Maiwand dreigt naar Nederlandse helikopterpilote in @Pauw

Door Joost Niemöller

Gisteren vertelde de Nederlandse helikopterpilote Dominique bij Pauw over hoe ze, vliegend in Afghanistan, beschoten werd door de Taliban, en ternauwernood haar toestel heelhuids aan de grond wist te krijgen. Hierop reageerde de in Nederland beroemd geworden Maiwand Al Afghani met een aantal Tweets. Daarin keurde hij haar aanwezigheid als helikopterpilote af.

Onder andere schreef hij:

Het is een natuurrecht van de Taliban, een religieuze plicht, maar ook mensenrecht en universele internationale recht om zich te verdedigen.

 

De vraag is dan tot hoeverre die ‘verdediging’ zich uitstrekt volgens Al Afghani. Hebben we het hier over ‘verdediging’ in Afghanistan, of over ‘verdediging’ in Nederland? Die laatste gedachte is helemaal niet uit de lucht gegrepen. Maiwand zelf is meerdere keren in Afghanistan geweest. Hij had daar contacten met de taliban, en daar werd onder andere bovenstaande, vaak afgebeelde, foto gemaakt.

Maiwand zelf laat helemaal in het midden waar dat ‘natuurrecht’ ten aanzien van Monique uitgevoerd zou moeten worden. Dus wat hem betreft ook hier, in Nederland.

Het is ook om een andere reden een bedreigende Tweet ten aanzien van Dominique, en haar familie. (Haar zus zat ook in de uitzending, dit in het kader van een serie waarin de ‘thuisbasis’ in beeld wordt gebracht.) We weten namelijk dat familie van Nederlandse militairen bedreigd wordt in Nederland, door ISIS-achtigen.

We hebben geen idee met wie Maiwand Al Afghani allemaal in contact staat. Of wie hem volgen en zich door hem geïnspireerd wanen. We weten dat hij naar Oost-Turkije was gegaan. Op vakantie, zei hij. En hij wist niet eens dat daar iets mee mis zou zijn. Wat is zijn netwerk? Wat weet de AIVD? Is hij mogelijk een lokvogel voor de AIVD om een netwerk in kaart te brengen? Dat laatste mag je dan nog hopen.

Wanneer iemand als Al Afghani naar aanleiding van dit heldhaftige optreden van supervrouw Monique in Pauw, begint over ‘verdedigen’ en over ‘natuurrecht’, weten we dus ook dat hier meer aan de hand is dan alleen maar wat gezuig van een ‘vervelend mannetje’, zoals Pauw hem noemde.

We weten dat er signalen uitgezonden worden naar ISIS aanhangers die weldegelijk over willen gaan tot actie in Nederland. Tot dreigen. Of tot meer dan dreigen.

Het zal allemaal wel weer net te dun zijn om Maiwand voor bedreiging op te pakken.  Maar dreigend is het zeker. En van die dreiging gaat, onder het mom van de meningsvrijheid, juist een dempende werking uit op diezelfde meningsvrijheid in dit land. Want niet iedereen is nu eenmaal zo moedig als Monique.

Ook dat argument zou door de Nederlandse overheid wel eens in overweging genomen kunnen worden. De optredens van Al Afghani maken dat iedereen beseft dat ISIS een stuk dichterbij is dan we zouden wensen, en maakt dus ook dat velen wegduiken. Zo wordt het opinieklimaat in dit land verziekt.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

23 Reacties

 1. Ik heb niets met die haatbaarden, laat ze alsjeblieft allemaal oprotten. Maar je kunt je natuurlijk wel afvragen wat westerse helicopter piloten met Afghanistan van doen hebben. Met welk recht mogen wij daar wel dreigen en moorden?

  • Inderdaad, goede vraag!

   • Nederland dreigt en moord niet. Het flitst. Met een leger van ambtenaren die als, èèn man of vrouw, u begeleiden, bij niet betalen. Soms gaat dit zootje op weg om hun boodschap te verkondigen. Thuis werkt fijn. Moet daar ook kunnen, de bekeuring. Maya deskundigen zagen hèt aankomen.

  • Simpelweg omdat Nederland zich sinds wo2 voor het karretje van VS c.s. laat spannen. Gebeurt het niet onder EUvlag dan onder NAVO of andere benaming. We dreigen op deze manier steeds afhankelijker te worden en daarnaast wordt o.a. Europa gedestabiliseerd waardoor een toekomstig Marshall plan onder de vlag van de NWO er in zit. Gedwongen winkelnering a la Philips in een ver verleden komt hiermee overeen. Helaas hebben we niet het lef zoals de Grieken om anders te stemmen. Laat staan dat we massaal in staat zijn het niveau Boer zoekt vrouw te ontstijgen. Zonder massaal verzet is het een gelopen race.

