Dordrecht, symbool van verzet tegen buitenlandse overheersing

Door Joost Niemöller

We zien oranje. We horen en zien trompetten en een orgel in een oude Nederlandse kerk in Dordrecht. We horen over de Nederlandse geschiedenis. We zien baggervaartuigen voorbij varen. Dat hebben we toch mooi voor elkaar. We zien Nederlandse scouts in Nederlandse zeilbootjes met Nederlandse vlaggen. We zien heel veel Nederlandse mensen en heel veel Nederlandse kinderen.

Het is mooi Nederlands weer. Een beetje wolken, een beetje wind, een beetje zon.

We hebben een koning. Hij heeft kinderen. Er is daarmee de belofte van voortgang.

Het koekhappen is afgeschaft, maar ach, wat geeft dat.

We zien de oude kaart van Dordrecht en we worden ons weer bewust van de Nederlandse geschiedenis.

De oudste stad van Holland.

Dordrecht, symbool van het verzet tegen de buitenlandse overheersing.

Bij deze beelden bekruipt me maar één gedachte: Hoe lang nog.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

19 Reacties

 1. @lauwebal. Het is m.i. niet zo relevant voor democratie om al dan niet een koningshuis te hebben. De strekking van het verhaal betreft de toenemende buitenlandse overheersing. Ben je wakker dan zie je de dobbernegers enz. massaal Europa overspoelen. Met dank aan de grootste vermeende democratie ter wereld nl. die der VS waar koning Obomba i.s.m. en in opdracht van anderen overal aan het destabiliseren is. De meelopers van EU en nationale parlementen doen uit eigen belang mee. Daar is geen democratie tegen bestand. Of we het willen of niet we zullen geslachtofferd worden. T.z.t. zullen vermeend sterke lieden met een democratisch sausje victorie kraaien.

 2. Wat een verschrikkelijk pro-koningshuis stukje. Het koningshuis is pro-EU, pro-islam, pro-immigratie en tegen democratie. Afschaffen. Nederland wordt pas echt een mooi land als het een republiek wordt met veel directe democratie en bindende referenda.

 3. “Bij deze beelden bekruipt me maar één gedachte: Hoe lang nog.”
  .
  Daar klinkt nog enig optimisme in, een sprankje hoop. Zelf bedenk ik me bij het zien van z’n prachtige 17e eeuwse stadskaart (zoals die van Blaeu bij het artikel): Waar of wanneer is het misgegaan met dat unieke en veelbelovende thuislandje?

 4. robbertdeberk

  28 april 2015 op 05:30

  Hooguit 2 generaties Joost. Islam is vrede en slechts een godsdienst.

  Heb je reeds vele jaren geleden op de hoogte gesteld van de ware aard van deze ideologie maar je was niet thuis.

  Heb nog mijn verontschuldigingrn naar jou gemaakt omdat ik fout zat mbt je bewergredenen.

  Hielp allemaal weinig en nu begint het je te bekruipen.

  Tja Joost zolang je niet tot de werkelijkheid wil doordringen, namelijk wie zijn verantwoordelijk en wat moeten we met deze mensen gaat dit gewoon door!

  Waarschijnlijk ben ik je weer vele jaren voor.

  Veel succes met je strijdt tegen de islam, maar dat is op dit moment niet het echte probleem.

  Liefs John.

  Veel wijsheid.

 5. Op elke actie volgt reactie. Geen wonder dat de empirische wetenschappers rechts denken, want het autonome brein is rechts-denkend: egoïsme is de bron van alle ontwikkeling.

 6. Met gelijken debatteer ik, met minderen verspil ik geen energie.

 7. Realpredictor

  27 april 2015 op 20:33

  Weer zo een die direct “discriminatie of racisme” roept als mensen de kernpunten benoemen. Ik weet het, tis altijd hard als je met de neus op de feiten wordt gedrukt! 😛

 8. Gaat weer lekker hier.
  De een na de ander beledigt hier weer lekker.
  Ga zo door mensen, jullie zijn de ware patriotten (kuch).

 9. dhimmiesnuffelaar

  27 april 2015 op 18:32

  August, Quispel, Beukman het is dezelfde emmer stront. Laat die toch gewoon buiten staan, voor zijn eigen deur, geen woord, seconde aandacht verder waard. Zinloze exercitie.
  Dordrecht is helaas ook vooral een rode stad, jarenlang PvdA verslaafd, het is niet mooier helaas.

 10. Les 1 August: leer redeneren.

 11. Leo KarelJan

  27 april 2015 op 17:34

  En wat ben jij dan, August. Een links ventje dat discrimineert op kleur en leeftijd. ( Terwijl je geen benul hebt wie hier schrijft ) Dat jij blanken haat, duidt op zelfhaat van een verrotte Gutmensch en op een totale degeneratie. Ook het noemen van “wit’ duidt op blankenhaat. Bah, smeerlapperij.

 12. Jaap Kooijman

  27 april 2015 op 17:03

  Alleen de domme August heeft geen kennisvan Dordrecht. Dordrecht is het hart van Holland. Daar begon het verzet tegen de Spanjaard. De oranjes hebbeb daar geen hand in gehad. De Hollanders hebben dat samen met de andere staten geregeld. Het verraad van de oranjes in ’33-’45 zullen wij nooit vergeten. Juist de oranjes zijn de profiteurs van Nederland. Vanuit Dordrecht zal de 2e afscheiding starten en Nederland weer een vrij land worden.

 13. Leo KarelJan

  27 april 2015 op 16:38

  Met mensen als August zal het niet lang meer duren. Deze linkse Gutmenschen willen door import van armoede, achterlijkheid en criminaliteit NL heel snel afschaffen!
  En August is natuurlijk helemaal zeker over hoe NL eruit moet zien: een multikul hel!

  • Domheid is een grotere bedreiging dat immigratie. En al die boze witte mannen van boven de vijftig jaar zijn goed in het verspreiden van hun domheid.

   • Realpredictor

    27 april 2015 op 18:46

    Die ‘boze witte mannen’ zijn terecht boos, omdat mensen zoals jij ‘denken’ dat tolerantie een vrijbrief is om alles in te pikken. Ken je het spreekwoord: “Dom is niet degene die een domheid begaat, doch die ze daarna niet weet te verbergen!” En door jouw domheid hier te etaleren, ben jij dus het prototype van domheid. 😛

 14. Realpredictor

  27 april 2015 op 19:05

  Je hebt wel een passende naam, goed dat je niet in Duitsland woont…
  http://de.wikipedia.org/wiki/Dummer_August

 15. August,
  In andere landen (bijvoorbeeld zuid afrika) heb je ook boze BRUINE mannen boven de vijftig die goed zijn in het verspreiden van hun domheid. Ze willen geen blanke mannen meer in HUN land. 1 land 1 volk!

 16. En bekend als geboortestad van Hollandse opportunisten die het (net als Joost Niemöller) ook allemaal zo goed beter wisten. En vervolgens het land op de afgrond brachten.

 17. Realpredictor

  27 april 2015 op 13:59

  Zo waar! Helaas is deze sneltrein niet meer te stoppen!