Links gelul in De Balie

Door Joost Niemöller

Links gaat in De Balie praten met elkaar over blokvorming en samenwerking, lees ik. In de NRC is dat groot nieuws.

Want ze worden steeds maar kleiner, en als er eentje groeit dan gaat dat ten koste van de ander. En dat is niet leuk en niet goed want ze zijn toch allemaal dezelfden? Femke Halsema, die zich toch uit de politieke sfeer terug had getrokken, maar kennelijk toch weer niet, vindt het nu hoog tijd voor een links blok. Of nou ja, blokje. Van de PvdA en GroenLinks. Want de SP doet niet mee. En D66 mag niet meedoen, want die schijnen niet links te zijn.

Praten, daar zijn ze bij links reuzegoed in. Vooral met elkaar. Over gezamenlijke doelstellingen en weet niet wat. En over het grootkapitaal. En hoe een betere wereld er eigenlijk uit zou moeten zien. Bij de PvdA gaan ze morgen ook praten over hoe ze samen meer links kunnen zijn. Want dat is telkens het thema. Je moet links zijn. Of: Het moet linkser. Of: Het moet nu echt links.

In werkelijkheid heeft links in Nederland allang zijn doelen bereikt. Met een minderheid. Dat is best knap. Nederland is door de linkse minderheid multicultureel en politiek correct geworden, de media zijn links, de kunst is links, we houden van Obama en van windmolens en we vinden onszelf geweldig goede mensen die het geld van anderen uitgeven aan Afrika.

Jammer natuurlijk wel dat er maar zo weinig mensen stemmen op links. Dat moet ook nog even veranderd worden en dat kan vast, gaan ze straks in de door linkse machtspolitiek gesubsidieerde  Balie met elkaar dromen. Op de een of andere manier.

Ik ben benieuwd wat daaruit komt. Of nou ja. Een hoop links gelul komt daar dus uit.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  14 april 2015 op 22:36

  Naar dat gedoe in de Balie kijk ik bijna nooit, het is het zoveelste kwekkwekprogramma. En dat in Bemoeiziekbuurt aan de Amstel, waar het oeverloos snateren zo ongeveer een doel op zich is. Mijn tijd kan ik wel beter gebruiken, voor nuttige dingen.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Leo KarelJan

  12 april 2015 op 13:12

  NL is al lang een marxistisch, multikul land waar een zeer smerige politiek correcte dictatuur heerst. Waar de overheid almachtig is en zich overal mee bemoeit. Met absurde lasten en belastingen. Met geldsmijterij aan OS, subsidies, windmolens, bureaucratie enz enz.
  Een verloren land dat een welvaartsverlies van tientallen procenten beleeft en zal blijven beleven.
  Een land dat gewoon door gaat met massale import van armoede en achterlijkheid en met een sterk toenemende islamisering. Waar de islam wordt geknuffeld en de koppen in het zand gaan.
  Met een vreselijke indoctrinatie door regentenkliek en media en een volk dat alles in meerderheid accepteert. De toekomst is ellende en nog eens ellende.

 3. Een links mens is herkenbaar aan zijn alles weten. Nooit stelt hij vragen. De enigste ladder bij hun heet politiek om hogerop te komen. Zij vallen op door een gemaakte carrière wat niets met studeren of examens te doen heeft. Altijd en naadloos is het politiek en niet kennis wat de tree omhoog is. Neem de windmolen versus nucleair energie. Wind is linkse domheid en de ander kennis. Onderzeeboten en vliegdekschepen, tientallen varen op planeet aarde zonder wind power toevoeging. Buiten voedsel totaal onafhankelijk. Water, warmte, en voortstuwing allemaal mogelijk dankzij nuclear. De opvarenden, duizenden, zijn hoogopgeleide mensen waarvan niet èèn wind ziet als concurrent.
  Wat wel gebeurt is zoeken naar beter en veiliger. Die hersens zorgen voor een beter en niet genivelleerd links en winderig morgen.

 4. Wat mij wars heeft gemaakt van de PVDA en Groenlinks is dat geheul met dat uiterst behoudende islamitische gedachten goed. Het laatste wat ik van Femke hoorde, was dat ze samen met een Huzb-ut-Tahir voorman zijn geweldige islam zat te bestuderen. En Samsom is ook al zo een type. Zeg je er wat van, dan ben je al meteen gelijk ISIS, zoals hij Wilders wegzette in de tweede kamer.
  Goed, Femke is altijd al iemand geweest die alles wilde oppikken en omarmen als democratisch vernieuwend, dus links. En Samsom heeft een activistische Greenpeace stijl, maar een duidelijk gedefinieerd “links” kun je dat toch niet noemen. En Van Oijk strooit graag overal UN-soldaten neer; maar dat blijken goedkope schietschijven uit derde wereldlanden te zijn: links?
  Ik zou PVDA en Groenlinks eerder hobbyclubs noemen , met een enigzins vooringenomen schijthekel aan de eigen volkse arbeidersklasse op veel punten: walgelijk volk, dat domme eigen volk.
  Liever SP dan, wat mij betreft.

