Radicaliserende moslims in Nederland en de maakbaarheidillusie

Door Joost Niemöller

 

Er is in het Westen een onverbeterlijk geloof in de maakbaarheid van de mens. Een van de voorbeelden daarvan is de discussie over het tegengaan van radicalisering van moslims. De overheid vindt dat deze moslims in een vroeg stadium moeten worden gescreend op mogelijke radicalisering. En wanneer ze eenmaal geradicaliseerd zijn, dan moeten ze worden gederadicaliseerd.

Iedereen die een beetje nadenkt weet natuurlijk dat dit volstrekte waanzin is. Er bestaat geen enkele betrouwbare methode om fundamentalisme en radicalisering van moslims tegen te houden, dan wel terug te draaien. Deze radicalisering is niets minder dan de islam in zijn meest pure vorm. Het is een keuze van moslims zelf. We kunnen dat hier niet hebben. We moeten ze dus aanpakken en vastzetten. Of we laten ze gaan naar het kalifaat waar ze dood mogen gaan. Wanneer dit alles ze niet bevalt dan moeten ze zelf maar deradicaliseren.

Maar in Nederland wordt gedacht dat we mensen kunnen maken en veranderen omdat we geloven dat alle mensen hetzelfde zijn, en dat alle mensen dus gevormd kunnen worden. Dit zuiver communistische ideaal is zeer levend. Ook al wijzen alle wetenschappelijk onderzoeken er al sinds jaar en dag op dat de ouders bepalend zijn en niet de school. Dat wil zeggen: voor een belangrijk deel genetisch, voor een kleiner deel qua opvoeding (wat ook weer een genetische component heeft).

Het zwaartepunt van het Nederlandse maakbaarheidgeloof  ligt bij het juweel van de Nederlandse maakbaarheidindustrie: Het onderwijs. Dit onderwijs wordt gestuurd door de gedachte dat het onderwijzend personeel de leerlingen geheel kunnen vormen. Ze beginnen op het nulpunt, ze zijn allemaal gelijk, en dan worden ze opgeleid tot volwaardige Nederlandse burgers. Er bestaat geen onderscheid in laag of hoog IQ, in etniciteit, in geslacht. Iedere leerling is aan het begin van zijn schoolcarrière blanco.

U denkt misschien dat ik er een karikatuur van maak, maar dat is niet zo. Er loopt momenteel een campagne van het ministerie van onderwijs en die heet letterlijk: ‘Iedere leerling een onbeschreven blad.’ Met die gedachte wordt het onderwijzend personeel gevormd. Dit stelt natuurlijk krankzinnige hoge eisen aan de onderwijzers.

Maar wat als nu sommige leerlingen, laten we maar zeggen moslims, toch radicaliseren? Is er dan iets mis gegaan in dit manipulerende onderwijssysteem?

Nee, zeggen de docenten en hun management: Dat komt dan door de ‘discriminatie.’ Niemand weet wat dit in de praktijk betekent, maar je hoort het vaak, dus het zal wel waar zijn.

De maatschappij moet veranderen, nu eigenlijk blijkt dat toch niet iedereen gelijk is (wat we niet mogen toegeven). zo lees ik op de RTL site:

“De overheid moet zich richten op de achtergronden van radicalisering, de oorzaken van uitsluiting. Daar ligt de voedingsbodem voor radicalisering. Het onderwijs is geen politiemacht. Het is allemaal puur gericht op opsporen nu.”

In de praktijk betekent dit dat moslims anders beoordeeld moeten worden dan niet-moslims. Ze moeten namelijk worden voorgetrokken, anders krijgen ze het gevoel dat ze worden achter gesteld:

“Er wordt in de maatschappij anders gekeken naar leerlingen van allochtone komaf. Ze hebben minder kans op een baan, op een stageplek. Het is simpelweg lastiger om moslim te zijn in Nederland dan niet-moslim.”

