjes en zusjes geen broer meer…..!!!

  Er zijn al zelfs (vrij massale) protesten geweest tegen het oproepen van hun vaders en zonen, want alle mannen tussen de 18 en 40 jaar ZIJN VERPLICHT zich te melden, en daar zijn die protesten van o.a. die vrouwen in West-Oekraïne bij die kazernes tegen gericht, kijkt u maar:

  https://www.youtube.com/watch?v=yHxA01Str2s

 12. de telegraaf meldt alleen maar dingen die er niet op staan.
  De laatste stem op de recorder was niet van de pilloot. Van wie dan?

  Niets over een distress call en verder dus alleen wat er niet op staat en de suggestie van een “vermeende” raketaanval.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22926060/___Piloten_MH17_merkten_niets___.html

 13. De Telegraaf, de krant die voorop loopt in de oorlogshetze.
  Fout voor tijdens en na de oorlog.
  Uit een eerste analyse van de zwarte dozen van vlucht MH17 blijkt dat er ,,niets bijzonders” besproken is in de cockpit. Dat heeft een bron dichtbij het internationale onderzoek gemeld aan de zondageditie van de New Straits Times.

  ,,Uit wat het team tot nu toe gehoord heeft, blijken geen bijzonderheden. De laatste opgenomen stem was niet die van de piloot. Er was geen indicatie dat de piloten iets zagen of merkten wat verkeerd ging”,

 14. @M.v.d.Werff
  Niets vermoedend klikte ik link 1 in je artikel aan.
  Kom ik gvd op dat ellendige privacyGEDROCHT van M.Zuckerberg terecht.
  Daar voel ik niks voor!
  Nu kun je lezen waarom niet: http://tinyurl.com/bv4vdxt
  Gaarne in de toekomst een duidelijke waarschuwing vooraf,
  want ook als je die verdomde F-knop op tal van websites
  niet aanklikt wordt je door die gluurders gelogd..!!!

  1. Aanvulling:
   Zie de laatste 2 comments.
   http://fubarbaar.wordpress.com/2014/02/19/gebruik-id-kaart-scanners-brengt-veiligheid-in-gevaar-niet-wennen-maar-weigeren-dus-maar/comment-page-2/#comment-5570

 15. @D. G. Neree 4 augustus, 2014 om 12:38 “De laatste opgenomen stem was niet die van de piloot”

  Las het ook. Maar als er niks aan de hand is op die cockpit-tape, waarom geven ze die opname dan niet vrij, zoals bij MH370 binnen twee weken gedaan werd? Dat Camerons mannetjes een nachtje aan die BBboxen hebben kunnen zitten prutsen maakt het sowieso verdacht.

  @Max van der Werff 3 augustus, 2014 om 12:38 : “Waarom niet gewoon een brief naar de Russische autoriteiten gestuurd met vraag om opheldering?”

  Omdat die Russen al een degelijke en professionele briefing hebben gegeven met een deel van hun info, en met de rest vanzelfspekend even wachten omdat ze goed weten met wat voor Westerse randgroep-idioten ze te maken hebben. Die Russen hebben ook nog steeds geen antwoord van EUVSNAVOKiev op hun tien goed onderbouwde vragen, en kijgen alleen maar rotzooi voorgeschoteld via de media en sociopaten als Harf. Deze farce alleen al spreekt boekdelen. Maar uw brief is goed bedoeld. Daar niet van.

  Misschien moet Rutte/Timmermans eens een briefje gestuurd worden: waar is de door de SBU/CIA achterover gedrukte ATC-data; waar is de BREEZE “civil aircraft” data van 17/07; waarom is de cockpit-registratie niet vrijgegeven, waarom is er geen regelmatige briefing van het kabinet/onderzoeksraad voor nabestaanden en pers.
  Oh ja, en waar het Tribunaal gehouden gaat worden dat alle betrokkenen bij- en medeverantwoordelijken voor de “regime change” in Kiev en de gevolgen daarvan (zoals de ramp en de genocide in Oost Oekraïne) ter verantwoording gaat roepen. Den Haag?

Geef een reactie