Hoe de PVV er in Overijssel onder werd geschoffeld

Door Jos Arends

De nieuwe zetelverdeling in de Provinciale Staten van Overijssel.

 

 

 

 

 

CDA: 11

VVD: 6

SP: 5

PvdA: 5

D66: 5

PVV: 5

ChristenUnie: 4

SGP: 2

GroenLinks: 2

50Plus: 1

Partij voor de Dieren: 1.

Het zit er op. Im Osten nichts neues. Het Cee-Dee-Aa is wederom de grootste politieke partij in de staten van Overijssel. Van het CDA weet je één ding zeker: ze komen altijd weer op het pluche terecht. Ze hebben wel geprobeerd om met populistische praatjes te appelleren aan ontevreden kiezers, maar in de kern blijft het diezelfde regentenpartij. Tja, Overijssel. In sommige gemeenten wint het CDA met Noord-Koreaanse percentages. Een partij die al zo lang aan de macht is; dat kan niet gezond zijn voor een democratie. Bedoeld of onbedoeld ontstaan er netwerkjes die elkaar in het zadel houden en die elkaar de baantjes toebedelen. Maar wie maalt er nog om zoiets als democratie, in de echte zin van het woord? Gelukkig hebben wij een vrije pers die het publiek informeert over zaken die er toe doen. Correct en neutraal, uitgebreid en objectief. RTV Oost, bijvoorbeeld.

RTV Oost. Dat is onbeschaamd provinciaal. Échte journalistiek, bovendien. Met mevrouw Eshuis, die altijd heel expressief is met haar gezicht. Bovendien lijkt ze van de ene in de andere verbazing te vallen, als ze praat. Het spijt me dat ik haar nog niet op een grote dossierkennis heb kunnen betrappen. RTV Oost wist ons (in koor met de andere regionale media) aan het begin van de verkiezingscampagne te vertellen dat Edgar Mulder (PVV) uit de bocht was gevlogen met een controversiële uitspraak. Hij zou tegen een Turk hebben gezegd dat hij “hier niet thuis hoort”. Achteraf bleek dat toch wat anders te liggen. Wellicht klonk dit voor RTV Oost wel als een plausibel verhaal, want het blijft tenslotte die “extreme” PVV. Niet waar? Op z’n minst was het luie journalistiek. De rectificatie of de verontschuldigingen van RTV Oost zijn overigens aan mij voorbij gegaan. Laten we het houden op: een poging tot karaktermoord. Noem dat maar niks.

Dat brengt ons weer terug bij het CDA (spreek uit: Cee-Dee-Aa) in Overijssel. Alles voor de macht, zoals ik al zei. In Overijssel is het niet anders. Het CDA doet het wat subtieler dan de VVD. En alle partijen zijn verenigd in hun afkeer van de PVV, wat ook een band schept. Neem Eddy van Hijum, ingevlogen vanuit Den Haag. Hij noemde Edgar Mulder een ‘politieke hooligan‘. Erg onchristelijke woorden, als je het mij vraagt. De macht is jarenlang als vanzelfsprekend beschouwt en nu zijn er uitdagers op het toneel. Iemand die je het vuur aan de schenen legt, iemand die je beschuldigt van kiezersbedrog. Dat is vervelend, natuurlijk. Na de verkiezingen sluit je zo’n partij uit van samenwerking in het provinciale bestuur. Heel democratisch. Als je daarmee een groep kiezers nóg verder vervreemdt van de politiek, is dat jammer. Begrijpt u de walging die ik als PVV-stemmer op zo’n moment voel? Kan het u iets schelen? En vervolgens klagen bestuurders steen en been, dat die opkomst zo laag is. Zak door de stront, hypocriete huichelaars!

Uitslagenavond. Bert Eeftink van RTV Oost loopt tussen de borrelende bestuurders, met zijn microfoon. Wie hebben we daar? De burgemeester van Kampen: drs. mr. Koelewijn. Van voren heet hij Bort. Hij is van de links-christelijke persuasie, deze keer. Na een vrij algemene vraag over hoe hij de avond vindt verlopen, beklaagt Bort zich over het feit dat de PVV maar liefst 8% van de stemmen in zijn gemeente heeft gescoord. 8 procent! Bort kan het moeilijk verkroppen en dat is zichtbaar. Hij vindt dat goed onderzocht moet worden wat deze mensen toch in godsnaam bewogen heeft, om op deze partij te stemmen. Zoiets kun je volgens mij alleen zeggen, als je de afgelopen decennia in een grot hebt gewoond. Deze beledigingen zijn voor PVV-stemmers inmiddels heel normaal geworden. Geen haan die er naar kraait, overigens. Je kunt bij PVV’ers gerust stenen door de ruiten gooien, zonder dat daar al te veel ophef over ontstaat.