Dus als de maatschappij niet meer kijkt naar de capaciteiten, maar moslims voorrang geeft, dan komt het vanzelf allemaal goed en dat radicaliseert er geen moslim meer.

Het is even wennen, zo’n gedachte. Maar voor de politiek correcte elite is het allemaal volstrekt sluitend. Dus u kunt er maar beter zelf aan wennen, want u heeft namelijk geen keuze.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

42 Reacties

 1. Zoals ik al zei deze mensen rijden in hn eigen land op ezels en kunnen niet lezen of schrijven. Als men zo graag een moslim NL wil in laten importeren moet er naar mijn mening veeeeeeeeel meer dingen gedaan worden dan een simpele talen test. Coach deze mensen dagelijks, stuur ze verplicht naar een talen cursus, inburgering cursus, cursus ” hoe leef je in NL, cursus manieren leren etc etc. Dit zijn kinderen die nooit iets hebben gezien of gehad en dan komen ze in NL wat een pretpark is.

  En als laatste nog iets: hoe komen ze erbij dat DE ISLAM de ware geloof is? Wie heeft zoiets achterlijks bedacht?? Mohammed was een PROFEET, Jezus was de ZOON van GOD. In mijn ogen staat het Christendom dan op nr 1, niet de Islam. En het vermoorden van niet-moslims? Voor zover Ik weet is vermoorden van een ander mens in ELK geloof verboden.

  Of misschien gebruiken hun wel een ge-update versie van de Koran. Toch ff vragen aan IS en aan alle andere achterlijke radicale moslims.

 2. Nooit heeft er iemand gezegd : mevrouw u moet zich aanpassen aan de maatschappij.

  Deze achterlijke radicale moslims kunnen worden tegen gehouden als je hun bij de wortel had ingeburgerd en niet nu pas de laatste jaren ermee beginnen.

  Dit zijn mensen die in hun eigen land op ezels rijden en amper eten kunnen vinden. Ze komen hier en hebben alles. Waarom veranderen? Als het aan mij lag gooide ik 75% van de moslims uit NL , omdat de meesten nog steeds achterlijke idioten zijn die niet mee willen doen met de maatschappij ,maar ervan wollen profiteren en genieten.

  Eerlijk is eerlijk. De meeste moslims zijn lui, jaloers, asociaal , gemeen, crimineel etc etc Maar kun je het ze kwalijk nemen met alle rechten die ze hebben in NL? Ze komen hierheen en niemand vertelt hun dat de dingen in NL anders zijn. Dat ze anders moeten denken. In plaats daarvan geven we ze een uitkering zodat ze elke dag naar de moskee kunnen gaan en nog verder kunnen gaan radicaliseren.

  Zoals ik al zei…

 3. Het begint met DE OUDES van het kind. OUDERS die in de jaren 60/70 hierheen kwamen en te lui waren om zich in te burgeren in deze maatschappij. OUDERS die na een paar jaar werken van een uitkering genoten en dagelijks de moskee bezochten. OUDERS die hun kinderen NOOIT gestimuleerd hebben om te studeren. Zoals al eerder is gezegd hierboven: dit is NL als je iets wil bereiken moet je keihard werken. Gaat een beetje moeilijk als je sinds je indertijd word wijs gemaakt dat een uitkering voldoende is.

  Er is echter 1 ding waardoor het Westen dit probleem met moslims had kunnen voorkomen.
  ( in mijn ogen dan ). We kunnen niet zomaar onze straatje schoon vegen we moeten ook eerlijk zijn.

