Wilders was ij.zer.sterk.

Door Joost Niemöller

 

Ik ben blij dat het nu eens eindelijk precies gezegd is in deze debatten. Nederland. Met een priemende vinger wees Wilders naar Samsom en zei het.

Zoals Wilders dat zegt:

U. Haat. Nederland.

Want achter elk woord van Wilders klinkt tegenwoordig een punt.

‘Hou. Op. Met. Die. Leugen.’

Waarop het gezicht van Samsom boekdelen sprak. Verwarring. Er kwamen wel een hoop woorden uit natuurlijk, bijvoorbeeld dat Wilders moslims haatte, zo’n slappe jij-bak, maar Samsom durfde dit debat niet aan. Zoals de PvdA dit debat nooit aan wil. De vraag voor welk Nederland ze eigenlijk willen staan. En of ze dat überhaupt interesseert. Samsom durft dit debat niet aan omdat hij er niets over te zeggen heeft. Omdat het gewoon zo is. Hij haat Nederland en doet het in de uitverkoop. Ooit maakte Janmaat dit punt. Ooit maakte Fortuyn het. Nu Wilders. En al die tijd haalde de PvdA leider van dienst er zijn neus voor op, want ach, Nederland, wat is dat nu eigenlijk.

IJzersterk was Wilders tegen Pechtold die aankwam met het ongelukkige voorbeeld dat in Denemarken de ont-radicaliseringsprogramma’s werken.

Ijzersterk was Wilders ook tegen Rutte met zijn holle frases over Jihadisten die van zijn part mochten sterven. Want wat als ze niet stierven. Wat dan? Daar had niet alleen Rutte geen antwoord op, maar niemand verder. Want op Wilders na is iedereen voor open grenzen, meer geld naar de AIVD, deprogrammeringsprogamma’s en god zegen de greep.

Het was ook Wilders die Theo van Gogh in herinnering bracht toen Pauw stelde dat het alleen maar geluk was dat hier nog niets was gebeurd.

IJ.zer.sterk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

42 Reacties

 1. Het was geen tv debat. Het was de waarheid en de leugens.
  Opvallend was dat dit keer de heren Pechtold, Rutte en Samsom in de rol van schreeuwers waren gekropen en juist Wilders de rust zelf was. Geen geschreeuw dit keer en geen holle frase, nee dat liet hij duidelijk over aan de coalitie en hun gedoogers. Buma werd er terecht op aan gesproken dat hij mede verantwoordelijk was voor de huidige situatie door te blijven zitten in een kabinet dat Nederland de das heeft omgedaan.

  Roemer?? en ja Roemer, nou hij was aanwezig, zal ik maar zeggen.

  http://esterwegennl.blogspot.com/2015/03/hoezo-economisch-herstelover-de-ruggen.html

 2. Matthijs de Ridder

  13 maart 2015 op 17:35

  Waar ik me groen en geel aan erger, dat is dat geblaat over de aantrekkende economie.
  Er werd al een paar maanden geleden gesuggereerd dat ze in Den Haag aan het wachten waren op gunstige cijfertjes om hun propaganda te spuwen.
  De hele economie van NL is naar de getver.
  De enige reden, wat ook steeds als gunstige reden wordt opgegeven, dat er weer meer export is, heeft puur te maken met het instorten van de euro.
  € 1,00 is nu namelijk nog maar $ 1, 05 waard ( https://www.google.nl/search?q=1%20eur%20in%20usd ).

 3. Caesar Lion Cachet

  13 maart 2015 op 16:13

  LS…
  Wilders zal nooit regeren. Niet omdat Geert Wilders op vele punten geen gelijk zou hebben. In tegendeel ! Maar het zal hem niet gegund worden door de krachten die ook in Nederland aan de touwtjes trekken. En dat heeft niets met Moslims te maken.

 4. Leo KarelJan

  13 maart 2015 op 15:38

  @ Neree: je zult van mij geen links woord horen!
  Alsnog reactie: Wilders was ijzersterk en is de ENIGE ECHTE oppositiepartij. De rest is het in grote lijnen met elkaar eens, alleen de SP wijkt economisch wat af. Maar op gebieden als islamisering, immigratie, OS, molentjes enz. is de SP helemaal voor de gevestigde orde.

