Gouda en de megamoskee. Bedreigingen gaan door.

Door Joost Niemöller

Nu de omstreden megamoskee in Gouda er voorlopig dus niet lijkt te komen, is de spanning er bepaald niet verdwenen. Moslims zouden woedend zijn. Ze hadden al geld en goud verzameld en nu?

Moskee en geweldsdreiging, het gaat steeds meer samen in dit land. In Leiden worden er, zoals blijkt uit o.a. het vorige bericht op dit blog, van Tomas Kok, omwonenden geïntimideerd, o.a. door het ingooien van ruiten. Daar is de bouw van de moskee al gaande. (Zie ook dit bericht.)

In Gouda lijkt de spanning vooralsnog eerder onderhuids. Zo liet een bewoner me weten:

 Uit een e-mail van een raadslid begreep ik dat raadsleden ook bedreigingen en intimidaties kregen óok ten aanzien van het gezin. En uit andere betrouwbare bron, begreep ik dat hij níet de enige is!

En van de ‘bewaking’ die er staat als je naar een openbare raadsvergadering kreeg ik te horen dat hij óok op de hoogte was van inhouden van e-mails aan de raad. Het moet niet gekker worden.

Elke openbare raadsvergadering werd notabene bewaakt door minstens 5 – 6 man politie, en dát terwijl er nog niets is gebeurd.

Al eerder werd een demonstratie tegen de megamoskee afgeblazen wegens bedreigingen. Een speech die daar gehouden moest worden, kon alleen hier gepubliceerd worden.

 Ook de burgemeester van Gouda werd bedreigd.

Maar komt de megamoskee er echt niet? Zoals bekend loopt de hele besluitvorming erover langs een ondoorgrondelijk netwerk. Met name bij de PvdA zit men er met dubbele petten op bijvoorbeeld. Die geven echt niet op.

Binnen de gemeenteraad worden er dan ook mails rondgestuurd om het gesprek erover weer op de rails te krijgen. Zo is er in een mail aan de fractievoorzitters sprake van deze frases:

 

“over het PWA-dossier” – grote verdeeldheid te overbruggen.

“in dat verband heb ik behoefte om met een ieder van u individueel te spreken over het vervolg van het proces”

 

Het is dus nog niet klaar.

En zolang het niet klaar is, blijft de sfeer van bedreigingen en onrust ook.

Gouda gaat een angstige tijd tegemoet.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

12 Reacties

 1. Leo KarelJan

  23 maart 2015 op 16:27

  Naast de IS terreur, de straatterreur nu ook de moskeeterreur, in Leiden, in Gouda en in nog tal van plaatsen. De islam zal steeds meer zijn gemene gewelddadige tronie laten zien. Intimideren, stenen gooien en uiteindelijk fors geweld. Van de NL overheid hebben ze niets te vrezen: die heeft alleen maar veel sympathie voor islam en moskeebouw.
  En die moskee in Gouda: die komt er gewoon. 100% zeker!!

 2. Wanneer je een kind in huis hebt worden sommige zaken ineens heel duidelijk.
  Vorige week was er een discussie over het resultaat van de wegkijk kabinetten.
  De moslim jongeren van het ROC van 12 tot 14 jaar waren verdrietig omdat hun profeet wat beledigd door Charlie Hebdo. Ze waren niet verdrietig omdat er mensen waren vermoord. Wanneer ik tegen mijn dochter van 2,7 jaar zeg dat Hans en Grietje een sprookje is en het een verhaaltje uit een boekje is en dat ze niet bestaan wordt ze ook heel verdrietig.
  Wanneer ze aan het spelen is en ik pak haar speelgoed af wordt ze ook heel boos en begint ze me ook te intimideren . Dus eigenlijk is het gedrag van de moslims wel te verklaren.

 3. VVD krijgt last van gezond verstand:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/22/vvd-wil-af-van-europees-asielbeleid-en-wil-grenzen-dicht/
  Gezien het succes van woensdag durven ze nieuwe TK-verkiezingen aan.

  • @Koos. De VVD wil graag verder met het CDA (zou volgens kranten een wens van kiezers zijn) en D’66. De PvdA verloor in 393 van de 393 gemeenten en gaat verder met haar zelfmoordmissie wat logisch is gezien de resterende achterban.

 4. Wat is dit erg…. hoe ver zijn we al heen.

 5. Ik zal nog één keer mijn duit in het zakje doen en dan geloof ik het verder wel. http://www.omroepwest.nl/programmas/provinciale-statenverkiezingen-zuid-holland-2015/berichten/19-03-2015/uitslag-gouda-d66-b D666 bijna verdubbeld in Gouda. De partij van de M&M’s. Meer Europa en meer immigratie. Dus de wil van het volk geschiedde. En voor de slachtoffers, “lay down and enjoy it”. Want dat is de uiterste consequentie van democratie.

