PvdA burgemeester gaat los tegen de LPF: ‘Wij zijn het buitenland!’

Door Joost Niemöller

 

De LPF in Eindhoven maakt zich zorgen over de radicalisering in de stad. We dienen te begrijpen dat de Al Fourqaan-moskee  dan wel vroeger een bron van radicalisering was, maar vroeger was vroeger, en nu, zo lezen we in de lokale media, zijn ze daar gematigd en in voortdurend overleg met de overheid. Sterker nog, we dienen te weten dat ze daar bij die moskee worden gedemoniseerd.

De fractie van de LPF in Eindhoven is uiteraard wantrouwend op dit punt. Daar is in deze ISIS tijden natuurlijk alle reden toe. De PvdA minister van Eindhoven, Rob van Gijzel, vindt dit schandalig en hij barst uit tegen de LPF.

(Hier op video te zien vanaf 1 uur 25.)

In zijn uitbarsting roept Van Gijzel: ‘Wij zijn het buitenland!’  Een typerende uitspraak voor een PvdA-er . Vroeger woonden we in Nederland, maar nu wonen we dus kennelijk gelukkig allemaal in het buitenland. En weet je wat pas echt gevaarlijk is? Die alertheid van de LPF. Want, roept Van Gijzel, dat is wat de LPF doet: ‘Angst oproepen en vervolgens roepen dat het heel erg gevaarlijk is.’  Terwijl er in werkelijkheid in Eindhoven helemaal niets aan de hand zou zijn: ‘Er is een meisje dat wilde uitreizen.’ ‘Er is een familie uit Arnhem waar we heel veel zorg aanbieden. Dat is alles.’

Dat is alles. We leven in het buitenland. En ja, dan heb je wel eens een meisje dat wil uitreizen. En dan heb je wel eens een gezin met problemen. Maar verder is er in Eindhoven niets aan de hand. En met de  Al Fourqaan-moskee  was dan misschien heel lang geleden wel iets aan de hand, maar nu allang niet meer.

Een burgemeester met zo’n instelling in deze tijd. Ik zou er niet gerust op zijn. Verder kunnen we rustig afwachten tot het zoveelste ongelijk van deze van zichzelf zo overtuigde PvdA burgemeester wordt aangetoond. Want als Eindhoven tegenwoordig het buitenland is, dan zal het buitenland echt niet aan Eindhoven voorbij gaan.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

10 Reacties

 1. Steeds meer mensen vrezen ook dat de radicaalislamitische terreurorganisaties, die immers grote kuststroken in Libië controleren, ook hun eigen mensen op de boten zetten en bewust zulke uitbraken van geweld niet alleen op de boten, maar later ook in Europese steden zouden kunnen provoceren.
  Hopelijk denkt deze linkse burgemeester daar eens aan??

 2. . De politie in Palermo arresteerde 15 Jihadisten.Nu duiken er meer en meer kenners van de immigratie op, zoals de burgemeester van Lampedusa, die vertellen dat het ook in het verleden heel vaak tot zulk radicaalislamitisch geweld op asielzoekersboten is gekomen. Het niet officieel geregistreerde aantal wordt heel hoog geschat. Er zou echter niet bericht worden over het geweld, omdat er of geen christenen op de boten overleefden of omdat niemand deze moorden bekend heeft gemaakt en/of de media en de politiek hierin niet geïnteresseerd waren. Zulke moorden stelt de bereidheid van de burgers in de EU-landen om vluchtelingen op te nemen zwaar op de proef, want zij tonen immers overduidelijk aan dat zich ook onder de asielzoekers massaal radicale islamieten bevinden, voor wie religieus geweld, om het even waar, legitiem is. Steeds meer mensen vrezen ook dat de radicaalislamitische terreurorganisaties, die immers grote kuststroken in Libië controleren, ook hun eigen mensen op de boten…

 3. Het linkse brein is een gatenkaas, ze blaten ook allemaal gelijk.

 4. “Eindhoven is groot geworden door mensen van buiten Eindhoven, uit andere delen van Nederland, elders uit Europa!”
  Zijn er dan nog steeds mensen die dit onzinnige argument niet doorzien?
  “Er is radicalisering, ja. Er is bescherming voor koptische Christenen en Joden. Maar we moeten niet demoniseren. We moeten ook de positieve dingen blijven zien”
  En zo gaat het maar door. 1 grote wollige verheerlijking van de eigen tolerantie, en geen enkel oog voor de feiten. En die zogenaamde positieve dingen worden niet benoemd. Want die zijn er natuurlijk niet! En dat bescherming van koptische Christenen en Joden bitter nodig is, dat lijkt me toch een overtuigend bewijs van dat hij helemaal fout zit.
  Snapt hij dat zelf dan niet, of MOET hij deze nonsens verkopen omdat anders zijn carriere stuk loopt?

 5. Ernst Quispel

  22 april 2015 op 21:41

  Wat een geweldig betoog van deze burgemeester. Zo moet je dat als integere en gepassioneerde bestuurder doen: burgervader zijn voor álle Eindhovenaren.
  Ik vind dit echt geweldig!

  Wat tekenen dit soort trieste LPF-ers daar naargeestig bij af.

 6. .
  ik houd me in en zeg 1 zin :
  Dit Gijzelvolk is mij te min !

 7. Wát een stel dwazen!!
  “Wat gaat u doen als we één christen tegen komen die ‘radicaal’ is? Sluiten we dan de kerk?”.
  Nee, Dwaas! Het gaat er om of radicalisme wordt geprédikt, sufferd!!

  Alleen al om zulke achterlijke opmerkingen kun je toch alleen nog maar stemmen op de PVV?

 8. Leo KarelJan

  22 april 2015 op 15:26

  Wat een gore, vuile opmerking van dit verrotte Gutmensch. Hoe durft hij?
  De Partij van de Allahaanbidders is een puur criminele organisatie van landverraders. Doelbewust brengt deze maffiaclub de samenleving in groot gevaar door de import van armoede, criminaliteit en achterlijkheid. Gewoon 100% landverraad. Dat de VVD met deze smerige club samnwerkt, maakt de VVD tot een zelfde soort club.

 9. W.H.J. Reiss

  22 april 2015 op 14:57

  De PvdA is de Hitler partij van Nederland. Het doden van de autochtone bevolking en hun cultuur staat ze in hun idealistisch vizier. Tijd voor de strijd en deportatie naar een eiland voor dit Krapuul !

 10. vraag me af wat de werkelijke reden van de psv-burgervader is om zo gefrustreerd en overtrokken te reageren ?
  .
  als ik op mijn gevoel af ga, is er JUIST een hoop gaande als mensen zo irrationeel overkomen.
  .
  als ik in eindhoven zou wonen zou ik maar heel gauw “asiel” aan gaan vragen in een andere ( verstandige) gemeente met zo een burgervader.