 5. Breinbrouwsels

  13 maart 2015 op 06:11

  Een heleboel mensen hebben een rood kwabje in hun hersenen. Het zit in de buurt van het vreet- en schokorgaan dat, zoals bekend bij de mensen die hier vaak komen, gelegen is achter de huig en bovenop de hersenstam. Dat rode kwabje zorgt ervoor dat er voortdurend jaloeziehormonen de rechter hersenhelft in gestort worden die de oorzaak zijn van het moedermelksyndroom. Door dit syndroom weet de patiënt niet anders dan dat het de schuld van de moeder is dat hij of zij hier op deze aardkloot rondhangen moet; dat deze moeder dus verantwoordelijk is voor alles wat de patiënt maar wenst. Patiënt weet zeker dat het moedermens op deze wereld is om hem te aanbidden en tot de strot toe vol te proppen met alles wat zijn hartje begeert. En daar moet dat moedermens dan vanzelfsprekend ook nog dankbaar voor zijn. Meestal tegen de tijd dat de patiënt in een studentenflat of kraakpand gaat wonen wordt het oorspronkelijke moedermensje ingeruild voor haar vervangster, de Staat en haar Tepels.

 6. Doorgaans wordt veronderstelt dat het brein massa is, voor grote delen van de bevolking lijkt het verstandiger uit te gaan van gatenkaas.

 7. Debat teruggekeken. Wilders was goed, maar ik vond hem niet bijzonder sterk. De rest was gewoon slecht.

  Pechtold gedroeg zich als een miezerig mannetje. Vooral die opmerking over de wolf die de grens over kwam. Ook Samsom was irritant.

  Goede opmerkingen van Wilders:

  – Nederland uit Schengen. Komt nooit een reactie op. Blijkbaar vindt iedereen Schengen zo vanzelfsprekend dat over stopzetten van Schengen niet wordt gesproken.

  – Wilders heeft aan Samsom gevraagd waarom Nederland in de uitverkoop wordt gedaan. Heel sterk!

  – Wilders heeft Buma de mond gesnoerd door hem een paar keer te herinneren aan zijn deelname aan de enorme lastenverzwaringen van dat “lente” akkoord.

  • Wie was dat ook alweer? O ja, George Carlin. Maybe its the public that sucks… garbage in garbage out. Mensen gaan in dit land pas nadenken als hun schoonmoeder wordt onthoofd die de endogame (gheghe) christelijke religie nog aanhing… en verlangen dan terug naar een mens met rechte rug, die de waarheid vertelde. Maar dat scheen dan ook weer een Zionist te zijn, en die moeten ook allemaal in een kwaad daglicht gesteld worden. Net als de rest van de joden. Het is allang duidelijk welke groepen het onderspit gaan delven. Mensen zijn misschien nog wel stupider dan in de jaren 30. Welterusten allemaal.

  • Matthijs de Ridder

   13 maart 2015 op 17:50

   Bij Campagne op Z heeft Geert ook nog wat onderbouwing over dat Schengen standpunt gegeven: http://www.rtlxl.nl/#!/campagne-op-z-317594/7502dcb9-57f4-3818-a34d-f33b8d5d9142 .

 8. dhimmiesnuffelaar

  12 maart 2015 op 18:56

  Kreeg m’n belastingaangifte wél verstuurd, want die betaalpoort staat eeuwig open om de vreselijke hobbies en gedrochten van Samson Pechtold en hun handlangers te financieren. Heb het debat teruggekeken ,omdat ik een Pauw allergie heb opgelopen. Men heeft inhoudelijk nauwelijks een fatsoenlijk antwoord op de (probleem)stellingen van Wilders. Veel praat en schreeuwwerk om te verhullen,dat men in vrijwel alle opzichten in de kleren van de keizer loopt. Op een gegeven moment riep de altijd schreeuwende en door anderen heen roepende Diedie, dat Wilders niet zo moest schreeuwen. De jongen behoeft mentale coaching,want is volkomen ideologisch vergiftigd. Zo ook Pechtold, waarom durft er in de Hilversumse studio’s toch nooit iemand te zeggen, dat deze 2 politici ondanks alle meel in de smoel gewoon uitverkopers en verraders van autochtoon Nederland zijn ? De stapel voorbeelden aan bewijzen puilt zowat Nederland uit. Toch zal 80% straks weer ons land vernaggelen in de stemhokje.

