Het is hééél erg dat er mensen verdrinken

Door Joost Niemöller

 

Er wordt wel eens gesproken over een immigratiedebat, maar dat bestaat helemaal niet. In een debat worden argumenten gewogen en uitgewisseld. In dit geval zou dat een discussie zijn over de voordelen van immigratie contra de nadelen, en dit gebaseerd op concrete cijfers. Maar de concrete cijfers worden goeddeels geheim gehouden, of de berekeningen worden domweg niet openlijk uitgevoerd. Daarom mag er niet meer gesproken worden over de derde generatie migranten. Wij dienen hen ‘Nederlanders’ te noemen, ook al wijken zij in hun gedrag en hun oriëntatie af van de Nederlanders die hier soms al eeuwen wonen. Zodoende weten we maar weinig over criminaliteit, werkloosheid, schoolresultaten, segregatie enz enz. Wat we weten, stemt niet vrolijk. Dat lijkt een boodschap die velen niet bevalt en daarom blijft een ordelijke immigratiedebat uit.

In plaats van een debat over immigratie laten we ons sinds jaar en dag leiden door emoties. Dit ‘emotiedebat’ wordt gedomineerd door de immigratie aanhangers, die de dienst uitmaken in de politiek en in de media.

Hun boodschap nu: Het is hééél erg dat er mensen verdrinken.

Deze boodschap wordt erin geramd. Het is hééél erg. Alsof het een argument is. Alsof er mensen zouden zijn die het niet hééél erg vinden. Sommigen zijn die paternalistische boodschap zat en worden er cynisch van. Dat is weer een extra reden voor de bovenlaag om te herhalen: Het is hééél erg.

Ja, en dan? Dan eigenlijk niets. Er bestaat geen democratische structuur meer om invloed uit te oefenen op het immigratiebeleid. De macht bevindt zich in de gesloten kantoren in Brussel. Daar beslist men over de ingang. De discussie over de ingang zou de enige zinnige discussie moeten zijn. Daar kan nog iets aan worden gedaan. Tegenhouden. Eenmaal binnen is het te laat. Wie binnen is, blijft binnen. In Nederland wordt er alleen nog wat gerommeld over de uitgang. Bad, bed en brood, enzovoort. Ook daarin hebben we overigens nog maar weinig te zeggen. We worden overruled door de VN, door Europese rechters, door EU regels. Er is allang geen uitgang meer, en dat het kabinet hierover zogenaamd in crisis zou verkeren is een gotspe.

Het zelfbeschikkingsrecht van de Nederlandse bevolking is volledig weggeven. Niet door ons. Want ons is nooit iets gevraagd.

Mogen we daar nog over praten?

Nee, want het gaat voortdurend over iets heel anders. Namelijk dat het hééél erg is dat er mensen  verdrinken. Ja, nee, echt, het is hééél erg. Je wilt toch niet zeggen dat het anders is? Ja? Is er iets ergers dan dat deze mensen verdrinken? Kinderen bijvoorbeeld? Vind je dat niet hééél erg? Wat ben je voor een mens dat je dat durft te zeggen? Nou?

Ja, maar….

Niks jamaar! Kijk eens naar die foto’s! Vind je dat niet hééél erg?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

33 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  29 april 2015 op 23:12

  Van dat ‘vluchteling’ zijn geloof ik in de meeste gevallen geen donder! Een kennis van me moest dit soort ‘vluchtelingen’ op het instituut waar ze werkte begeleiden en ervoor zorgen dat ze zich in Nederland konden redden. Ze raakte daarbij bevriend met een Iraakse vrouw. Toen ze elkaar beter kenden vertrouwde die haar toe dat haar familie 31.000 $ had betaald aan mensensmokkelaars. En dat de hele familie nu in Nederland zat……
  Mot je nog peultjes? Terwijl de gemiddelde ‘asylzoeker’ ons 25.000 euro per jaar kost.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Wat ik ook belachelijk vond was de mening van een amerikaanse VN topman.
  Hij vergat te vertellen (op de NPO) dat er in US 12 miljoen illegalen zijn die geen enkel recht op BBB hebben.Ook kent de US nauwelijks bijstand,ww of wao.
  Ook het subjectieve van DWDD waar dan “gediscussieerd”wordt met 4 gelijk gestemden.Allemaal de zelfde mening,de een wat extremer dan de ander.Maar vooral geen mening laten horen die niet links is.
  Alleen bij powned tv hoorde je iets anders

