Tomas Kok: Alleen in Raadsdebat  beveiliging bewoners rond bouw moskee

Door Tomas Kok

De wijk bij het, in aanbouw zijnde, islamitisch centrum in Leiden wordt vanaf het begin van de bouw gedomineerd door straatterreur. Bewoners worden uitgescholden en bedreigd, muren en auto’s worden beklad, en de ene na de andere ruit wordt ingegooid. Vorige week bij een oud vrouwtje, wat voor mij aanleiding was om een spoeddebat in de Leidse Raad aan te vragen.

De insteek van het debat was de veiligheid van de bewoners en hun bezittingen. Zelfs als er een ruit wordt ingegooid, komt de politie niet eens langs. Ze zeggen dat de bewoners online aangifte kunnen doen, en verder gebeurt er niets. Het debat ging eigenlijk alleen over symptomenbestrijding, want terreur staat niet op zichzelf, het is een symptoom van de islam. Over de oorzaak, de islam, is geen enkele partij het met me eens. Dit was een poging om in ieder geval de symptomen, de straatterreur, te bestrijden. Daartoe diende ik zes moties in. Deze moesten ertoe leiden dat er meer politiepatrouilles zouden komen, dat de politie regelmatig contact met bewoners zou opnemen, dat de gemeente de huizen van mensen die weg willen voor de oorspronkelijke waarde zou kopen, dat één van de wethouders belast zou worden met de portefeuille integratie, dat er cameratoezicht zou komen, dat er bij escalaties een tijdelijk samenscholingsverbod in werking zou treden en dat tuig dat hier veroordeeld wordt voor vandalisme, geweld of bedreigingen een gebiedsverbod in de wijk zou krijgen. De reacties van de andere partijen waren voorspelbaar. Als ze maatregelen zouden nemen, zouden ze toegeven dat er iets aan de hand is, en dus ook dat ze fout zaten met betrekking tot het islamitisch centrum.  Ze hebben tot nu toe altijd hun kop in het zand gestoken en ze waren niet van plan om nu wel de realiteit onder ogen te komen. Hieronder een korte selectie uit de onzin die ik mijn kant op kreeg.

De PvdA, GroenLinks en de SP maakten zich meer druk om een actiegroep die wat spandoeken en een vlag op het bouwval gehangen heeft, dan om de veiligheid van de bewoners. Ook zou het mijn schuld zijn dat Marokkanen de wijk domineren. De PvdA’er, tevens oud-voorzitter van een ander islamitisch centrum in Leiden, hield zijn maidenspeech. Dat houdt dus in dat hij na een jaar opstrijken van de raadsvergoeding nu voor het eerst ook iets ging zeggen in de Raad. Hij wilde, krankzinnig genoeg, niet alleen dat er een onderzoek gestart zou worden naar de actiegroep, maar ook naar mij. De SP stelde dat de actiegroep het grote gevaar is en suggereerde dat die de ruiten ingegooid kan hebben, in plaats van de Marokkanen die een bewoner heeft zien wegrennen. GroenLinks beschuldigde me weer, uiteraard zonder bewijs, van contacten met neo-nazi’s en kwam met het goede nieuws dat de huizenprijzen van de bewoners gewoon gestegen zijn. PvdA-burgemeester Lenferink deed niet eens meer de moeite om te doen alsof hij boven de partijen staat, en gaf aan dat hij vooral geen voorstel van mij wil uitvoeren. Ook stelde hij schaamteloos dat er uit onderzoek is gebleken dat er in de wijk helemaal niets aan de hand is. D66 en het CDA verschuilden zich dankbaar achter dit ‘onderzoek’ en de VVD zei gewoon helemaal niets. Al met al kwam het erop neer dat er niks aan de hand is, dat er geen link is tussen de incidenten, die er niet zijn, en het islamitisch centrum, en dat het mijn schuld is dat er wel wat aan de hand is, terwijl dat dus niet zo is. Volgt u het nog?

