De heer Moszkowicz  komt u en zichzelf vermaken

Door Joost Niemöller 

 

Het ego van de heer Moszkowicz  moet zeker zo groot zijn als dat van Peter R. de Vries. Ik herinner me nog goed de keer dat die laatste de politiek in ging. Hij kwam met een puntenplan, en behalve het punt ‘meer gymnastiek op school’ was dat precies hetzelfde als dat van D66. Van Peter R., de politicus zouden we al snel niets meer horen.

En nu is er dus de heer Moszkowicz.

Hij liep het zaaltje van Nieuwspoort in met het liedje That’s Life van Frank Sinatra, dat zodoende over de heer Moszkowicz zelf ging. Niet zo vreemd, want voor de heer Moszkowicz gaat alles over de heer Moszkowicz.

Ook zei hij allerlei therapeutische dingen over zichzelf:

,,Ik ben bevrijd van de angst om te vallen, van de angst om in de media neergesabeld te worden, van de angst om uit een koffer te moeten leven en van de angst om door het establishment vermorzeld te worden. Ik ben klaar voor de politiek.”

Da’s natuurlijk mooi voor de heer Moszkowicz, dat hij zo goed zichzelf moed in kan spreken, maar wat wordt Nederland daar wijzer van?

Nu, luisteren dan maar even.

Wat hij wil is zo’n beetje wat de VVD zegt te willen. En ook een beetje wat het CDA zegt te willen.

De heer Moszkowicz zei zich als leider van de nieuwe partij te willen buigen “over de vraag hoe Nederland er over 25 jaar zou moeten uitzien: een land van vrijheid, veiligheid en welvaart.” De overgang van de advocatuur naar de politiek noemde hij geen grote stap. “Ze liggen in elkaars verlengde. Ik wil mensen bijstaan: vroeger cliënten, nu burgers.” Als inhoudelijke speerpunten van VNL noemde Moszkowicz de invoering van een vlaktaks, een sterke defensie, een strenger immigratiebelied en een effectieve zorg. “Kortom, alles waar een redelijk mens eigenlijk voor is”, aldus Moszkowicz.

Ja, waar in principe alle partijen, behalve de exclusief linkse, wel zo’n beetje voor zijn.

De heer Moszkowicz, die zichzelf kennelijk ziet als de nieuwe vader des vaderlands, is dus compleet overbodig. Hij zal heel veel in de media te zien zijn. Hij zal het mogelijk, net als Verdonk destijds, best eventjes goed doen in de peilingen. Dat zal ten koste gaan van de VVD en de PVV. Een hoop gedoe om niets. Tot hij het niet meer leuk vindt en weer iets anders gaat beginnen, waarmee hij dan opnieuw weer bij Pauw aan kan schuiven. En uiteindelijk is niemand ook maar een heel klein beetje wijzer geworden.

That’s Life.

Omdat wij geacht worden ons te vervelen en wij vermaakt dienen worden.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

11 Reacties

 1. Bram zou niet bij de PVV kunnen omdat hij of Wilders nooit de tweede viool zouden kunnen spelen.
  Wat de VNL ook gaat worden, als ze maar een beetje meer anti-islam zijn dan de andere partijen (afgezien van de PVV), dan is dat al mooi meegenomen.

 2. dhimmiesnuffelaar

  21 april 2015 op 18:22

  Ik ga het bezien, ga luisteren en kijken. Wat door Bram M. verklaard moet worden is, denk ik, vooral zijn aan adoratie grenzende uitlating in sept 2014 mbt meneer Pechtold, voor mij de meest immorele,landverradende politicus en kwal die op het Duivelshof rondloopt. Bewondering voor dit personaadje is in deze woonruimte een slechte introductie.
  Maar ik ben ook Brams verdediging van Wilders niet vergeten. Die was subliem en ontluisterend voor de links verdorven ‘rechterlijke macht ‘.

 3. Nou ja,” in der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus bijvoorbeeld minder immigrantie, minder Europa, minder positieve discriminatie, minder bureaucratie, minder europolitiek in de Haag…. Ik noem zomaar eens een paar zijsprongen. Dus, wanneer hij echt iets te bieden heeft moet hij met de billen bloot. Gezwets over het mooie weer en de lange dagen is niet genoeg. We wachten met spanning af.

 4. Leo KarelJan

  21 april 2015 op 16:52

  Bontes is al uit die VNL gestapt. Deze partij stoelt op verraad naar Wilders en heeft bovendien niets te bieden. Men bindt in over islam en ook over EUSSR en immigratie is men veel softer dan Wilders.
  Moszkowicz is een opportunist, net zoals Van Klaveren.
  De dolksteek naar Wilders zal niets opleveren, al zullen de media VNL wellicht misbruiken in hun haatcampagnes tegen de PVV.

  • Leo KarelJan

   Kijk maar naar Henk Versteeg in de Telegraaf die al druk
   bezig is!
   Allemaal reageren op die man! (Wat u zegt)

 5. Indruk maken . Dat kan als je naam Putin is. Gewoon puur en helder mens. Die man valt niet in de categorie wat dankzij E.U/U.S media zo verheerlijkt word op de volgende punten. Hoog I.Q, [ bank balans ] . Leiding geven, [ likken en buigen ]. Als laatste lafheid. Een driepunten eigenschap zo zichtbaar bij landelijk, provincie, en plaatselijke bestuurders. Alles in landsbelang wat criminelen [ Cees H ] dolgelukkig maakt.
  Dan is Geert en Bram de juiste oppositie.

 6. .
  voor mij heeft Bram het goed bekeken
  wie zwijgt er als hij wenst te spreken ?
  dus ‘k vloek niet met de meute mee
  want hij telt wél verbaal voor 2…

 7. Ze hadden niet zoveel leden, maar na het interview van Bram zijn
  er inmiddels al wat afgehaakt, waaronder “Jan Gajentaan ” die zich
  niet als klapvee wenste te laten gebruiken!

 8. mrs. venderleek

  Kansen hebben hij en die verraders genoeg gehad!

  Met alle respect voor de heer Bontes (niet echt mijn vriend)
  om er onmiddellijk mee te stoppen!

  Het wordt tijd voor een kiesdrempel, hier heb je niets aan!

 9. Het zijn de ego’tjes die niet landsbelang willen dienen, maar zelf in de spotlight willen staan.

  Peter Frans Koops, Jhim van Bemmel, Hero Brinkman, Rita Verdonk, Johan Driessen en nu deze andere, minder integere ex-advocaat. Ze vinden wachtgeld op kosten van de burger heerlijk, moed en loyaliteit zijn eigenschappen die ze niet bezitten.

 10. mrs.venderleek

  21 april 2015 op 12:09

  Wat een cynisme! Iedereen verdient een kans….