 3. Een zekere Cecil Rhodes vertelde studenten om Noord over te gaan. Een wijs man in zijn tijd. Vandaag, meer als honderd jaar later, Europa weet het nog niet, maar komen doen zij allemaal. Naar het paradijs wat Europa heet. Op vakantie in het woongebied van Cecil, verspreid de blijde boodschap van open deuren, bewoond door goed mensen. Die als het moet alles weggeven wat anderen opgebouwd hebben. Cecil in zijn hemel, wij met de rotzooi, op zoek naar goed.

 4. Wie met links in zee gaat verzuipt, dus al dat verzuipen is mij zeer welkom, want het is links succes.
  De minderheid regeert per morele terreur.

 5. .
  die accentjes op de e lijken mij toch wel wat overdreven hoor Joost…

  • @ jasterke, dan denk ik dat u de essentie van dit artikel niet begrepen heb.
   die accentjes zijn juist de clou van het verhaal.
   door overdreven hysterische reacties van de linkse politici is er geen rationeel debat meer mogelijk, de politici spelen dusdanig op het schuldgevoel van de mensen dat je haast wel MOET toegeven in een dergelijk debat anders ben je een verschrikkelijk monster.
   .
   eigenlijk is het hetzelfde als dat hitler erbij betrokken wordt, dan is het (rationele) debat ook voorbij.
   .
   net zo als die snotneus jesse klaver van gl maar bleef vragen aan de hr wilders tijdens het debat of die het wel of niet erg vond dat de bootvluchtelingen verdronken .
   die vraag was puur irrelevant!
   maar die vraag bleef klaver herhalen alleen maar om te demoniseren,
   een beeld te schetsen van een moordende hr wilders, alleen maar voor de publieke opinie.
   hr wilders had al eerder in het debat aangegeven dat hij de vluchtelingen VEILIG terug wou sturen met veilige boten.

 6. dan mag ik alleen maar hopen dat U daarmee de enige bent @harrynak 😛

 7. ik denk dat we beter allemaal naar australie kunnen gaan………..weliswaar beter niet per boot…..

 8. dhimmiesnuffelaar

  24 april 2015 op 16:34

  Wat me opvalt, is dat de indoctrinatie via PO/MSM steeds brutaler,grover wordt.Alles wat niet strookt met pc opvattingen wordt te pas en vooral te onpas gedemoniseerd, belachelijk of verdacht gemaakt. Elite en hun pershoeren kunnen dit doen, omdat de bevolking de enige sanctie in het stemhokje niet gebruikt – en dat komt weer door die 24/7 indoctrinatie. Domme, luie ongeinformeerde en argeloze mensen (horen niet in een stemhokje thuis) zijn de vaste clienten van de indoctrinatie industrie, die parallel loopt met de zieligheids en asielmaffia. Zag laatst even een fragment van Brandhout van de KRO en die fijne christen-marxistische gutmensch NCRV. Ik viel erin: een interview kennelijk met de besmette en verdachte Louis Tobback ,Belg, socialist, gutmensch, die babbelde met een ideologisch gelijkgeschakelde presentator over Nederlanders en Belgen. Nee: geen Hereniging of Groot Nederlandse Gedachte. Wilders -getver – was daar voor en dat is dus taboe,immers een smerige racist.

 9. Heel goed neergezet door Joost: Er is geen debat!

 10. Leo KarelJan

  24 april 2015 op 15:50

  Het lijkt wel of de meerderheid van de NL kudde MET DE DAG dommer en laffer wordt. Zelfs de enorme import van armoede, achterlijkheid en criminaliteit zet niet aan tot nadenken. Wilders blijft op ongeveer 20 zetels staan en Rutte en de verdere regentenkliek zijn weer in opmars. Wilders stond weer totaal alleen toen hij Australië als voorbeeld stelde voor het tegengaan van deze import. Media zijn UNANIEM aan het indoctrineren en de asielindustrie bepaalt volledig het beeld. Kerken spelen het spel volledig mee.
  Wie gelooft nog echt dat dit land tot bezinning zal komen?

