Nederlandse onderzoekers lieten scalp meisje liggen. #MH17

scalpDoor Joost Niemöller

 

In grote haast verzamelden de Nederlandse onderzoekers onlangs op de crashsite wat wrakstukken van vlucht MH17. Met veel tamtam werd het met vrachtwagens naar Nederland gebracht. We zagen op videobeelden dat een complete deur met mogelijk kogelgaten gewoon bleef liggen aan de kant van de weg. Niet relevant kennelijk. Ook een duidelijk aangeschoten beschermingsring van een motor lieten de onderzoekers liggen.

Er is nu een recente, in het Engels ondertitelde video van de pro-separatistische journalist Graham Philips online gezet. Hij is in gesprek met een paar mannen die bezig zijn met een klein wagentje, plus aanhangwagen, spullen van de crashsite te halen. Ze hebben opdracht van de separatistische regering om dit te doen.  Ze brengen het naar een hangar van de OVSE. Wat ze daarbij vertellen is opmerkelijk. Zo hebben ze nog wat botten gevonden en een scalp van een meisje met een paardenstaart. Dit op de crashsite waar ook de Nederlandse onderzoekers zo nadrukkelijk aanwezig waren. Maar wat toen allemaal zo snel moest gebeuren. De mannen zijn cynisch. Ze zeggen dat de Nederlanders kennelijk al hebben gevonden wat ze wilden vinden. Het is voor een van deze mannen allang duidelijk wat er gebeurd is, nu de Oekraïense piloot met naam en toenaam is vermeld.

Een van de mannen vertelt over de deur die er lag met de inslagen van het boordkanon.

De mannen die nu de overgebleven resten aan het ruimen zijn, waren ook getuigen van de crash. Een van hen, Ibrahim, doet precies  verslag. Hij hoorde twee knallen. Toen zag hij het vliegtuig en hij was bang dat het op hem zou vallen. Het vliegtuig viel uiteen in de lucht. Toen raakte een groot deel ervan los, waarschijnlijk een vleugel, het vloog een andere kant uit. Het vliegtuig explodeerde op het moment dat het de grond raakte. Binnen twee, drie, minuten waren ze op de crashsite. Een hooibaal stond in brand. Overal lagen lichamen, het was gruwelijk.

De Nederlandse onderzoekers wilden niet met deze getuigen praten. Zegt hij.

Dat zegt veel.

Hier de video.

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

91 gedachten over “Nederlandse onderzoekers lieten scalp meisje liggen. #MH17”

  1. Toen ik zei “Russia Today”deed ik gewoon een wilde gok. Maar als je zijn naam googled dan; “Graham William Phillips is a British citizen who worked both independently and as a freelance journalist for Russia Today during the 2014 pro-Russian unrest in Ukraine.”
   Je wilt toch geen artikel brengen als waarheid als je het niet baseerd op eigen onderzoek maar op informatie van Russia Today ?

 1. Verder nog inhoudelijk commentaar of zijn de argumenten nu al weer op?

  Misschien een beetje teveel naar de vaderlandse staatstelevisie gekeken?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

 2. Deze journalist belicht inderdaad het verhaal van de kant van Oost Oekraine. Werkt onder andere voor Livenews. Voor de ethiek van journalist hoef je bij deze man niet te zijn.
  .
  Maar beelden liegen niet. Eerder was Phillips ook al op de crashsite toen de Nederlandse regering beweerde dat het onveilig was. Hij liep er rustig enkele uren rond.
  .
  De brokstukken welke er nu nog liggen hebben waarschijnlijk geen waarde. Wel vreemd dat een van de engine nacelles (de voorste rand van de motor) is blijven liggen.
  .
  Dat er nog menselijke resten liggen is gewoon een grote schande. De manier waarop de brokstukken worden verzameld, met een oude afstandse auto en aanhangwagen toont ook al niet van respect. Ipv professionele berging worden de resten door vrijwilligers opgehaald. Nogmaals grote schande.

  1. Dat hij rustig enkele uren op de crashsite kon rondlopen terwijl het voor Nederlandse onderzoekers onveilig was is niet zo vreemd. Het is in feite door Rusland bezet gebied, journalisten werkzaam voor een door Rusland betaald propagandakanaal zijn dan van harte welkom.

   1. Nonsense. Er hebben veel journalisten op de site rondgelopen. Ook westerse. Ook 1 nl nabestaande. En gedurende een vrij lange periode.
    .
    Nederland wildeof kon om onbekende redenen niet naar de crashsite. Wellicht omdat men niet met de rebellen wilde onderhandelen? Of wilde Oekraiene het niet? Veiligheid was het excuus.
    Mogelijk pas na lang aandringen van Maleisie is men eindelijk begonnen. Gelukkig net op tijd voordat de sneeuw viel.

 3. En verdraaid als het niet waar is, daar gaan we weer. Joost geeft keurig aan wie de bron is, en zelfs dat het een pro-separatische man is, maar dat remt de kinderen op geen enkele manier: in plaats van de zaak voor kennisgeving aan te nemen, moet er weer azijn gestort worden. Niet over wát er wordt gezegd, niet over wie het zegt, maar over wie het rapporteert. Wat er gezegd wordt, wordt zelfs niet eens besproken, en wat er getoond wordt ook al niet. En dat er blijkbaar nogal wat is blijven liggen op de crah-site, dat is ook al niet interessant. Terwijl het mij toch wel aardig zou lijken als er eens Kamervragen gesteld zouden worden over op welke gronden er beslist is zoveel materiaal en (kennelijk) menselijke resten achter te laten. En aangezien er -indien een en ander volgens de regelen der kunst is gebeurd- geen enkele reden is die vragen niet te beantwoorden, horen wij misschien dan ook nog eens wat.

  1. Caroline, ik heb het nog even nagelezen, maar ik kan echt nergens lezen dat de bron een journalist is van Russia Today. De man heeft een youtube kanaal waar hij het zelf niet eens durft te vermelden.
   Wat er verder wordt verteld moet je altijd zien in het licht van wie het verteld. Een (indirect) door Rusland betaalde journalist is per definitie niet betrouwbaar. Wat er dan wordt verteld kan je niet geloven, tenzij je het zelf kunt controleren.

   1. Er staat dat het een pro-separatisische journalist is, toch. Jou wordt dus niets verborgen, en om dan te doen of dat wél het geval is, leidt op zijn zachtst gezegd nogal af van het onderwerp hier.

   1. Weet ik, maar als ze het zo dom doen dat het opvalt, dan zeg ik er toch maar wat van.

    Vervelend is het wel, want wat er hier wordt duidelijk gemaakt over de (on)waarde van het Nederlands onderzoek, is de aandacht zeker waard.

   2. Diepe zucht.
    Ik kom hier voor het eerst, omdat ik knotsknettergek wordt van een bende trollen, die op DDS bezig is iedereen, die voor Wilders is, een ban te bezorgen.
    Dat zuigt.. dat zeikt… dat zanikt…. dat dreigt… dat klaagt bij de redactie.. en dat dan 24/7.
    De moderatie slaapt, of waarschuwt de gepeste reageerders. Ik dacht… ik ga naar een goede site… waar normale, serieuze, sympathieke reagerenden komen en het eerste dat ik zie is een enorme berg wantrouwen naar meneer Niemöller toe, van wie de bronnen dus volgens Bartjes niet genoeg getest zijn.
    Na mijn bloeddruk verhogende ervaringen op DDS ben ik geneigd wat ongeduldig te worden en te roepen: ‘Ga dan in vredesnaam zélf kijken.. als je jezelf zo graag als kosher en kritisch wilt profileren… maar ZEUR niet.. en leidt niet zo áf!’
    In elk geval zijn de artikelen van Joost hartstikke goed… en zou men alleen daarom al niet steeds in zijn haar moeten klimmen.
    Of wordt zelf een ( goede) columnist!
    God weet dat Nederland daar nog wel een aantal kan gebruiken, bij al het pulp… en dan wens ik u toe beschaafde, plezierige, zelfdenkende en niet zuigende reageerders!

    1. Goed u hier te treffen! Heb er een half jaar geleden zo ongeveer een punt achter gezet daar. Onnozele stukjes en steeds meer discussie-vervuilers. Kom er sindsdien ook niet meer.

