Het gaat niet vanzelf over

Door Dr. Gert Jan Mulder

Inmiddels is Geert Wilders en zijn PVV gezakt in de peilingen van 30 virtuele zetels naar slechts 20 virtuele zetels en heeft de kiezer, volgens de diverse peilingen, Mark Rutte en zijn VVD weer in haar armen genomen (27) en doen ook CDA en de SP goede zaken. Zelfs de PvdA steeg deze week een zetel (14), ondanks of dankzij de dansjes in het Torentje met Rutte over de vraag of “bed, brood en bed” voor uitgeprocedeerde asielzoekers vanwege humanitaire overwegingen moet, of juist niet.

Ondertussen is de hele EU en de lidstaten in rep en roer over de vraag hoe de dobbernegers[1] gered moeten worden van de verdrinkingsdood en voorspelde Joost Niemoller in dit artikel[2] vandaag dat de EU in Brussel Europa zal veranderen in een “slagerchaos”.

Wij hebben onze kinderen uit moeten leggen dat wij geen hondjes kunnen kopen van broodfokkers, of via “dierenwinkels” omdat naar mate de vraag naar een bepaald soort hondjes toeneemt, niet alleen de prijs stijgt, maar dat ook het aanbod stijgt.

Vraag, aanbod, prijs en asymmetrie van informatie[3] zijn de ingrediënten waarmee je absoluut elk vraagstuk kunt oplossen. Alles is economie!

Ik ga dat vraagstuk van dobbernegers niet oplossen hier in deze column. Daar zijn al veel te veel mensen mee beschäftigt en de uitkomst staat al vast.

Veel mensen halen opgelucht adem. De economie lijkt aan te trekken. De huizenprijzen zitten in de lift. De kans dat Pechtold premier zou kunnen worden, is mede doordat hij wat afgeleid is in verband met scheidingsperikelen geweken, de PvdA is niet op sterven na dood (14 zetels in de peiling), zowel de achterban van de VVD als de PvdA denken dat nu breken en verkiezingen uitschrijven niet de oplossing is, de Euro crisis lijkt bezworen, Griekenland is nog steeds binnen de Eurozone, wordt er dankzij het beleid van Mario Draghi  afgerekend met kapitalisten die spaargeld hebben, waardoor ze straks zelfs moeten betalen om hun geld aan te kunnen houden bij banken, is de beursgang van ABN Amro veilig gesteld door uitmuntend optreden van minister Dijsselbloem, zodat de RvB en de RvC toch nog gecompenseerd kunnen gaan worden voor al het goede werk,  lijkt de dreiging van de islam binnen de landen van de Europese Unie vooralsnog heel erg mee te vallen, worden de Pgb problemen voortvarend aangepakt door Martin van Rijn, werkt de zuivering door de politiek wonderwel, want zowel Teeven als Opstelten zijn gezamenlijk afgetreden, heeft Rutte een ijzersterk sterk imago in het buitenland en slaagde er zelfs in de eerste foto van Barack Obama met Raul Castro te verpesten door er voor te gaan staan, is Pegida op sterven na dood, komt er misschien toch nog een megamoskee in Gouda, ondanks alle tegenwerking door hen die constructieve partijen als D66, VVD en PvdA niet lief zijn, komen de meeste besturen van de bijna 500 moskeeën in Nederland in handen van recht geaarde salafisten,  doet Frans Timmermans het als rechterhand van Juncker uitstekend in de commissie van de EU,  zijn er nog maar twee Nederlandse militairen omgekomen in Mali dankzij doortastend optreden door onze minister van Defensie Jeanine Hennis,  heeft Nederland de beste gezondheidszorg ter wereld, zal VNL onder aanvoerderschap van Bram Moskowicz voor vernieuwing in de vaderlandse politiek gaan zorgdragen, heeft justitie op aanwijzing van de Marokkaanse autoriteiten één jihadist gearresteerd die concrete plannen had om terroristische aanslagen te plegen in Nederland, en is Geert Wilders de laatste tijd vooral druk met een buitenlandse tournee om de wereld te wijzen op de gevaren van de islam, en heeft daardoor minder tijd en belangstelling om de Nederlandse politieke agenda te bepalen.

Bovendien is het voorjaar definitief aangebroken en hebben veel landgenoten de eerste uurtjes op terrasjes doorgebracht, en is hoofdtransplantatie een stapje dichterbij gekomen, nu dat een Italiaanse arts het hoofd van een Rus met een ernstige spierziekte wil transplanteren op het lichaam van een ander.

