Wilders wil kazerneverbod moslimlegers. Tegen de Grondwet?

moskeeDoor Joost Niemöller

Bij de gesprekken die ik voerde met vroegere kaderleden van de Centrumbeweging van Hans Janmaat, voor mijn nog te verschijnen boek hierover, kwam steeds dezelfde opmerking terug: Zodra Janmaat steeg in de peilingen, begonnen de media eropin te hakken met telkens dezelfde beschuldiging: Met Janmaat zou het nazisme en het racisme van WOII terugkeren. In het geval van Janmaat was dat effectief. Janmaat wist de media niet in zijn voordeel te draaien, en ik denk dat dit voor een deel te danken is geweest aan de onbekendheid van de Janmaat mensen met het politieke spel.

Geert Wilders is een oude rot in de politiek. Hij weet van te voren: als de PVV in de peilingen als de grootste partij uit de bus komt, wordt er weer een nieuw offensief ingezet. Wat is er dan  beter om ze alvast een beetje extra voer te geven om op te kauwen? Gebasht wordt er toch. Laat ze dan maar bashen over waarover jij wilt dat er gebasht wordt. Wilders doet dit elke keer opnieuw door de media brokjes te voeren waarop ze kunnen kauwen. Uit de EU. Kopvoddentaks. Op knieschijven schieten. Minder minder minder. Het idee is steeds hetzelfde: Je zegt iets waarover de bestuurselite en de gevestigde media verontwaardigd kan doen. Tenslotte komt er discussie over. En uit die discussie blijkt dan telkens weer dat de verontwaardigde boven ons gestelden zelf geen idee hebben hoe het gesignaleerde probleem op te lossen. Sterker nog: Ze hebben al die tijd hun best gedaan om dit probleem onder het tapijt te schoffelen. Of ze hebben nooit over het probleem nagedacht. Met al hun verontwaardiging staan ze kortom steeds weer met hun mond vol tanden.

En zo gaat het nu ook weer. De Telegraaf gilt en schreeuwt. De PVV zou dit zijn en dat. Het NOS Nieuws van acht uur opende met een frontale aanval op Wilders. Asscher hief zijn verontwaardigde vingertje. Te zien aan zijn Tweets zal Pauw wel weer enkele PVV bashers verzameld hebben voor het bekende rondje ‘nu is Wilders echt te ver gegaan.’ Of DWDD. Of Nieuwsuur. Of EenVandaag. Of Buitenhof. Of een van al die andere programma’s van de Publieke Omroep waarin dag in dag uit jaar in jaar uit op het hoofd van Wilders wordt getimmerd. Met als enig resultaat dat de PVV soms weer een beetje wegzakt, maar uiteindelijk groeit en groeit. Want de PVV is geen partij, maar een beweging. Het is de overtuiging van Wilders dat dit ooit de grootste beweging van Nederland zal zijn, liet hij me vele jaren geleden eens weten in een mail. Hij heeft massa nodig. En om massa te worden moet hij geen onderdeel worden van de Haagse spelletjes, maar uiteindelijk het enige alternatief zijn.

Goed, de inhoud. Veel Nederlanders zullen nu zeggen: De Moskeeën sluiten, dat is ook weer zo wat. Maar dat de islam een enorm probleem is, en dat moslims wereldwijd niet zomaar alleen hun godshuizen willen openen, maar dat ze, overeenkomstig de ideologie van hun godsdienst, bezig zijn met een veroveringsoorlog, en dat overal waar de islam genoeg gegroeid is, er geen kerk meer mag staan en geen atheïst zich mag roeren, dat is zo langzamerhand bij iedereen wel bekend.

Zeker, moskeeën sluiten dat is ook zo weer zo wat. Vrijheid van godsdienst enzo. Het staat in onze Grondwet. Maar wat als die moskeeën eigenlijk de eerste kazernes zijn van een onafgebroken aanrollend islamleger? Staat vrijheid van buitenlandse kazernes ook in de Grondwet? Willen we hier eigenlijk wel Turkse en Marokkaanse kazernes? Zouden we niet eigenlijk een kazerneverbod moeten hebben voor buitenlandse mogendheden?

Het is misschien wel de meest beroemde uitspraak van Erdogan tenslotte:

“Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

Diezelfde Erdogan heeft vandaag weer eens opgeroepen tot de grote eenwording van alle moslims tegen het Westen. Hij spreekt praktisch zoals ISIS spreekt, en dat gebeurt steeds openlijker. Maar onze leiders willen niet horen. Zoals vroeger ook niemand de moeite nam de woorden van Hitler serieus te nemen.  Zo strompelen we achterwaarts ons zelf gegraven graf in.

 

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

16 gedachten over “Wilders wil kazerneverbod moslimlegers. Tegen de Grondwet?”