  • iets te maken met mensenrecht en vn e.d. (wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben , integendeel!).

 2. Ik ben het volledig eens met jip.gulzen en gnor. Daaraan wil ik expliciet toevoegen , dat er in het Nederlands onderwijs oorspronkelijke Nederlanders actief zijn, die bewust tegen het fascistisch gedachtengoed, dat de islam herbergt aanschurken.
  Martijn de Koning is zo iemand maar ook in Tilburg zijn ze niet vies van collaboratie.

 3. Alles minder dan Totale Remigratie is capitulatie.

  • Geheel juist totale remigratie. Er is geen plaats voor islam in Europa. Immers, islam heeft door de eeuwen heen zelf bewezen dat dit zo is. Schijnbewegingen horen thuis in de sport. We dreigen te verdrinken in onze massale (opgelegde) onnozelheid en dwangbuis tactieken van overheden en msm.

 4. Wat mij altijd verbaasd is dat wanneer Nederlandse mensen zich in Nederland met hun buitenlandse partner willen vestigen om hier aan een toekomst te bouwen, aan alle kanten door de IND worden tegen gewerkt en worden gedemotiveerd. Maar aan de andere kant worden er wel allerlei prehistorische psychopathische schapenliefhebbers zonder problemen toegelaten. En die dan ook nog alle gelegenheid op de tv krijgen om hun achterlijke idiote infantiele gedachten te prediken.

 5. “Hierop reageerde de in Nederland beroemd geworden Maiwand Al Afghani ??”.

  Dit is toch gewoon een terrorist, of vergis ik mij? Dus noem hem ook zo.

 6. Meelijwekkend. Kijk naar de Vietnam Oranje erfenis. Onderdeel helikopter speelde ook een rol. Dan krijg je kriebels als piloten modern, meisjes, ook iets willen bewijzen. Neem pensioen, beveiliging, verlof, en carrière. Zolang je de blijde boodschap van multiculti niet aanvalt, dè beloning. Om zeker te maken dat een en ander klopt word een gek, zonder werk, gerechtigd, van stal gehaald.

 7. Tja, dat krijg je als je een nest vol slangen aan je borst koestert… Nederland het goedgelovige clubje achter de heg!

 8. Leo KarelJan

  30 april 2015 op 15:08

  Dat deze krankzinnige haatjurk hier vrij kan rondlopen en door vele media wordt uitgenodigd, laat goed zien hoe door en door naïef en stompzinnig dit landje is.
  Totaal verziekt door de verrotte linkse Gutmenschen o.l.v. de Partij van de Allahaanbidders.
  Deze Gutmenschen zijn net zo goed de vijand als die oorlogszuchtige haatideologie. Zij zijn de vijfde colonne van landverraders.

 9. Wat valt er te zeggen.Hoe vaak horen we niet onzin van moslims.Hoe vaak worden feiten verdraaid door links.Hoe vaak wordt er ontkent dat dit alles met moslims te maken heeft.
  Volgens mij veel te vaak en nu is het weer wachten op de volgende gestoorde moslim.

 10. Maiwand de Thuisblijvert (?) heeft op kosten van de Nederlandse belastingbetaler bestuurskunde gestudeerd. Zodra justitie hem aanpakt (als ze daar al trek in hebben) springt een juridische gifslang (die ooit op kosten van de belastingbetaler rechten heeft gestudeerd) voor hem in de bres.

  Omgekeerd, zodra Maiwand zich bedreigd voelt op social media door “PVV stemmende eencellige kaaskoppen” (zeg maar: de tegenpolen van drs. Yell, u weet wel), dan stapt híj naar de rechter.

  Ik rust mijn zaak. Totdat de D66-achtigen de verkiezingen verliezen.

