Bestuurders Gouda drammen door: Moskee moet er komen.

Door Joost Niemöller

De bewoners waren er duidelijk over. De vierde moskee, een megamoskee, wilden ze niet. Er is in heel Nederland een groeiend verzet tegen moskeeën. Zelfs bij de NOS kwamen ze daar onlangs achter. De bestuurders van de moskee organisaties, die een gematigde toon weten aan te slaan, zeiden te leren van de veranderende situaties. En nu willen ze meer ‘transparant’ zijn. Wanneer je hoort dat bestuurders over ‘transparantie’ beginnen, weet je dat je extra op moet letten.

Enfin, in Gouda leek het oorspronkelijke plan voor de megamoskee van 4500 bezoekers van de baan. De buurtbewoners leken een klein beetje opgelucht te kunnen ademhalen.

De bewoners willen ook geen moskee voor 1500 bezoekers. Ze willen natuurlijk helemaal geen moskee.

Er kwam gisteren een ‘rondtafelgesprek.’ Maar ik hoorde dat niet alle buurtbewoners daar welkom waren.

En kijk, daar ligt het nieuwe plan alweer. Voor 1200 bezoekers. De burgemeester van Gouda heeft  inmiddels flink de sokken gezet in het besluitvormingsproces:

Burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda praat dinsdag met zijn wethouders over een vervolg op het rondetafelgesprek van vrijdag tussen bewoners, belanghebbenden en initiatiefnemers, onder andere moskee El Wahda. Schoenmaker wil snel dat partijen een vervolggesprek prikken, mogelijk met een onafhankelijk voorzitter. ‘Het is aan een ieder zelf om wel of niet op de uitnodiging in te gaan. Sommige mensen gaan niet plezierig naar huis, anderen weer wel. In elk geval is het gesprek op gang gekomen’, zegt de burgemeester.

Waarom moet en zal die moskee er toch komen? Waarom doen de gevoelens van de omwonenden er zo totaal niet toe?

De bewoners die ik erover sprak, zijn er van overtuigd dat er een stille lobby wordt gevoerd van enkele invloedrijke Marokkaanse families via de PvdA. Voor de PvdA lijkt het nu zo’n beetje een erekwestie geworden dat die moskee er komt. Linksom of rechtsom. Dan maar met 300 bezoekers minder.

Transparant. Dat woord.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

52 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  1 juni 2015 op 22:37

  Mijn konklusie: deze burgemeester, Milo Schoenmaker, is al net zo LAF als zijn voorganger, Wim Cornelis. Die durfde geen paal en perk te stellen aan het gedrag van de Marocs in Oosterwei.
  Mijn advies: stuur hem eerst naar de opleiding voor de Commando’s of de Mariniers. Rondt hij die suksesvol af, dàn pas mag hij terugkomen in deze functie!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. @ jip.gulzn

  je bedoelt de eindoplossing………ik ben ff de duitse vertaling kwijt, help eens wil je

 3. Totale Remigratie is ook voor Gouda de beste remedie.

 4. g.h.m.leferink

  25 mei 2015 op 20:26

  Joost:
  In 2008 kwam ik erachter wat zich graag ‘progressief’ noemt vooral bezighoudt. Dat was in een Bouworde werkkamp in Taganrog, Rusland. Een van de twee waarmee ik samenwerkte was een nogal ingebeeld studentje, Gijs Corstens, dat trots verkondigde dat hij ‘al een jaar Politicologie had gestudeerd in Amsterdam’. Waarop mij spontaan uit de mond vloog: “Oh, erger kàn niet!” Daarna is het tussen ons beiden niet meer goed gekomen….. Maar ik kon aan de hand van zijn gedrag en wat hij zei wel een aantal dingen voorspellen. Want de nieuwste modetjes/gektes/trendjes heb je daar in Drugsdorp aan de Amstel het eerst:
  * Hij was lid van D66. Nu: de grootste partij in dat Modetjes Madurodam…
  * Hij zei zonder een spier te vertrekken ‘Dat Wilders wel een keer vermoord zou worden”, maar toen ik de boerka een ‘Kopdweil’ noemde was het huis te klein…
  * Hij was op het extreme af ACHTERBAKS en LAF (dat is overigens een tweeling). Trek zelf de konklusies maar…
  Goodgoan: Gait H.M…

 5. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 18:41

  @ emptyk
  In elk woordenboek staat : islamisering= toenemende invloed islam. Ik kan er echt niets anders van maken. Maar laten we stoppen. Ik ben overigens niet bang voor de islam, maar strijdvaardig tegen de islam. Met angst kun je niet vechten.