   3. Gelukkig snappen intelligente mensen ook dat de bron niet zoveel uit maakt, als je beide kanten van een verhaal opjectief bekijkt dan is het toch voor ieder die een beetje hersencellen heeft duidelijk dat je maar beter naar RT kan luisteren dan ons Mickey Mouse Journaal. Want het is plausibeler wat zij beschrijven dan alle onbewezen onzin die onze MSM ons probeert wijs te maken. Bovendien is RT nog steeds een onafhankelijke bron en is geen corporatie in tegenstelling tot RTL nieuws en NOS. Maar goed dat terzijde, het is dus niet eens nodig dat wij ons verdedigen tegen een AIVD of wat voor overheidstrol ook, iemand die hier terecht komt gebruikt zijn hersencellen al iets beter dan menig ander, en dat is al een hele stap!

 4. Bekijk het maar psychologisch en dan werden deze thugs voor het front van de VN heel diep geraakt en beledigd door amorele types als Rutte en Timmermans. Stel je toch voor in wat voor wereld deze mensen moeten leven. Slachtoffers die uit de lucht kwamen vallen, wel je begrijpt me wel.
  .
  En daar sta je dan met enige tientallen eenvoudige dorpsbewoners die ook een basale moraliteit hebben maar dan anders dan die volgevreten Hollanders. Tuig dat bij iedere aardbeving voor tienduizenden euro’s met honden op pad gaat om menselijke resten te vinden. En áls zij zo’n arm kind dan vinden uit die verweesde samenleving dan zetten zij dit in scène en gelijk hebben ze.
  .
  Zij bedoelen dat wij het zijn die zich moeten schamen. Wij laten ons eigen soort wegrotten, wij gaan alleen maar voor exoten. Dit is de anti-projectie van onze moraal. Zij zien wat wij niet willen zien. Wij zien het niet omdat wij te vervuld zijn van onszelf. Schreeuwende Hollanders met hun starende koeieogen, niet alleen op iedere camping de schaamte voorbij.

 5. @mvmdb Hoop niet dat ik het uit zijn verband trek maar ik haal een deeltje van uw bijdrage aan.
  Dat er nog menselijke resten liggen is gewoon een grote schande. De manier waarop de brokstukken worden verzameld, met een oude afstandse auto en aanhangwagen toont ook al niet van respect. Ipv professionele berging worden de resten door vrijwilligers opgehaald. Nogmaals grote schande.

  Het is inderdaad een grote schande dat Nederland niet heeft gedaan wat het moest doen. Ik laat in het midden wie hiervoor verantwoordelijk is. Dat er met een oude aftandse auto en aanhangwagen wordt gewerkt, kan ik geen schande noemen. Misschien heeft men daar niet meer in bezit. Het had als die oude zaken er niet waren geweest ook met paard en wagen gekund.

  Mijn insteek is dat we ons in Nederland drukker maken om een mogelijke brand in een moskee in Zweden dan om het leed dat de overledenen en de nabestaanden van MH17 is aangedaan. Alles lijkt in dit van G en A verlaten land te moeten wijken voor de policor aandoende gevoeligheden die we aangepraat krijgen. Dat de massa dit niet wil zien is toch echt het probleem van die massa maar daar komt men op termijn zelf wel achter.

 6. Niet niks , het nieuws waar de NOS in het journaal van 18.00 u opeens mee op de proppen komt:

  In de dagen voorafgaande aan het neerschieten van MH17 vonden er luchtgevechten plaats in het luchtruim van Oekraine. Een Antonov 26 zou daarbij door een lucht-lucht raket zijn neergeschoten. Een lucht-lucht afgeschoten door een Russisch vliegtuig that is.

  http://nos.nl/uitzending/1947-uitzending.html

  Wat gebeurt hier? Waarom wordt dit nieuws nu bekend gemaakt,?Gaan we het BUK-scenario achter ons laten en krijgt de tragedie een nieuwe wending?
  En,…ben ik eigenlijk nog wel on topic?

  1. Misschien dat de vlieger van RTLNieuws niet opging. De weblogs gaan niet voor de rooksignalen theorie. Zo communiceert de baas dus met zijn volk. Maar als het geen BUK in de onmiddellijke nabijheid was dan blijft die aan de rand van Donetsk, dus die van Oekraïne over.
   .
   Maar kijk, als je nu een luchtdoelraket hebt die 300 km kan vliegen, dan is die van een vliegtuig buiten de radar, bijvoorbeeld in Rusland. En dan zitten die Russen in een grondstation met hun playstation stuurtje en ineens heeft u het: HET WAS EEN RUSSISCHE DRONE. En hij was stealth en daarom zien wij het niet. Dus meer sancties voor Rusland en sluiten die boeken.

   1. Kiev heeft heel wat keren melding gemaakt van een invasie door het Russische leger maar kon daar nooit een overtuigend bewijs voor leveren. Zouden ze dan zo’n smoking gun als een Russische luchtmacht die doodleuk Oekrainse legervliegtuigen binnenhet Oekrainse luchtruim uit de lucht schiet niet allang met beide handen hebben aangegrepen in de propagandaoorlog.

    Zou het niet gewoon zo zijn dat de wrakstukken die Nederland met zoveel tegenzin terughaalde het scenario dat het een door het verzet afgevuurde BUK was onderuithalen en geloofwaardigheid geven aan een alternatief drama waarbij een gevechtsvliegtuig MH17 neerschoot?

    1. Wie zegt nu weer dat de Antonov 26 op 14 juli van binnen het Oekraiense luchtruim is neergeschoten door de Russische luchtmacht.? Staat dat ergens?
     Raketten hebben geen paspoort nodig hoor.

     1. @MvdB

      “Wie zegt nu weer dat de Antonov 26 op 14 juli van binnen het Oekraiense luchtruim is neergeschoten door de Russische luchtmacht.? Staat dat ergens?”

      Daar heb je gelijk in, maar dat schrijf ik ook niet. Jij maakt van ‘binnen’ het Oekraiense luchtruim ‘van binnen’. Afgezien daarvan, maakt het wat de implicaties betreft echt zoveel verschil of de Russen vanaf hun eigen grondgebied Oekraiense vliegtuigen neerschieten of dat doen na eerst het Oekraiense luchtruim te zijn binnengevlogen?

    2. .
     Een alternatief drama, zoals u zegt, dat is de oplossing :)
     .
     Het zou ook kunnen dat besloten is om Oekraïne in ieder geval vrij te pleiten van het niet inlichten van landen. Daartoe zou een niet nader genoemde Nederlandse diplomaat verzuimd hebben om de AIVD van de zogenaamde briefing op de hoogte te stellen. Dus een cover up voor het falen van Oekraïne.
     .
     Dan zijn zij er blijkbaar ook al over uit dat het hoe dan ook open houden van het luchtruim tegen beter weten in (het bewijs thans door de staatsomroep) wijst op grove schuld en op uitlokking van misdaden tegen de mens(elijk)heid. Maar dan creëert men een verzachtende omstandigheid.
     .
     Tenslotte, als het geen BUK is en ook geen mitrailleur, wat best nog kan, èn het was kennelijk ook niet de bedoeling om een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten, ja dan kan ieder ongericht projectiel als dader worden aangemerkt. Dus het is hoe dan ook een air to air raket om alle partijen te sparen. Alleen….waar kwam hij dan vandaan?
     .
     Dus als een drone vanuit Rusland per ongeluk in het wilde weg een raket afschiet en die komt voor de MH17 tot ontploffing dan kan niemand opzet verweten worden. Of nog beter, het is niet meer te achterhalen waar die raket vandaan kwam. Misschien wel van een Amerikaanse drone uit de Zwarte Zee. Dus dit gaat helemaal crescendo opgelost worden.

     1. Mwah. Als het allen zou gaan om het pardonneren van Oekraïne voor het openhouden van het luchtruim had men wellicht beter geen slapende honden wakker kunnen maken door over air-to-air wapens te beginnen. Had men beter bij bij het BUK verhaal kunnen blijven. Dat de SBU bijvoorbeeld sterke aanwijzingen had verkregen dat het verzet over operationele SAM’s beschikte of zo. Met het introduceren van door Russen afgevuurde air-to-airs gaan we een stapje verder op de escalatieladder. Geen dronken separatisten die ook maar wat deden toen ze MH17 min of meer per ongeluk afschoten, maar professionele Russische gevechtsvliegers die een verkeersvliegtuig neerschoten.

     2. @ Dawg hieronder. Neen, u ging zelf even uit van een niet-BUK-scenario:
      .
      [Zou het niet gewoon zo zijn dat de wrakstukken die Nederland met zoveel tegenzin terughaalde het scenario dat het een door het verzet afgevuurde BUK was onderuithalen en geloofwaardigheid geven aan een alternatief drama waarbij een gevechtsvliegtuig MH17 neerschoot?]

