Voorbereidingen megamoskee Gouda gaan stiekem door (Update)

Door Joost Niemoller

 

 

Het zou een 1 april grap zijn, zegt de gemeente.

 

Schokkend bericht. De aanbesteding voor de megamoskee blijkt gewoon te zijn gestart, zo blijkt uit een klein berichtje in de lokale krant, weekkrant Goudse Post. Dat zou volgens de Goudse Post blijken uit een publicatie in de krant Cobouw, waar de aanbesteding voor het oorspronkelijke plan staat aangekondigd. Alsof het hele politieke circus niet heeft plaatsgevonden. Dat stemt de bewoners uiteraard niet rustig:

Bewonersgroep Gouda Noord zoals het Hoort is behoorlijk geschokt. “Je zou haast denken aan een 1 april grap. We gingen er vanuit dat het oude plan op 25 maart definitief van tafel was. Nu lijkt het erop dat de gemeente gewoon doorgaat met het eerdere plan door de aanbesteding door te zetten,” vertelt voorzitter Edward Uittenbroek. “Overigens hebben we na 25 maart niets meer gehoord over de onafhankelijk procesbegeleider die wordt aangesteld. Het vertrouwen wordt er hierdoor niet beter op.”

Hoe zit dat nu, de megamoskee was toch definitief van de baan? Het wantrouwen van de bewoners is maar al te begrijpelijk, want in de Goudse gemeenteraad is er geen definitieve stemming over geweest. Een politiek machtsspel waar de gewone burger uiteraard maar weinig van heeft begrepen.

Ondertussen heeft het er dus alles van weg dat de lokale autoriteiten stiekem doorgaan met de voorbereidingen om de oorspronkelijke, zwaar omstreden plannen gewoon door te drukken.

Denkt de gemeente Gouda hier echt mee weg te komen? Hoe grenzeloos is de arrogante van de bestuurders?

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

29 Reacties

 1. G.Deckzeijl

  5 april 2015 op 20:57

  En wéér heeft niemand hier iets in de gaten.
  Want wat staat er boven die tekening..???
  Ontwep….
  Moeten we dat serieus nemen?
  Ik peins er niet over.
  Moskeeën zijn KAZERNES, punt, einde oefening!
  http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-12749
  Moskeeën zijn net als hoofddoeken, djellaba’s, boerka’s onderdeel van
  HET PROJECT. Ze hebben alles te maken met de zichtbaarheid van
  de islam in het Westen. Bron: Het Land van Theo van Gogh door S.Ephimenco.
  Dit ook: tinyurl.com/lzg3uxm
  (bekijk de foto’s)

 2. Nu we in de paasdagen zitten is het belangrijk het politiek gespuis er eens goed aan te herrinneren dat ”zij ten dienste staan van ons” en niet zoals zijzelf denken dat ”wij ten dienste staan van hun idioterie”.
  Zij moeten uitvoeren wat wij willen dat uitgevoerd moet worden, willen ze dat niet uitvoeren dan ze met kraag en kruis nemen en de straat op flikkeren ‘zonder’ oprotpremie.
  Als wij niet uitvoeren wat de werkgever zegt worden we ook ontslagen om dringende redenen.
  Wij zijn belangrijker dan politiekers, een land kan niet zonder burgers maar wel zonder politiek gespuis, als wij zeggen en eisen ”moslims buiten” dan moet de politiek dadelijk starten met dat uit te voeren, wij hebben daar een woord voor en dat is ”DEMOCRATIE”.

 3. Die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam MOET eruit, hoe zal me worst wegen als de rotzooi maar verdreven en verbannen wordt en liefst zo snel mogelijk.

 4. Waar is de tijd gebleven dat we wel raad wisten met dit soort land en volksverraders?

 5. Wat zeker niet oninteressant is: wat was het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda?

  Er zijn in NL heel wat gemeenten waar minder dan 50% van de kiesgerechtigden gaat stemmen! Daar dicteert dus een minderheid de meerderheid. Demoncratie!

 6. @Koos… ik heb vroeger thuis geleerd: iedere grap die ’n ander bewust kwetst is geen grap, maar een misdaad !