 11. Andre van Delft

  30 april 2015 op 13:47

  De AIVD kan misschien wel Maiwand volgen, maar op een gegeven moment zijn er te veel jihadi’s om in de gaten te houden. De groei van de islam in Nederland wordt de veiligheidsdienst te veel. Maar dat is mede aan de AIVD zelf te wijten. Het lijkt een politiek-correcte D’66 afdeling die systematisch weigert de dreiging van de Islam te benoemen.
  Lees bijvoorbeeld jaarverslag over 2014 van de AIVD: https://www.aivd.nl/publicaties/@3247/jaarverslag-aivd/. Het verslag benoemt grote dreigingen in voor Nederland, maar moffelt tegelijk de agressie van de Islam weg.
  Pagina 4: “Jonge mensen die zich willen verbinden met organisaties die niet het geloof, maar geweld prediken.”
  Pagina 15: “Doorgaans is de kennis die de meeste jihadisten van de islam hebben oppervlakkig en uitsluitend gebaseerd op bronnen die een uiterst radicale en gewelddadige interpretatie van de islam voorstaan.”
  IS voert volgt Mohammed’s gruwelijke voorbeeld; het is helaas niet anders. De AIVD babbelt dus…

  • Andre van Delft

   30 april 2015 op 13:48

   (vervolg)
   De AIVD babbelt dus dramatische onzin. Dat is niet alleen gevaarlijk omdat we een competente veiligheidsdienst nodig hebben tegen de Mohammedaanse dreiging. Erger nog, politici lezen dit AIVD jaarverslag; worden dus met desinformatie gevoed en nemen daardoor schadelijke besluiten.
   Misschien leest de AIVD mee? Ik bied aan een studiemiddag “Islam als gevaar”, te organiseren, met deskundige sprekers. Joost heeft mijn mailadres.

   • Ik postte dit gisteren ook al, maar het is te krankzinnig, te bedreigend, te verwoestend om niet nog een keer te doen.
    Je weet nooit wanneer ze liegen, Sudden jihad Syndrome krijgen of hun zogenaamde “eer” wordt aangetast.
    Eeuwen inteelt in de islamitische wereld heet meer schade aangericht dan gedacht.
    Onlangs is in de Amsterdamse Pijp ene mevrouw Heereman (Oma Toni, 96 jaar) door een jonge Irakees, Vino Hamarachid uit Arnhem, neergestoken. Ze is inmiddels overleden. De dader heeft zich kort na zijn daad bij de politie gemeld en verklaard dat hij zo zijn vader wilde straffen, omdat die hem niet goed behandelde.
    Mijn eerste reactie was “verwarde jongere, door de cultuurschok van het padje geraakt”, want het motief was ronduit bizar. Op een Duitse site vond ik intussen een verklaring die aannemelijk maakt, dat deze jongeman volstrekt rationeel handelde, vooropgesteld dat men zijn achtergrond in aanmerking neemt.
    Dat hij met deze daad zijn vader wilde straffen, mogen we serieus…

   • J. C. Th. Köhler

    30 april 2015 op 21:48

    Goed plan, Andre. Onder één voorwaarde: dat de opzet van de middag (of avond) is om te bestuderen wat we kunnen DOEN! Welke mogelijkheden zijn er om te proberen ons land (ONS land) te redden.
    Alleen maar studeren over “de islam als gevaar” heeft geen nut. Dat de islam een gevaar is weten we zo langzamerhand wel. Spijkers met koppen, dat is wat we nodig hebben.

    DE ISLAM DE WERELD UIT, OM TE BEGINNEN UIT NEDERLAND.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    • Andre van Delft

     1 mei 2015 op 01:15

     Het is geen plan maar een aanbod.
     En ik kan de AIVD niet gaan vertellen wat het zou moeten doen; ik ken dat vakgebied niet. Ik weet wel dat de AIVD veiligheidsanalyses maakt; zie het jaarverslag. Men blijkt te ontkennen dat de islam zélf een gevaar is. Die misvatting rechtzetten lijkt mij belangrijk; het is mogelijk te hoog gegrepen voor een studiemiddag, en ik zou er zeker niet méér bijhalen.

 12. McPhart: ik vrees dat de meeste vluchtelingen die de EU in groten getale verwelkomt over niet al te lange tijd de wapens opneemt tegen de autochtone bevolking. Het zijn immers vrijwel allemaal moslims. Zo hebben ze de christelijke bevolking van het Midden Oosten ook verdreven of met geweld bekeerd. Dit staat ons ook te wachten dankzij de decadentie van onze regering en de dictatoriale EU.

 13. En adn te bedenken dat die haatbaard met zijn ouders als vluchteling Nederland binnengekomen zijn.
  Waarom die haatbaard nog niet met pek en veren het land uit is gejaagd is mij dan ook een raadsel. Schijten op het bord waarvan je gevoed wordt moet blijkbaar kunnen in Nederland.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