Pegida op de tv

30 april 102Door Erik Nannen

 

Bij -broadcasting- heb je weinig te vertellen wat er op je scherm verschijnt, dat bepaalt de redactie. De enige invloed die je had, was welk kanaal je koos, maar die keuze is door de gelijkschakeling van de pers, een non-keuze geworden. De Nederlandstalige journaals zijn in zowel onderwerp keuze als woordvoerders volstrekt identiek geworden.

Zo mocht gisteren de grootste kabelboer van het land zich verheugen in een minuten lange gratis reclamespot voor z’n tv instellingen service voor technisch minder bedeelden, en kon daarna de moslimbroederschap een jankverhaal ophangen over de vele bedreigingen waaraan zij bloot staan, en kondigden ze aan de wet op de weerkorpsen te zullen gaan overtreden.

Dezelfde onderzoeksmuts van de UvA wist te melden dat de mosketen inderdaad ernstig bedreigd worden en dat er in Zweden al daadwerkelijke aanslagen waren gepleegd.

Vreemd genoeg wordt er nooit bericht over de reële bedreigingen van synagoges en joodse scholen, de echte mishandelingen door moslims, de uitroeiing van christenen in het Midden-Oosten en het opblazen van kerken daar en in Afrika. Maar een niet gepleegde aanslag op een moskee is bijzonder nieuwswaardig, omdat het zich leent voor het zwart maken van de PVV.

Op een pro PVV blog heeft korte tijd een oproep gestaan om mosketen af te fikken, zoals moslims dat plegen te doen met kerken of auto’s van hun ongelovige buren.

Welke trol zoiets had neergeplempt vroeg men zich niet af, was het een antifa provocateur, of een rivaliserende moslim, of de AIVD ,of de redactie van het journaal zelf of de azijnbode die een Hoedemannetje deden?

De afwijzing van het gebruik van geweld door de PVV fractie in de 2e kamer werd niet vermeld.

Ondertussen was ik razend benieuwd naar het verloop van de Pegida acties in Duitsland, maar kennelijk viel er niets negatiefs te melden.

Via airplay nam ik met de iPad de controle over mijn tv over van de gelijkgeschakelde redacties.Al snel een livestream gevonden vanuit Dresden waar Udo Ulfkotte een toespraak hield waarna de enorme massa zich in beweging zette voor een wandeling door de stad.

Geen nazis in streepjespak gezien, niet het normale boeroeperspubliek, maar gewone bezorgde burgers die opkwamen voor hun eigen land en cultuur.

Inderdaad bijzonder beangstigend, voor de quasie elite dan.

En voor de gelijkgeschakelde journalisten en andere inkt koelies die er weer een rondje verzwijgen tegen aangooiden.

 

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

5 reacties op “Pegida op de tv”

 1. Hèt antwoord. Boek een vlucht. Elke gek die uw bagage onderzoekt doe dat voor uw veiligheid. Tegen uitsluitend Jihad dieren. Geen ander motief mogelijk.

 2. De ruim 2 uur durende reportage, vastgelegd door RT : https://www.youtube.com/watch?v=MI3P1HUB9UY&feature=youtu.be Wat een extreem rechts tuig komt daar voorbij ! (kuch…) Ruim 20.000, gewone bezorgde vreedzame burgers. ;-)) Dat er in Nederland zo´n beweging op gang mag komen ! En niet alleen in Nederland, in heel Europa bij voorkeur !

 3. RT is voor mij een belangrijke nieuwsbron gewordenvoor onderwerpen die hier uit de media worden gelaten of zeer eenzijdig worden belicht, het nieuws van RT vindt ik overigens behoorlijk volledig en evenwichtig. Blijkbaar neemt het aantal kijkertjes toe want RT wordt niet voor niets zeer regelmatig en niet onderbouwd weggezet als propaganda-agitprop zender door onze geliefde staatszenders.
  Dat je het al zo ver moet zoeken om informatie te krijgen met beelden van de Pegida demo’s.

  1. RTL west :
   http://www.pi-news.net/2015/01/video-rtl-west-kommentar-zur-koegida/
   1 van de reageerders vreest dat deze journalist ontslagen zal worden

 4. ” Bij -broadcasting- heb je weinig te vertellen wat er op je scherm verschijnt, dat bepaalt de redactie ”

  dat klopt en in onderstaande video legt James Corbett uit hoe dat allemaal verandert is!

  https://www.youtube.com/watch?v=i05m8w7rD_4

  Fuck the MSM!!

Reacties zijn gesloten.