  • Inderdaad begon Samsom opeens zonder enige reden bijna schreeuwend een verhaal af te steken. Misschien was het bedoeld als een ideologisch bevlogen betoog, maar het klonk als een auto in een te hoge versnelling en klonk zo onecht als onecht maar zijn kan. Na dat geschreeuw en een paar onbeschofte interrupties ging hij Wilders beschuldigen van geschreeuw, terwijl iedereen daar verder normaal aan het praten was.

   Ook dat eeuwige trekken van de zieligheidskaart is populistischer dan populistisch en klinkt bijzonder hypocriet. Politici moeten dat niet doen vind ik. Bewaar dat voor als je een slok teveel op hebt en je mee laat slepen in valse emoties.

 9. @Leo KarelJan

  ik krijg m’n reactie al 15 jaar niet verstuurd…. nou ja, de ontvangstbevestiging ontbreekt… 😛

 10. Leo KarelJan

  12 maart 2015 op 17:14

  Ik krijg mijn reactie niet verstuurd.

 11. onbegrijpelijk dat de zittende coalitie zo afgaat in een open debat.
  neem de reactie van rutte,niets zeggend en totaal bezijden de waarheid gedraai en nog eens gedraai maar geen enkele verantwoording te nemen voor het falend beleid!
  samson is een op hol geslagen paard wat alleen maar reageerd op wat op zijn weg komt,niks inhoudelijks waar nederland en z,n inwoners wat aan heeft.pechtold gaat snijden maar als hij bloed ziet stopt hij en legt een noodverband aan ,want mogelijk heeft hij rutte straks nog nodig.buma ,kleurloos net als z,n kleding.
  roemer is waarschijnlijk vroeger op school veel gepest,want de reacties op de stellingen van pauw geven het beeld van eeen verongelijkt jongetje.wilders slaat wild rond zich heen vertolk wat de meeste nederlanders bedoelen,maar zit in de hoek waar de boodschapper gestraft word en niet de dader die in het nieuws komt!al met al een prachtig voorbeeld wat politiek werkelijk is,kiezersbedrog !

 12. Caesar Lion Cachet

  12 maart 2015 op 15:39

  LS….

  Enige tijd fan van Geertje geweest. Altijd onder de indruk van zijn verbale lenigheid en scherpe aanvallen op de Cohennen en Halsema’s. Maar Wilders is ook een Zionist en zou gezien zijn samen met Rutte en Bea bij het Ronde Huis in Nunspeet ! Wie geeft daar nu eens duidelijkheid over.

  • Een fan zoekende. Waarom werd ik fan als volwassene?. Antw. Door een plaat voor je kop. Opeens snap je het. Alle betrokkenen zijn dood. Antwoord geven onmogelijk.
   Indien wel is er een punt. Beter, veel meer punten als sterren aan de hemel. Toch proberen noemden vorige generaties zeiken in de wind. Geert verdient beter als dit soort support.

  • @Caesar
   Kom even met bewijs aub en nee, niet die van die aluhoedjes site, want die ken ik. Doe even met twee voeten op de grond komen.

  • J. C. Th. Köhler

   12 maart 2015 op 20:40

   Wat is er fout aan dat Wilders een zionist zou zijn?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 13. De koning is je baas. Ontslag aanbieden doe je bij hem. Dezelfde baas moet bekend wezen met betaling aan Cees. Een soort moderne schavuit waar Nederland vol van loopt. En dan bedoel ik niet de Roermondse wethouder. Wel het rommeltje van mensen die zichzelf bestuurder noemen. Cees liep tegen een goudmijn op toen hij de sleutel ontdekte van hun succes. Die lag, vermoedelijk, onder dekens in een gevangenis zonder meisjes. Hij gebruikte kennis wat bazen boos en wanhopig maakt.
  Wat hem, tot nu toe, èèn van de meer betrouwbare landgenoten maak. Door te zwijgen over, waarom.