En daarom, juist daarom, houd ik vol dat het niet vanzelf over gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Woord uitgevonden door mevrouw Annabel Nanninga, adjunct redacteur van Jalta

[2] https://joostniemoller.nl/2015/04/de-amorele-psychopaten-uit-brussel-veranderen-europa-in-slagerchaos/

[3] hierom kreeg Joseph Stiglitz de Nobelprijs voor de economie

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. Nu de beurs stijgt, de export goed loopt en de werkloosheid licht daalt, kan de meute worden aangepraat dat het monetair experiment genaamd euro toch een succes is geworden dankzij de lage rente en QE. Dit wordt door de regeringspartijen dan handig vertaald tot hun succes.

  Echter, wat er gebeurt als QE eindigt in 2016, weten we helemaal niet.
  Wat we wel weten is dat de inflatie de afgelopen vier maanden negatief was, zelfs bij een dalende euro. Gaan burgers meer consumeren omdat ze toch geen rente ontvangen of gaan ze een groter bedrag sparen zodat hun inkomsten in absolute bedragen gelijk blijven? Komt de ECB na QE met weer een nieuw programma of is het nu een keer genoeg? Waarom stallen banken nog steeds grote hoeveelheden cash bij de ECB tegen negatieve rente? Waarom zou de K/W op aandelen nu per definitie hoger liggen dan 10 jaar terug?

  Mijn tactiek is nog steeds afwachten tot het fout gaat en dan die asieleisers maar een baantje geven als tuinman bij het Catshuis.

 2. Het zou mss wél kunnen overgaan,
  1 als Nederland niet zo arrogant was om te denken dat, de buitenlanden niet zonder ons kunnen. Om anderen goed te kunnen helpen, moet je eerst jezelf helpen, nietwaar? Op dit moment kan Nederland zichzelf nog niet eens fatsoenlijk bedruipen!!!
  2. als onze regeringsleiders eindelijk gaan inzien dat de focus op een positieve binnenlandse reset vele malen effectiever is dan de negatieve trend van op het buitenland afgestemde diplomatie.
  @Ali1:
  Wij, als burgers, zullen het tij daarom ook zélf moeten keren. Want wie denkt dat de rest (lees: overheid) het wel zal oplossen, slaat de plank danig mis! Als voorbeeld even teruggrijpend op de hondjes: als de massa niet zo amoreel hebberig, ongeduldig, lui (in denken) en egoïstisch was, zou de broodfokindustrie überhaupt nooit bestaansrecht hebben gehad. Want vraag zorgt immers voor aanbod.
  En deze laatste vlieger gaat eigenlijk voor alles op….

 3. Nederland. En wakker maken. Kijk naar de cultuur van het beestje. Opgebouwd zoals een dierentuin. Met als hoogtepunt voedertijd en een slaapplek. Allemaal keurig georganiseerd door een groep die buiten de tuin woont. Ouderwetse namen zoals kerk, koning, adel, en getrouwen werd voor hen gebruikt. Lees wereld geschiedenis. Hun belang versus uw is 100 : 1. De moderne naam is 1 procent, meer toepasselijk.
  Goed en lief zijn is voor 99%, democratisch, een win win. Commentaren, modern, op welke side ook, is in 99% eigendom. Eèn procent, ach, bezoek een dierentuin, en begrijp.

 4. Leo KarelJan

  20 april 2015 op 15:30

  De meerderheid van de NL kudde laat steeds weer zien: wij leren NOOIT!
  Leugenaar en bedrieger Rutte krijgt weer vele stemmen en baggerpartijen als CDA, D66 en SP maken het verlies van de PvdA meer dan goed.
  Regentenkliek en media indoctrineren en de kudde laat zich indoctrineren.
  Verloren land, verloren volk.
  Intussen stroomt het land vol door import armoede en achterlijkheid. Wilders waarschuwt al tien jaar, maar liever gelooft men dat die verradersclub VVD de oplossing heeft.
  Ik heb het opgegeven: de meerderheid van de NL kudde zal het nooit maar dan ook nooit doorkrijgen.

 5. In Finland hetzelfde beeld. De conservatieven en liberalen winnen, de Ware Finnen lijden licht verlies. Toeval?

  • niks toeval, ordinair vals manipuleren van het volk.
   de media heeft de macht.
   en wie heeft de media ?