  De meeste moslims kwamen hier in de jaren 60/70 als gast arbeider. Toen had de regering eigenlijk deze mensen de keus meten geven : inburgeren of oprotten. Mijn oma is hier al 40!!!! Jaar maar spreekt geen woord NL. Nooit heeft er iemand gezegd : mevrouw u moet zich aanpassen aan de maatschappij…

 4. Ooooo alsjeblieft zeg wat een gezeik over :
  ” gediscrimineerd worden ” of ” racisme tegen moslims ” , nee deze is beter : ” het is zwaar om moslim te zijn in NL ” of ” radicalisering van moslims kan tegengehouden worden door goed onderwijs of terug gedraaid worden ”

  Nu moet ik echt lachen wie verzint er nu zoiets doms? Waar halen ze hun onderzoeks resultaten vandaan??

  Ik heb maar 40% van de reacties gelezen. Maar toch wil ik op enkele reacties reageren en op die van Mr de Realist.ten eerste is het slecht als moslim hiermee EENS te zijn?( reacties van de lezers ) Ben ik nu een verrader als moslim? Want wat ik ook heb gelezen was helaas waar.

  Maar goed laten we reageren op het artikel van Mr de Realist.

  Het onderwijs in NL kan de radicalisering van moslims NIET tegen gaan,tegen houden, herkennen of terug draaien . Het onderwijs staat er met lege handen alleen voor helaas.

  Het begint met DE OUDES van het kind. OUDERS die in de jaren 60/70 hierheen kwamen en te…

 5. Maar goed, op een gegeven moment komen dan de maaltijden. Die islamitische / joodse semieten krijgen dan als eerste hun kosher/halal-voer. De hoofdpurser/kapitein (sorry, kan die matrozenpakjes niet uit elkaar houden) kwam in hoogst eigen persoon de haatbaarden hun vreten brengen.Het kwam over als pure onderkruiperij. Waar is dat voor nodig? Waarom die apert genetisch gemankeerde kneuzen eerst? Om klachten over discrimisnisme te vermijden, als de langgeteende dames en heren pas na de meerderheid te vreten krijgen? Is dat KLM-beleid om zo overmatig “correct” te zijn? Het zit echt in de kleinste haarvaten van onze verrijkte maatschappij.

  • De Zweden weten in ieder geval dat ze voortaan hun kritische bek moeten houden… de westerse wereld moet kruipen en alles maar slikken…

   http://newsmonkey.be/article/36575

   • Zit ik in een parallel universum of zo? Zweden is toch het land waar de politiek islam- en immigratiekritiek strafbaar heeft gesteld? Waarom gaan ze dan in Saudi-Arabië kritiek lopen spuien over de vrouwenrechten daar? Is er nou wel of niet iets mis met islam?
    Laten die hypocriete rukkers eerst eens iets doen aan de verkrachtingsgolf door die islamitische import in Zweden zelf. En blijf van de VvMU af. Echt waar, het wordt met de politiek in Europa met de dag gekker.

 6. Ik ga dus geregeld met de vliegmachien op vakantie. Als het betaalbaar is met de KLM met 4 motoren onder die bak. Anyway, dat is dus altijd redelijk relexed. Mensen gaan naar een zonnige bestemming en hebben goede zin. Zit ik dus op een gegeven moment op zo’n tropisch eiland te wachten op mijn retourvlucht, komen daar vijf van die haatbaarden van oudere-jongere leeftijd aankakken. Het zal toeval zijn geweest, maar het inteeltgehalte was vrij hoog. Even de flight-of-fight mode omschakelen naar fight mode en rustig verder wachten. Blijken er na de boarding ook een paar mensen van de joodse persuasie in de buurt van die lui te zitten. Meteen een hoop heisa, want die wilden daar niet blijven zitten en op een gegeven moment wilden ze uit het vliegtuig. Maar dat ging al niet meer, de boel zat dicht.