    3. Als je er nog aan twijffelt of het Russische leger actief is in Oost Ukraine dan is de volgende video misschien wel interessant. Een interview met een Russische militair die toegeeft dat hij in Oost Ukraine heeft gevochten; http://euromaidanpress.com/blog/2014/12/23/demobilized-russian-conscripts-we-conquered-crimea-fought-in-donbas-for-russia/

 7. Even voor de duidelijkheid. Joost Niemöller noemt Graham Philips een pro-seperatistische journalist, Dat is hij ook ten dele. Ik ken Graham persoonlijk. Hij is in de zomer gevangen genomen door het Oekrainsche leger en zwaar mishandeld en gemarteld. Na weken is hij over de grens gezet in Polen en op eigen houtje en met gevaar voor eigen leven terug gekeerd naar zijn geliefde Donetsk. Graham werkt al sinds de zomer niet meer voor Russia Today, Hij heeft ook gewerkt voor de BBC. Maar omdat de BBC de waarheid niet wil weten en uitzenden over Oekraïne, heeft Graham daar toen ontslag genomen. Graham werkt als onafhankelijk journalist. Dat hij betaald wordt door Rusland is je reinste kolder en een schande om zo over deze respectabele journalist te spreken, die een paar weken gelden nog zwaargewond is geraakt door beschietingen van het Oekrainsche leger, omdat hij met gevaar voor eigen leven, wederom een reportage maakte in een gebied waar het door het westen gesteunde Oekrainsche leger volop onschuldige burgers aan het beschieten was. Maar ja deze beelden ziet men niet bij de NOS of RTL, omdat dat niet past in de Amerikaanse/EU propaganda tegen Rusland.

  1. Even weer tijd om uitspraken van Jack te factchecken.
   .
   Jack: “hij heeft ook gewerkt voor de BBC”
   Oh? Ik kan werkelijks nergens op internet vinden dat Phillips bij de BBC heeft gewerkt. Of heeft Graham dat jou wijst gemaakt. Ik lees dat hij in Londen ambtenaar was bij Central Office of Information. Dat werd een beetje saai en per toeval is hij in Oekraine gaan wonen. Daar gaan bloggen en dat werd door Russia Today opgemerkt.
   http://www.buzzfeed.com/maxseddon/how-a-british-blogger-became-an-unlikely-star-of-the-ukraine#.iwPL99v19w
   Als je andere info hebt krijg ik graag je bron.
   .
   Jack: “Dat hij betaald wordt door Rusland is je reinste kolder en een schande om zo over deze respectabele journalist te spreken”
   .
   Hoe goed ken je Graham Phillips. eigenlijk? Zo goed dat je zijn achternaam met 1 l schrijft ipv met 2? (bron : https://twitter.com/grahamwp_uk)
   .
   Respectable journalist??. Een journalist is per definitie on-afhankelijk en kiest geen partij. Respectabel daar verschillen de meningen nogal over. De beste man heeft diverse zeer opmerkelijke acties uitgevoerd. Zie de eerdere link. Zelfs Russia Today vond hem niet meer betrouwbaar:
   One of Phillips’ most recent tangles with danger came on Friday, when he was out shooting for his YouTube channel in a field near the town of Kramatorsk. When he tweeted that Ukraine’s army had shot at him, RT flashed the news. After he uploaded video of the incident, however, RT ran a correction distancing itself from the reporter and admitting that the video clearly showed him setting off a tripwire flare.
   . .
   Ik weet niet door wie Phillips wordt betaald. Gezien het feit dat hij zoveel mogelijk video’s maakt van soms een paar minuten zou het goed kunnen dat hij zelf zijn geld binnensprokkelt via Youtube.
   .

   1. Even fact check voor mvdb :

    Jack Marsman
    Hi my friend ! All the best wishes for 2015 and off course for Novorossiya !
    7 u 7 uur geleden
    Jack Marsman
    I have 1 question Graham, as I understood, you have been working for the BBC as well, or did I miss understood that ?
    7 u 7 uur geleden
    cheers for your wishes Jack!

    i work with the BBC sometimes but not often
    all the best for your 2015

    Graham Phillips
    5 min.

    Zo trolleke ook weer blij ?

    1. Grappenmaker. Iedereen kan dit schrijven. Hoe kan ik dit verifieren?
     Vraag even een referentie. Of een LinkedIn profiel. En wat doet hij dan voor de BBC?
     Je hebt de afgelopen tijd zoveel onwaarheden geschreven dat ik je totaal niet meer geloof.

     1. Jij hoeft mij ook niet te geloven mvdb, dat interesseert me nul,nul. Dit is een copietje uit mijn twitter DM van vandaag. privé chat met mijn goede vriend Graham PhiLLips. Jij bent de enige die “hier” de afgelopen tijd ieder draadje vol met amerikaanse/eu propaganda onwaarheden vol pompt. Dat jij mij niet gelooft interesseert me echt niks, belangrijker is dat andere mensen mij wel geloven, of in ieder geval gaan nadenken en ZELF dingen en zaken gaan onderzoeken, dan heb ik bereikt wat ik wil bereiken. En dat ze die amerikaanse/eu propaganda bagger die via de MSM verspreid wordt, niet als waarheid aannemen, dat is veel belangrijker voor mij.

     2. Cool, zoals gezegd hebben we meer gemeen dan je zou denken.
      .
      Het gaat er mij om dat mensen doorhebben dat je veelal onzin schrijft, En dat als je gevraagd wordt om controleerbare bronnen te geven jij niet thuis geeft. Kortom je kletst maar wat.
      ,
      En ik vul mijn argumenten aan met URL’s zodat mensen zelf op onderzoek uitgaan en niet jouw onzin zomaar aannemen.
      .
      De zaak waar je voor staat verdiend een betere, vooral meer betrouwbare ambassadeur dan jij bent.

     3. Het gaat er mij om dat mensen doorhebben dat je veelal onzin schrijft
      .
      Dat hadden we al door na het allereerste artikel van ‘m.

 8. @ Dawg hieronder. Neen, u ging zelf even uit van een niet-BUK-scenario:

  Jawel, maar bij een niet BUK-scenario heeft Kiev een ander (en aanzienlijk groter) probleem dan alleen het ten onrechte open houden van het luchtruim: wie stuurde er gevechtsvliegtuigen op MH17 af?

  1. @ Dawg.
   .
   Klopt maar ik was al aan het voorsorteren op een nieuw scenario: het is geen BUK en ook geen Oekraïnse jager. Het probleem met jagers is dat die op de Rostov primary radar onder de 5 km niet worden waargenomen, daarom heeft men de laagvliegende SU-25 genomen.
   .
   Het enige wat naast de BUK uit de feiten kan blijken is mitrailleurvuur en/of een air to air missile. Stel dat de laatste overblijft dan heeft men een groot voordeel wanneer de MH17 niet opzettelijk zou zijn neergehaald. Omdat de raket dan niet gericht hoeft te zijn. Hij is ook niet zichtbaar op radar.
   .
   Hoe langer hij kan vliegen hoe verder een evt jager uit het zicht van iedere radar verdwijnt. Dus komt men op kruisraketten en dergelijke die per ongeluk gelanceerd zijn. Dat zou een diplomatieke oplossing kunnen zijn.

 9. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2862334/MH17-shot-botched-bid-assassinate-PUTIN-Pro-Kremlin-media-names-Ukrainian-air-force-pilot-allege-downed-craft.html#comments

  En vaar aub niet blind op wat Higgins zegt (brown moses) van Bellingcat:

  http://interventionswatch.wordpress.com/2014/06/03/seymour-hersh-liar-and-pro-fascist-propagandist/

 10. Wat een gezeik! Sukkels! Mag ik even terug wijzen op de column van Caroline Vonhoff op deze site nog niet zo lang geleden? Welles-nietes op het internet http://joostniemoller.nl/2015/01/welles-nietes-op-het-internet/.

  Hoe weet je wat er gebeurd is? Dat is je verteld. Bewijs heb je niet gezien, het wordt niet met je gedeeld. Alleen al de manier waarop met nieuws wordt omgegaan. Hier een BBC kop: MH17: Russia reveals ‘witness’ who blames Ukraine pilot. Witness tussen aanhalingstekens. Waarom? Spot. Want: “Ukraine has rejected the claim as fake.” Wat er zou moeten staan is: The Netherlands have sent investigators to the claims of the witness.

