In 2017 begint de grote jacht op uw belastinggeld  

Door Dr. Gert Jan Mulder

Private Banking, het zegt u misschien niets, want het is typisch een term die relevant is voor mensen met een fors spaartegoed. Private banking, wealth management en vermogensbeheer, zijn de termen die worden gebruikt door financiële dienstverleners die zich bekommeren om het adviseren van mensen met enig vermogen over hoe dat vermogen het best belegd kan worden.

Het is een aparte tak van sport binnen de financiële dienstverlening , waaronder banken. Persoonlijk noem ik de mensen die zich hier mee bezig houden oneerbiedig de prostituees van de industrie. Zij moeten mensen met vermogen ter wille zijn, ten einde hen tot hun cliënt te mogen rekenen.

Er is veel veranderd is de sector private banking de laatste jaren. Veel vermogende beleggers verloren veel geld sinds 2008 in de diverse schandalen, waaronder bijvoorbeeld Bernie Madoff.  Madoff had USD 50 miljard opgehaald bij beleggers, veelal via private bankers, en dat geld middels een “ponzi scheme” verbrast. Het kantoor van Madoff in Manhattan werd gekscherend de Mont Blanc genoemd. Mont Blanc, vanwege de enorme hoeveelheden cocaïne die daar in de neuzen van de medewerkers van Madoff verdwenen.

Gisteren had ik twee private bankers op bezoek. Ze kwamen bij mij om andere dan zakelijke redenen en vertelden me dat er in de komende jaren nog meer gaat veranderen. Vanaf 2017 hebben inmiddels al 90 landen zich verplicht gesteld om aan elkaar fiscale informatie uit te wisselen over spaartegoeden en inkomsten van ingezetenen. Dus iemand die spaargeld heeft in Zwitserland, Luxemburg, of bijvoorbeeld Monaco en in Nederland woont, kan er vanaf dat jaar rekening mee houden dat de autoriteiten in de genoemde landen alle financiële data automatisch uitwisselen met de Nederlandse belastingdienst. Private banking zal hiermee een zachte dood sterven. Veruit het overgrote deel van door “private banking” beheerd vermogen werd altijd uit het zicht van de nationale belastingdiensten gehouden. Nu zult u misschien zeggen, dat dit allemaal wel zal mee vallen voor bijvoorbeeld Nederland, maar, met name voor heel voor minder ontwikkelde landen valt dit helemaal niet mee. Er wordt bijvoorbeeld geschat dat alleen al in het geval van Argentinië het vermogen dat door Argentijnen buiten Argentinië wordt aangehouden enkele honderden miljarden USD zijn.

Vroeger was het eenvoudig om zulk spaartegoed of vermogen af te schermen en onder te brengen in een trust of een vennootschap waarvan niet geheel duidelijk was wie de economisch finale eigenaar was, maar dat hebben de OECD landen al enkele jaren geleden ondervangen door alle banken en andere financiële intermediairs te verplichten om middels stringente wetgeving (know your customer) goed inzichtelijk te maken wie de uiteindelijke begunstigde respectievelijk eigenaar van het betreffende vermogen was. Als een bepaald vermogen in een trust of vennootschap niet kan worden toegewezen aan een individuele finale eigenaar werden de laatste jaren al diverse rekeningen gesloten.

De aanloop naar 2017 wordt derhalve een uiterst interessante periode voor financiële markten. Grote sommen vermogens zullen verhuizen van A naar B (via via). Grote sommen spaargeld en vermogen zullen worden geïnvesteerd in die hoeken en gaten van de wereldwijde economie waar ze toch uit het zicht kunnen blijven van nationale inhalige (jantjes nooit genoeg) overheden. Het kan leiden tot paniek in markten. Het zal leiden tot grote veranderingen. Nog veel meer mensen dan vandaag het geval is zullen verhuizen naar andere, wat meer fiscaal vriendelijke landen. Het aantal vermogende vluchtelingen zal spectaculair stijgen, en niemand die met deze mensen van doen zal hebben, behalve iedere business en activiteit die vandaag gedijt op deze kapitaal en vermogensstromen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

10 Reacties

 1. Nederland in 2025 nog 10 miljoen inwoners? Volgens de Amerikaanse militaire gids, aannemer en toeleverancier Deagel, staat Nederland nog wat meer te wachten dan een paar ‘bubbles’ en een technocratische banksters dictatuur. En die lui van Daegel zouden weleens één en ander kunnen weten als “one of the most prolific arms dealers and sellers of intelligence information on the planet”.
  Zo gaat Daegel er vanuit (of vermoedt) dat de Nederlandse bevolking in de komende tien jaar met 40% afneemt: Van 17 miljoen naar 10 miljoen inwoners, en het BNP per capita wegzakt van 42000 naar 25000 dollar. Het “hoe” zeggen ze er niet bij. Hier is die controversiële landenlijst: http://www.deagel.com/country/Netherlands_c0145.aspx

