PvdA burgemeester plat op de bek over ‘gematigde’ Al Fourqaan-moskee

Door Joost Niemöller

Vorige week ging PvdA burgemeester Rob van Gijzel helemaal los tegen de LPF in Eindhoven, omdat die gevraagd had eens alert te zijn op de  Al Fourqaan-moskee, in deze tijden van ISIS. Hoe de LPF dat toch in haar hoofd haalde. Van Gijzel ging er eens speciaal voor zitten om de LPF uit te kafferen. Er was helemaal niets aan de hand meer, ze waren daar helemaal geïntegreerd, alleen maar gematigde moslims, voortdurende dialoog met de gemeente. De LPF zou eens moeten ophouden met dat demoniseren naar aanleiding van een ver verleden. Enz. enz.

Sinds vandaag weten we hoe het echt zit. Diezelfde Al Fourqaan-moskee heeft de openlijk Jodenhatende imam al-Qarni uitgenodigd om tekeer te kunnen gaan tegen het verfoeide Westen.

Hoezo gematigd? Hoezo integratie? Hoezo dialoog? Heeft die PvdA burgemeester met zijn grote mond wel enige idee wat er in die moskee allemaal gebeurt?

De LPF fractie heeft uiteraard gelijk vragen ingediend. We gaan er van uit dat Van Gijzel direct zijn spijt betuigt, stopt met dat belachelijke dialooggedoe en de lokale veiligheidsdiensten er eens op gaat zetten.

Hier de vragen:

 1. Is het College op de hoogte dat de uiterst radicale Sjeik Dr. Aaidh al-Qarni naar de conferentie komt in de Al Fourqaan Moskee?
 2. Zo ja, waarom is de raad hier niet over ingelicht?
 3. Is het college op de hoogte dat deze haatprediker Frankrijk en Amerika niet in mag i.v.m. zijn radicale achtergrond en Jodenhaat?
 4. Zo ja, waarom mag deze Sjeik dan wel naar de conferentie in de Al Fourqaan Moskee?
 5. Zo nee, gaat u deze man dan alsnog verbieden om donderdag naar de Eindhovense Moskee te komen of nog beter de toegang naar ons land te laten verbieden?
 6. Heeft de NCTV of de AIVD het college getipt en/of geadviseerd over het bezoek van deze Sjeik?
 7. Zo ja, wat was dat advies dan en waarom is de raad dan niet door het college geïnformeerd?
 8. Kunt u het met de LPF-fractie eens zijn dat met het bezoek van deze radicale Sjeik de Al Fourqaan Moskee nog steeds geen afstand heeft gedaan van het radicalisme en daardoor een groot gevaar vormt voor onze samenleving en per direct gesloten dient te worden?
 9. Zo nee waarom niet?
 10. Kan het college het met de LPF-fractie eens zijn dat de Islamitische basisschool Tarieq met onmiddellijke ingang alle banden met de Al Fourqaan Moskee moet verbreken omdat deze Moskee door zijn radicale en Salafistische achtergrond een zeer slechte invloed heeft op de leerlingen van deze basisschool?
 11. Zo nee, waarom niet?
 12. Kan het college het met de LPF-fractie eens zijn dat de Eindhovense burgemeester tijdens de commissievergadering Financiën & Bestuur van 21 april jl. erg voorbarig is geweest in zijn conclusie dat de Al Fourqaan Moskee niet meer radicaal is en daardoor geen gevaar meer vormt voor onze samenleving?
 13. Zo nee, waarom dan niet?