  • Al tijden worden er mensen van vele richtingen bewust gekwetst. Voor geen van hen wil ik het direct opnemen. Woordgrappen zijn gelukkig niet zo ernstig als hals afsnijden en vergelijkbaar. Het is makkelijker om woorden te incasseren lijkt me. In dit land blijven we helaas met woorden reageren zodat we op termijn lucht te kort komen om nog te kunnen reageren. Slaapt allen rustig verder

 7. Wat is nog acceptabel als grap? Was het bericht: “Al-Shabaab richt slachting aan op universiteit”, soms ook een 1 april grap?

 8. Elke Goudse Ambtenaar die in het geheim medewerking aan die Moskee-plannen verleent komt op een nieuw aan te leggen Nationale Schandpaal-lijst…
  .
  1 april ?

 9. In elke grap schuilt een kern van waarheid 😉

 10. Leo KarelJan

  4 april 2015 op 16:41

  Neem van mij aan dat die moskee er komt! Grap of geen grap.

 11. Leo KarelJan

  4 april 2015 op 16:31

  De regentenkliek in NL bestaat uit gore bedriegers, die er geen enkel probleem mee hebben de eigen bevolking te verraden, zeker als het de islam betreft.
  Ongehoorde vlerken, die betonnen platen voor hun door de islam aangetaste koppen hebben.
  Wanneer pikt de kudde dit nu eindelijk eens niet meer? Krijgen deze leugenaars en bedriegers dan maar altijd hun zin?
  Maar ja. de kudde stemt bij elke verkiezing weer verkeerd. Dus eigen schuld….

 12. dhimmiesnuffelaar

  4 april 2015 op 12:39

  Je hebt 1 april moppen en 1 april moppen. Deze gaat me iets te veel ten koste van veel betrokkenen, dus lol écht over de rug van andermans sores. Vind ik toch niet zo fris, niet écht leuk.

 13. Hahaha, stel je voor: wordt zo’n raadslid gemold voor een 1-april grap. Dat zou ik dan weer humor vinden. Is toch niks aan verloren, maar wel lachen. Waar gehakt wordt vallen spaanders.

 14. Het zou om een 1 aprilgrap gaan.

  In Gouda zorgt een 1 aprilgrap over de megamoskee al dagen voor onrust onder bewoners en lokale politici.

  In het vakblad Cobouw verscheen een advertentie waarin de bouw van een megamoskee voor 1500 moslims op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne werd aangekondigd. Omwonenden herkenden dit niet als grap maar dachten dat de gemeente achter hun rug om gewoon doorging met de bouw van de moskee. Eerder dit jaar werd echter besloten dat de bouw van de megamoskee niet doorging. In plaats daarvan komt er een “wijkmoskeetje” voor een significant kleiner aantal gelovigen.

  De gemeente Gouda distantieert zich volgens De Telegraaf van de grap. De timing van de onrust is voor de gemeente niet handig, aldus een woordvoerder. “Volgende week hopen we een bemiddelaar te kunnen presenteren. Wij hebben helemaal niets met deze advertentie te maken.”

  Wie de advertentie heeft geplaatst, is niet duidelijk.

 15. J. C. Th. Köhler

  4 april 2015 op 10:43

  “Ondertussen heeft het er dus alles van weg dat de lokale autoriteiten stiekem doorgaan met de voorbereidingen om de oorspronkelijke, zwaar omstreden plannen gewoon door te drukken.”

  Dus het (gemeente)bestuur trekt zich niets aan van de burgers. What else is new?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  PS. Ik vind dat de rekensommen om in te loggen steeds moeilijker worden. 🙂 En dat zo vlak voor de Pasen.

 16. Het lijkt mij goed om even te vermelden in het artikel dat het een 1 april grap betreft. De Gemeente Gouda geeft aan deze advertentie niet te hebben geplaatst.
  http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3158054

  • En Joost Niemöller gaat er met boter en suiker in. Als grap in de Cobouw is het flauw maar nu Joost er een uitglijder mee maakt wordt het steeds leuker!