 11. Wat ook interessant is hoe buitenlanders onderscheidt maken tussen Europeanen.Ik was gisteren onderweg met de auto van Berlijn naar huis. Soms stop je even. Komt er een Bulgaar op me af. AAHHH Nederland?? Ik dacht,dat is een slimme vent. Die ziet zo waar ik vandaan kom.De hele parkeerplaats vol met Tsjechen,Polen, Duitsers en Belgen. Maar hij had mij als Nederlander uitverkoren. Zeer vereerd natuurlijk. Hij was zo blij om een Nederlander te zien, hij wilde me bijna zoenen. Hij liet me zijn I-pad zien, een kaartje met een adres en een goudkleurige ring die misschien van een pop van zijn dochter was. Allemaal voor mij.Maar dan moest ik hem wel geld geven. Ik dacht nog, lijk ik soms op Tieneke Ceelen van stichting Vluchteling. Ik maakte die meneer duidelijk dat ik geen geld geef. En ik zei dat ik nog geld van hem te goed had vanwege de Bulgaarse zorgtoeslagfraude. Toen werd ie boos. Zo raar.
  Ze denken dat wij achterlijke wandelende pinautomaten zijn. Dat achterlijke klopt inmiddels…

 12. VERTELD!!!… natuurlijk. En Harrynak, ik bedoelde, ‘goed gezien’!

  Lastig dat er geen correctieknop is….

 13. Leo KarelJan

  24 april 2015 op 15:06

  Elke krant, elk journaal, elk nieuws- en actualiteitenprogramma ramt het erin: het is heel erg dat er mensen verdrinken. En zo wordt de indoctrinatie er weer in geramd: de NL ‘er MOET en ZAL accepteren dat de massale import van armoede, achterlijkheid en criminaliteit doorgaat.
  Dat het erg vinden NIETS te maken heeft met het toestaan van deze import wordt niet gezegd.
  Linkse Gutmenschen, asielindustrie, media en alle partijen minus PVV zijn het weer eens. De verdrinking van mensen wordt aangegrepen om de import te blijven rechtvaardigen.
  NL wordt een hel en als je met goede argumenten tegen de instroom komt, kom je nauwelijks aan het woord en worden al gauw de termen racist en xenofoob ingebracht.
  De meerderheid der kudde slikt het en pinkt een traantje weg. Alleen niet voor de toekjomstige hel in NL! Arme kinderen en kleinkinderen.

  • NL wordt een hel! Onderbouw dit eens zou ik zeggen. Hoe ziet die hel er dan uit?

   Mensen die op vrijdagmiddag om 15:00 uur kunnen reageren en op alle andere dagen ook zo op elk willekeurig tijdstip hebben dus alle tijd van de wereld. Komt soms jullie luie leventje in gevaar???

   • @CeesvE
    Uw antwoord geeft aan dat u al gevangen zit in de tentakels van bepaalde van bovenaf opgelegde, waanzinnige maatschappijregels. U stelt vast, alleen op grond van het reactietijdstip van een reageerder, dat iedereen die om 15.00 uur ’s middags de tijd heeft om te reageren, zogezegd, een ”lui leventje” leidt!!??
    Onbegrijpelijk dat u vindt dat je lui bent, als je niet via een loonstrookje kunt aantonen dat je van 9 tot 5 voor een baas AANWEZIG bent op diens voor jou gecreëerde werkplek.
    Er bestaan ook mensen die hun eigen werk hebben en tegelijkertijd hun eigen werkgever zijn. ”9 to 5” is dan ”7 to 24” !
    En…ik heb ze ook gehad: vele collega’s die alleen uit leeghoofdigheid en geld/machtjacht niet zonder werkgever kunnen. Als iets goed ging, klopte iedereen zich op de borst, maar als het echt op verantwoordelijkheid nemen aankwam, was er niemand thuis.
    Zie ook het voor ons allen lichtende voorbeeld: Politiek Den Haag Brussel etc

 14. Cees, het is op een week na 59 jaar geleden toen ik begon met wat werken heet.
  Dat was direct dag en nacht, letterlijk, op een haring logger. Een vroege babyboomer op weg naar rijkdom voor de oude dag. Dat was jaren achter elkaar zakkenvullen tot ik genoeg had.
  Vandaag geniet ik er van. Tijd genoeg, en kinderen de deur uit.
  Las je kritiek over een lui leventje.
  Ben jij soms een jaloerse ambtenaar?