  En dan dit: “The head of the Dutch-led criminal inquiry, Fred Westerbeke, told Dutch broadcaster NOS on Saturday there were “very many indications” that the plane had been brought down by a missile filed from a Buk rocket launcher. ”

  Maar: “However, all options were being kept open and the possibility of the plane being shot down from the air was being considered, he said.”

  En dat was het nieuws.

  Wat dan wel?

  Dacht je nou echt dat het om MH17 gaat? Een ongeluk is niet uit te sluiten. Het is een oorlogsgebied. Maar als er een vliegtuig naar beneden moet komen om de wereld in een bepaalde richting te helpen, dan is dat geen probleem. Het is heel goed mogelijk dat dat hier gebeurd is, gezien alle problemen met de mannier waarop informatie met ons wordt gedeeld. Of juist niet.

  Wij kunnen met elkaar lekker doorgaan met welles nietes. Daar is het BBC artikel juist voor bedoeld en velen trappen erin. Propaganda is gerafineerd. Zijn er nog fans van Pussy Riot? Zie hier een foto van Nadjezjda Tolokonnikova die zo warm werd onthaald in Nederland: http://www.henrikaeshna.com/apps/blog/sex-orgy-in-a-museum-what-does Daar rechtsonder. Zwanger van achter genomen in een museum. Een echt rolmodel voor je dochter, niet Och ja, ze was toen met Voina. Dan hun optreden in de kerk en het “strafkamp”: Pussy Riot: Tolokonnikova ‘missing in Siberia’ zegt de BBC. Siberia, dat kennen we nog allemaal van de Sovjet Unie. Vreselijk!

  Zet dat even af tegen 3 strikes out beleid in de VS waar je dan voor de rest van je leven de telefoon kunt beantwoorden voor een private onderneming die goedkope outsourcing inkoopt van deze met overheidsgeld gesubsidieerde private gevangenissen. Over rondpompen van geld gesproken. Ooit dit verhaal gelezen? “Judges Plead Guilty in Scheme to Jail Youths for Profit” http://www.nytimes.com/2009/02/13/us/13judge.html?pagewanted=all&_r=0 Dit is de mentaliteit. Profits boven alles.

  Lees je alleen de BBC versie dan denk je dat dat rare wijf Nadjezjda Tolokonnikova iets vreselijks is overkomen. Ga je verder zoeken dan weet je dat het eigenlijk ook in de VS niet anders is. Zonder een totaal plaatje kun je geen oordeel vellen. En dat is wat propaganda doet. De halve waarheid geven. Net zoals de NOS deed met dat fragment hierboven aangehaald door Dawg: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

  Wat is er dan wel aan de hand? Ik doe maar een gok: BRICSTTIPTPP$€₽£¥ En als daarvoor een vliegtuig naar beneden moet komen. Dan is dat geen probleem. Het kan ook een ongelukje zijn geweest.

  Hou op met welles-nietes en deel de informatie die je vind zonder elkaar naampjes te noemen. Dat is een strategie van “de andere kant” waarvoor je bent gevallen.

 11. Iedereen maakt zich momenteel druk over de blunders die bij de afhandeling van deze ramp zijn en worden gemaakt en daarmee word de aandacht afgeleid van het feit dat MH17 een gemakkelijk te voorkomen ramp is.
  Allerlei overheidsinstanties en airlines hebben lange tijd zitten snurken.
  Oost Oekraïne was al in mei een oorlogszone en reeds toen hadden ze dat stukje luchtruim moeten sluiten.

  Het luchtruim boven Oost-Oekraïne had al veel eerder gesloten moeten worden. Dat melden deskundigen uit Nederland en Oekraïne aan de NOS. Uit onderzoekt blijkt dat de separatisten al in mei 2014 beschikten over wapens die een gevaar konden vormen voor de commerciële luchtvaart. Voorafgaande aan het neerhalen van vlucht MH17 werden al vliegtuigen neergehaald boven het gevechtsgebied

  Dreiging wordt door overheden ingeschat op basis van potentie en intentie.
  “Hebben ze de wapens en willen ze er ook een vliegtuig mee neerschieten?”
  Waar ze echter geen rekening mee hebben gehouden is domme fouten.

  Ik ben ervan overtuigd dat het neerhalen van MH17 niet opzettelijk is gebeurd.
  MH17 vloog simpelweg op de verkeerde tijd boven de verkeerde plaats; boven een oorlogszone.
  MH17 is in feite niets anders dan “collateral damage” van de oorlog in oost Oekraïne.
  Mijn stellingname wordt bevestigd door Ascend, onderdeel van Flightglobal.

  Ascend heeft het de ramp met vlucht MH17 niet meegeteld, omdat deze crash niet als ongeval maar als een verlies door oorlogsrisico wordt aangeduid

  1. Alles goed en wel, maar die discussie over de veiligheid van het luchtruim van Oost Oekraine woedt eigenlijk al sinds het neerstorten van vlucht MH17. Nieuw element in deze discussie is dat nu opeens wordt gemeld dat er in de dagen voor het neerschieten van MH17 luchtgevechten boven Oekraine plaatsvonden waarbij de Russische luchtmacht was betrokken .Maar dat nieuws, m.i. het Grote Nieuws, werd dan weer heel terloops en zonder enig verder commentaar gebracht. Alsof het hier om een bijkomstigheid zou gaan. Heel vreemd.

   Daarnaast gaat de commotie over de nasleep van de ramp met MH17 niet alleen over eventuele blunders van overheden of luchtvaartmaatschappijen, maar ook en misschien wel vooral over manipulatie van de berichtgeving en doofpotpraktijken.

 12. Exact, alle speculatie over wie wat heeft neersgeschoten is niets anders dan zinloos geneuzel. In een oorlog wordt nu eenmaal geschoten.
  Met een passagiersvliegtuig door een oorlogsgebied vliegen, dat is de echte misdaad. Malaysia Airlines wist waaraan ze begon, evenals iedereen die het nieuws volgde.

  1. We weten niet wat airlines welke over Oekraine vlogen wisten van de veiligheidssituatie. Als een land, welke verantwoordelijk is voor de veiligheid, het luchtruim openhoudt was de veronderstelling bij airlines dat het veilig genoeg was.
   .
   Achteraf niet goed dus. Er moet een veel betere onafhankelijke afweging worden gemaakt wanneer een luchtruim wordt gesloten. En airlines moeten veel pro-actiever de boel in de gaten houden.
   .
   Amerikaanse en sommige airlines van andere landen kregen wellicht informatie van hun veiligheidsdiensten. Die van Nederland heeft duidelijk liggen slapen.
   .
   Je kan je ook afvragen waarom de Amerikanen hun bondgenoten blijkbaar niet of onvoldoende hebben geinformeerd over de aanwezigheid van SAM in het gebied.
   .
   Verder blijf ik het zeer verdacht vinden dat in de NOTAMs uitgegeven door Oekraiene geen melding wordt gegeven van de reden van sluiten luchtruim tot een bepaalde vlieghoogte. Rusland deed dat wel.

   1. @ mvdb
    .
    U gaat op hinderlijke wijze uit van het goede in de mens. Dat schiet niet op in de psychologie.
    .
    Ga er eens van uit dat eenieder in een topfunctie een IQ van 120 of meer heeft. Zij zijn daardoor aanspreekbaar op de meest voor de handliggende scenario’s.
    .
    U zegt: [We weten niet wat airlines welke over Oekraine vlogen wisten van de veiligheidssituatie. Als een land, welke verantwoordelijk is voor de veiligheid, het luchtruim openhoudt was de veronderstelling bij airlines dat het veilig genoeg was.]
    .
    Wij, van het internet wisten wel dat daar vliegtuigen uit de lucht geschoten werden. Wij, van het internet weten niet beter dan dat Oekraïne een volstrekt corrupte staat is. Wat betekent dat alles wat zij beweren gewantrouwd dient te worden.
    .
    U zegt: [Achteraf niet goed dus. Er moet een veel betere onafhankelijke afweging worden gemaakt wanneer een luchtruim wordt gesloten. En airlines moeten veel pro-actiever de boel in de gaten houden.]
    .
    Neen, het op geld beluste kortste route blijven kiezen moet worden toegerekend en afgestrafd. Camiel Eurlings hoort te worden aangeklaagd met plichtsverzuim als lichtste grond.
    .
    U zegt: [Amerikaanse en sommige airlines van andere landen kregen wellicht informatie van hun veiligheidsdiensten. Die van Nederland heeft duidelijk liggen slapen.]
    .
    Wij, van het internet hadden toch ook geen veiligheidsdienst nodig?