 7. g.h.m.leferink

  29 maart 2015 op 23:46

  Waarover ik nog geen ‘zich progressief noemende’ gehoord heb is de gevolgen van het tig generaties inteelt plegen door moslims. En wat ons dat kost aan extra inspanning om de laag-IQ-kinderen later toch normaal in onze maatschappij te laten meedraaien. Wie weet daar meer over?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. “voor een belangrijk deel genetisch, voor een kleiner deel qua opvoeding (wat ook weer een genetische component heeft)”
  .
  joost,
  m.i. is de opvoeding toch echt het grootste aandeel, ik denk dat een geadopteerde moslimbaby opgroeiende in een atheïstisch roomblank gezin, in een roomblanke omgeving, met roomblanke vrienden nooit uit zichzelf de islam aan zal gaan hangen.
  dus opvoeding, school-indoctrinatie, omgeving, vrienden en groepsdruk zullen uiteindelijk iemand vormen zoals die is.
  daar komt m.i. geen gen aan te pas.
  .
  .
  “Het is simpelweg lastiger om moslim te zijn in Nederland dan niet-moslim”
  .
  het is ook niet makkelijk als niet-moslim in het midden oosten, zeker als je christen bent.
  dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.

  • Het lijkt me een waarheid als een koe dat je, wonende in een vreemde cultuur, problemen zult tegenkomen.
   Dat is tevens het grote raadsel van de multicul. Wat bezielt de mensen die denken dat een vermenging van culturen iets goeds met zich mee kan brengen?

 9. Joden beschouwen alleen het Oude Testament als Heilige Schrift. Dus in de geest van vele reacties hier zouden ook vele Joden automatisch radicaal zijn. De opmerking van Koos “Uitzetten, grenzen dicht, steriliseren, opsluiten” zou dan puur antisemitisme zijn en zelfs strafbaar. Maar Koos heeft het waarschijnlijk over moslims en mijn vraag is dan, wat is verschil met de Jodenhaat in de jaren 30 en de moslimhaat die op dit forum verspreid wordt?

  • aderoos,
   Uiteraard bedoel ik moslims.
   Het verschil tussen jodenhaat en moslimhaat is dat het eerste onterecht is, en het tweede terecht (verzin zelf maar waarom).

 10. tuurlijk joh, joden hartstikke radicaal, je kan geen joodse wijk door of je bent je leven niet zeker, en al die joodse no go area,s,
  nee, joden zijn levensgevaarlijk !
  .
  ziek mens ben je toch…

 11. @aderooss Waarom heet het Oude Testament? Omdat het Nieuwe Testament er op volgde. Kwestie van inzicht verkrijgen.

 12. Heb je het nu over geradicaliseerde mensen? Of over moslims? Of Joden wellicht, het oude testament bevat ook vrij radicale zaken?

 13. Het maakt niet zoveel uit hoe gestoord, en hoe geradicaliseerd ze zijn. Als hun aantal maar niet te groot wordt. 10% is met repressieve middelen (die nog lang niet zijn uitgeput) nog wel in toom te houden. Maar dan moet er nu dus nix meer bij komen.
  Uitzetten, grenzen dicht, steriliseren, opsluiten. Heb ik nog iets vergeten?

 14. Leo KarelJan

  29 maart 2015 op 16:22

  RTL nieuws van gisteren: weer een dieptepunt. “Radicalisering komt door uitsluiting”. Met dergelijke smerige leugens wordt de NL bevolking geïndoctrineerd. RTL is inmiddels nog erger dan de NOS.
  En de meerderheid van de kudde trapt er in: de indoctrinatie via onderwijs, universiteit, media en regentenkliek ( alles minus PVV ) heeft zijn rampzalige werk gedaan. Een kudde die bereid is zichzelf op te offeren, de schuld bij zichzelf te leggen en goed te praten wat niet goed is. Een verloren land met een stomme, laffe kudde schapen als inwoners.
  Radicalisering is, zoals Joost al schrijft, gewoon de uitkomst van het lezen van koran, hadith en sharia. De koran als letterlijk woord van god; niet veranderbaar in tijd en niet interpreteerbaar. Islam=radicale oorlogsideologie. Het staat er gewoon in de koran en wie dat oorlogsboek gelooft, kan niet anders dan radicaal en oorlogszuchtig zijn.

