Al Jazeera roept op tot genocide Alevieten. Letterlijk!

Door Joost Niemöller

We kennen hier Al Jazeera alleen maar van de Westerse versie. Een soort BBC, zwaar politiek correct, zwaar multiculti. Zo’n zender waarop beweerd wordt dat de islam en de vrijheid van meningsuiting heel goed kunnen samengaan. Een pleidooi voor de zogenaamde gematigde islam dus.

In het Midden Oosten zendt Al Jazeera, vanuit Quatar, uit in het Arabisch. Dan toont de zender een heel ander gezicht. In schreeuwende, opjuttende stijl roept bijvoorbeeld in het onderstaande filmpje deze presentator letterlijk op tot het afslachten van alle Alevieten. En hij kiest dus onverbloemd de kant van ISIS. Hij doet dat op een manier die doet denken aan de Hutu haatradio in Ruanda.

Ook blijkt uit een poll dat de kijkers naar Al Jazeera er precies zo over denken. Niet zo vreemd want het publiek van Al Jazeera steunt in overweldigende aantallen ISIS.

Bizar genoeg zit in de studio ook nog een Syriër die met feiten iets mag tegensputteren, maar hij wordt telkens op zeer botte wijze onderbroken door de presentator die op blijft roepen tot de gewelddadige dood van alle Alevieten.

Je gelooft gewoon niet wat je ziet.

Dit is dus de zender waarvan de journalisten door de Westerse elite met prijzen worden beloond.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. Gemankeerde breinen blijven gemankeerde breinen.

 2. NOS/Al-Jazeera islam-missionaris Step Vaessen: “…moet in Nederland nog steeds uitleggen dat Al-Jazeera niet op de hand van radicale moslims is….”
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2840244/2011/08/07/Step-Vaessen-Al-Jazeera-is-geen-Al-Kaida-zender.dhtml
  Islam heeft nooit iets met islam te maken.

 3. Praten over een ban krijgen. Begrijpelijk als offensieve woorden gebruikt worden. Daar zijn begrijpelijke spelregels voor. Als de ban gekregen word door een mening te geven die tegen de haren strijkt van eigenaar of auteur is het een foute site. Fout zoals ooit de NSB zichzelf gehaat maakte door, heil ik. Wat overblijft is een worst van eenheid zonder tegenspraak. Hun visie over planeet aarde problemen is de juiste. Voorouders spraken van een bord voor je kop als reactie op worst mensen en hun kennis.

  • we hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar als een trol iedereen dusdanig irriteert door zijn eeuwige recalcitrante gedrag, en daarmede elk topic ondersneeuwt, zie ik de meerwaarde van een trol niet in.

   • men moet wel extreem menslievend zijn om trol-gedrag te verdragen, of zelfs te rechtvaardigen….ik ben (uit volle overtuiging ) zo egöistisch mezelf die onmenselijke taak niet op te leggen…..sterker nog : ik verheug me op het zo grof mogelijk schofferen ervan 😛

    • ik verheug me altijd op hysterische reacties die maken mijn dag extra leuk. ik hoop dan ook dat de (digitale) oorlogsvoering aanhoudt, anders hoef ik alleen maar de stukjes van Joost en consorten te lezen (die ik overigens zeer waardeer) en kan ik de commentaarsectie overslaan. want hoezeer jullie van jezelf ook denken dat je een discussie voert……..geloof me het is echt zeer mager……wel erg vermakelijk.

     • “ik verheug me altijd op hysterische reacties die maken mijn dag extra leuk”
      .
      dus je geniet er van als mensen “over de zeik” gaan ?
      .
      dat zegt m.i. meer over jou dan alle andere reageerders.

 4. @ harrynak
  ik geniet vooral van hoe ze over hun zeik gaan…..bedankt voor je reactie

 5. “@ harrynak
  ik geniet vooral van hoe ze over hun zeik gaan…..bedankt voor je reactie”
  .
  is dit een poging om mij taalkundig te verbeteren ?
  want dan kan ik direct 3 fouten constateren in dit zinnetje van jou.

 6. @ harrynak
  En weer een reactie…..nogmaals bedankt. Trusten harry, misschien tot morgen? Heb er nu al zin in.