Het Leidsch Dagblad merkte op dat ik in een andere wereld lijk te leven dan de rest van de Raad, en dat is precies wat er in de hand is. Het is hun papieren werkelijkheid tegen mijn werkelijkheid van de straat, de realiteit. Als je door de wijk bij het islamitisch centrum loopt, zie je de ruiten aan diggelen liggen. Als je bewoners spreekt, vertellen ze over de intimidaties. Als je je gezonde verstand gebruikt, weet je dat deze incidenten het gevolg zijn van de komst van het centrum. Als je dit alles ontkent, omdat een onderzoek dit weerspreekt, ben je wereldvreemd. Dan sta je los van de realiteit, en verwaarloos je je verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger. Juist Raadsleden zouden dicht bij de burger moeten staan, en moeten weten wat er gebeurt. Tijdens dit debat leek de kloof tussen burger en politiek groter dan ooit. En over wat voor onderzoek gaat het eigenlijk? Alle partijen nemen het klakkeloos aan, maar niemand heeft er iets van gezien. Bovendien bleek er ook steeds uit onderzoeken dat de jeugdcriminaliteit in Leiden daalde, maar toen er vorig jaar een grondiger onderzoek van het CBS kwam, bleek deze dramatisch te zijn gestegen, ook ten opzichte van andere gemeentes. Daarnaast is een onderzoek dat gebaseerd is op aangiftes, niet altijd accuraat. Zeker hier, waar mensen zich in de steek gelaten voelen door de overheid en niet eens meer de moeite nemen om aangifte te doen. En waarom zou iemand, elke keer dat er iets naar hem of haar geroepen wordt, direct aangifte doen? Dat zou dan een fulltime baan worden. Zulke informatie heb je alleen als je in contact staat met de maatschappij.

Normaal gesproken ligt het voor de hand dat je moties, waarvan je weet dat ze door niemand gesteund gaan worden, intrekt. Toch heb ik ze in stemming gebracht. De terreur in de wijk houdt niet op met wegkijken, en het wordt alleen maar erger. Als er straks weer wat gebeurt, en als er straks slachtoffers vallen, dan kan iedereen zien wat partijen hierover gezegd hebben. Dan kan iedereen zien hoe ze zich allemaal achter een onderzoekje verschuilden, terwijl de realiteit onder hun neus gehouden werd. Dan kan iedereen zien hoe er over mijn voorstellen, om erger te voorkomen, gestemd is. Alle zes de voorstellen: 1 voor, 38 tegen. Eigenlijk ontbrak er nog één: een motie van wantrouwen tegen deze laffe burgemeester.

 

Tomas Kok

Fractievoorzitter Groep Kok

Vanaf 1 april Statenlid PVV Zuid-Holland

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

23 Reacties

 1. Leo KarelJan

  23 maart 2015 op 16:40

  De regentenkliek kent echt geen schaamtegevoel meer: wegkijken, goedpraten, ontkennen, liegen, bedriegen, alles is toegestaan in de verdediging van de islam. Het zijn de knechten ( onderworpenen ) van de islam.
  Dat de bevolking dit nog pikt…..

 2. Wanneer gaat iedereen in dit politiek correcte landje aan de Noordzee GVD LEREN dat moskeeën net als de hoofddoek, boerka en djellaba maar één functie hebben, nl. de ZICHTBAARHEID van de islam in het Westen?
  Wanneer gaat iedereen LEREN dat moskeeën enkel broeinesten van haat en terrorisme zijn?
  Wanneer gaat iedereen LEREN dat alles wat met de islam te maken heeft, direct gelieerd is aan HET PROJECT?*
  http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-11879
  *te vinden via de gelijknamige knop bovenin de header van de aangegeven website!

 3. En ondertussen speelt het orkest op het achterdek van de Titanic haar muziek.

  • .
   Ja, op de achterdekken wordt wat roepgetoeterd,
   maar op het vóórdek staat de Macht in vol ornaat
   dus wie zich horen laat wordt kundig uitgefoeterd,
   door “ONS GEZAG” dat niemand spreken laat !
   .
   Wij “zwartkijkers” hebben domweg de strijd verloren,
   want bleken zélfs nog “onder ons” steeds te verdeeld
   wij lieten al de haat toch toe, die meer voelbaar werd geboren
   dus werden àl monkelend, slim uit elkaar gespeeld !
   .
   en straks, als onze allerlaatste strijd is opgegeven
   zal nog ’n enkeling de Geschied-herhaling zien
   die steeds tóch buiten ons gezichtsveld is gebleven
   omdat wij slimmer waren, zelfs haast alwetend bovendien !