 15. Hoewel mensen in zekere zin hetzelfde zijn, resulteren de afwijkingen (door totale vrijheid) tot significante verschillen.
  Daarin ligt de kracht en de schoonheid van de ontwikkeling.

 16. Het heeft alleen maar te maken met de wil om in deze cultuur/maatschappij te willen leven en opgaan.
  Zoals Ebru Umar laatst schreef over moslims die derde generatie zijn en nog steeds hun kinderen Osama of Otmana noemen en niet een NL naam kiezen wat het veel makkelijker zou maken voor die kinderen.(belachelijk dat de marokkaanse regering dat regelt http://www.voornamelijk.nl/lijst-met-toegestane-namen-voor-marokkaanse-kinderen/ )
  Ken je moslims die fietsen of een hond hebben? Nee daar houden ze niet van. Ze vinden dat on-moslim en nederlands.
  De oplossing ligt in de dubbele paspoorten.Niet houden van deze westerse maatschappij en radicaliseren dan 1 paspoort inleveren.

 17. Basic Dimension

  29 maart 2015 op 12:51

  (3)
  .
  Assumption 50: The polytheistic space of gods (in the archetype of God) exists of five sexual dimensions. With two dimensions, heterosexuality is opposed to other sexual roles. With five dimensions it concerns the following hierarchy:
  .
  1: First God: male heterosexuality. [Alpha male]
  2: Second God: male homosexuality. [homosexual clergy]
  3: Third God: female sexual roles.
  4: Fourth God: pedophilia.
  5: Fifth God: bestiality.
  .
  (39) Killing Honor by fading Perpetual Orgasm
  .
  http://sexualreligion.blogspot.nl/2015/03/39-killing-honor-by-fading-perpetual.html

 18. Als je dieren, homo’s, vrouwen en anders denkenden haat wordt je moslim. Als je schapen, geiten en weet ik veel wat allemaal wilt neuken wordt je moslim.
  Moslims hebben nu eenmaal andere genen als wij hebben en daar is weinig of niets aan te doen.

  • Basic Dimension

   29 maart 2015 op 12:44

   .
   Tribale Arabische moslims hebben een andere constellatie van genen door 7 miljoen jaar selektie op persoonlijke eigenschappen. Dit leverde een collectief onbewuste van de Paradijs cultuur op waardoor zij in geen eeuwen kunnen assimileren in de Westerse cultuur. Dappere vrouwen die vreemd gingen zijn miljoenen jaren systematisch uitgemoord, hetzelfde geldt voor gevoelige mannen. Denk aan Sadia Sheikh, Gülsüm Selim en Mirjam Abarkan. Er is dus geen sprake van een mutatie.
   .
   In voorgaande Paradijs cultuur was het beleid volledig gericht op inteelt. (Islam bestaat nog steeds voor 30-50 % uit cousin-marriages). Het hoogste religieuze doel was het creëren van inbred bodies voor reïncarnatie van ancestors in de stam. Wat betekent dat homoseksualiteit toegestaan was wanneer de man ook voor inbred bodies zorgde.

 19. Basic Dimension

  29 maart 2015 op 12:46

  (2)
  .
  Vrouwen werden alleen geëerd wanneer zij geen overspel (met mannen uit andere stammen) pleegden, anders werden zij gestenigd. Dochters werden neergezuurd wanneer zij geen broedstoof voor familiezaad wilden zijn. Dus alles wat niet bijdroeg aan de productie van inbred bodies, zoals ook dieren, was minderwaardig.
  .
  Maar de Paradijs cultuur was een overgangsvorm van polytheïsme naar monotheïsme. De mythe van Abraham bevat hiertoe nog een compromis, maar islam verwierp aardse reïncarnatie resoluut en verwierp ook homoseksualiteit in al haar vormen. Monotheïsme betekent dat er nog maar één seksuele rol als leidend wordt erkend en dat is de mannelijke polygame heteroseksualiteit van de alpha male.