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  29 april 2015 op 23:04

  Ach, van Gijzel ook al. Een combinatie van ‘weg met ons’, zelfhaat en cultuurrelativisme, aangevuld met ‘progressieve’ argeloosheid. Dat noem ik maar het “Oh, wat zijn WIJ slecht’ syndroom”. Terwijl we gewoon niks slechter zijn dan die anderen!
  Intussen baal ik goed van dat telkens weer herhaalde ‘Ja, maar WIJ hadden koloniën, WIJ hebben in slaven gehandeld, WIJ hebben een deel van de Molukse bevolking uitgemoord’, enz.
  Mijn antwoord op dat soort Jan Slapzak mentaliteit:
  “Ik had nooit wat voor kolonie dan ook, heb nooit een slaaf gehad en nog nooit iemand vermoord! Ga toch fietsen! Om mij en anderen dingen uit een ver verleden aan te wrijven waaraan we part noch deel hadden en hebben ? Hoe kòm je erbij?”
  Vragen aan jou, die zich blijkbaar ‘progressief’ noemt:
  * Hoe komt het dat de bewaking van de inrichting jouw ontsnapping niet heeft verhinderd?
  * Is jouw beroep misschien ‘Dominee van de (S)Links GeDEformeerde Zwartekousenkerk?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Het gevaar met de islam gaat veel verder en is overal.
  Ziehier.
  Onlangs is in de Amsterdamse Pijp ene mevrouw Heereman (Oma Toni, 96 jaar) door een jonge Irakees, Vino Hamarachid uit Arnhem, neergestoken. Ze is inmiddels overleden. De dader heeft zich kort na zijn daad bij de politie gemeld en verklaard dat hij zo zijn vader wilde straffen, omdat die hem niet goed behandelde.

  Mijn eerste reactie was “verwarde jongere, door de cultuurschok van het padje geraakt”, want het motief was ronduit bizar. Op een Duitse site vond ik intussen een verklaring die aannemelijk maakt, dat deze jongeman volstrekt rationeel handelde, vooropgesteld dat men zijn achtergrond in aanmerking neemt.

  Dat hij met deze daad zijn vader wilde straffen, mogen we serieus nemen. De man zelf overhoop steken, ging echter niet, want dan zou hij een mede-moslim van het leven hebben beroofd. Een wildvreemde niet-gelovige zou zijn zielenheil evenwel niet belasten. Tegelijk zou het voor pa’s eer een deuk zijn…

 3. Dhr Van Gijzel besteedt zijn tijd hoofdzakelijk aan het welvaren van zijn stad, ziet aan de horizon een Eindhovens silicon valley, verkeert veel in zakelijke kringen, en heeft derhalve weinig trek zich te bemoeien met kwesties inzake religieuze aberraties van een moskeebestuur. Dat verklaart wellicht zijn irritatie en probleemontkenning. Met zijn lidmaatschap van een politieke partij heeft het waarschijnlijk weinig van doen.

 4. Niet echt on topic van mij, maar… wanneer je in een land woont dat meer geeft om de BBB dan je eigen bevolking, weet je op voorhand dat dit land gedoemd is ten onder te gaan…

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3985805/2015/04/28/Blinde-en-verlamde-Joris-van-de-Vliet-staat-1-mei-op-straat.dhtml

  • Eigen volk laatst!
   Inderdaad is de houding tegenover de eigen bevolking alleen uit te leggen als reactie op de slogan “eigen volk eerst”. Net zoals alle andere opvattingen van de goedmens kunnen worden geduid als reactie op iets “rechts”.

   • Ik heb stellig de indruk dat het in dit land niet meer gaat om rechts of links. Dit bestaat niet meer in zijn oorspronkelijke vorm. Ik voel de laatste tijd iets meer een houding van: Zelfhaat, zelfspot, zelfverloochening en zelfdestructie. En daarbij maakt het niet uit of dit uit de koker van de Partij van de Zelfhaat gaat of de Volksverlakkers Voor (Zelf)Demonisering. Zij lopen immers aan de hand van de Echte Utopisten (http://www.encyclo.nl/begrip/utopist) die iedere regel aangaande een gezonde socialisering met voeten treden, teneinde een chaos te creëren. Dit kan alleen maar ontstaan vanuit een diepgewortelde Zelfhaat.

 5. Hoeveel pvda burgemeesters zijn er verdomme niet.
  Ze staan op een paar zetels maar hebben nog steeds de meeste burgemeesters

  • arjope,
   En hoeveel pvda-journalisten en pvda-presentatoren zijn er verdomme niet!

 6. Om te onthouden:
  Moslims beschouwen een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning.
  http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-11879
  (scroll terug om alles te lezen)

 7. Goed, die mafkees zal wel dit land niet binnenkomen,
  maar, van Gijsel zou ook nooit tot burgermeester, een lachwekkend woord trouwens, mogen toegelaten worden.

 8. .
  Ik als rooie Burgemeester,
  Aangenaam noem mij maar Rob
  zie nooit beren op de wegen
  want ik zout ze domweg op
  maar straks…als ‘k iedere ruggesteun mis
  dus ik zwaar in problemen ben
  en Boontje om z’n loontje dáár is
  besef ik wat ik nú ontken !!!
  .