 4. Dat krijg je met volk dat zich druk maakt om BZV of zeikt over het weer. We zullen heel diep gaan buigen en er zullen op termijn duizenden doden vallen. Niet eens zozeer door het kromzwaard maar meer door de faciliteerders die het EU-leger zullen inzetten om de eigen autochtone bevolkingen te onderdrukken. De macht is aan het grootkapitaal. Jaren geleden was de olie inzet van het islamisering en het is gelukt. De islamisten worden gebruikt door het kapitaal. Dat is nu in o.a. het Midden-Oosten en straks even duidelijk in het oude Europa. We lijken er slechter voor te staan dan voorafgaand aan WO2. Van de VS hoeven we het niet te hebben want die staan aan de basis van de meeste problematieken. Denk dan niet dat de voormalige USSR ons komt helpen want we tonen ons al tijden ondankbare honden. Dus met de massa’s aan de geeuwhonger is de volgende stap.

 5. Het is verschrikkelijk wat die mensen uit Leiden moeten meemaken, maar het is ook het zoveelste bewijs dat democratie een heel slecht idee is. Zou eigendomsprotectie geprivatiseerd zijn, dan zeg je je contract op en huur je een andere beveiliger in om het geboefte op te pakken, te berechten en de kosten + een boete te laten vergoeden.
  Een ongewenst centrum of ongewenst wat dan ook komt er uiteraard niet als de bewoners eigenaar van hun grond zijn. Zolang u bestuurd wenst te worden zult u belazerd worden.

 6. Het tij is niet meer te keren .
  We zullen het onderspit delven.

 7. Gisteren de docu bij Nieuwsuur gezien over onze militairen in Mali. Opvallend is dat – en men noemt het ook – alle militairen in deze docu onherkenbaar zijn gemaakt. Dat doe je dus omdat ze bij terugkeer niet kunnen worden herkend door de hier aanwezige ‘mogelijke’ geweldplegers. Zo diep ben je al als samenleving gezonken.

  Maar ook opmerkelijk is dat Nieuwsuur dus wel degelijk beseft dat deze militairen bij terugkeer gevaar lopen en dat er dus inderdaad dit soort geweldplegers zich in onze samenleving bevindt.

 8. W.H.J. Reiss

  22 maart 2015 op 09:40

  Als het zo erg is voor de mensen in een bepaalde wijk van Leiden, waarom staan er van hun dan niet een paar reacties van hetgeen ze hebben meegemaakt. Een verhaaltje en daarbij een foto, die meer zegt dan 1.000 woorden ! Maar ik zie NIKS ! Alleen maar klagen over mossels, maar zelf iets doen, ho maar !
  Ik heb hier veel kritiek op de bevolking, maar heb wel iets gedaan ! Euro 190,– overgemaakt vanuit Limburg om de boete van Identitair Verzet deels te betalen.
  Iemand van de wijk had toch ook een verhaal kunnen schrijven + foto’s en film over dit gebeuren, die nacht ! Of zat men in Leiden in hun wijk achter de ramen en dacht: “Laat een ander het maar opknappen. Ik kijk zelf nu even weg” !
  De jeugd die voor hen opkwam in de kou laten staan. En in heel Nederland zit hetzelfde laffe achterlijke Volk, die gewoon krijgen wat ze verdiend hebben !

 9. De zilveren rand is het einde. Mag nog honderd jaar duren maar is de moeite waard.
  De koppen hakkerij en steniging op een gewone marktdag. Met als afwisseling een bom die afgaat tussen kijkers. Niet zoals nu op TV maar gewoon, zoals nu in woestijn landen, terwijl u winkelt.

