Den Haag: trek nu eindelijk de consequenties uit de aard van de islam

P1460136

Door Ronald Kaatee

Het lijkt wel of eerst het hoofd van de Amerikaanse journalist James Foley moest rollen voordat de ogen van velen geopend konden worden. Geopend voor het feit dat ‘excessief geweld en de islam dicht bij elkaar liggen’ (Afshin Ellian, elsevier.nl, 22-8-2014). Een feit dat jarenlang door Den Haag (uitzonderingen als Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders daargelaten) en de mainstreammedia onder het tapijt werd geveegd. Dat is nu niet langer mogelijk.

 

Sander van Walsum van de Volkskrant schreef 21-8 in het commentaar getiteld ‘Islam en terrorisme': ‘En steeds is daar de rituele verzekering dat moslimterrorisme niets met de islam te maken heeft. Daarmee kan echter allang niet meer worden volstaan. Zolang terroristen zich op de zuivere islam beroepen, heeft hun terreur alles met de islam te maken – of de ‘gematigden’ dat nu leuk vinden of niet.’ Ik roep de woorden van islamkenner professor Bernard Lewis in herinnering: ‘Er zijn vele gematigde moslims, maar de islam is niet gematigd’. Nog één stap en ook de spreekbuis van multicultureel Nederland is zover om deze waarheid als een koe te onderschrijven.

 

Het NOS journaal van 22-8 (20:00) kon er ook niet onderuit en opende met: ‘Het kabinet zegt alles op alles te zetten om Nederland te beschermen tegen radicalisering’ waarna premier Rutte aan het woord kwam, die op zijn wekelijkse persconferentie onder meer had gezegd ‘Er zijn grenzen. En als die grenzen overschreden worden, dan zal de staat die grenzen vastberaden bewaken.’ Verslaggever Ron Fresen had een ‘ongekend scherpe premier Rutte’ gehoord. Het kabinet zal ‘geen middel onbeproefd’ laten. Helaas stemmen de genoemde middelen weinig hoopvol. Naast nieuwe wetten zal gebruik worden gemaakt van bestaande mogelijkheden om paspoorten af te pakken, uitreizen te voorkomen, uitkeringen af te nemen en er komt een voorstel om het makkelijker te maken het Nederlanderschap af te pakken.

 

Daarmee zal de oorlog niet worden gewonnen. Wat op zijn minst nodig is, is een volledige stop op de immigratie van moslims, een stevig remigratiebeleid en het uitwijzen van criminelen met een dubbele nationaliteit (waaronder zich buitenproportioneel veel moslims bevinden). Inderdaad: ‘minder, minder, minder’. Moslims uit allerlei landen stromen nog steeds bij bosjes tegelijk het land binnen, jaarlijks tienduizenden. Hoewel zeker niet alle moslims tot terreuraanslagen zullen overgaan, is het onverantwoord om moslims te laten immigreren, wetende dat een fors percentage wel bereid zal zijn om tot terreuraanslagen over te gaan. Wetende ook dat jihadisten door de overgrote meerderheid van de moslims in Nederland worden gesteund en bewonderd (73% van de moslims vindt de Syriëgangers helden, dat is inclusief de sjiieten die over het algemeen het Syrische bewind steunen). Dweilen met de kraan open is niet handig, dus elk zinvol beleid zal moeten beginnen met het stoppen van de instroom.

 

Maar goed, ‘minder, minder, minder’ is PVV-beleid en ook nu nog brengt de elite zijn eigen kinderen nog liever naar de slachtbank dan toe te geven dat Wilders het al die tijd bij het rechte eind had. Wat in plaats van het humane en uiterst verstandige PVV-beleid dan soelaas zou kunnen bieden is het aannemen van de volgende motie in de Tweede Kamer: ‘De Kamer verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het invoeren van de sharia in welk deel van de Nederlandse samenleving dan ook afgewezen en met alle mogelijke middelen bestreden moet worden.’ Het zou mooi zijn als de Tweede Kamer deze motie op 27 oktober aan zou nemen, exact vier jaar na de motie-Halsema, met daaronder de namen van de Kamerleden Halsema, Cohen, Pechtold en Roemer: ‘(…) verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is (…)’.