 6. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 18:15

  @ emptyk
  Wat is het verschil tussen “meer islamitische invloeden” en “islamisering?”
  Dat is precies hetzelfde.
  Islamisering betekent niet dat het hier nu al 100% islamitisch is!
  Maar kijk naar het Midden-Oosten en overal in de wereld: in elk islamitisch land verdwijnen de laatste groepjes andersdenkenden. Een islamitische trend die al 1400 jaar bestaat en in elk land hetzelfde is. Ken uw geschiedenis!!! Ook in het Midden-Oosten was ooit OVERAL de meerderheid niet islamitisch!

  • @ leo kareljan

   ik zie dat anders maar hier gaan we niet uitkomen. shall we agree to disagree?
   veel succes met uw strijd tegen de islam/islamisering en uw leven in angst.

 7. @leo kareljan
  tja het is de toon die de muziek maakt he.
  Dat het islamitisch geweld oprukt daar is geen ontkennen aan en dat het gepaard gaat met terroristisch geweld in/uit naam van de Islam……mee eens. Maar om dat nou “islamisering” te noemen, daar klinkt (wat mij betreft) angst in door.
  Het gaat nooit gebeuren dat het westen/Europa/Nederland Islamitisch wordt. Meer islamitische invloeden dat wel maar “islamisering” dat is gewoon framing. maar dat hoef ik u met al die vele honderden uren aan studie toch niet te vertelen….toch.

 8. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 17:53

  @emptyk
  U geeft geen enkel argument tegen islamisering. U maakt uitsluitend omtrekkende bewegingen. HET bewijs van uw gebrek aan echte argumenten.
  Dat doen ook de islamieten en hun goedpraters: niet over de inhoud, maar over de persoon en de toon.

 9. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 17:49

  @emptyk
  Als u ook niet kunt zien, kunt u misschien een paar proefjes doen.
  Ga bv. eens praten over de holocaust in een klas met veel islamitische kinderen.
  Roep eens in publiek dat u de islam maar achterlijk vindt.
  Probeer eens een gesprekje met die vele Syriëgangers. ( Zeker ook geen bewijs voor islamisering….)
  En kijk daarna wat er gebeurt…..

 10. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 17:36

  @ emptyk
  Dit antwoord zegt heel veel over uw intelligentie en mogelijkheden tot ontwikkeling. Overigens leer je koken door het zelf te doen, nadat je bv. de programma’s gezien hebt. Als u dit niet vat…..
  Wellicht geen studie voor uw beperkte hersenen; dan gewoon de ogen open houden en de islamisering ZIEN zoals die overal te zien is. Is dat ook te veel gevraagd? Wellicht ziet u geen kopvodden, haartpaleizen en ziet u geen imams in filmpjes…..Maar slaap gerust verder.

  • @leo kareljan
   ooohhhh nu snap ik, gewoon zelf doen. Ik ben bang dat mijn wat beperkte hersencapaciteit dat niet kan……..gelukkig hebben we nog de mega intelligente alles begrijpende en zeer slimme Leo Kareljan de man. gelukkig maar

 11. @leo kareljan
  na honderden uren kookprogamma’s gezien te hebben, vele male uit eten geweest te zijn en met duizenden jaren aan eetcultuur achter me……..kan ik nog steeds niet koken

 12. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 17:05

  @ emptyk
  Na vele, vele honderden uren studie inzake islam, de huidige islamitische wereld en 1400 islamitische geschiedenis zit er inderdaad veel in mijn hoofd.
  Feiten zijn feiten: overal steekt de islam zijn radicale kop op: tientallen conflicten, overal islamisering ( vergelijk maar eens een land als Indonesië met enkele jaren terug: overal kopvodden en alcoholverbod op komst. Dit was altijd een zogenaamd gematigd moslimland.
  En nu snel aan de studie emptyk, want met holle kreten kom je er niet.

