Zijn de bootvluchtelingen de nieuwe joden?

Door Richard Steenvoorden

 

Ik val maar even meteen binnen met een Godwin, want dat schijnt de huidige mode te zijn.  Het kan niet op de laatste tijd, vele journalisten doen een beroep op onze gevoelens met dit soort titels. Alsof niemand het erg vindt dat er mensen sterven op te vol gepropte boten. Dagblad de Limburger kwam wel met de ultieme Godwin: “Toen treinen, nu schepen”, vandaar mijn titel. Dit maakt van de genocide in de 2e wereldoorlog een farce en dit is een keiharde klap in het gezicht van de nabestaanden of mensen die de kampen hebben overleefd, ronduit walgelijk. Excuses voor mijn titel dus.
Deze verschrikkelijke gebeurtenissen zorgen voor het schrijven van mijn allereerste column. Of nee, eigenlijk is het het gevolg van de reacties hierop van alle goedmensen en weg-met-ons typetjes met een enorm grote dosis zelfhaat. Zoals bijvoorbeeld beschreven in de column van Asha Ten Broeke, die deze rampen vergelijkt met de moorden op de cartoonisten van Charlie Hebdo en niet begrijpt waarom we geen #jesuisbootvluchteling zijn en massaal de straten op gaan.

Nou Asha, een reden hiervoor ligt bij het grote verschil dat die cartoonisten van Charlie Hebdo om hun mening werden vermoord op klaarlichte dag en deze bootvluchtelingen zelf het risico namen in de boot te stappen. Iedereen vindt het erg als er doden vallen, maar de manier waarop heeft wel degelijk invloed op het niveau van compassie en de neiging tot protest van mensen. Net zoals jij waarschijnlijk niet op straat zal gaan als iemand op een Darwin award waardige manier uit het leven zal stappen.

Laat het duidelijk zijn: ieder mensenleven is evenveel waard. De bootvluchtelingen op zee, de vermoorde cartoonisten in Parijs, maar ook die van de mensen die zijn gestorven tijdens bijvoorbeeld de ramp met de MH-17, het conflict in Oekraïne, de afgeslachte Yazidi’s door de IS, de vermoorde mensen tijdens de oorlog in Darfur en ook de gemiddeld ongeveer 385 andere mensen die dagelijks sterven. Niemand is meer waard dan de ander. Ik betreur iedere dode en verafschuw dan bijvoorbeeld ook het verafgoden van gestorven beroemdheden en de overdreven aandacht die zij krijgen.

Een andere reden waarom wij niet massaal de straten op gaan voor de dode bootvluchtelingen, is omdat wij over het algemeen hebben geleerd dat wij verantwoordelijk zijn voor onze eigen daden. Zij stappen zelf vrijwillig in die boten, terwijl zij op de hoogte zijn van de risico’s. Tegen wie moeten wij dan protesteren, tegen hun eigen vrije wil en hun keuzes? Nee Asha, dan zouden we moeten protesteren tegen de mensensmokkelaars, die de vluchtelingen een gouden toekomst beloven in het Europese continent. Maar ik denk niet dat die mensensmokkelaars zullen stoppen met smokkelen als ik met een bordje “#jesuisbootvluchteling” op het malieveld sta.

Vele vluchtelingen betalen al snel tussen de 3.000 en 7.500 euro voor de doorreis en oversteek naar Europa, het geld dat volgens laatste berichten zelfs wordt gebruikt voor het financieren van terroristische organisaties (met nog meer doden en vluchtelingen tot gevolg). Deze vluchtelingen zijn vaak ook niet eens de meest kansarmen van het land, het zijn over het algemeen de wat rijkere, jonge, vitale, redelijk intelligente mensen met een grote toekomst die het continent ontvluchten. Wat dus eigenlijk alleen maar het probleem in Afrika in stand houdt.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken moet Nederland, of nee, de EU, kiezen: (want soeverein zijn we allang niet meer) of je blijft een continent van verzorgingsstaten met strenge immigratie-eisen met daarbij behoud van eigen cultuur zoals bijvoorbeeld Japan en Australië doen, of je zet alle grenzen wagenwijd open en zie maar wat voor chaos het wordt met onvermijdelijke cultuurclashes tot gevolg. Hoe dan ook, de huidige situatie is onhoudbaar. Er staan nog veel meer mensenlevens op het spel.

Eerder geplaatst op het weblog van Richard Steenvoorden

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. De Christenen die en masse uitgemoord en vervolgd worden in Afrika en de Arabische wereld door de Moslims zijn de nieuwe Joden. Simpel omdat de Joden op zijn en dan zijn de zondagmensen aan de beurt. Alle media aandacht staat voluit gefocussed op de bootvluchtelingen, waarom? omdat dat er dan geen aandacht besteed hoeft te worden aan het uitmoorden van de christenen door hun vrienden de moslims want die moeten blijkbaar op ieder mogelijke manier uit de wind worden gehouden,

 2. Het zijn(IS) INFILTRANTEN, géén vluchtelingen.
  Ze komen zelfs uit NIET-oorlogsgebieden.!!
  http://fubar.mobi/2015/02/07/huizen-voor-asielzoekers-nederlanders-mogen-op-straat-sterven/comment-page-1/#comment-12988

 3. J. C. Th. Köhler

  27 april 2015 op 21:56

  Er is een simpele oplossing voor het hele bootvluchtelingenprobleem:

  De Middellandse Zee in z’n geheel dempen. Zodoende kunnen alle Afikanen (+/- 1.000.000.000) die daar de behoefte toe voelen, hierheen komen lopen. Wordt het hier gezellig druk.

