Gemeenteraad Gouda gaat vanavond vergaderen over radicalisering. Open brief.

Vanavond gaat de gemeenteraad van Gouda vergaderen over de radicalisering. Zijn ze wel goed op de hoogte? Een inwoner van Gouda meent van niet, en stuurde deze ingezonden brief:

Aan: College van B&W te Gouda

Gemeenteraad gemeente Gouda.

Betreft: Debat IVB 15 april 2015

Gouda, 14 april 2015

Geacht College van Burgemeester en Wethouders, geachte gemeenteraad,

Vandaag  staat het debat IVB geagendeerd van 21.00 23.00 uur, waarbij in ieder geval 4 punten ter tafel

komen. In de formulering van de agenda staat ook het volgende:

Voorkomen radicalisering en voorbereid zijn op terugkeer van jihadisten.

In verband met het laatste punt wil ik u op het volgende wijzen:

Sinds 2012 ontvangen moskee Assalam en Moskee Nour te Gouda – waaruit een kopgroep actief is voor een omvangrijk islamitisch centrum annex Moskee genaamd El Wahda in de voormalige Prins Willem Alexander – kazerne Tarik Ibn Ali in hun huis en logeert deze persoon ook in Gouda.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat deze imam het salafistisch gedachtegoed beoogd te verspreiden, waarbij uit divers onderzoek ook blijkt dat er mogelijk samenhang bestaat met de jihad. In het verleden zijn er in Gouda artikel 38 vragen gesteld over zijn komst, en hebben diverse fracties geprobeerd zijn komst naar Gouda te voorkomen. Desondanks is daar – voor zover het openbaar is geworden – niet in bewilligd.

Mijn vraag is of de gemeente Gouda de preken die door deze imam zijn gehouden heeft laten vertalen en openbaar heeft gemaakt, en of de gemeente Gouda zicht heeft op de invloed op Goudse jongeren die zijn onderwijs (en mogelijk dat van aanverwante imams en gedachtegoed volgen).

Mijn vraag is ook wat de gemeente Gouda doet om de invloed van het salafisme in Gouda te verkleinen, omdat in de stad wordt gesproken over het feit dat er een ‘maatschappelijk belang’ wordt gediend met bijvoorbeeld El Wahda, zoals het verwoord is door de heer Said Boukayouh in de avonden over de herbestemming Prins Willem Alexander – kazerne in het Huis van de Stad en het bevorderen van de ‘ware islam’ zoals verwoord op de website van initiatiefnemers. In de stad gaan er stevige geruchten dat deze moskee-leiders mogelijk Sharia willen (en dat salafistisch gedachtegoed ook verspreiden) in Gouda.

Wat is de consequentie van dit gedachtegoed voor alle burgers van Gouda is de vraag, en op welke manier denkt de gemeente Gouda hierop te anticiperen?

 

Tarik in Gouda

Tarik in Gouda 2013

Tarik in Gouda 2012 augustus

2012

FEBRUARI TARIK BIN ALI IN ASSALAM MOSKEE GOUDA>

 

Op 9 maart postte de fondsenwerver nog een filmpje dat hij op het grondgebied van Rijksvastgoedbedrijf was, namelijk op het terrein van de voormalige Prins Willem Alexander kazerne, aan de Groen van Prinsterersingel te Gouda. Ook is het bekend dat deze imam betrokken is geweest bij de Fondsenwerving, alsmede is het bekend dat raadslid Khalid Tatou en mevrouw Massrour banden hebben met betrokkenen voor El Wahda, als plan.

Graag zou ik mijn vragen beantwoord zien door de gemeente.

Met vriendelijke groeten, voor een veilig Gouda!

NAW bij de Griffie bekend.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

20 Reacties

 1. Moskeeën zijn kazernes.
  Hoofdoorzaken van radicalisering zijn: de koran en HET PROJECT.
  http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-11879
  HET PROJECT is te vinden via de header van bijgaande link.
  Maar ik twijfel eraan of iemand hier de moeite heeft genomen om het te lezen.