 10. Goed stuk van Thomas Kok, en uitstekende en redelijke voorstellen. De feiten uit de inleiding alleen al zouden reden genog moeten zijn om de bouw acuut stil te leggen. Wat een walgelijke types die lui van de SP, PvdA en Groen+Rood(is bruin) en de wgkijkers van de overige oude partijen. Dus als je de realiteit er sprake brengt sta je los van de realiteit? Dat is orwelliaans. Leven in een leugen, het kan allemaal in Leiden anno 2015. Ik wens de heer Kok en de getroffen omwonenden alle steun toe die ze maar krijgen kunnen.

 11. Andre van Delft

  22 maart 2015 op 01:17

  Ik sprak vanavond iemand die afgelopen woensdag de hele dag op een Leids stembureau heeft gewerkt.
  Hij beschreef een enorme organisatorische chaos: 35 stempassen zoek, en het was voor ieder mogelijk om al dan niet opzettelijke fouten te maken bij het stemmen tellen, controle was er niet.

 12. Helaas voor de bewoners die geterroriseerd worden, het is schandalig.

  Maar je ziet het overal pas na jaren zoals in Engeland dat na honderden verkrachtingen en wegkijken politici en politie in beweging zijn te krijgen.

  Ik denk dat er eerst het het rijksmuseum opgeblazen moet worden met alle Rembrandts verpulvert en alle Flevopolders onder water gezet moeten worden met 2 miljoen doden willen onze rechtschapen politici met hun luie kont in beweging komen.

  En dan nog zullen ze zeggen dat het Wilders zijn schuld is.
  Want enig realiteitsbesef of opkomen voor de mensen die daarvoor betalen komt in Nederland niet voor op een klein groepje na dan met de naam PVV en de zeldzame kiezers die al 40 jaar geleden waarschuwden voor de islam terreur waarvoor alle deuren hier open gaan om ons land te ” verbeteren…… “

 13. Ja dat krijg je wanneer je alleen bezig bent met welk figuur een boer een relatie gaat beginnen. In de MSM BZV genaamd.
  Wilders vroeg terecht een tijdje geleden aan Samson, waar die haat voor Nederland vandaan komt. Wat ook een leuke vraag is voor een groep Marokkanen. Waar komt die haat voor ons vandaan. Ze worden hier door de staat gefaciliteerd in alles.
  Zelfs werkgevers mogen allochtonen niet weigeren, want dat is discriminatie.
  Ouderen mogen gewoon geweigerd worden daar hoor je niemand over.
  Ze hebben hier een veel beter leven dan in hun land van herkomst en toch haten ze ons al decennia lang.

 14. dhimmiesnuffelaar

  21 maart 2015 op 23:10

  Reiss:

  En u denkt, dat de politiek correcte kanker niet de dorpen bestuurd? Het is een kanker,omdat het overal verkleefd is tot in het ambtenarenapparaat van de kleinere steden/dorpen toe. En zij die op 18 maart b.v ijn gaan stemmen en politiek correct zijn blijven stemmen, zijn inderdaad hier schuldig aan. Uw buurvrouw, uw collega, een vriend, uw wijnhandelaar of schilder, u heeft 85% kans op een collaborateur, als zo iemand is gaan stemmen.

  • W.H.J. Reiss

   21 maart 2015 op 23:45

   In vele dorpen zitten geen mossels. Dat zal pas gaan gebeuren als er een ontvolking is. Dat zal dus over 10 jaar gaan gebeuren. De niksnutten zitten nu vooral bij elkaar in de grote steden. En als we 10/20 jaar verder zijn zal de burgeroorlog overslaan van de voorsteden van Parijs naar de gehele EU. Op onze knietjes mogen we dan dankbaar zijn als het niet islamitische Oost-Europa en Rusland ons dan komen bevrijden. Rusland (USSR) heeft Europa in de 2e W.O. ook bevrijd. Geschiedenis herhaalt zich altijd !!!

   • J. C. Th. Köhler

    23 maart 2015 op 11:44

    W.H.J. Reiss:

    “Rusland (USSR) heeft Europa in de 2e W.O. ook bevrijd. ”

    Ik wil grote aanhalingstekens zetten bij het woord “bevrijd”. Na die zogenaamde bevrijding door de SU heeft het nog plusminus 45 jaar geduurd voor heel Midden- en Oost-Europa echt bevrijd waren.