 14. Basic Dimension

  12 maart 2015 op 14:39

  De pulp-identiteit van de Nederlanders:
  .
  Nederlandse boegbeelden voor de vrouw:

  Op de vraag: Welke vrouw vertegenwoordigt typisch Nederlandse waarden, antwoordt 28 procent Prinses Beatrix. Mies Bouwman staat op nummer 2. Opvallend is dat presentatrice Yvon Jaspers op de derde plaats staat, nog voor Koningin Máxima en Linda de Mol. Koning Willem-Alexander staat bij de mannen op 1, gevolgd door Jan Smit en Marco Borsato.

 15. .
  Maar ja, is ijzersterk vandaag de dag genoeg ?
  we moeten ons niet rijker willen dromen
  want in z’n uppie gaat zélfs Wilders er niet komen,
  dus voor gejubel is het best knap vroeg…
  .
  natuurlijk zijn we trots op deze Geert
  ‘n dappere die consekwenties heeft getrokken
  geen straatvechter lult deze kanjer van de sokken
  maar onze Vrijheidsboot komt toch niet afgemeerd…
  .
  als wij straks niet als 1 man naar die Stembus gaan
  maar veilig vanaf toetsenbord en bankjes blijven roepen,
  staat hij wél aan het front straks zonder troepen
  en Nederland zal hulpeloos ten onder gaan!
  .

 16. Basic Dimension

  12 maart 2015 op 12:36

  (2)
  .
  And guess what, een endogamie als islam assimileert nooit in de Westerse exogamie, maar het omgekeerde is wel mogelijk: de PvdA assimileerde in islam. Vogelaar, Cohen, Asscher en Samsom hebben nieuwe bloedbroeders in Marcouch en Aboutaleb gevonden. Dus Samsom was bloedserieus gisteravond, zijn nieuwe bloedverwanten zijn islamisten, de man is ziekelijk geassimileerd in islam.
  .
  Maar dan is het dus simpel, islam is het nieuwe hart van policor. Islam is nu de werkelijke religie van de PvdA. Het is dus niet zo dat socialisten islamisten alleen maar pamperen voor stemmenwinst, neen zij zijn werkelijk overgegaan op islam.
  .
  De hoofdwet van mensenreligie zal ons tot op de verste sterren achtervolgen en bepaalt de relatie tussen de endogame kern en exogame mantel van de groep.

 17. Basic Dimension

  12 maart 2015 op 12:34

  (1)
  .
  Westerlingen haten hun cultuur omdat zij tegelijk met het christendom ook hun endogame hart om zeep geholpen hebben. En zij beklonken dat met artikel 1 grondwet 1983. Maar er moet altijd een endogaam hart in een cultuur blijven om een groep te kunnen vormen. Want zonder leidende cultuur vervaagt iedere groep. Al was het maar de Amerikaanse vlag voor de klas.
  .
  Nu hebben socialisten alleen greep op een groep en niet op het individu. Dus een volledige exogamie zoals na het verjaagde christendom was voor hen geen optie, dat is een lege schil.
  .
  Maar wat kon het christendom dan vervangen? Niets was krachtig genoeg, alleen islam paste als een sadistisch dekseltje op het masochistische doosje dat overbleef. Na de ontzuiling werd daarom de sadistische islamitische cultuur met de kont omhoog opgezogen door het masochistische christendom voorheen.

 18. De telling van de werklozen is bijgesteld door Lodewijk Ascher. Gerekend naar de vorige maatstaf zou het aantal werkelozen veel hoger zijn als nu woprdt opgegeven en daar zijn de ZZPérs nog niet eens bijgeteld. Jemmer dat geen van de politici daar geen opmerking over heeft gemaakt want dan waren Rutte en Samson helemaal door het lint gegaan. Overigens zelden zo’n onbeschoft heerschap als Samson meegemaakt die straffeloos door het antwoord van de anderen heen kon wauwelen..

 19. Jammer dat daar geen antwoord op is gekomen. Lijkt me interessant om te horen waarom wij in de uitverkoop zijn gedaan en waarom Nederland al jaren wordt verloochend.
  Ze zijn duidelijk allemaal bang voor Wilders.
  En dan Rutte die zegt dat het goed gaat. 650.000 werklozen. Hoe kan je dan zeggen dat het goed gaat. Hij liegt nog meer dan een pathologische leugenaar. Blijkbaar is er een hele grote groep mensen die daarvan gecharmeerd is.