  • Kindjaren. Een dominee. Kon er geen touw aan vastknopen. De deur ging dicht met eten op tafel toveren door bidden. Als ik probeer je uitleg woestijn religie te lezen is het net of ik weer die dominee hoor. Wij goed zij slecht. Hij sprak dan over fietsers. Die de kerk passeerden op weg naar een zonnig strand. Knettergek waren en zijn christenen volgens mij. Met èèn uitzondering, heksen, wie het waren, zagen zij glashelder door te wegen of in een ton te doen. Wat ik vandaag mist.

   • Basic Dimension

    29 maart 2015 op 16:13

    @ Bas
    .
    Je hebt nog één gek over het hoofd gezien 🙂

    • B D @, bedoelde je de zalig is de armoedige van geest? Interessant. Een oud benchmark was de kruisiging. Wentelen of keren, daar kon je niet tegenop. Neem alleen wang toekeren, de andere, is vandaag, voorbeeld elite en belasting, te gek om los te lopen. De oude Romeinen, net als nu de moderne mens, weten wie schuldig zijn of waren. Barbaren. Niets nieuws onder een zon. Proost!

 20. In de moslimwereld heb je ook een maakbaarheidsideaal: Iedereen kan en moet moslim worden!
  Zouden onze socialistische maakbaarheidsprofeten willen toegeven dat ze in principe dus ook zelf maakbaar zijn, en tot moslim zouden kunnen worden gevormd? Of zijn ze van mening dat “maken” een privilege is van het blanke ras? Het blanke ras mag andere rassen vormen en verheffen, maar andersom kan niet!
  socialisme=racisme!

 21. Als gelovige woestijnen geen olie in de grond hadden dan zou dit artikel nooit geschreven zijn. De elite had nooit toe gelaten wat nu wel gebeurt. In ruil voor iets wat hun deed afreizen toen hun Saoedi koning overleed. Als het op = op tijd word dan opeens worden zij ziener. En gaan u beschuldigen [ net als toen Londen ] van samenwerking met, en landverraad. Het armzalige kamelen volk wat Nederland bestuurt en reguleert heeft geen flauw idee wat hun boven het hoofd hang.

 22. Ze hebben minder kans op een baan, op een stageplek.
  Niet geheel toevallig is stageplek een anagram van stapelgek. Dat laatste past dan ook een stuk beter bij het Nederlandse onderwijs anno nu.

 23. Basic Dimension

  29 maart 2015 op 00:48

  Ten eerste is discriminatie een gezond verschijnsel om culturen tot assimilatie te dwingen. En juist omdat artikel 1 grondwet 1983 in naam discriminatie verbiedt (maar met de bedoeling de meest discriminerende religie te bevoordelen) worden culturen blijvend gescheiden, wat ook de ware betekenis van het multiculturalisme is en van onze grondwet is.
  .
  Het natuurlijke proces zou zijn dat allochtonen die een hogere drempel te nemen hebben betere kwaliteiten ontwikkelen om aan de bak te komen. Dat zou zo gaan via operant conditioning. Maar operant conditioning zegt ook dat wanneer klagend bedrag beloond wordt dat allochtonen dan de gemakkelijkste weg zullen kiezen.
  .
  Het Amerikaanse systeem is gebaseerd op operant conditioning in de goede betekenis van het woord.

 24. In het geval allochtonen buiten proportioneel worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt zou dit kansen bieden.Namelijk in dat geval zouden allochtonen een hoge prijs- kwaliteit verhouding ontwikkelen.