 15. Nadenken, mensen! En, juist, Harrynak.
  Je kúnt met goed fatsoen het deze Afrikaanse mensen niet kwalijk nemen dat zij proberen te vertrekken naar, wat hen is vertelt, een land van melk en honing, en ook nog vrij toegankelijk!
  De enige verantwoordelijken zijn onze eigen ratten van politici en die van de EU. Buiten de ratten van de huidige administratie van Obama!

  En er is niks mis mee, indien mogelijk, een steentje bij te dragen aan het welzijn van de wereldbevolking, maar niet dmv die krankzinnige “ontwikkelinhgshulp” die grotendeels naar de Afrikaanse ratten-politici gaan!

  “indien we bijvoorbeeld alle Marokkanen en Turken (dubbelpaspoorters) terugsturen naar het thuisland.”.En dit slaat natuurlijk nergens op, Gnor!
  Dat ze geen positie moeten krijgen in de landelijke / gemeentelijke dienstverlening, is wel logisch.
  Mvg

 16. Wat ook heeel erg is, is Chris Klomp van het AD. Die de Nederlanders een schuldcomplex aan het aanpraten is daarover. De volgende stap is dan dat wij het zooo ontzettend erg gaan vinden dat wanneer wij verplicht worden om een paar vluchtelingen in huis te nemen, het gewoon accepteren. Daarna worden wij door de vluchtelingen op straat gezet en is iedereen blij. Want wij mogen geen goed leven hebben hier. Alles wat van ons is wordt weggegeven inclusief zo’n 41.526 vierkante kilometer grond. Wanneer je als blanke opkomt voor je land omdat je ziet dat alles uit je handen glipt, dan ben je een racist. Echt niet te geloven.

 17. Hoezo vluchtelingen?
  Het is een vijandige Afrikaanse invasie die te vergelijken is met een oorlogsverklaring.
  Ditmaal niet met tanks of amfibie voertuigen, maar met gammele bootjes en een jankgezicht.. Het effect is hetzelfde.

  Als deze horde in wassenaar of in andere bobo wonende omgevingen werden geplaatst die beleid bepalen zou er morgen een oplossing zijn. Maar dat terzijde.
  Op de eerste plaats is dit een Afrikaans probleem wat extra versterkt wordt door maar miljarden ontwikkelingsgeld en hulp te geven waardoor de bevolking blijft groeien. Afrika gaat gebukt onder een gigantische overbevolking wat door Onze hulp exponentieel groeit. Al die testosteron bommetjes hadden nooit geboren moeten worden dan was er geen oorlog of vluchteling geweest. Al die islamoorlogen worden uitgevoerd door jonge mannen.
  Hulp werkt averechts.
  In feite kweek je jihadstrijders.
  Die verderfelijke onzin is daar belangrijker dan het land opbouwen en zich ontwikkelen. Grenzen potdicht!! Geen hulp.

  • de enige echte oorlogsverklaring komt toch echt van onze eigen volksvertegenwoordigers,
   DIE en de misselijkmakende asielindustrie maken het mogelijk, DAAR ligt ons probleem !!

 18. Gisteren op het journaal werd een nauwkeurige verdeling getoond in percentages tussen allochtonen en autochtonen met betrekking tot groente eten en fruit eten.
  Ik dacht gelijk, dus ze weten het wel…….

 19. W.H.J. Reiss

  24 april 2015 op 13:14

  Eigen schuld dikke bult. Dit land heeft gekozen voor Achterlijkheid. En ze krijgen Achterlijkheid. Nog geen 20% kiest echt tegen dit beleid. Dus niet zeuren.
  Tip: Verkoop je aandelen en maak verhuisplannen !

  • precies !!
   .
   straks kiezen de mongolen gewoon massaal d66 oid.
   .
   de indoctrinatie van de linkse msm en het onderwijs heeft zijn taak volbracht, we zijn verloren….