  • @G.Deckzeijl
   Jaren geleden las ik het boek ‘Not without my daughter’ van Betty Mahmoody. Het was voor mij een openbaring van de verschrikkelijke mishandeling die wordt toegepast op islamitische vrouwen. Wat mij echter het meest shockeerde, was het feit dat juist oma’s en moeders dat bij hun eigen kleinkinderen en dochters doen. Dit, niet zelden, met de dood tot gevolg, omdat er ook absoluut geen acht wordt geslagen op hygiëne en ‘snijgereedschap’. Ik ben nu zelf moeder, en kan mij echt nog steeds niet voorstellen dat vrouwen dit hun nageslacht aandoen.
   Waarom komen islamitische vrouwen niet massaal in opstand? Onbegrijpelijk!!!

 2. Zowel de uit de wetenchappelijke studie “The Calcutta Quran Petition”1 (die de Gouwenaren uitstekend ten dienste zou kunnen staan tegen die apartheidsmoskee) als “De Koran getoetst aan de Westerse beschaving en Rechtsorde”2 komt naar voren dat de islam in alle opzichten onverenigbaar is met de Westerse beschaving en zelfs een inherent gevaar vormt voor de relatief tolerante, humane samenleving en hoog ontwikkelde cultuur zoals wij die tot de intrede van precies die islam kenden. Daar passen geen uitgebreide moskee-complexen en minaretten bij. De enig denkbare “goede” bijkomstigheid van de opmars van de islam is dat de progressieven en gelijkgeschakelde bestuurders zichzelf hebben ontmaskerd als subversieve apartheidsbevorderaars.
  1: http://voiceofdharma.org/books/tcqp/ (zie ook in hfdst 3 onder, “Place of War in Islam” en “Modern Islamic Apologetics”)
  2: http://www.libertiesalliance.org/2009/11/02/de-koran-getoetst-aan-de-westerse-beschaving-en-rechtsorde/

 3. dhimmiesnuffelaar

  16 april 2015 op 16:28

  ik kan er geen chocola meer van maken.

 4. Er inhouden wat ooit moed werd genoemd. Even stilstaan bij de Maya kalender. Die liep af en niets gebeurde volgens de media. Even kijken naar nieuws daarna. vliegtuigen die spoorloos verdwijnen. Uw zorg. Van goed naar spoorloos. Linkse gekken die zich gedragen als de beroemde Don tegen windmolens. Treinen die bleven rijden zonder smoes. Een NATO als werkgever, nu, dankzij wederopbouw koud. Warm, nog beter. Het beste voorbeeld is onze nationaal boegbeeld Spekman. Zijn vriend scheefstaande windmolen idioot en eigen nivelleren idee word afgeschoven op wie? 1x raden= juist. Als je 14 km te hard rijd. Die Maya, mijn respect.

 5. Leo KarelJan

  16 april 2015 op 14:44

  Deze brief zal bij de Goudse regentenkliek geen indruk maken. De regentenkliek en media in NL zijn unaniem van mening dat salafisme moet kunnen, mits er niet tot geweld wordt aangezet. Men vindt ook dat salafisten, moslimbroeders en ander gajes gewoon volledige vrijheid van meningsuiting moeten hebben. Ook het nieuwe lulletje rozenwater op Justitie, Van der Steur, is die mening toegedaan.
  Dat lieden die de vrijheid van meningsuiting alleen gebruiken om die zelfde vrijheid van meningsuiting af te schaffen, zoals deze salafisten, kan ze geen lor schelen.
  De PVV is het enige echte tegengeluid en dat geluid wordt door geen enkele partij overgenomen. Ook niet door die verraders van VNL.

 6. Bleef het maar bij clitorishakken. Die sharia geboden zijn nog echt geboden die ze met de doodstraf afdwingen in sharia modelstaten, Waag het niet om seksueel anders te zijn (homoseksueel bijvoorbeeld).
  Maar dat is hier toch niet het geval? Mijn oog viel op een middelbare school in Lelystad, de SGL, waar een jong meisje van 15 met de naam Rim Harit, een paar dagen geleden zelfmoord pleegt. De naam en een foto doet een Arabische achtergrond (meestal Marokkaans) vermoeden. Oktober 2014 was het raak bij de 14/15? jarige Nouaman op die SGL. Daar valt een webpagina op:
  https://iboubkari.wordpress.com/2014/10/29/werkelijk-waar-gebroken/comment-page-1/#comment-116
  In een van de comments wordt over zijn vermeende homoseksualiteit gesproken.
  Volgens telling wonen er in 2014 ruim 2300 Marokkanen in Lelystad en zijn er 3 middelbare scholen. Wat is de kans dat op een van die scholen 2 (hoogstwaarschijnlijk Marokkaanse) leerlingen zelfmoord plegen op het begin van de seksuele bewustheid?