Voor meer bestuurlijke incompetentie doen we een uitstapje naar Hengelo (OV). Vanuit deze plaats is er nu een jongedame naar Syrië afgereisd, om deel te nemen aan de jihad. Al is men zelfs daar niet zeker over. De burgemeester was er te laat bij, de ambtenaren waren aan het bakkeleien met een sociaal werkster uit Amsterdam. Er zit voldoende expertise bij een heleboel PVV-stemmers, als jullie er niet uitkomen met elkaar. Geef maar een belletje. In onze politiek-correcte dictatuur is het echter niet mogelijk om het over werkelijke oorzaken te hebben en daar passende maatregelen op te bedenken. Het laatste wat je wilt is om in “het PVV-kamp” terecht te komen. We moeten wel denken om ons imago, weet je wel. Dan nog liever een terreuraanslag. Het boerenverstand, de waarheid en zelfs mensenlevens zijn ondergeschikt aan de politieke correctheid. In dat geval is er een probleem, mensen.

Misschien kan onze regionale omroep zich bezig houden met journalistiek, in plaats van met tenenkrommende House of Cards-filmpjes. Alsof het allemaal een spel is! Ga de macht eens controleren. En misschien kan de provincie ophouden met het verkrachten van de democratie. Jullie zitten er voor ons. Hou op met die spelletjes. Sluit politieke partijen niet bij voorbaat uit van een plek in het bestuur. Wees transparant. Stop met de leugens, stop met de valse beloftes en met de valse beschuldigingen. Pas dan kan er weer aan vertrouwen gewerkt worden. Pas dan zal de betrokkenheid van burgers weer toenemen. Jullie kunnen het alleen jullie zelf verwijten. Wat ik de kiezers verwijt, is dat ze niet met jullie hebben afgerekend.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

10 Reacties

 1. Leo KarelJan

  21 maart 2015 op 19:15

  De hetze tegen de PVV is inmiddels zodanig, dat je de regentenkliek gewoon fascistisch kunt noemen. Dat zijn dus vrijwel alle partijen.
  Wat er over de PVV gezegd wordt ( “politieke hooligans”: een term van De Telegraaf ) , de intimidaties ( ruiten ingooien, bekladden huizen ), het gestook in de media, het bewust leugens verspreiden…enz enz.
  CONCLUSIE: NL IS EEN FASCISTISCH LAND als het gaat over de behandeling van de PVV!

 2. Volledig mee eens.

 3. En niet alleen de PVV wordt gediscrimineerd. Een ieder die opstaat met een eigen vrije mening tegen de leugenachtige regerende politiek, wordt weggezet als onnozel, leugenaar of een gek. Ik vraag me af hoelang weldenkende mensen dit nog accepteren.

 4. Antwoorden op alle vragen liggen in de Nederlandse geschiedenis. Begin met de beeldenstorm en eindig met die tijd van respect voor Duitsland. Daarna zijn het anderen die reguleren. Bekend onder namen als E.U en NATO. Het zootje ongeregeld wat nu bevelen uitvoert is het zusje van 1940. Het totale ambtenaren apparaat, toen, trad in buitenlandse Duitse dienst. Vandaag gebeurt hetzelfde in Bilderberg dienst.
  Google op wie dat zijn. Dan springen die mensen er uit wat dagelijks op uw scherm verschenen bij alle na 1945 verkiezingen. Hondentrouw is er niets bij.

 5. dhimmiesnuffelaar

  21 maart 2015 op 16:47

  Het CDA is verreweg de smerigste regentenpartij, omdat ze zo vreselijk achterbaks is. de VVD heeft het kunstje van het CDA geleerd,maar de Bortkoppen daar vinden zichzelf ook nog rasechte overmensen,vandaar dat een onbeduidende bleekscheet en bankjeszitter (voor een staatssecretariaat) als van Hijum een opponent kan betitelen als een hooligan en toch op zondag schaapachtig voorin het bankje kan zitten,omdat het straks ook nog wil gaan hemelen aan het einde van zijn aards gekuip en gekruip. De PvdA richt net zoveel ravage aan als het CDA (en CU maar is eerlijker ,omdat ze dit gewoon aankondigt in haar eigen,perverse politieke taal, evenals de SP..
  Je klacht over de pers/msm past in een landelijk beeld. De media worden gedreven door verwanten van typetjes als August, likkend en kruipend voor de heilloze politiek correcte boodschap,waarvan ze de ontbindende effecten op land en samenleving niet kunnen en willen zien uit angst en een zielig gebrek aan eigen denkvermogen.

 6. Gelukkig zijn er in ons Nederland nog mensen die er iets anders over denken.

 7. Alsof er verder ook maar iemand in de PVV geïnteresseerd is. Het is een boze witte mannenpartij, die werkelijk niets voor elkaar krijgt. Een partij zonder partijdemocratie, die alleen maar ellende oplevert en geld kost.

  • Wat een domme reactie , bekijk de stem uitslagen nog maar eens , voor je conclusies trekt vier partijen op 5 waaronder OOK de PVV . en wacht maar af ,ook al staat een geloofs partij boven aan , wil niet zeggen dat het zo goed geregeld gaat worden daar.

 8. eerst gezellig met zijn allen de pvv uitsluiten, en daarna gaan roeptoeteren dat de pvv niets voor elkaar krijgt !
  .
  hoe ondemocratisch en hypocriet kan je zijn…