  Geen mensensmokkelaars meer, geen vluchtelingen die verdrinken. En jaren werkgelegenheid voor BosKalis. Win-win situatie.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 4. De mensensmokkelaars zijn dan zeker de nieuwe nazi’s

 5. Leo KarelJan

  27 april 2015 op 16:52

  De denkbeelden van de linkse Gutmenschen zijn absurd, totaal verkeerd en door en door achterlijk.
  In de hele geschiedenis is zo’n walgelijke “weg met ons” mentaliteit niet in zo’n grote mate voorgekomen. Het is de totale DEGENERATIE om doelbewust je eigen land en volk naar de afgrond te helpen door import van armoede , criminaliteit en achterlijkheid. De linkse Gutmensch is gestoord en mankeert duidelijk iets in zijn bovenkamer.

 6. Ik hoop dat het goedmens-syndroom ooit als specifieke stoornis zal worden erkend. Wie gaat er op promoveren?

 7. Breinbrouwsels

  27 april 2015 op 13:04

  Iemand zei in de afgelopen dagen dat het in Afrika zo slecht gaat omdat er Afrikanen wonen. Ik denk dat we daarmee in de goede richting zitten maar magnie. Want discriminatie en racisme. Strafbaar en uitgevonden door de Verenigde Nazi’s die geregeerd worden door Afrikanen en randgroepen. Dat is ook de reden dat we ons niet mogen en kunnen verdedigen. want dan hebben we ruzie met driekwart van de wereld.

 8. Ik las gisteren een verhaal van een Antwerpse sociologe, die vond dat we ons eens moesten afvragen waarom het hier zo goed ging, in Europa. Maar moeten we het juist niet omdraaien en ons eens kritisch afvragen waarom het in Afrika zo slecht gaat?

 9. Het zijn, volgens een Congolese VN-diplomaat, juist geen kansrijke personen die de oversteek wagen, maar juist het uitschot. Serge Boret Bokwango deed die uitspraak overigens al 4 jaar geleden.
  Linkje: http://www.krone.at/Nachrichten/.-Story-267689

  En dat klopt ook wel, want als het kansrijke personen waren, zouden ze wel aan het werk komen. Gezien de uitkeringsafhankelijkheid en hun aandeel in de criminaliteit had Dhr. Bokwango het dus bij het rechte eind.
  Noem mij een onmens, maar ik kan echt geen minuut wakker liggen van weer een boot gelukszoekers die een enkeltje naar de mediterrane bodem onderneemt.

  Europa dient dan ook alles op alles te zetten om die figuren tegen te houden. Het vernietigen van hun bootjes en schepen en de “vluchtelingen” ergens op een verlaten Noor-Afrikaans strand deponeren zou een goede eerste stap zijn.

 10. Victor Onrust

  27 april 2015 op 09:31

  “Laat het duidelijk zijn: ieder mensenleven is evenveel waard” Nee! Dat is helemaal niet duidelijk. Dat is precies waar zo’n #tuinbroeke zich op baseert. Want het gaat niet om het feit dat de vluchteling gekozen heeft om op deze manier te reizen maar om het alle-mensen-zijn-even-veel-waard-recht om zich hier te vestigen. En wij zijn de kwaaien omdat we niet gewoon een vliegticket aanbieden aan eenieder die hier wenst te komen. Zie verder “Verschil moet er zijn” http://onrust.2fd.eu/2014/12/verschil-moet-er-zijn/

 11. Breinbrouwsels

  27 april 2015 op 06:03

  Gisteravond kwam ik tijdens het zappen minstens 2 programma’s tegen over zielige Afrikanen en dat het begrijpelijk was dat ze naar Europa wilden en er eigenlijk ook het recht toe hadden. Propaganda dus om de slipjesuitwringers weer bovenop een dobbernegersviaduct te zetten. Moge die hele propaganda-industrie sterven aan vreselijke zweren en ander ongemak.

  In dit verband lees ik even dat er in Grave een compleet theater in de fik is gestoken door waarschijnlijk de overvallers van een tijdje terug die door de eigenaar met een luchtbuks voor de flikker werden geschoten. Nee, stond er niet bij maar er zit een flink AZC in de onmiddellijke nabijheid.

  Een en ander brengt mij erop om het niet met de stelling in dit topic eens te zijn en dat in plaats van de dobberjankers de Hollanders de nieuwe joden zijn.

 12. Ik heb nu radio 2 aan. De Vara zendt uit. Hoewel dit een muziekzender is, gaat het nu al 10 minuten over ‘bootvluchtelingen’.

  BNR nieuwsradio. Zelfs deze commerciële zender heeft het over ‘vluchtelingen’.

  Huis en haard verlaten…blablabla… Waarom vindt de voltallige media dat wij die uitvreters hier naar toe moeten halen? Ik begrijp er niets van.