 6. Het gaat niet vanzelf over.
  Nee, maar het komt ook nooit meer goed.
  We zullen nog heel wat moeten meemaken.
  Ik denk dat we ook het onderspit zullen delven
  .Of het tij zal heel gauw om moeten keren .
  Maar dat betwijfel ik.

 7. Breinbrouwsels

  20 april 2015 op 04:35

  Aan de andere kant staan wij met een kleine 500 man. Ons druk te maken over onze toekomst en die van de kinderen, over de verzorging van onze oudjes die het koekje bij de koffie werd afgenomen omdat gelukzoekers een nieuwe Miele wilden hebben. We staan te schuimbekken op het internet over de gevaren waaraan onze vrouwen en dochters blootstaan door de import van veelal krankzinnige barbaren. We vervloeken alle schoften en criminele uitvreters die aan de andere kant staan terwijl we hartelijk door dat zooitje worden uitgelachen. Ik zeg U: neemt een bootje en ga liggen te dobberwitten voor de kust van Uruquay of een ander mensvriendelijk paradijs en laat de hele zooi hier met hun pgb’s, hun uwv’s en hun Diensten en Authoriteiten de ongeziene tiefus krijgen. Laat ons bidden…

 8. Breinbrouwsels

  20 april 2015 op 04:24

  Aan de ene kant zien we de ambtenaren die nooit op de PVV zullen stemmen want als dat bekend zou worden staan ze in no time op straat en moeten ze gaan werken. Nou ja, als iemand ze al wil hebben. Want de hele dag fascistisch-corpocratisch door het raam gaan zitten staren zet geen zoden aan de dijk en werkgevers hebben daar geen zin an. Daarnaast staan de perversen die een dobberneger of schotellipnegerin kinky vinden, ze willen ze wel doen en nog het liefst zonder condoom. Want dat is nog spannender. Daarachter staan een hele zooi volk dat het allemaal geen moer uitmaakt als de kut van Katja maar op de televisie te zien is, met alle vullingen. En tenslotte, aan die kant, staan de volksmenners die in hun jeugd en misschien nog steeds kikkers opbliezen en met legopoppetjes oorlogje speelden tussen het lezen van boeken over Mao, Samsom, Pol Pot en andere flikkers door.

  Aan de andere kant staan wij met een kleine 500 man.

 9. Mee eens. Het gaat niet vanzelf over. Daarom is het nu zaak te proberen zelf in deze op ons afkomende storm droge voeten te houden. Dat zal nog niet meevallen, aangezien we inmiddels zijn terechtgekomen in een totalitair systeem dat zijn weerga niet kent. Onder aanvoering van de VS (http://usa365.nl/bohemian-grove-genootschap-voor-elite/) en de volgzame Bilderbergers aan de andere kant van de plas lijkt het net zich te sluiten om vervolgens steeds strakker aangetrokken te worden. Je wordt het pas gewaar als het te laat is. Wanneer we met zijn allen als vissen tegenelkaar aan liggen te spartelen.
  Uit chaos orde creëren, de Feniks uit de as herrezen. Welkom in de New World Order.

  • Hier nog wat colleges over dit onderwerp van David Icke (10 delen). http://www.davidicke.com/headlines/david-icke-dot-connector-series-on-best-watched-in-order-for-most-effect/ Voor de liefhebbers.

 10. J. C. Th. Köhler

  19 april 2015 op 22:25

  Correctie: het stuk is niet van Joost Niemöller, maar van Dr. Gert Jan Mulder. Ere wie ere toekomt.

 11. J. C. Th. Köhler

  19 april 2015 op 22:23

  “Wij hebben onze kinderen uit moeten leggen dat wij geen hondjes kunnen kopen van broodfokkers, of via “dierenwinkels” omdat naar mate de vraag naar een bepaald soort hondjes toeneemt, niet alleen de prijs stijgt, maar dat ook het aanbod stijgt.”

  Je had er aan toe kunnen voegen dat de kwaliteit afneemt. De metafoor is bijna naadloos van toepassing op de “dobbernegers”.

  Goed stuk, heer Niemöller. Dit alles gelezen hebbend, vraag je je af waarom mensen blijven stemmen op de partijen die hun dit aandoen. En zich beetje bij beetje afkeren van de enige die de moed heeft zich ertegen te verzetten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • “vraag je je af waarom mensen blijven stemmen op de partijen die hun dit aandoen”
   .
   u kunt zich beter afvragen wie de stemmen telt !
   niets wordt geschroomd door de gevestigde orde om aan de macht te blijven…