 7. Kan ik dat als een compliment opvatten?

  • nee dat zou ik maar niet doen . De DDS site is door Brouwenstein + al zijn aliassen behoorlijk vernaggelt .
   Het zou zonde zijn om dit ook met de site van Joost te laten gebeuren !

 8. De commentaren van ADEROOSS doen mij zeer sterk denken aan die van Jacobus/Brouwenstein + nog vele ander anoniemen op DDS .
  Zal toch niet waar zijn ?

  • @ aquarius
   ik hoop het, gebeurt er tenminste wat. anders zit iedereen hier alleen maar elkaars samenzweringstheorieen te bevestigen. een goeie site heeft anti geluiden nodig……….en de “hysterische” reacties (zoals op DDS) op brouwenstein,’s commentaren zijn echt veeeeel te leuk!

   • ja het is maar net hoe je het bekijkt hè . Maar om altijd alleen nog maar het betweterige, zeikerige, zuigende commentaar van zo’n trol te moeten zien zal de andere lezers en reageerders snel vervelen . Zie DDS !

    • @ aquarius
     ik vind je reactie nu al grappig……..iets met rode lap en stier.
     je hoeft natuurlijk niet te reageren maar blijkbaar weet ie de open zenuw feiloos te vinden.

     • vlgs mij is Emptyk ook een alias van diezelfde Brouwenstein/ Jacobus .
      Nee verder doet het mij niet zoveel hoor want ik reageer zelden of nooit . Il lees de commentaren en dan valt het snel op wie de trollen zijn en wie niet .
      Ik hoop alleen dat Joost Niemöller er zijn voordeel mee doet .

 9. Wat mij ook tegenstaat is de hypocrisie. Kijk, met de Irakoorlog (die overigens op valse gronden is gestart en daarmee zouden Blair en Bush voor het internationaal gerechtshof in Den Haag gesleept moeten worden) hebben we natuurlijk precies hetzelfde gedaan wat ISIS nu doet. We hebben daar flink gemoord en huisgehouden. We hebben structureel de infrastructuur van het land kapot gemaakt wat uiteindelijk uitgemond heeft in meer dan een miljoen dode Irakezen. Voordat ISIS op een miljoen doden zit, hebben we nog een weg te gaan.

  Het grote verschil is natuurlijk dat wij het niet doelbewust hebben gefilmd. Er zijn wel eens wat foto’s uitgelekt, we hebben heel wat mensen gemarteld, we rijden met een tanks over volle voetpaden, we schieten lukraak wat onschuldigen dood, de ratio burger/vermeende terrorist ligt rond de 50, maar wij besteden er niet te veel aandacht aan. Het gebeurt wel, maar we houden het geheim. ISIS legt het vast en verbergt het niet. Voor de rest zie ik het verschil…

  • Maar ISIS, dat is ook “wij” (althans, onze politici namens ons) http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad
   En die hele jihadistische radicalisering, met de wederopkomst van de hoofddoek, terreur enzovoorts is namens “ons” aangewakkerd en opgepookt in dat voortdurende streven de wereld onder Washingtons heerschappij te brengen, met als markant punt de door de VS uitgelokte Afghanistan oorlog: “It was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul.”

 10. Wat wellicht tekenend is voor de journalistiek van Joost is dat hij de site breitbart.com aanhaalt als bron. Ultra right wing. Lezen we daar de reacties op het stuk, dan is dit vrij schokkend.
  “Face it… there are certain sub-human, rogue tribes with genetic maladies where the only answer is extinction by their own treacherous deeds and their own hands… period.”
  “Genetics beget culture. That’s why Europeans so easily assimilated into America, very similar genetics. It’s also why third world populations have a hard time here, differing genetics.”
  “Can we atleast pull out the Christians before we nuke? I know it feels good to say that, but do not forget your Christian brothers who have to live among those savages.”
  “Even more reason to fuel-air bomb every major city in every islamic country, then walk through and blow the tiny brains out of the rest of the scum door to door”

  Tja, wie roept er nu op tot genocide?