  • Groen Links heeft Nederland helemaal niet groener gemaakt, maar 2 miljoen immigranten geimporteerd. Dat is ongeveer 3 grote steden, met bijbehorende vervuiling, verkeer, vernietiging van de natuur, en andere overlast. Oh Oh wat milieuvriendelijk!
   Groen Rechts lijkt me een gat in de markt.

   • Iemand zei het hierboven al, Koos. Voor zover ik kan inschatten hebben we daar “cute-eyes” Nijpels al voor, met een charmante babbel: waarschijnlijk een lijsttrekker voor de dames.
    Verder heb ik weinig kaas gegeten van dat hele energievraagstuk. Maar als ik me bijvoorbeeld soms verdiep in zaken, dan stop ik. Zo is autobellen fout. Maar uit onderzoek las ik dat handsfree bellen -niet fout- evenveel afleidt? En diesel is slecht ivm pm (particle matters) deeltjes. Maar fijnstof uit allerlei filters dringt nog dieper door in de longen? En banden fijnstof pm-deeltjes levert ook veel ellende.

    Inderdaad moeten ze in het Midden Oosten wat aan die bevolkingsexplosie doen. Malthusianisme, dus ellende. Maar ja, ze willen de grootste religie. Daar eens iets van zeggen lijkt me een standpunt? Importeren van die ellende is de ellende subsidiëren, lijkt me.

 5. Het stompzinnige van links is dat ze niet (willen) begrijpen dat sociaal, en massaimmigratie , onverenigbaar zijn. Op de een of andere manier zijn ze gaan denken dat het toelaten van zoveel immigranten iets links is. Het ligt voor de hand dat hen dat is wijsgemaakt door het grootkapitaal. Een knap staaltje van propaganda!
  In de jaren 60 was iedereen het er ook over eens dat Nederland vol was (overvol). Dat mag je nu niet meer zeggen. Janmaat is er zelfs voor veroordeeld. Dat lijkt me toch het onomstotelijke bewijs dat er hersenspoeling heeft plaatsgevonden.
  Als je het goed beschouwt heeft links de sociale voorzieningen afgebroken, en een hoop racisme teweeggebracht.

 6. Het moet anders; Het moet eerlijker; We moeten het beter uitleggen; Sterk en sociaal; Reken af; Nu vooruit. Zomaar enkele slogans van de linkse partijen. En wat wordt je daar nu beter van? Helemaal niks. Een grote kliek bedriegers. Maar wie moet je nu eigenlijk nog kiezen? Ze behoren allemaal (met een enkele uitzondering) tot een eenheidspartij. En die eenheidspartij legt hun wil aan iedereen op. Ja ook aan o.a. mijzelf die niet op hen gestemd heeft. En dat noemen ze dan democratie.

 7. Joost, je vergeet nog een ding….ze denken dat ze het ons allemaal beter uit moeten leggen.

 8. Wat argumenten niet kunnen kan morele terreur wel: dictaat van de minderheid, dankzij beperkte breincapaciteit van de meerderheid.

 9. .
  Wij hangen in de balie, maar de spoeling wordt knap dun,
  waar is de tijd gebleven van 1 doel en niks dan fun ?
  waar is de tijd gebleven van slechts broeders en 1 front ?
  de meesten zijn verloren, dus nu ruiken we toch lont…
  laat ons weer ‘t vaandel heffen…haal het uit de mottenballen
  want zonder grote woorden sta je voor Jan L. te brallen !!!
  .
  eh. toch ?
  .

 10. Goed scherp stuk !
  Links heeft inderdaad in den beginne wel wat goeds gedaan maar dat heeft een hoop geld gekost en tevens een hoop maatschappelijke waanzin opgeleverd.
  Hoe is het toch mogelijk dat links zich nogsteeds in stand weet te houden? a) Linkse politici hebben een plaat voor hun kop. b) Er zijn blijkbaar nog steeds te veel mensen die bang zijn om voor politiek incorrect te worden aangezien, want zonder achterban, hoe ingekrompen dan ook, bestaat links, immer politiek correct, niet. Rechts ook niet, overigens. Ophouden met stemmen. Dat is de oplossing. Dan is links weg en rechts ook. Dan zullen de dames en heren in Den Haag zich een ongeluk schrikken en denken; wat is dat kiesvolk toch ondankbaar…

  • Ophouden met stemmen. Dat is de oplossing. U vergist zich want het heeft evenveel zin om tegen de massa te zeggen stop met kijken naar Boer zoekt vrouw; eveneens een zinloze exercitie. Er zijn straffere maatregelen nodig om de meute wakker te krijgen. Gelukkig hebben we daar een behoorlijk aantal figuren voor geïmporteerd die dat mede namens ons kunnen en naar verwachting zullen doen. Vervelend is daarbij dat wij dan collateral damage zullen zijn. echter, op termijn staan alle neuzen dezelfde kant op nl. richting Mekka.

 11. Weer wat geleerd. Ik wist niet dat windmolens links waren. Volgens mij vult Ed Nijpels met zijn decadente vriendjes zijn zakken door overal windmolens te plaatsen.