   2. Simpel mvdb, de amerikanen hebben hun “bondgenoten” niet geinformeerd over SAM´s in het gebied, omdat de enige die daar SAM´s hadden, het Oekrainsche leger was. De MH17 was een false flag, opgezet door de USA, uitgevoerd door Poroshenko c.s. Als de Amerikanen vantevoren hadden gemeld aan haar “bondgenoten” dat er SAM´s in het gebied waren (zoals de russische satellietbeelden overduidelijk NA de ramp hebben aangetoond), had MA weleens kunnen besluiten niet over Oekraine te vliegen, waardoor de hele operatie in duigen had gevallen, om Putin en het verzet in een kwaad daglicht te stellen. Hier mee niet gezegd hebbende dat de MH17 door een BUK is neergehaald. Ik ben nog steeds overtuigd van het straaljager scenario, zeker gelet op de persco die Alexander Borodai heeft gegeven op 19 juli, dit i.c.m. de recente getuige verklaring. E.e.a. past precies. (En kom nu niet met een bullshit verhaal aan, dat ze het omgedraaid hebben, dat ze het getuige verhaal aan hebben laten sluiten op de persco van Borodai en ook de naam van de piloot eerst even uit de lijst van onderscheidingen hebben geplukt en zo het hele getuige verhaal in elkaar gedraaid hebben).

 13. Onbegrijpelijk en verwijtbaar nonchalant dat er geen mannetje van de OVV dagelijks in de weer is om mogelijke over het hoofd geziene menselijke resten ter plaatse te registreren en conserveren voor verzending naar het forensisch team in Nederland. Een “scalp” van mogelijk een meisje achtergelaten, je maag draait ervan om.
  Dit alles naast het feit dat niet alle bergbare onderdelen van het toestel zijn meegenomen voor reconstructie en onderzoek, nog iets dat wijst op een (vooringenomen) onverschilligheid.
  Het “onderzoek” is ernstig gecorrumpeerd, dat moge duidelijk zijn, een schoffering van de nabestaanden en een blamage voor de reputatie van Nederland, voor zover daar nog sprake van is/was.
  Want hoe men het ook wendt of keert, alle sporen leiden naar “Kiev”, ook weer die inslagkrater van een Kievse raket nabij de wrakstukken. Kamervragen? Zal vast niet trendy genoeg zijn voor het Haagse gepeupel.

  1. Berging van de stoffelijke resten van de passagiers was dan ook topprioriteit voor het kabinet. Tenminste dat hoorde ik Rutte telkens zeggen, wanneer hij geconfronteerd werd met lastige vragen over de nasleep van de de crash.

  2. Schokkend dit: http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2015/01/crashsite-mh17-vijf-maanden-na-de-crash.html Kijk vooral even naar het laatste filmpje, waarbij bergers van het “overige” wrackage, ook nog even wat botten en het scalpel meegenomen hebben. Zo serieus neemt NL dus het onderzoek naar de MH17. Het is gewoon een walgelijk farce, waarbij de uitkomst allang gedicteerd is door de VS, nl, de door putin gesteunde “rebellen” hebben het gedaan met een BUK. Wat ene mvdb hier ook telkenmale ten vuur en ten zwaard verdedigd als betaalde overheidstrol. Van enige onpartijdigheid kun je hem nl. niet betichten.

   1. BREAKING: mvdb is het een keer eens met Jack. Het is inderdaad schokkend dat er nog menselijke resten gevonden zijn.
    .
    Tot zover het met jou eens zijn. Je bent weer ouderwets op dreef met het schrijven van onzin. Wederom te verifieren door een paar reacties hierboven mijn reactie te lezen. Ik neem deze nog even over speciaal voor Jack hoewel ik vrees dat hij vanwege zijn dyslexie het wederom niet leest/snapt.
    .
    “Verder blijf ik het zeer verdacht vinden dat in de NOTAMs uitgegeven door Oekraiene geen melding wordt gegeven van de reden van sluiten luchtruim tot een bepaalde vlieghoogte. Rusland deed dat wel.”
    .
    Inderdaad ben ik in tegenstelling tot de heer Marsman ZEER partijdig. Daarom vind ik het schokkend dat er menselijke resten zijn gevonden. Zeker.

    1. U bent zeker niet partijdig, maar wetende dat Jack zeer begrijpelijk emotioneel betrokken is bij deze zaak zou u mogelijk nog wat relaxter kunnen reageren.

     1. Ik kan mij best enigzins in de positie van Jack verplaatsen.
      .
      Dat geeft Jack echter geen reden om onzin te spuien. Een flink aantal uitspraken van hem kloppen gewoon niet. En dat is geen mening, dat is een feit. Doe gewoon zelf onderzoek op internet en raadpleeg meerdere bronnen.
      .
      Jack kan beter zijn betoog houden op basis van feiten. Doet zijn zaak veel meer goed.

    2. @mvdb. Jij beschuldigt mij van het “schrijven van onzin”. Graag even verduideling hiervan. M.I. schrijf jij ook bakken vol met ongefundeerde onzin, waarbij jij verwijst naar websites, alsof dit “de waarheid” is, en je het poneert als het feiten, terwijl het aannames zijn. Tot zover de fact check over “onze” overheidstrol. (Schuift dat nou lekker om ook op zondag fora af te struinen en die amerikaanse/eu propaganda te vuur en te zwaard te verdedigen ?) Ik moet toegeven je doet het wel leuk, om mij gelijk te geven dat het schandalig is dat er nog lichaamsdelen op de crashsite zijn blijven liggen, maar dat is ook logisch, iedereen vind dat bizar, of je nu de amerikaanse BUK onzin aanhangt, of de gefundeerde stelling dat het een Ukr straaljager was die “onze” MH17 uit de lucht knalde. Dus dat kun je gerust met me eens zijn, zonder dat je, je trolstatus in gevaar brengt. Dat is grofweg een schandaal. Maar goed dat zal ook wel weer in de doofpot verdwijnen natuurlijk, in het kader van foutje.. oh nee, er zal als argument aangevoerd gaan worden, dat die delen waarschijnlijk op een plek van de crashsite gevonden zijn, die LEVENSGEVAARLIJK waren voor de onderzoekers, door de voortdurende beschietingen door de pro-Russische separatisten, gesteund door Putin. En ze beschoten dat deel van de crashsite met bommen en granaten die stiekem door Putin Oekraïne zijn binnengesmokkeld d.m.v. de zgn. humanitaire hulpkonvooien, liggend onder de zakken met meel en boekweit natuurlijk !!

     1. Jack: doe nu niet zo dom. Ik heb al heel veel uitspraken van jou bewezen als onwaar. En als ik je vraag het tegendeel te bewijzen hoor ik niets meer van je. Moet ik het rijtje openstaande vragen voor de 10e keer hehalen? Laat eens zien hoeveel mensen aan die demonstratie in Kiev hebben meegedaan.
      .
      Jammer dat je zo’n zwart/wit standpunt hanteert. Ik ben het ook met je eens dat Nederland veel eerder naar het rampgebied had moeten komen. En de OVSE heeft ook geschreven dat zij werd beschoten door Oekraine (niet met zoveel woorden overigens). Nog net voor de sneeuw zijn de meest belangrijke brokstukken geborgen. Met wat meer pech lag alles nu onder een dikke laag sneeuw.
      .
      En ik ben van mening dat de Nederlandse pers VEELS te weinig research doet. Als het ANP er niets over bericht staat het niet in de krant. (paar uitzonderingen nagelaten). RTL Nieuws is ongeveer het enige medium dat doorvraagt en zelfs de WOB moet gebruiken om antwoorden te krijgen. En dan nog het niet beantwoorden door de regering van kamervragen van Omtzigt en Sjoerdsma. En hele vreemde zaak.
      .
      Zo hebben we meer gemeen dan je zou denken.

   2. @ Jack
    .
    Bedankt voor de link. Weet u of Nederland bij geval met speurhonden het totale gebied heeft afgezocht? Zo niet dan zou dat men na deze verschrikkelijke vondst alsnog moeten doen. It’s a shame.