 6. In Spanje zijn ze veel slimmer,in Alicante wilden de moslims een moskee bouwen,tegen de zin in van de mensen die daar wonen.
  Men begroef op de plaats waar men de moskee wilde bouwen,een heel varken ,en daarmee was de grond volgens de Islam onrein geworden,en het probleem was opgelost.
  Zou men in Nederland ook meer moeten toepassen,al was het maar om de autochtone Nederlander te beschermen van deze haat Ideologiee.
  Plannen voor een moskee,dan een varken de grond in,en het probleem is opgelost,en varkens zijn er genoeg in Nederland.

  • Mahomed de Eerste

   23 maart 2015 op 00:51

   Wishfull thinking. Geloof dat maar niet:
   https://www.youtube.com/watch?v=B-casqJDDgA
   En het commentaar van een Catalaanse (Barcelona is de hoofdstad van het salafisme in Spanje): Nuria
   MARCH 22, 2015 @ 4:57 AM
   I’m Spanish and I’ve lived in Spain most of my life except for an 8-year spell in 2 different English-speaking countries. I believe this experience has provided me with a broader perspective than your average Spaniard, and also with a healthy dose of self-criticism.
   All this to say that you’re right. Spain is going the way of Sweden, Denmark, UK and other European countries which were once beacons of freedom and tolerance and are quickly turning into s—holes – excuse the expletive.
   Believe it or not – your average Spaniard knows NOTHING about Islam, either past or present. The history of the Islamic domination taught in schools is totally sugar-coated and rosy-coloured; whenever one of my kids studies that subject at school, they have clear instructions from me:

 7. Mahomed de Eerste

  23 maart 2015 op 00:53

  I’ll tell you the truth about this subject when you come home in the afternoon, AND, plese, keep that truth to yourself, for airing it will make you deeply unpopular and might even get you, and me, into serious trouble with school and local authorities.

  The situation is even worse in Catalonia, in the North-East, which is precisely where I live. Part of the Catalan population is currently pushing for independence from Spain, and many of them seem to be willing to pay the price of welcoming as many muslims into the region as necessary; the only reason for this seems to be that muslims learn the Catalan language much less reluctantly than immigrants from, say, South-America. A great reason to become sharia-compliant, you’ll say, and you’ll be right. There is also a very aggressive “anti-fascist” movement in Catalonia which aims at silencing any dissenting voice which might dare to say anything remotely critical about islam, even to a much greater extent than in the rest of Spain.

 8. Dit soort ellende komt vaker voor. Ik ken dergelijke verhalen uit bijvoorbeeld Roosendaal (bedreigingen, 2004) en Amersfoort (intimidatie, 2009). Telkens kijkt de overheid weg, en kan/wil kennelijk alleen optreden “in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden”. Aangezien er van gezagsgetrouwe burgers niet snel wanordelijkheden te verwachten zijn–en dat is de achilleshiel van die geplaagde burgers—werken beleidsmakers eraan mee de omgeving van deze burgers langzaam te islamiseren. Kortom: “Er is een verschil tussen wat het volk wil en wat de regering wil,” zei PvdA minister Ter Horst ooit, en de wil het volk telt niet mee, want dat mort alleen wat en laat met zich sollen.

 9. Planeet aarde en leven. Wat stom verbaast naar boven kijkt. En geen soortgenoot vind zoals leven in land Nederland. Een Columbus soort ontdekking zou dat moeten wezen. Domheid was toen en nu bekend onder de vlag religie. Kijk/luister naar gedoog gezwam. Boven ons hoofd hangt kennis, echte, voor ontspanning. Ook niet de snuggerst is dubbel liggen van lachen ontspannend, als aardse wijsheid spreekt..

 10. Breinbrouwsels

  22 maart 2015 op 12:18

  Zolang er clans de kans krijgen om hier hun droompjes te verwezenlijken gaat dit gedoe gewoon door. Ik bedoel voor deze keer dan even niet de moslims maar de clans van de machtwellustelingen die zich tooien met de gekste etiketjes zoals socialistisch, democratisch, voordemensuh, metzunnalluh en heteerlijkeverhaal. Die lui, waarvan de feministische tak (m/v/beiden) nog steeds loopt te janken omdat oom Piet geen negertje voor ze heeft meegebracht zullen liever kapot gaan dan dat ze met het importeren van hun droompartners stoppen. Vroeger, toen de mannen nog ballen hadden en de vrouwen nog konden kijven werden ze om minder op het schavot ter kennismaking met de heer De Guillotine gehesen.