 20. de economie van de VS (net als TTIP)

 21. Wat zouden we een ruimte hebben om (nog grotere) aantallen asielzoekers op te nemen indien we bijvoorbeeld alle Marokkanen en Turken (dubbelpaspoorters) terugsturen naar het thuisland. Zij zijn geen asielzoekers maar vrijwillig hierheen gekomen of onder die vlag hier geboren net zoals iemand wel eens op een schip wordt geboren of in een vliegtuig. Door een dergelijke actie zou er ook veel ruimte komen in allerlei statistieken en bij uitkeringsinstanties. Maar dat mag je enkel denken en niet uitspreken want dat is discriminazi. Wat de illegalen betreft, kunnen we nog wel een dealtje maken. We schrappen het woord illegaal en alle problemen lijken opgelost. De echte lijken laten we aan de Afrikaanse kusten. Nee ik fantaseer, dit is de dank die we hebben gekregen voor het als een blinde vink achter de VS aanlopen; een VS die destabiliseert in Afrika en M-Oosten om Europa mede te destabiliseren waardoor Europa op termijn een nieuw Marshallplan behoeft. Alles ter meerdere eer en glorie van…

  • #gnor. Hier in Ras Lanuf zien we dat bijna 90% van de ‘vluchtelingen’ werkeloze Afrikanen zijn die na de BOMBama en NATO Lybian take-over door de daarna ontstane chaos ontheemd en zonder geld zijn verlaten. Door een soort ‘inzamelingsakties’ vanuit het rijke Europa krijgen ze via Western Union geld toegewonderd waarmee ze mensensmokkelaars kunnen betalen voor een ticket ’to heaven’.
   Immers; een wijdverbreidde opvatting is, is dat je in NL DE etc gratis geld, huis en gezinshereniging vergoed krijgt, dus een leninkje her en der betaalt zichzelf terug, TOG ?.
   Van échte vluchtelingen vanuit LY is praktischvweinig sprake; immer SY->TR is een wipscheet en vandaar vetrekken dagelijks schepen richting Italië of een ander Schengenland. Laten we God (of Allah) danken op de blote knieen dat Cyprus nog geen Schengen lid is. De échte ramp zou zich dan pas aandienen.
   Het verhaal met vele bramen aan de randen begint pas. Wees daarom voorbereid op nog véél meer ellende ../2

 22. ../2 want een 28 koppig monster.(..!..) moet op korte termijn gaan beslissen of dit drama gestopt kan worden. Ikzelf denk van niet. De Moloch met lemen voeten zal zichzelf vellen. Daarvan ben ik, de dagelijkse praktijk volgend en ziend 200% van overtuigd. Het Poenpaleis te Brussel; -goed voor baantjes voor de van Baalens en Verhofstadt’s- , snijdt geen hout tegen de oorlog waar we in verkeren: de oorlog tegen de doodsdoctrine islam als een allesverslindende ideologische kanker binnen onze maatschappij, cultuur en samenleving. We moeten, met de nadruk op MOETEN..! met alle middelen vechten tegen die kanker, anders houdt het gewoon op. Punt uit.

  Een andere optie is er niet.

 23. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1575242516071313&set=a.1466475506948015.1073741829.100007567393900&type=1&theater

 24. Er zijn maar 3 mogelijkheden:
  Of je bent oerstom/dom…. en gelooft die onzin van de immigratieindustrie en vak K….. of
  Je bent een linkse rat die het leed van mensen geen reet interesseert!….
  of je vindt het wel verschrikkelijk maar je gebruikt wel je gezonde verstand en zegt:
  1- De grenzen dicht, potdicht!
  2- Iedereen terug naar waar hij vandaan kwam, of naar veiliger gebieden. in feite zijn alle gebieden waar de vluchtelingen nu NIET vandaan komen, de hele kop van N Afrika dus, veilige gebieden.
  3- in record tempo dat gespuis aan de kust van Libie ombrengen / vernietigen.
  4- In record tempo, gezamenlijk met andere landen, vluchtelingenkampen inrichten voor échte vluchtelingen, met water, sanitair, voedsel.

  In feite precies wat Wilders zegt, met aanvulling van punten 3 en 4.
  En natuurlijk wil de PVV daar best bij helpen, maar punt 1 en 2 zijn nóg urgenter!
  En om niet te verzanden in eindeloze debatten over “hoe” maakt hij korte metten met zijn 2e K tegenstanders.

 25. Het is allemaal ritueel en boetedoening. Het vergaan van een asieleisersboot is net zoiets als het verschijnen van een komeet in de middeleeuwen. Dat werd als een voorbode van onheil gezien. De gelovigen liepen zelfkastijdend door de straten.