   3. @Jack 4 januari 2015 om 20:44 Inderdaad onthutsed, die haarstukjes op de vloer van die garage… Om onpasselijk van te worden. Vreselijk voor de naaestanden, die nonchalance van de Nederlandse OVV, onder leiding van die “marmergate” uwv’er. Met het bergen van de stoffelijke overschatten hadden de mensen van de DNR zelfs kaarten gemaaakt met daarop de precieze positie van de aangetroffen resten. Daar had het OVV ook al geen interesse in.
    Nederland staat wereldwijd voor schut, want alle ogen zijn op gericht op NNL met dit “onderzoek”. Mede omdat er een fact-free econmische oorlogvoering aan de ramp is vastgeknoopt, en de VS/NAVO staat te trappelen om de Kievse fascisten op de Russen los te laten.
    .
    PS: Laat mvdb verder maar tegen zichzelf knetteren, want dat houdt hem van de straat. Die had zich al eerder gediskwalificeerd (30 december 2014 om 21:28), kletst maar wat en heeft geen manieren. Ook nu weer: “Het feit dat je [sic] niet weet welke toestellen in de buurt van MH17 vlogen,” spuugt mvdb naar They Knew, maar komt zelf niet verder dan drie. Roept dan belerend dat er ook “1 nl nabestaande” op de site heeft rondgelopen, maar dat weren er in ieder gevaal twee, enzovoorts. Een vluggertje als mvdb had ook in de tijd van de Lusitania of de USS Maddox geen enkel verschil gemaakt, integendeel zelfs, dat moge duidelijk zijn.

 14. Russia today. Voor mensen opgegroeid met Hilversum radio en daarna TV een verfrissende ervaring. Voor veel Nederlanders een brug te ver. Begrijpelijk. Terug in de tijd van grootje was Rusland al de boeman voor koloniale bezitter Nederland. Dan kan je oprecht spreken van een Stockholm syndroom brug. Ook wel een plaat genoemd. Die voor de ogen hangt. De media betrekt kader uitsluitend uit die kringen.

   1. Nou, dat is dan dus een vooruitgang, want tussen de berichten van beide moet ergens de waarheid liggen.

    Wat ik van RT wel erg aangenaam vind is dat ze niet voortdurend alleen maar het jeugdjournaal uitzenden.

   2. Wat dit vliegtuig betreft was er bij de èèn geen sprake van manipulatie. Wel veel vragen. Heel normaal als je land aangevallen word. Verwarrend voor veel Nederlanders. Die verdwaasd en angstig in eigen land rondlopen. Dank zij een manipulerende lokale media wat werkt in opdracht.

    1. Ook vragen zijn subjectief. Het is een illusie om te denken dat er zoiets als objectieve media bestaan. Elke redactie, elk blog, elk individu is subjectief. Het enige waar je als informatieconsument op kunt hopen, is dat je in staat bent om uit die mozaiek van subjectieve berichten een chocola te maken die naar je eigen subjectieve gevoel objectief smaakt.

 15. Zoveel is inmiddels duidelijk:
  Er is tot nu toe zelfs geen splinter materiële aanwijzing (materiaalresten bij de crashsite) gemeld van BUK aanwezigheid, zelfs MvdB heeft dat inmiddels ruiterlijk toegegeven. Hooguit koestert men vermoedens en subjectieve verwachtingen die gebaseerd zijn op eventueel toekomstig te onthullen bewijsmateriaal. Dat mag, maar overtuigd mij niet. Het BUK scenario lijkt dus als RTL rook uit de media te verwaaien. Dat ruimt en lucht op.
  Maar er is nu wel een nieuw scenario nodig, waarbij neerschieten met boordkanonnen en luchtgevechtshandelingen inmiddels blijkbaar een conditio sine qua non lijken. Op internet circuleerde dat scenario, als vermoeden, door sommigen aangezien voor een geloofswaarheid, overigens al meteen. Oekraïne of daarbinnen de factie Kolomoisky werd daarbij gezien als dader. De Russen stelden hun radargegevens ter beschikking en daaruit bleek de aanwezigheid van Oekraïnse straaljagers, althans toen naar eigen zeggen waren het in elk geval geen Russische jagers. De bewering van toen was omstreden vanwege de al dan niet aanwezigheid van de jagers, niet vanwege de eventuele nationaliteit. Gezien de massale aanwezigheid van NAVO radar en USA satelliet waarnemingen die eea meteen kunnen verifiëren lijkt dus van meet af Russische betrokkenheid via gevechtsvliegtuigen boven Oekraïne uitgesloten (over andere betrokkenheid doe ik hier nu geen uitspraak). Zou, indien het toen toch Russische jagers zou betreffen, dat toen niet meteen hoog opgespeeld zijn, als het ultieme bewijs van de perfiditeit van Putins Rusland? Men zocht toen immers nadrukkelijk naar meer aanleidingen (naast Krim en al dan niet vermeende Russische betrokkenheid via materiaal leveranties en manschappen) voor verscherping van sancties en naar mijn mening zelfs naar een casus belli. Quod non.
  Voorlopige conclusie aarom: de nu zeer bewust, maar ook zeer bewust terloops opgevoerde Russische straaljagers vormen de opmaat oor het nieuwe scenario waarbij Rusische straaljagers ipv Oekraïnse MH017 zouden hebben neergehaald. Pas na circa een maand, als de beeldvorming via het nu geruime tijd gangbare systematische perceptie management door de MSM wordt er een dan ‘haalbaar geachte versie’ van dit scenario als nieuw officiële versie sluipend geaccepteerd. Dat is een vermoeden, een voorspelling zo u wilt. We wachten met spanning af.
  Overigens is de zorgvuldigheid waarmee het gebied is afgezocht op menselijke resten en relevante bewijsstukken nu echt wel afgeschoten. 30 mm geschut was dààr niet voor nodig.
  Overigens lijken, met de recente onthullingen over de nalatigheid van niet met name genoemde Nederlandse diplomaten ( via oa SIPRI) en het falen van het veiligheidsbeleid van de vliegmaatschappijen door ondanks alles te blijven vliegen over oorlogsgebied, de aangespannen zaken over verwijtbare nalatigheid van overheden en vliegmaatschappijen onnoemelijk veel sterker zijn komen te staan. Dat mag dan een schrale troost zijn voor de nabestaanden, maar het is wel noodzakelijk en rechtvaardig.
  Rest mij u en de uwen een voorspoedig 2015 te wensen.

  Opa Duck

  1. Opa duck, volgens onbevestigde berichten gaat Dagobert het zwaar krijgen in dit net begonnen jaar. De regering, onze, zocht een onderste steen. en schrok zich rot. Met als gevolg boeken. Waarnaartoe is voor hun een Bilderberg weet. Antarctica is mogelijk. Zij, de Russen op Noord. Wij, de rest, op Zuid. Blijft over èèn vraag. Als de Pool + een – word. Wat gebeurt er dan?

  2. Opa Duck: jouw beredenering is er een van een aangeslagen, oude verbitterde eend.
   Het slaat zoals bij vele reaguurders hier helemaal nergens op.
   ..

   Er is tot nu toe zelfs geen splinter materiële aanwijzing (materiaalresten bij de crashsite) gemeld van BUK aanwezigheid, zelfs MvdB heeft dat inmiddels ruiterlijk toegegeven. Hooguit koestert men vermoedens en subjectieve verwachtingen die gebaseerd zijn op eventueel toekomstig te onthullen bewijsmateriaal. Dat mag, maar overtuigd mij niet. Het BUK scenario lijkt dus als RTL rook uit de media te verwaaien. Dat ruimt en lucht op.”
   ..
   Inderaad zijn er tot op heden geen berichten dat er resten van een BUK raket zijn gevonden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze niet zijn gevonden. Zoals ik al vele malen heb herhaald moeten we het doen met de foto’s als enig concreet bewijsmateriaal. En technische data van straaljagers, SAM en radar. Daarnaast aanwijzingen als het toegeven van de rebellen dat zij een vliegtuig hadden neergehaald op 14 juli. En vervolgens de Tweet weer snel te hebben verwijderd. Plus nog ongeveer 30 aanwijzingen voor een raket.

   1. Dan hoef je ook geen bericht de wereld in te sturen dat er vóór het neerhalen van MH-17 luchtgevechten hebben plaatsgevonden. Nu wordt de suggestie gewekt dat die luchtgevechten in verband staan met het neerhalen van MH-17. Dat is méér dan verdacht en duidt op een verandering van scenario. Het was géén BUK, mvdb, dat heb ik je al eerder geschreven.