  • Best interessant. Hier, onderaan dit artikel (zie link) geven ze een verklaring. Even naar beneden scrollen . http://www.deagel.com/country/forecast.aspx

 2. Ze zijn ook bezig met project HOL.. Belastinginning en Heffing op Locatie. Dan komt de belastingdienst bij de belastingadviseur verschillende klanten tegelijk controleren.
  Men denkt op deze manier sneller geld binnen te halen. Hollen achter het geld aan.
  De belastingdienst zelf gaat bezuinigen en de belastingkantoren worden teruggebracht tot 20 kantoren in Nederland. Zouden ze ook hollen achter het belastinggeld wat Teeven heeft gefraudeerd voor volk en vaderland. Vroeger waren dat mensen van een beweging. Een Nationaal Socialistische. Die beweging bewoog zich aan de foute kant voor volk en vaderland. Dat zegt wel veel over de mentaliteit van dit land. Dat zo’n vent weer in de tweede kamer zit die ons allemaal heeft gen….bedonderd.

 3. http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/jeremy-warner/11569329/Jeremy-Warner-Negative-interest-rates-put-world-on-course-for-biggest-mass-default-in-history.html

  Kreeg ik net doorgestuurd vanuit GB

 4. Waarschuwing!
  Laat alleen datgene op uw rekening staan voor betaling van vaste lasten.
  http://fubar.mobi/2014/07/30/banken-willen-totale-controle-over-u/comment-page-2/#comment-11535
  (scroll terug om alles te lezen)
  Zie ook deze webinfo: tinyurl.com/nbnmk5e

 5. “In 2017 begint de grote jacht op uw belastinggeld”
  Zeker, en niet alleen belastinggeld, maar ál uw geld, spaargeld, vermogen en bezittingen. Er is bijvoorbeeld zelfs sprake van een nieuw oud plan van de globlisten om contant geld uit te bannen. Dan is er geen ontsnappen meer aan, aan de tirannieke statisten en satanische banksters. Met “een druk op de knop” kan u dan worden geblokkeerd of onteigend, maar ook kan men u specifieke transacties verbieden: zowel lokaal als internationaal, enzovoorts. Negatieve rente, woekertaxen, niets behoeft meer uw instemming in de Brave New World die men aan het uitbouwen is.
  De volhouders zijn nu ook langzaam de koffers aanhet pakken. Wie weg kan gaat weg, weg uit het ooit vrije Westen.

 6. Het is zonneklaar. Verovering van land door de bovenbazen, de puppetmasters van de NWO om hun zin door te drijven wordt steeds minder aantrekkelijk geacht. Men richt zich nu, met hulp van de banken, vooral op de wereldwijde geldstromen. Wie het geld heeft, heeft tenslotte de macht. Geldpersen worden naar believen aan of uitgezet en landen die niet aan hun verplichtingen voldoen komen in de schuldsanering terecht. Mooier kun je het niet maken. Natuurlijk lukt zoiets monetair gezien alleen als “alle Länder Brüder” werden. En ook dat is door de invoering van de Euro meer dan geslaagd. Toch?

 7. Eèn van de middelen om te sluizen is het bezit van meer als èèn nationaliteit.
  Een ander is behoren bij een club over grenzen. Religie als meest bekendste. Als dat helemaal snor zit dan is vereist legale kennis. Om op de juiste plek een broeder of zuster te hebben die aan touwtjes trekt/omkoopt. Het allerlaatste is respect hebben. Mis je het laatste dan ben je een Madoff. De meest interessante mens is de investeerder. Neem windmolens, pensioen geld beheerders, uw geld, en hun manier van beleggen. Dat maakt iemand rijker , zeker weten, niet u. Dit gebeurt en is legaal. Voor mensen in loondienst, spaarders, lotto winnaars, zwartwerkers, de meerderheid, gelden andere regels/wetten. Zoals gemeente, provincie, waterschap, en van staat.

 8. Breinbrouwsels

  28 april 2015 op 04:22

  Zouden ze de jacht openen om ervoor te zorgen dat we flink zwart gaan joekelen zodat er voor de corrupten ook eens wat te verdienen valt? Rusland is er groot mee geworden, met die zwart geld economie. Maar ja, onze politici en ambtenaren zijn misschien nog niet corrupt genoeg.

 9. beetje dubbel gevoel, ze onttrekken zich aan hun belastingplicht (waardoor andere burgers weer meer belasting gaan betalen), maar anderzijds levert de zwarte geld-economie ook een hoop op.
  .
  moeilijk, moeilijk…