 1. Hier komt weer gewoon de xenofobie naar boven zetten. Bang- en stemmingmakerij voortkomend uit een angst voor de Islam. Het is wel heel gemakkelijk om met behulp van ISIS de haat tegen de islam weer aan te jagen. Misschien eerst naar onszelf kijken. We hebben dood en verderf gezaaid in het Midden Oosten. Onder valse voorwendselen Irak aan flarden geschoten, Libië, Syrië, Afghanistan, Egypte, overal laten we een bende achter. Trouwens, het voornaamste probleem met de Islam dat we hier hebben, is het crimineel en ‘onaagepaste’ gedrag van een beperkte groep jongeren met een Islam-achtergrond. Van de Islam zelf heb ik nooit last gehad en binnen enkele generaties zijn bv de Marokkaanse meisjes goed geëmancipeerd. Nee, het is de aloude xenofobie die weer in Europa oplaait.

  1. Zoek de definitie van “xenofobie” eens op ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Xenofobie ).
   Xenofobie is een irreële angst. De islam begint inmiddels dusdanige vormen aan te nemen (zie IS) dat dit wel degelijk een legitieme reden tot angst is. Daarbij hebben we hier ook nog eens een overheid welke niet ingrijpt maar het juist stimuleert.
   Van xenofobie kan dus al lang niet meer gesproken worden.

 2. @ aderooss
  Heeft niks maar dan ook niks met xenofobie te maken,alleen met gedrag.
  Zoals dit artikel in het AD
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3800056/2014/11/28/Nederlandse-Turk-waant-zich-in-Turkije-van-jaren-50.dhtml
  of dit artikel
  https://ejbron.wordpress.com/2013/12/12/de-meerderheid-van-de-moslims-in-west-europa-zijn-fundamentalisten/
  Als het xenofoob gedrag zou zijn waarom hoor je dan niks over chinezen of vietnamezen?

 3. Interessante gedachte, dat Wilders het expres doet, steeds de winst (nou ja, die in de peilingen dan) onmiddellijk weer verspelen. Want als je mensen ‘naar je beweging wilt trekken’ is het niet handig om degenen die je net gewonnen hebt, weer af te stoten. Maar misschien doorzie ik zijn ragfijne spel wel niet, dat kan natuurlijk ook.

  En zie mijn artikeltje elders hier (gisteren): de vrijheid van godsdienst is geen bouwvergunning. En een moskee kan heel goed zonder minaretten, en er kan prima van bepaald worden dat alle preken daar gewoon in het Nederlands moeten.

  In Amsterdam zijn er nog een aantal schuilkerken uit de tijd dat men hier nog begreep waar het bij de vrijheid van godsdienst om ging. Die heb ik net bekeken, en wat ik niet wist: De Rode Hoed staat ook op de lijst, met een beetje geluk kan die ooit weer dienen als schuilkerk, nu voor de Linkse Kerk uiteraard :-)

  1. De preek in het Nederlandse staat al in de wet, quaestie van handhaven.
   De islam onderschrijft de godsdienstvrijheid niet en wijst die af, en wenst zich niet te voegen naar onze wetten, genoeg redenen om haar rechten dus te beperken.

 4. Overwinnen geeft verantwoording. De NATO smeekbede, als Ukraine voorbeeld. De valkuil is financieel opdraaien. Winnen, en dat, gaan hand in tand. Wilders zou hem niet zijn met daarin trappen.

 5. Erdogan heeft vandaag weer eens opgeroepen tot de grote eenwording van alle moslims tegen het Westen. Hij spreekt praktisch zoals ISIS spreekt
  .
  Wellicht is Erdogan’s APK voor ISIS, wat Sinn Féin is/was voor de IRA.

  1. En wat zou het CDA dan zijn voor de AKP:) Bedenk dat het CDA onder Balkenende de grootste fan en waterdrager was/is voor Erdogan en zijn AKP: “Wij vinden dat de AKP tot onze politieke familie behoort”, meende de heer W. van Velzen, voormalig voorzitter van het CDA. (citaat uit “De krochten van het CDA”)