   • Prijs de dag niet voor het avond is.
    http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/03/megamoskee_wordt_wijkmoskeetje.html

    En nu is het afwachten wat men onder klein verstaat.
    Als je met mega inzet is iets minder groot al gauw klein.

 17. robbertdeberk

  4 april 2015 op 02:37

  De pederasten zitten overal, dus ook in Gouda.

  Geen nieuws.

  De mensen hebben geen idee wat er gaande is.

  Zet de TV een jaar uit en je wordt langzaam wakker.

 18. Kan een burgerij een bestuur afzetten dat niet langer de belangen van de burgerij dient, maar die belangen schaadt en verkwanselt?
  Kan een burgerij de leden van een bestuur hoofdelijk aansprakelijk stellen (dus inclusief hun vermogens en pensioenaanspraken) voor alle negatieve gevolgen van een besluit dat ze willens en wetens tegen de wil van de burgerij hebben doorgedrukt?
  Zoniet, dan moet dat maar eens rechtgezet worden. De burgerij is immers de hoogste macht in dit land, of heeft het verwaande bestuur er stiekem een dictatuur van gemaakt? Dan wordt het misschien zelfs tijd voor een voorjaarsschoonmaak.

 19. Islam en moslims moeten overal en altijd de hand boven het hoofd gehouden worden, gespaard, ontzien, gepropageerd, gefaciliteerd, respectvol bejegend, alle ruimte krijgen, verdedigd, uit de wind gehouden, enz., enz…
  Probeer nu deze begrippen eens van toepassing te zien op onze cultuur en de autochtone mensen.

  Hier weer een voorbeeld van de stompzinnige NPO:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/maar_met_islam_heeft_het_niets_te_maken_afl_324.html#comments

  • moslims zijn de heilige koeien van Europa. Of een beschermde diersoort die je niet mag afknallen, hoewel hij zeer schadelijk is.

 20. Dan rest alleen nog maar om iedereen een vrolijk lentefeest te wensen.
  Gaan we eieren zoeken in de moskee. Gezellig. Misschien dit weekend het maar eens met een schaap gaan doen. Kan ik er vast aan wennen. Tjonge, jonge.

 21. Ik ben blij dat ik binnenkort weg kan uit dit apenland. Je vingers gaan ervan jeuken. Ik begrijp dat ook niet. Die mensen bij zo’n gemeente zijn toch bekend. Waarom kunnen die (en hun partners en kinderen) nog veilig over straat? Wat ben je dan voor volk van minkukels als je die zo hun gang laat gaan.

  Hallo mensen, dit gaat om jullie toekomst en die elitaire galbakken willen je tot buigende onderdanen voor die haatbaarden maken. De tijd begint te dringen. Straks ontzeggen die haatbaarden je je rechten – doen er teveel nu al iedere dag met hun racistische criminaliteit naar autochtonen – en is je ‘regering’ niet bij machte om je te beschermen. Als ze het al zouden willen. De judaspenningen uit de baantjescarrousel en Brussel blijven immers lokken.

 22. Vraag me af zitten er in Gouda alleen maar moslims in de gemeente raad.??

 23. Klopt zijn zelfs al getekende contracten.

 24. W.H.J. Reiss

  3 april 2015 op 19:37

  Wanneer begrijpen de mensen eens eindelijk, dat de regenten van de Krapuul partijen er niet zitten voor hun belang, maar voor hun eigen belang + hun idealisme. Hun idealisme van bloemetjes voor iedereen die hier naar Nederland komt ! Gratis Huis, Gratis wasmachine, Gratis Geld en voor mannen wou een D’66 politica nog een Gratis Hoer regelen ! Dit laatste zit nog in de pen !

 25. dhimmiesnuffelaar

  3 april 2015 op 18:14

  Inderdaad, ook de giftige arrogantie van wat zich lokale bestuurders noemt, is mateloos. Het is de hoogste tijd de guillotine uit het vet te halen,want dat is de enige dadentaal , die de boven ons konkelende etterbakken en rommelaars nog verstaan. Ook in Goudistan,ooit toch een écht Hollands stadje.