 

Het valt te voorspellen dat ook dit voorstel voor de politiek correcte elite nog een brug te ver is. Want enkel en alleen op de islam gericht, een religie die volgens velen niet wezenlijk verschilt van jodendom en christendom. Een vreedzame religie die zo af en toe gekaapt wordt door radicalen. Dan blijft er maar één ding over. Een veel verdergaand voorstel dat voorbijgaat aan al het Kurieren am Symptom (zoals het verbieden van het verheerlijken van geweld of het zwaaien met IS-vlaggen) waar de discussie in dreigt te verzanden. Een radicaal voorstel dat aansluit bij de weerbare democratie zoals die in Duitsland is vormgegeven: tolereer geen intolerantie en verbied alle religies en ideologieën die zowel in theorie als in de praktijk op grootschalige wijze racistisch en gewelddadig zijn. Hoe moeilijk kan het zijn?

 

Ronald Kaatee, redacteur Populistische Omroep Nederland

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

3 gedachten over “Den Haag: trek nu eindelijk de consequenties uit de aard van de islam”

 1. ‘Hoewel zeker niet alle moslims tot terreuraanslagen zullen overgaan, is het onverantwoord om moslims te laten immigreren, wetende dat een fors percentage wel bereid zal zijn om tot terreuraanslagen over te gaan. ‘
  ______

  Ook speelt het getal een steeds grotere rol.
  Door het groeiende aantal moslims kunnen radicalen zich steeds beter schuilhouden in de massa en zijn grote aantallen moslims onbedoeld (of stiekem toch bedoeld) handlanger van de radicalen.

 2. Ja, Paul zo werkt dat.
  Van de andere kant heb je ook niet veel mensen aan ‘onze’ kant nodig om de boel op stelten te zetten, want die kunnen zich verstoppen onder 14 miljoen witte racisten. Works both ways.
  Interessant was de discussie op Geenstijl over Breivik vorige week. Hij is daar een voorbeeld van. Zet er daar maar eens 100 of 1000 van bij elkaar. Staat het land ook op zijn kop.
  Zo op het oog waren er even veel reaguurders die wel begrip voor hem hadden, als reaguurders die dat niet hadden. Die hadden het over kindermoord. Ik zou het eerder hebben over jong volwassenen, incl. de Noorse Albayrakjes en Marchouschjes van de toekomst. Bovendien was het een ‘target of opportunity’, de grootste groep linkse actieven die ergens op een besloten plek te verrassen waren. Leeftijd zal geen rol hebben gespeeld.
  Persoonlijk heb ik ook nogal wat moeite met die excuus-allochtonen die de politieke ons als ‘capable bestuurders’ voorschotelt, omdat ze allemaal zo nodig willen scoren bij onze vrienden van de islamitische persuasie.
  Radicalisering onder islamitische jongeren is niet meer te stoppen. Ze hebben zichzelf onmogelijk gemaakt, worden door de helft van Nederland aangekeken als het laatste stuk drek op aarde en maken weinig kans, tenzij bij de overheid. Dat weten ze en ze zijn er ondanks hun straatbravoure pissig over. Soit. Geniet ervan, zou ik zeggen. De vlucht in islamitisch radicalisme is een uitweg voor ze, maar dat is het ook voor ons. Als ze niet radicaliseren, komen we er nooit meer vanaf. Hoe onplezierig datgene, wat in de tussentijd op ons wacht, ook wordt.

 3. Rutte’s lijstje maatregelen lijkt me zeer nuttig. Alleen het voorkomen van uitreizen begrijp ik niet helemaal. Ik zou zeggen: laat ze gaan.
  Laten we hopen dat achter deze -op het oog onlogische- maatregel het idee zit dat moslimjongeren van nature tegendraads zijn, en dat deze belemmering voor hen juist een aansporing zal zijn om te vertrekken.

Geef een reactie