  Bij veel banen zijn de winstmarges per werknemer gering(zo’n 3%)
  Een echte Idealist zou dus eigenlijk een bedrijf moeten starten en werkgever worden( als hij echt gelooft in de discriminatie).
  Ik zie geen redenen waarom toegestane discriminatie welke bevolkingsgroep dan ook zou kunnen schaden.( namelijk in het geval teveel bedrijven voor blanken kiezen plukken andere bedrijven ervan de vruchten)

  Als er morgen in Nederland een innovatief negroïde bedrijft word gestart die alleen negers aanneemt ben ik voor.

 25. En dat de overheid weet wat het beste voor jouw kind is begint al op de peuterspeelzaal. Als je niet mee doet aan dat communistische systeem van vorming van je kind, krijg je de hele gemeenschap achter je aan. Wij vonden de peuterspeelzaal niets voor onze dochter. Wij hebben een andere mening dan de staat en de rest van de geindoctrineerde bevolking. Wij vinden dat kinderen van 2 jaar nog niet toe zijn om in een groep kinderen aan hun lot over gelaten te worden. Wij hebben dat eens een tijdje bekeken en het is eigenlijk een afspiegeling van onze maatschappij. Allemaal ruzie makende egocentrische mensjes bij elkaar. De directrice van de peuterspeelzaal is weken bezig geweest om ons van gedachten te veranderen, omdat zij vindt dat het toch het beste is voor de toekomst van je kind. Iedereen om je heen is ineens tegen je omdat je je aan dat systeem probeert te onttrekken. Dit heeft niets met moslims te maken maar met een overheid die jou kind vanaf de basis denkt te vormen.

 26. W.H.J. Reiss

  28 maart 2015 op 23:04

  Een praktiserende mossel in dienst nemen is vragen om problemen !
  Misschien dat dit de reden is dat er zo weinig socialisten ondernemer zijn.
  Een ondernemer kan zich niet veroorloven om fantast of idealist te zijn, dan is het nl. met zijn bedrijf gauw afgelopen.
  Vandaar misschien dat 80% van de ambtenaren socialist is. Idem voor burgemeesters en andere overheidsbaantjes. Veelal regelen zij deze allochtonen waanzin.
  Dankzij deze socialisten moeten we nu langer werken, krijgen minder AOW, sluiten de bejaardenhuizen, bejaarden mogen in de pis zitten. Je eigen Volk doden, dan ben je toch Krapuul !!!

 27. Basic Dimension

  28 maart 2015 op 22:40

  (2)
  .
  Operant conditioning is the reinforcement of desired behavior with a reward afterwards:
  .
  Classical situation:
  .
  Unknown trigger: unconditioned stimulus.
  Pigeon pecks on button: unconditioned response.
  .
  Transition to operant conditioning:
  .
  Unknown trigger: unconditioned stimulus.
  Pigeon pecks on button: unconditioned response.
  Reinforcement: conditioned by reward afterwards.
  .
  Operant conditioning:
  .
  Operant response: pecking the button
  Reinforcing stimulus: getting a grain
  .
  (4) Human religion as operant conditioning
  .
  http://sexualreligion.blogspot.nl/2014/07/4-human-religion-as-operant-conditioning.html

 28. Basic Dimension

  28 maart 2015 op 22:38

  (1)
  .
  De beste leertheorie uit de psychologie komt van B.F SKinner (de duiven). En zijn Operant Conditioning leert dat individuen door hun handelen een operant response (OR) doen uitgaan, waardoor een bepaalde beloning, een reinforcing stimulus (RS) wordt verkregen. Het initiatief ligt hier dus bij het individu.
  .
  Maar in de ouderwetse opvatting van Classical Conditioning (de hond van Pavlov) gaat de stimulus van de overheid uit in hoop op de response van de moslim. Het is al zo vaak bewezen dat dit niet tot leren aanzet:
  .

 29. Lstiger,…hahaha..
  ’n Reacties bij postonline: http://nieuws.thepostonline.nl/2015/03/28/onderwijsbond-oorzaken-radicalisering-zoals-sociale-uitsluiting/

  ‘Lastiger om in Nederland moslim te zijn, dan niet-moslim’ ?