 6. Het is xenofobie dat zich niet beperkt tot de Islam, maar ook ten opzichte van Rusland, de Slavische volkeren en zigeuners. Bang voor de Islam, bang voor de Russen. Dit is wat Erdogan trouwens ook zei: ” “I speak openly, foreigners love oil, gold, diamonds, and the cheap labor force of the Islamic world,” he said. “They like the conflicts, fights and quarrels of the Middle East. Believe me, they don’t like us. They look like friends, but they want us dead, they like seeing our children die,” the president went on. ” En hij heeft gelijk natuurlijk, we mengen ons nog steeds met een kolonialistische arrogantie in het het Midden Oosten. Dood en verderf zaaiend. Voor iedere vermeende terrorist die wordt neergeschoten door een drone, komen er 30 (!) burgers om. Collateral damage. Ik begrijp heel goed dat ze er in Irak, Syrie, Egypte, Libie, Afghanistan en de Palestijnse gebieden er genoeg van hebben. Zoasl Edogan het ook zegt, de Islamitische wereld moet de zaak zelf oplossen. Daar hebben ze het arrogante Westen dat niet maar dan ook niets om een moslimkind in Irak of Syrie geeft, niet voor nodig. We zouden ons moeten schamen. De Irak oorlog, de oorlog die zichzelf zou betalen uit het roven de de olieopbrengsten maar ondertussen aan een miljoen mensen het leven heeft gekost en waarbij we een hele regio naar de knoppen hebben geholpen. Maar de niet westerlingen beginnen het te begrijpen, het Westen is hun vriend niet. En dat zullen de mensen uit Estland, Letland, Polen, Hongarije, Servie etc. ook gaan begrijpen. We helpen de landen alleen aan een boel schulden en afhankelijkheid van het Westen.

  1. @aderooss 28 november 2014 om 17:34 U heeft m.i. gelijk als u wijst op de demonisering van Rusland door de NAVO, Necons en -deurmatten. Ook hebben diezelfde Westerse criminele politieke bendes inderdaad het Midden Oosten overhoop gehaald. Voor eigen gewin. Het Westen echter heeft er niks te zoeken behalve handel en vriendschappelijke btrekkingen en het goede voorbeeld geven. Evenmin heeft de NAVO iets te zoeken in de Zwarte Zee en in de voormalige Warshau-Pact landen.
   Maar omgekeerd geldt dat ook. De Diyanet en Wahabbi’s hebben niks te zoeken in NL. Als men in Mekka geen kerk of tempel toestaat, en er een andersgelovigen-apartheid heerst, moet men dat in Mekka weten, daar gaan wij in NL niet over.
   Dit heeft dus niks met xenofobie te maken, maar met ieders recht op het eigen thuisland, met de taal en geschiedenis en geëvolueerde eigenheid die daarbij hoort.
   Zoals ik elders al heb gezegd is een minaret met vier luidpsekers erop in NL geen grondrecht (integendeel zelfs). Ook een mega-moskee complex is geen grondrecht. Nederlanders kan men niet dwingen in eigen thuisland op te schuiven of zich aan te passen aan uitheemse zaken die de eigen samenleving of leefomgeving en vrijheden overhoop halen. Dat heeft niets met xenofobie te maken. De wereld is groot genoeg voor “the both of us”.

   1. Het waren geen westerse criminele bendes die de midden oosten winter hebben veroorzaakt, het was moslimbroeder Obama die z’ n oude bondgenoten in de steek liet en inruilde voor de moslimbroederschap.
    Eenmaal aan de macht begon de sunni terreur, en veroverde bijn overal de macht, soms met behulp van westerse bombardementen.
    Het Egyptische leger is niet gek, en greep in, een ramp voorkomen in het volktijkste land van het Midden-Oosten .
    Voor de moslimbroederschap kun je van alles invullen, hamas, isis of is, ‘gematigde’ anti Assad strijders etc etc.
    Ze worden gefinancierd door saudi arabierie, en quatar, getraind en bevoorraad door Turkije en bewapend via de VS.
    Wat je in het Midden-Oosten ziet, is de islam in actie, die haar taqqiah sluier heeft afgeworpen zodat de wrede en onmenselijke tronie van deze genocidale en slavenhalers ideologie, zichtbaar wordt.
    Een laatste waarschuwing voor ons in het westen, in Rusland hebben ze het al wel begrepen en de belangrijkste hadith boeken wegens terroristische opruiing, verboden, net als het kopvod en de burka, nog wat belangrijke mobilisatie , intimidatie en propaganda middelen.

 7. Op PI-news staat ook een leuk artikeltje over het voorstel van de Graaf
  http://www.pi-news.net/2014/11/pvv-fordert-moscheen-schliessung-in-niederlande/
  En van de reageerders vindt dat je met Moskeeen ten,minste nog enige controle hebt die je verliest als de mohammedanen ondergronds gaan. Je kunt ze bijvoorbeeld niet meer afluisteren met verborgen microfoons.
  PI is een uitstekende site. Weliswaar vind ik de artikelen minder diepgaand dan die van Joost, maar de commentaren zijn vaak van een adembenemende schoonheid!

 8. Het lijkt mij juister om over de elite te spreken als veroorzaker van problemen. Helaas zijn er nog teveel mensen die denken dat de veroorzaker de geschiktste oplosser is.

Geef een reactie