  • Ernst Quispel

   16 april 2015 op 17:16

   Je kunt niet alles weten mar de islam schrijft vrouwenbesnijdenis niet voor.
   Ook de rest van uw betogen getuigt van weinig kennis van zaken. Nogal gênant, eigenlijk.

   • He Einstein,
    achterlijke cultuur + islam/sharia = double trouble.
    Maar goed, als er door uw soort maar ontkend kan worden, met of zonder geldige argumenten of drogredenen.
    Het dagelijkse bloedvergieten over de hele wereld door die ransapen zegt mij genoeg.

 7. Van de week kwam ik hier terecht. Die is wel fel hoor, ik zou er zo een kop koffie mee drinken. Alleen aan het eind is ze mij kwijt.
  Freedom of speech:
  https://www.youtube.com/watch?v=ms9NrdiJHRA

 8. Ernst Quispel

  16 april 2015 op 09:23

  Dit soort radicale imams houden er rare opvattingen op na maar ik zie er niet direct iets strafbaars in. Als dat het geval was waren ze ook wel vervolgd. Geen Officier van Justitie ziet daar echter brood in.
  Ik denk dat met het willen vervolgen of verbieden van dit soort imams we in dezelfde valkuil vallen als bij het vervolgen van Wilders: het is een tot mislukken gedoemde poging onwelgevallige uitlatingen te verdringen en je gooit het kind van de vrijheid van meningsuiting met het badwater weg.

  • Mee eens. De Koran, is ruim voldoende stof te vinden, die absoluut niet samengaat met elke vorm van democratie in de EU. Het hof EU heeft sharia dan ook als niet te rijmen met de EU democratie veroordeeld. Sharia is echter een verzameling door Allah opgelegde geboden, van de hoofddoek tot het betere koppensnel werk en de ultieme bloedbaden. Ik vergelijk het maar met motorclubs. Op voorhand kun je die Zondagse toerclubs ook niet verbieden om een straatje om te knetteren. Dan moet er wat meer gebeuren. Zo zit het ook met die boerka pinguïns en baard kaftans.

 9. Van daag is het 15 april. En was ik jarig… ben 56 jaar geworden en heb hier onder dit topic 1 ding te zeggen. Er is maar 1 goede islam, en dat is: is lam en dat ben ik.

 10. Sharia is de set met regels die verspreidt staat in de Koran. Niet dat ze het willen, maar in principe ben je wel heel vroom als je volgens al die regels leeft.
  Zo beveelt Allah via Mo het dragen van een doek. Niet omdat het uitdrukking geeft aan iets religieus, maar omdat het moet om de vrome vrouwen te onderscheiden van andere en duidelijk te maken dat die van Mo zijn en zijn volgelingen en dat je daar absoluut, maar dan ook absoluut met je poten vanaf moet blijven.
  Hoe meer islam, hoe meer behoefte aan nog meer sharia. Zou als de reten maar mijn huis verkopen, als daar dadelijk 1500 lui elkaar richting de vroomste vormen van sharia in gebed gaan opzwepen in die moskeekazerne.

  • “Zou als de reten maar mijn huis verkopen”
   .
   https://www.youtube.com/watch?v=MTVnMO6cRfg

 11. Waar je veel mee om gaat ga je op lijken, zeggen ze wel eens.
  Zo gaat de baas van een hond vaak op zijn hond lijken. Zouden deze mensen veel met
  geiten optrekken, denk je dan. Een beetje vreemd want dat zouden toch schapen moeten zijn. Zouden ze soms vreemd gaan.

 12. Off topic. Is onze Caroline met vakantie of zo want ik mis haar
  reacties al een poosje op deze site vandaar?