  Misschien hadden moslims zich dat moeten bedenken voordat ze hierheen kwamen. Het is een westerse cultuur waarin je moet presteren om hogerop te komen, ipv discriminatie te roepen en allerlei dingen te eisen. Misschien ook niet handig om schijt te hebben aan onderwijs, je intolerant op te stellen, asociaal gedrag op straat en criminaliteit (strafblad) te verkiezen boven goed je best doen op school en iedereen in z’n waarde laten, ook zelfstandige vrouwen, joden, homo’s, niet-moslims, islam-critici. Lijkt me een goede tip voor veel exponenten van de huidige islamitische jeugd en hun huidige en toekomstige opvoeders.

  • g.h.m.leferink

   29 maart 2015 op 23:22

   Reaxy, deel 1. ‘Paul’, ik zou er nog aan willen toevoegen: de inbeelding die dat soort heeft. Ze menen dat ze een ‘Herrenvolk’ zijn. Want ZIJ hebben het ware geloof, en dus is de rest een zootje dhimmy’s. Dus vinden ze dat ze die rest (o.a. wij) gerust mogen beliegen en bedriegen, neerknallen als die een spotprent van de ‘profeet’ Mohammed maakt, zoals Charly Hebdo, enz.
   Kennissen van mij, bestuursleden van Armenienhilfe, waren vorig jaar in gesprek met de bisschop van Gjumri, de tweede stad van Armenië. Een van hen maakte de opmerking dat “de islamieten toch voor het grootste deel heel aardige mensen waren, dus lui net als de rest in Duitsland”. Daarop werd de bisschop woedend, en zei dat de ander totaal niet wist wat het betekende te leven onder een islamitische regering. Dat de Armenen er honderden jaren ervaring mee hadden om als een soort minderwaardige slaven behandeld te worden.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 30. g.h.m.leferink

  29 maart 2015 op 23:36

  Reaxy deel 2.
  Ook voorspelde deze bisschop, Mikael Ajapahjan, dat de islamieten als een blad aan de boom zouden omdraaien zodra ze de macht hadden!
  En ik maak me zorgen om de bijna 100 % argeloosheid die over de islamieten hier wordt tentoongespreid in veel media. En volgens mij is de oorzaak daarvan een kombinatie van ACHTERBAKSHEID en LAFHEID. Want dat zijn tegenwoordig de ’trends’. Die zich vanuit Drugsdorp aan de Amstel (soms Mokum genoemd) als een inktvlek over ons land verspreid hebben. En erger kàn volgens mij niet, een deel van ons heeft zich al overgegeven, ‘ligt met de pootjes omhoog’. En als je er anders over denkt dan de ‘politiek correcten’ volgt bijna direkt een beschuldiging van racisme/ diskriminatie….. Het best is dat te zien aan een nu weer populair wordende politieke partij die ik ‘Doetjes Halfzacht’ partij noem.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 31. Waar ik ze ook zie,ik moet ze niet meer. Mijn vrouw loopt met van die lulverhalen dat “we” die vrouwen de ruimte moeten geven,dan zal het vast beter gaan. Sorry hoor, die wijven zijn net zo achterlijk. Ik moet ze niet. Geen een. Van de pot gerukte, gebrainwashte betweters. De communicatie is gesloten. Ik zou nog eerder de tent sluiten dan er ooit een aannemen. En de tyfus voor iedereen die ze de hand boven het hoofd houdt met hun asogedrag en gezeur. Maar goed, kijk maar naar het stemgedrag van het brave Nederlandse stemvee bij de laatste verkiezingen: onverbeterlijk, recht op de ijsberg af. Mijn spullen liggen in de sloep, ik moet hem alleen nog strijken.

 32. we moeten boete doen kneuter, want we zijn slecht, al eeuwen lang…