 16. .
  Wij moeten oorzaak en gevolg weer zien te wisselen en daarbij een voorschot op de toekomst nemen. Op de tijd-ruimte dimensie is het bewijs van een en ander allang beschikbaar, alleen nog niet bij ons. En daarom koppelen wij de handelingen van de overheid aan het nog te openbaren bewijs.
  .
  Dus rekenen wij de gevolgen terug tot het bewijs: De rooksignalen theorie waar RTLNieuws toe gedwongen werd lijkt te wijzen op gevonden shrapnel in de lijken. Deze actie was kennelijk om te voorkomen dat wij denken dat het een Oekraïnse BUK was.
  .
  Wat betekent dat NFI en OVV onvermurwbaar zijn en het bewijs dus niet gaan verdonkeremanen.
  .
  Dan kan men dus geen kant meer op en sorteert de Nederlandse Propaganda Omroep voor op gedeelde schuld. De schade gaat nu gemeenschappelijk gedeeld worden door Oekraïne – dat gewaarschuwd heeft – en een opgeofferde ambtenaar die verzuimd heeft om Camiel in te lichten.
  .
  Dat voorzover betreft het uitlokken van oorlogsmisdaden door Oekraïne. Nu nog de toewijzing van de daad zelf die eigenlijk volstrekt irrelevant is binnen de gegeven gelegenheid.
  .
  Dus dit is een achterhoede gevecht van OM tegen NFI en OVV.
  .
  Op de Rostov-radar is eigenlijk geen straaljager waarneembaar, reden waarom de SU-25 van stal werd gehaald die onder de 5 km vliegt. Maar belangrijker is dat de Russen geen motief hebben om de MH17 met hun straaljagers uit de lucht te schieten. Alleen Oekraïne heeft een motief. Dus die straaljager moet van tafel, maar hoe?
  .
  Wel…er is wel degelijk een compromis mogelijk en dat is een air to air missile die ook shrapnel produceert. Maar daar is Oekraïne dus nog wel even mee doende.
  .
  Mocht dat lukken dan wordt het een nieuw en nog onbekend projectiel van de Russen dat als nog niet ingestelde blindganger van een Russische jager ver buiten het bereik van Rostov is losgekomen en dat als een kruisraket per ongeluk de MH17 heeft geraakt. En dat verklaart de laatste stuiptrekking van de NPO, de opmaat van Russische jagers in het luchtruim van Oekraïne.
  .
  Wij hebben nu oorzaak en gevolg gewisseld op basis van aangenomen bewijs. Klopt het niet, dan maken wij een nieuw scenario :)

 17. Bas:
  Zwager Dagobert deugt natuurlijk niet, net zomin al, in het hier-en-nu zijns-maals, Poetin, Obama, Rutte, TimmerFranz et cetera. Zwager Dagobert is uiteraard de enige echte Zware Jongen in Duckstad; een graaiende vrekkige grootkapitalist van het financieerskapitaal die bovendien zijn wat dommige neefje Donald ook nog eens mateloos uitbuit en vernedert. Een zeer kwalijk heerschap, maar net zoals in elke menselijke familie heb je in deze wereld van stripfiguren altijd wel zwarte schapen in je familie.
  Bas, je vraagt: ‘Als de Pool + een – word(t). Wat gebeurt er dan?’ Wel zoiets heet ompolen en komt wat betreft elektromagnetisme alom voor. Het apparaat daartoe bij uitstek heet ook wel ‘zender’. Er wordt in zo’n geval bij periodieke ompoling van bv een elektrische dipool elektromagnetische straling uitgezonden, radio, tv, radar, licht wat je maar wilt. Kortom, lees eerst eens een boekje over elementaire fysica en /of de beginnende radio-zendamateur of een interactieve website/tutorial, alvorens wat ongeremde quasi literair geformuleerde retorische vragen de internetruimte in te sturen. Doe eens normaal man, dat gezever en gezeur de hele tijd. Ga ergens anders puberen; nou ja, vooruit dan maar, ook kuikens moeten ergens beginnen met een beetje serieus mee- en buiten spelen. Ter lering en vermaak zal ik dan maar zeggen. Maar nu ter zake.
  Wat niet op voorhand moet worden uitgesloten is een combi scenario. Èn Oekie straaljagers die MH017 neerschieten èn sepa’s die proberen Oekie straaljagers met wat ongeregelde luchtafweer apparatuur, misschien een aftands incompleet BUK systeem proberen neer te halen. Dart laatste schijnt dan niet gelukt te zijn en dan liggen die BUK resten op een plek de helemaal niet gecorreleerd hoeft te zijn met de vlucht van MH017. Waarschijnlijk lagen ze, àls ze er al zouden zijn (hypothese) in sepa gebied. Immers als het in Oekie gebied zou hebben gelegen zouden die resten wel gevonden zijn en ons triomfantelijk zijn getoond, maar nee dus. En als ze in het in sepa gebied lagen zijn ze waarschijnlijk heel stilletjes geruimd. Die lui daar zitten niet te wachten op een discussie over een eventueel afgeschoten grond-lucht raket eventueel een BUK die een Oekie jager op een haartje heeft gemist, maar natuurlijk niet MH017 heeft getroffen. Niemand hier in het westen zou ze immers geloven, de MSM propagandamachine hier zou er welk raad mee weten. Natuurlijk zou men beelden daarvan hebben, maar die zouden alleen maar een misser van de grond tot lucht raket of BUK en een op MH017 vurende Oekie jager laten zien, dus bepaald niet geschikt voor de propaganda hier. Dus Doofpot. Goede raad wordt zowel heel erg duur. Nogmaals het is een (nogal gewaagde) hypothese. Zelf houd ik het in de kern van de zaak gewoon op Oekies van de Kolomoisky factie die door het neerhalen (misschien zelfs per abuis en was Poetin zelf beoogd slachtoffer?) een aantal zaken beoogden,te weten:
  1. het maskeren van de inval in Gaza,
  2. het scheppen van een klimaat voor verder aanscherpen van sancties tegen Rusland,
  3. het scheppen van een schok om zo een politieke meerderheid te verwerven in diverse parlementen om structureel de bewapeningsuitgaven (liefst te besteden in de USA en niet meteen in Frankrijk natuurlijk bij leverantieaan de Russen) op te voeren om zo uit de crisis te geraken en
  4. mogelijk een casus belli te provoceren waarbij de voornoemde punten 2 en 3 ruimschoots gehaald zouden worden en mogelijk effectieve controle van de NAVO en USA over oost Oekraïne zou kunnen worden verkregen. Bingo en de pot met goud voor Kolomoisky en de families Kerry (Heinz) en Biden, Bush ivm schaliegaswinning door Burisma. Bij hen vergeleken is zwager, zware jongen en en zwart schaap Dagobert maar een bloedeloos sukkeltje.

  Opa Duck

  Opa Duck

  1. Tja, of het ligt veel simpeler? Ze weten in het westen dat het BUK verhaal geen stand houdt door de toenemende stroom aan berichten dat MH-17 is neergehaald door een gevechtsvliegtuig, mede veroorzaakt door foto’s van een cockpitdeel die vol met in-en uitschot gaten zit en dat men daarom de noodzaak ervan inzag dat er naar een alternatief scenario moest worden gezocht zonder dat het westen daarmee gezichtsverlies lijdt. Het westen doet niet zo aan leugens vertellen die het dichtst bij de waarheid liggen, nee, zij vertellen eerst het ene verhaal en als dat op weerstand stuit, dan is er ineens iets anders gebeurd. Oké, nu zijn er dus luchtgevechten tussen Oekraïense en Russische gevechtsvliegtuigen geweest, waarbij nog steeds de optie open blijft dat MH-17 is neergeschoten door een Russische jager, wat de sancties op Rusland zouden kunnen rechtvaardigen. De volgende optie is dat MH-17 is neergeschoten door een Oekraïens gevechtsvliegtuig, wat in westerse ogen neer zou komen op een ongeluk. Maar ik denk eerder dat men naar een scenario toe wil waar geen enkele schuldige kan worden aangewezen en de dader daarbij op het kerkhof blijft.
   Zo zou ik heel graag willen weten van welke maatschappijen de volgende vliegtuigen zijn geweest die op de bewuste dag in de buurt van MH-17 hebben gevlogen:
   B777, FL 330;
   B777, FL 350 en een
   A330, FL 400.
   Het is natuurlijk allemaal hartstikke leuk dat deze toestellen in het voorlopige rapport worden genoemd maar ik zou als burger toch graag iets meer informatie willen zien om te verifiëren of deze toestellen inderdaad in de buurt van MH-17 hebben gevlogen en dat het niet berust op het afdekken van een of andere organisatie.