  • “Breitbart.com … Ultra right wing”
   Breitbart is niet ultra whatever, maar vooral niet links en zeker niet politiek correct. Ik ken ze als constitutionalisten, vrijheidsminnenden, libertariërs, enzovoorts. Hoewel de redactie na de dood van Breitbart wel een beetje naar de oude politiek is geschoven.

   • Ik ken verder breitbart.com verder niet, dus ik neem het aan. Ik ging denk ik voornamelijk af op de commentaren. In ieder geval, het is heel lastig om een een talkshow van een ander land met een andere cultuur en taalgebruik goed te interpreteren. We gebruiken andere uitdrukkingen en gezegden die niet letterlijk genomen hoeven te worden. Zo krijg je a snel spraakverwarring. Nu wordt een vertaald gesprek van een ons onbekende talkshow in verband gebracht met een wellicht uit context gehaalde enquete en gebruikt om te laten zien dat moslims die voor ISIS zijn (81%) indirect oproepen tot genocide en de gematigde islam een illusie is.

 11. U komt w.s. nooit op Sites en forums van Marokkanen/Somaliërs en turken waar over religie gesproken wordt.
  De soennieten hebben zolang ze niet samen tegen Israel kunnen optrekken maar één grote vijand en dat zijn de shi’ieten en van daaruit ook de alevieten.
  Ze moorden elkaar liever uit dan samen te werken, en dat al vanaf de 7e eeuw.

  Daarover berichten heeft niets met rechts of links te maken, maar alleen met de moorddadige en theocratische (= dictatoriale) mohammedaanse ideologie.

  • Klopt volledig. Wanneer Iran z´n speeltjes heeft in de vorm van kernwapens gaat er een per direct naar Saoedi Arabie. Neen, niet naar Israel want in Iran is een diepgeworteld geloof dat de Mahdi zijn wereldregering zal hebben vanuit Jeruzalem.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/03/het-zal-u-verbazen-welk-land-de-grootste-wapenimporteur-ter-wereld-is/
   http://likud.nl/2015/03/zeven-feiten-die-u-moet-weten-over-de-iraanse-kernwapens/

 12. vrij schokkend is wat Isis en co tnt doet, iets wat aderooss even onvermeld laat… erover praten wat het juiste antwoord hierop zou kunnen zijn(misschien wel moeten zijn) is nog van een andere orde dan het daadwerkelijk doen…strak blijven wegkijken van de werkelijkheid aderooss, zou ik zeggen…Joost is een van de weinigen die misstanden aan de kaak durft te stellen…en als hij misschien een keer niet helemaal juist zit ….hij probeert het tenminste als een van de (te) weinigen… en meestal zijn z’n stukjes to the point!

 13. In de eerste alinea staat dat Al Jazeera beweert dat “de islam en de vrijheid van meningsuiting heel goed kunnen samengaan”. In de tweede alinea staat dat de zender een heel ander gezicht laat zien. De schrijver van het stuk (Joost) doelt hiermee op zijn stokpaardje dat Islam en vrijheid van meningsuiting niet samengaan en dat probeert hij te staven. Hij neemt de presentator als voorbeeld en stelt dat deze ISIS vertegenwoordigt om vervolgens er ook nog een poll bij te halen dat de kijkers van Al Jazeera ISIS zouden steunen. En daarmee is de cirkel denk ik voor Joost rond: de meeste moslims steunen ISIS en de islam is daarmee een gewelddadige cultuur.

 14. We zien hier geloof ik een uitzending van een controversiële talkshow met Faisal Qasim. Ik lees op Wikipedia dat er juist hele tegenovergestelde meningen worden getoond en dat er zelfs regelmatig gevechten uitbreken. Dat Joost nu juist hieruit moslims over een kam scheert is vreemd. Daarnaast lijkt het verhaal niet zozeer een oproep tot genocide te zijn maar meer een waarschuwing te zijn van beide kanten dat beide groepen zullen vechten tot de dood erop volgt. Ik zie ook niet van welke datum deze uitzending is, of wie de vertaling heeft gedaan. Wel zie ik dat Joost weer eens op zijn stokpaardje zit, xenofoob en anti-moslim.