 20. Zelden zo’n dierlijke weerzin voor een politicus gevoeld als voor Diederik Samsom en als ik Peggold zie, gaan mijn eigen ogen ook steeds verder uitpuilen.
  En dan Robot Rutte….
  Ik geef toe, het is geen inhoudelijke kritiek, maar man o man, wat heb ik een afkeer van de huidige politieke ‘elite’.
  Overigens klinken Buma en Roemer als verongelijkte schooljongens die net een onvoldoende hebben gekregen van de meester.

  De SP voert trouwens ook nauwelijks oppositie. Dat kunnen ze ook niet, want dan zouden ze standpunten van de PVV moeten overnemen en dat doen ze niet, want ze willen de deur nog openhouden om zich later in een nieuwe coalitie in te likken.

 21. Wilders is fundamenteel in het voordeel doordat hij er een consistent wereldbeeld op na houdt, zonder interne tegenstrijdigheden.
  Zijn tegenstanders hebben dat voordeel niet. Die moeten er constant op bedacht zijn iets verkeerds te zeggen, en oppassen dat hun argumenten niet worden ontmaskerd als inconsequent, of in tegenspraak met wat ze eerder zeiden.
  Daardoor kan Wilders zich voor 100% op de vorm concentreren De inhoud gaat op de automatische piloot. De anderen moeten noodgedwongen hun aandacht verdelen over vorm EN inhoud, iets wat hun optreden iets geforceerds geeft.

 22. Wilders is NIET ijzersterk. De anderen zijn gewoon Supermongolen. Wilders kan voor een normaal denkend mens totaal geen tegenstand krijgen of zelfs verwachten, van trio Quatsch . Helaas in dit land zit bij de meeste mensen/kiezers ‘de debiel in de kop’ !!!

  • J. C. Th. Köhler

   12 maart 2015 op 11:29

   Er staat ook niet: Wilders IS ijzersterk. Er staat: Wilders WAS ijzersterk. En hoe je het ook wendt of keert, het optreden van Geert Wilders was ijzersterk gisterenavond.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 23. Als deprogrammeringsprogamma’s zouden werken, dan zouden de deelnemers aan het debat het nu roerend met Wilders eens zijn.

 24. Samsom sprak voor zijn electoraat. Eèn miljoen en counting. De toekomst kan wat hem betreft niet meer stuk. De haat, dat was het, droop van zijn klus af. Dit sujet is opgeklommen via puur straat geweld. Het zelfde beeld geeft zijn electoraat. Zij domineren in elk publiekelijk debat over onderwijs, opvoeding, misdaad, huisvesting, en gevangenis. Hun stok, straatsteen, is jihad. Vertaald, moord op ongewapende onschuldige wereld bewoners. Terreur heet dat.

 25. Breinbrouwsels

  12 maart 2015 op 05:37

  …op het schoolplein dan hè, anders krijg je dát weer!

 26. Basic Dimension

  12 maart 2015 op 01:29

  De wanhopige strategie van Samsom was dat straatcoaches – op welk niveau van discussie beweegt de man – zo goed hun werk doen. Samsom beperkt zich daarin tot de brandweer van de PvdA die zo goed een brand kan blussen, terwijl Wilders te berde brengt dat socialisten die zelf gesticht hebben.
  .
  Verder zo onnozel van Samsom dat hij zich verbijsterd afvraagt waarom jonge moslims in de adolescentie precies doen wat hen in de vroege kindertijd is ingepompt. Hoe dom kan je zijn.
  .
  Voor de abstractiefase van het 12e jaar zijn de emoties moordlust en haat aan de abstractie van ‘Allah’ gekoppeld in de ROM-fase. Dat krijg je er later in de RAM-fase nooit meer uit.
  .
  Maar die bekeerde autochtoon van vorige week en Jason Walters hebben in hun vroege kindertijd geen islamitische indoctrinatie ondergaan. Beiden raakten weer van islam af. Kijk als je ‘liefde’ aan Jezus koppelt dan heb je weliswaar hetzelfde probleem maar dit leidt alleen tot masochistische Westerse sulletjes 🙂

  • Breinbrouwsels

   12 maart 2015 op 05:36

   Lekker om 12 jaar te zijn en te dromen dat Diedie door Geert flink op z’n bek wordt geramd…

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