    Eenzelfde opmerking kan geplaatst worden bij Milosevic. Hij was het laatste bolwerk in Europa tegen de islam. Dat was positief, maar de manier waarop hij z’n autoriteit vestigde en behield had niets met democratie of rechten van de mens te maken. Hij was precies even misdadig als het Sowjet bestuur.

    Het is dus te hopen dat de geschiedenis zich, zeker wat dit betreft, niet herhaalt.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    • J.C
     Rusland had moeten verliezen. De wens van Europa, na een 1918 revolutie.
     Hun wereld van kolonisatie, ook Indonesië, had gewoon, onder andere namen, doorgegaan. Geen Korea, Vietnam, China, en Afrika oorlogen zouden zijn gestart. Door Rusland gebeurde dat wel. Dat had gevolgen wat nu koude oorlog heet. De E.U, toen, is dezelfde als nu. Misdadig, wie, is afhankelijk welke zonnebril gebruikt word. Pak de Congo België E.U bril als voorbeeld. Wat daar gebeurde was voor hun bestwil.

 15. robbertdeberk

  21 maart 2015 op 22:38

  Geheel mee eens!

 16. W.H.J. Reiss

  21 maart 2015 op 20:58

  Sorry, maar ik kies niet meer voor zieligheid. De bewoners van Leiden hebben met zijn allen voor deze rotzooi gekozen. En realisten weten, dat dit slechts het begin is. Straks zullen ze ongetwijfeld ook klappen krijgen ! Dan mogen ze nog niet klagen, want in andere ISIS gebieden gaat de kop eraf ! In Leiden begon het Verzet. Helaas dit is lang geleden. Tip voor de bewoners. Verhuizen naar een dorp in de Provincie.
  En als je toch blijft zitten, dan wen er maar aan. Dit is Nederland en hier Regeren mensen die de autochtone bevolking intens Haten met hun daden !

  • Tja, inderdaad. In Leiden is D66 afgetekend winnaar van de statenverkiezingen. De PvdA is daar ook nog eens een goede tweede. http://www.omroepwest.nl/programmas/provinciale-statenverkiezingen-zuid-holland-2015/berichten/19-03-2015/uitslag-leiden-d66- Dus deze slachtoffers van de multikul kunnen het beste (indien mogelijk) met spoed de stad verlaten. De kans bestaat namelijk dat ze anders met pek en veren gedwongen het hazenpad zullen moeten kiezen. Of dit alles wel naar de letter van de wet is, is maar zeer de vraag. Echter, met een dergelijke burgemeester als hoofd van de politie zal het strafrecht wel naar eigen inzicht geïnterpreteerd worden. Wie doet je wat.

 17. Matthijs de Ridder

  22 maart 2015 op 07:25

  Daar ben ik het niet mee eens, deze bewoners zijn de dupe van wat de rest van Leiden gestemd hesft.
  De mensen in de wijk hebbben hun stem heel duidelijk uitgesproken: Bij de GR2014 heeft Tomas, toen nog bij Leefbaar, een gigantische hoeveelheid stemmen opgehaald in deze wijk.
  Hij doet nu zijn werk, hij vertegenwoordigt deze wijk.
  Maar omdat het voor “de rest van Leiden” een NIMBY (not in my backyard) verhaal is, hebben deze lekker elitair op de holle partij genaamd D(himmi)’66 gestemd. Gevolg is dat D’66 12 van de 39 stoeltjes warm mag houden en in de lijn van de PvdA vrolijk doorgaat met het slopen van de stad Leiden.
  Dus nogmaals, deze mensen kun je niet kwalijk nemen wat ze hebben gestemd, zij worden ook vertegenwoordigd. Helaas wordt hun vertegenwoordiger snoeihard tegengewerkt door de rest van de raad.

 18. annozijlstra

  21 maart 2015 op 20:14

  Stoppen met Islam centra en bouw nieuwe Moskeeën , hoort niet bij Nederland en leidt tot wijkoorlogen tussen Islam en niet Islam.