  • D. G. Neree

   26 mei 2015 op 19:58

   aderroos het woord moslim is in het hele artikel niet gevallen.

   Ter informatie: Alevieten/Alewieten zijn ook moslims. Het gaat hier over Al Jazeera en ISIS.

   Dus als men kritisch schrijft over iets in de islamitische wereld dan is dat meteen xenofoob en anti-moslim? Bijzonder hysterische reactie. Bijzonder giftig ook.

 15. Op joop.nl gaf ik ook zonder te schelden steeds kritiek op de naïviteit van de westerse linksmensen die de islam integraal als een “kwetsbare” groep beschouwen en ze hier in het westen ten koste van de eigen mensen steeds maar weer op het glorieuze schild van de multi-culturaliteit willen hijsen. Zelfs humanisten en christenen hebben totaal niet in de gaten hoe west Europa en dus ook Nederland bedreigd wordt door die zogenaamde “religie van de vrede”.

  Nu ben ik daar dus gebanned, op zich jammer, ik wil graag reageren op die enorme linkse onzin die daar voortdurend gedebiteerd wordt, maar ja … hopelijk zal de realiteit van de ware aard van het mohammedanisme hier snel eens duidelijk worden.

  • an3s,
   Ik ben al 5 keer gebanned op Joop. Telkens weer een nieuwe account aangemaakt. Simpel!

 16. De gematigde mens. In de geschiedenis van deze planeet bestaan ze niet. Het is een uitvinding van mensen die per ongeluk geboren zijn. Met als opvallend kenmerk een neus om, wiebelend op een andere zak, zo comfortabel mogelijk te leven. Die zak bent u. Niet voor niets is bankieren hun hobby. Matigen is voor u. Zwelgen voor hun.
  Dat woestijn gelovigen door hun handleiding niet gematigd zijn is al eeuwenlang bekend. Ook bekend is hun olie rijkdom. Voor bankiers is dat wat voor een bij honing is. Neem het dagelijks nieuws. Veertig procent gelovig. En bestaat uit gematigde mensen die elkaar gelovig om zeep helpen. Het is hun gematigde hobby en cultuur.
  Gewoon gematigd leven en doodgaan is volgens hun handleiding verboden.

 17. Leo KarelJan

  26 mei 2015 op 15:50

  Die presentator was een beest, een stinkend ondier. Punt uit.

 18. Potvolperenmoes nog aan toe … Ik heb ze halverwege de video gewoon allemaal de mond gesnoerd. Wat een vertoning!
  Het feit dat dit soort presentatoren, of liever gezegd volksmenners, worden gekozen is een zeer schrijnend teken aan de wand. Alweer té erg voor (zinnige) woorden …

 19. Leo KarelJan

  26 mei 2015 op 15:19

  Dat Al Jazeera in de Westerse pers en bij de regentenkliek zo populair is, laat zien hoe ongelooflijk naïef media en kliek zijn als het gaat om de islam.
  Men denkt blijkbaar dat er “gematigde” media in de islamitische wereld zijn. Die bestaan niet, net zo min als er een “gematigde” islam betaat.
  Takiya wil men hier maar niet geloven, maar het om de tuin leiden van ongelovige honden en liegen tegen ongelovigen zijn topprioriteiten in de islam. Qatar ( thuisbasis Al Jazeera ) is een salafistisch/wahabitisch staatje dat overal smerige salafistische propaganda bedrijft. Slavernij is er de dagelijkse praktijk ( bouw stadions WK ). Wie dan nog gelooft in de objectiviteit van Al Jazeera dient per omgaande te worden opgenomen in een debieleninstituut. En daar horen die politiek correcte Westerse Gutmenschen ook thuis: stelletje malloten!

  • de “onafhankelijke”media… en de westerse gutmensch, willen de waarheid gewoon niet zien, gaat waarschijnlijk hun voorstellingsvermogen te boven, en blijven dus wegkijken… takiya is een bewezen feit, en iets wat zelfs in de koran staat, hoor ik overal om me heen…lijkt mij iets om terdege rekening mee te houden…dus die prijzen
   zou de westerse elite maar beter ergens anders doneren…