   1. Het feit dat je niet weet welke toestellen in de buurt van MH17 vlogen geeft mij aan dat je weinig feiten kennis hebt. Helpt niet echt in het zelf onderzoeken wat er gebeurd kan zijn maar dat terzijde.
    .
    Ik zal je helpen:
    .
    B777, FL 330; was een EVA Airways Boeing 777 (BR88)
    B777, FL 350 was SQ351 Singapore Airlines Boeing 777
    A330, FL 400. Was een Air India Boeing 787 (AI113)
    .
    Ja het staat er goed. De OVV geeft op de kaart in het rapport als type een A330 (Airbus A330) terwijl het in werkelijkheid een Boeing 787 betrof. Is dit breaking?

    1. Bedankt voor de info, maar ik zou toch graag een link van je willen zien. Dat heeft niet zo zeer met mijn feitenkennis te maken als wel van waar de info komt. Aangezien jij maar blijft volharden in het BUK verhaal, die nu door je eigen propagandakanaal is ontkracht, kan ik jou ook niet op je mooie blauwe ogen geloven.

     1. 1. ik heb geen blauwe ogen.
      2. BUK theorie is niet ontkracht.
      3. Weleens van Google gehoord. Gooi die vluchtnummers door Google en je leert ook nog eens wat. Links te over. Succes.

     2. “1. ik heb geen blauwe ogen.”
      Mooi, dan zijn het twee reebruine ogen, die de jager aankeken.
      “2. BUK theorie is niet ontkracht”
      Jazeker wel of je moet nog ‘iets’ achter de hand willen houden voor het geval dat…? Over feitenkennis gesproken, wist jij, dat als het OVV radarbeelden van 13:21 in haar rapport had opgenomen, er nog een object, links van MH-17, was opgedoken? Ach natuurlijk, die hebben zij niet van de Oekraïense luchtverkeersleiding gekregen.
      “3. Weleens van Google gehoord. Gooi die vluchtnummers door Google en je leert ook nog eens wat. Links te over. Succes.”
      Dat is nu ook vervelend, het OVV rapport vermeldt ook de vluchtnummers en de NOTAM V6158/14 niet. Goed rapport joh, daar kan je iets mee. Nope.

   2. @ They Knew
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=aRJzVwmSfW8 op [18:03]
    http://www.whathappenedtoflightmh17.com/russian-radar-does-not-show-any-ukraine-fighter-aircraft/

    1. Ik zie twee linken die elkaar tegenspreken. Wat wil je dat ik doe? Moet ik een keus uit één van de twee maken? Die keus is snel gemaakt, gezien het achterhouden van informatie door Kiev.
     Wat de tweede link betreft, heeft dat te maken met perceptie-management, want ik lees iets anders dan wat ik zie?

     1. [Het is natuurlijk allemaal hartstikke leuk dat deze toestellen in het voorlopige rapport worden genoemd maar ik zou als burger toch graag iets meer informatie willen zien om te verifiëren of deze toestellen inderdaad in de buurt van MH-17 hebben gevlogen en dat het niet berust op het afdekken van een of andere organisatie.]
      .
      Eerste link op [18:03] voor de vliegtuigen rond MH17.

     2. Vanaf dit moment in de video komt BR88 in beeld ten zuidwesten van MH17
      https://www.youtube.com/watch?v=766ftKQGqls#t=344

      Let op dat de recording van de radar stopt (de tijd rechtsonder loopt niet meer door) terwijl de video nog wel loopt.

     3. “Let op dat de recording van de radar stopt (de tijd rechtsonder loopt niet meer door) terwijl de video nog wel loopt.”
      Op 13:24:44? Toen was MH-17 al gecrashed! Het enige wat overblijft zijn radarbeelden van een ander object. Mh-17 bestaat al niet meer.

     4. Inderdaad, MH17 was niet meer intact na 13:20:03. Wat je dan nog op de radar ziet zijn vallende brokstukken.

     5. “Inderdaad, MH17 was niet meer intact na 13:20:03. Wat je dan nog op de radar ziet zijn vallende brokstukken.”
      Ik zie geen vallende brokstukken, ik zie een object wat nog steeds in de lucht is en waarvan niet duidelijk is wat het is. MH-17 kan het niet zijn, want die is van het radarbeeld verdwenen.

 18. Weinig verheffende discussie.
  laten we teruggaan naar de werkelijke fouten van ONZE regering cq van timmermans/Rutte:
  – ze hebben de veiligheid van de NL-burgerluchtvaart niet beschermt, ze lieten mh17 over oorlogsgebied vliegen. Hun vriendjes in Kiev had ze bij de juiste beslissing kunnen helpen en die hebben dat niet gedaan. Daarop kunnen we onze regering aanspreken .
  – in plaats van gelijk met de separatisten te gaan praten en afspraken te maken over hoe het rampgebied zeker te stellen zijn ze naar Kiev gegaan. Die konden en wilde die zekerstelling niet realiseren. Dat was een dramatische inschattingsfout van heren die de onderste steen boven wilde hebben. Dat is een onvergetelijke fout ingegeven door vooringenomenheid en lafheid.
  – ze hadden gelijktijdig van Rusland en Kiev gedaan hebben moeten krijgen dat in het rampgebied een wapenstilstand zou worden gehandhaafd. Het omgekeerde is gebeurd, Kiev is daar slag gaan leveren. Dat feit had ons tegen de Oekraïense machthebbers moeten kieren. Niet gebeurd. Fatale fout. Daar is Timmermans/Rutte verantwoordelijk voor.
  – en als NL dan ter plekke is doet het zijn werk slordig en onverklaard selectief. Het uiteindelijke onderzoeksrapport zal uitsluitsel moeten kunnen geven hoe fnuikend dat voor de waarheidsvinding uiteindelijk zal blijken te zijn.

  1. @Dick Ahles. Heel helder en correct. Daar zit het met de crux. De belangen vd NL regering lagen helemaal niet bij de nabestaanden/slachtoffers van de MH17. Maar bij de relatie van de EU/VS met Kiev. Die moest en moet naar het bekkie gezoend worden om Putin en het verzet (aka de pro.russische seperatisten) in een kwaad dag licht te stellen. Komt binnenkort een uitgebreid stuk van mij over wat er de dagen na de crash precies is gebeurd, en daaruit zal blijken de enorme diplomatieke blunders die Rutte en Timmermans hebben gemaakt, géén contact met het verzet op te nemen, maar de Nazis in Kiev als een blinde te volgen, zoals opgedragen door de EU & de VS, en daarmee het belnag van de nabestaanden van de MH17 van ondergeschikt belang te maken. Gruwelijk.

  2. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het 100% eens ben met bovenstaande reactie.
   Nu maar hopen dat mijn woorden niet worden verdraaid.
   .
   Nederland was voor de zoveelste keer het braafste jongentje van de klas. Braaf met Kiev praten terwijl men met de separatisten had moeten onderhandelen. Maleisie deed dat wel en daardoor is FDR en CVR vrijgegeven plus de lichamen.
   Nederland was nogal verbaasd dat een team Maleisiers de trein met lichamen begeleidde. Ja, omdat ze zelf hebben zitten afwachten.
   .
   Er komt vrijwel zeker een parlementaire enquete over MH17. Voor de goede orde: die gaat niet over false flags maar over de afhandeling van Nederlandse regering en over waarom MH17 over Oekraiene vloog.

   1. Oops. Met “bovenstaande reactie” bedoel ik de reactie van Dick Ahles. Voordat we hier weer misverstanden over krijgen. Had reactie van Jack nog niet gezien.

    @Jack: ik kijk met altijd kritische blik uit naar je stuk. Tip: gebruik nu eens niet het woord Nazi.
    Nog een tip:Google op Robert van de Roer. Hij heeft felle kritiek gegeven op de aanpak van Nederland.
    http://www.radio1.nl/item/211151-Robert%20van%20de%20Roer%20over%20diplomatie%20rondom%20MH17.html

   2. “Nederland was voor de zoveelste keer het braafste jongentje van de klas. Braaf met Kiev praten terwijl men met de separatisten had moeten onderhandelen.”
    Tja, dat is ook niet zo vreemd. Zie jij Nederland als een soeverein land of als vazalstaat van de VS? Dan heb je daarin je antwoord.

Geef een reactie