 9. Hulde aan Joost. Vorige week kon je nog prima laten zien hoe naief de bestuurders, in casu Van Gijzel en zijn college, wel niet zijn, maar vandaag heeft de realiteit hen alweer ingehaald en kei- en keihard met de feiten op de snoet gedrukt.

  Van Gijzel heeft het in zijn antwoord bij de gemeenteraad ook steeds over respect voor elkaar, maar dat werkt alleen als beide kanten hier achter staan. Echter de moslims hebben geen enkel greintje respect voor welke niet-moslim dan ook. Maar dat zal van Gijzel nooit snappen, die denkt alleen in politieke denkbeelden als een maakbare samenleving, de simplist.

  Evenzo zet hij inderdaad een voetballer bij PSV met salafisten op een lijn, ja ze zijn beiden moslim, maar verschil is er wel degelijk en wel zeer significant.

  De bestuurders zijn niet alleen naief, maar ook nog eens kwaadaardig, want willens en wetens geven zij deze salafisten de kans en gelegenheid om jongeren te radicaliseren. Bestuurders zijn het echte gevaar voor onze…

 10. Niet alleen valt van een PvdAllochtonen geen verstandig woord te verwachten, van veroorzakers ook geen oplossing. Totale Remigratie, inclusief links tuig naar Noord-Korea.

 11. Leo KarelJan

  28 april 2015 op 16:22

  En zo gaat het al jaren en er verandert niets. Zijn de hersenen van de linkse Gutmensch niet in staat tot doordenken en veranderen? Neen, het politiek correcte gezwel heeft blijkbaar zijn verwoestende werking gedaan.
  Hoe kan men, na al die ellende, aanslagen, moorden, onthoofdingen, cartoonrellen, salafistische imams, feiten uit koran en hadith, waarschuwingen van Wilders en anderen , maar steeds de andere kant op blijven kijken en alles goedpraten.
  Dit is toch zonder meer gestoord! Zo’n Van Gijzel staat model voor de krankzinnige benadering van de islam door de politiek correcte orde der Gutmenschen.

 12. Van Gijzel had de LPF toegesnauwd dat moslims wel opeens okay zijn als ze bij PSV spelen en kampioen worden. Wat een bizarre uitspraak is, want Van Gijzel stelt de PSV-spelers die moslim zijn opeens op 1 lijn met de meest orthodoxe salafisten in Nederland, want die zitten in de Al Fourqan-moskee en bij de Al Waqs-stichting aan de Otterstraat te Eindhoven.

  Van Gijzel snapt waarschijnlijk echt niet hoe de islamitische wereld in elkaar zit. Het is nogal een domme opportunistische man, namelijk. Sjeik Al-Qarni heeft zich namelijk ingezet om meer Saudisch geld te pompen in ‘deradicalisering’ in het Westen om de opmars van Islamic State tegen te gaan. Al-Qarni is namelijk een Wahabistische klerk. En die vinden hetzelfde als Islamic State, inclusief onthoofdingen, bruidjes van 9 jaar oud, goedkeuring van zelfmoordaanslagen et cetera, maar dan wel met de Saudi-familie als baas en niet met de Kalief van Islamic State als baas.

  Van Gijzel is er ingetrapt, de onwetende…

 13. Breinbrouwsels

  28 april 2015 op 14:27

  Altijd op deze thema’s het zelfde onbegrijpelijke gedoe door lieden met altijd dezelfde politieke kleur. Worden die rooie burgemeesters en andere poederpruiken onder druk gezet, beuren ze er wat voor of ligt er een leuk baantje in het verschiet?Bij een bank of zo? Ik wou beginnen te argumenteren dat ‘als je een weldenkend mens bent dan’, maar ja, daar ga je al, dat zijn die rooien niet, die hebben alleen maar dat kwabje, dat rooje. Ik bedenk net iets vreselijks. Roojen en Groenen hebben ergens in hun hersentjes een Rood Kwabje. Normale mensen hebben dat niet, die kunnen zelf denken. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat wij ons vergissen en dat er in dat kwabje een geïmplanteerde chip verstopt zit waardoor ze net als die darren bij The Borg alleen maar bevelen uit het collectief kunnen opvolgen? Zielig hè!