 13. Decluze. Wie het proces in Gouda gevolgd heeft weet dat het College van B&W op 25 maart 2015 een motie van wantrouwen heeft gekregen op 5 november 2014 een motie tegen het islamitisch centrum en op 17 december een motie van treurnis in verband met de herbestemming Prins Willem Alexander kazerne. Maar gezien dat Milo Schoenmaker (burgemeester) ook een vette vinger in de pap heeft om de islamitische partij te adviseren worden nu de afzonderlijke oppositiefracties onder druk gezet. Van de week maakt de BGM voor de tweede keer in korte tijd zijn opwachting bij de Raadsfracties en voordat dit Bestuurlijk Gedonder in Gouda begon had hij eigenlijk nooit een bezoek gehad aan de Fractie-voorzitters. Bang voor zijn hachie zeker.

 14. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 15:37

  En dan nog ontkennen vele lieden dat er islamisering is en dat de regentenkliek ( ALLE partijen minus PVV ) heult met de islam en landverraad pleegt met deze islamisering en de gore import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede. Bewoners zullen echt keihard in het geweer moeten komen, want de regentenkliek en natuurlijk hun handlangers: de media , zullen niet stoppen. Als echte onderworpenen zullen ze ALTIJD buigen voor hun islamitische meesters. Want dat zijn ze: gore onderworpenen en landverraders.

  • ik ontken………islamisering zit denk ik in uw hoofd en wat ben je er bang voor joh!!!

 15. G.Deckzeijl

  25 mei 2015 op 10:57

  http://www.gouda.nl/ris/Raadsinformatie/Publicaties/Wie_zitten_er_in_de_raad/PvdA

 16. G.Deckzeijl

  25 mei 2015 op 10:39

  Mededeling voor alle allahschreeuwers in het Westen:
  https://reclaimourrepublic.files.wordpress.com/2014/06/muslim-devils.jpg?w=620

 17. G.Deckzeijl

  25 mei 2015 op 10:38

  Moslims beschouwen een moskee in de wijk van de kafir als een OVERWINNING!!!
  Moskeeën hebben naast hoofddoeken, boerka’s en djellaba’s maar één functie:
  de zichtbaarheid van de islam in het Westen opvoeren.
  http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-13513

 18. Natuurlijk bestaat er een oorspronkelijk en geaccepteerd plan. Die bewoners van Gouda Noord zijn zo rot nog niet.

  Even googelen levert dit op:

  http://www.forumgouda.nl/index.php/topic/1132-gouda-noord-herbestemming-pwa-kazerne/

 19. In geschiedenis liggen de antwoorden. Neem Kosovo. In de grijze oudheid bevolkt met heidenen die christenen werden. Een soort Gouda proces moet dat geweest zijn. Concurrentie was religie uit de woestijn, letterlijk. Die het bekeer proces afkeken en toepasten. Met als resultaat religie oorlogen waar honden geen brood van lusten.
  De christen won. En verloor de overwinning honderden jaren later. Dankzij christen ongelovigen goed mensen. Zij bedienden de instrumenten voor de Spaanse Inquisitie en weegschalen die heksen wogen. Ook bij brandstapels en folteringen niet weg te slaan. Vandaag, meer gesofisticeerd, is hun goed zijn opnieuw prominent nieuws. Door super goed de middeleeuwse cultuur terug te brengen, letterlijk.

 20. @ Joram 24 mei 2015 om 10:33. Juni wordt de maand dat het Burgercomité een hoop acties gepland heeft.===De door u uitgesproken hoop, is hoop en zal niet feitelijk worden. Allereerst is de massa niet in voor iets dergelijks, zeker niet in de zomer, en mocht er 1 of meer centimeter worden opgeschoven dan hebben we de MSM om weer terug (in de mand) te duwen. We zijn de soevereiniteit al sinds 1985 kwijt maar er zijn nog steeds mensen die anders denken c.q. geloven en papieren achterhoede gevechten voeren die op voorhand als zinloos zijn aan te merken. Op de nette manier is een utopie.

  • @Gnor;
   Ik weet dat je gelijk hebt natuurlijk. De weg die we ingeslagen hebben (geforceerd door de overheid in mijn ogen) is er één die we niet of moeilijk meer uit komen. Maar toch is de enige kans die we op ’t moment hebben, die van het Burgercomité. Ze zijn één van de weinige initiatieven die daadwerkelijk iets probeert te doen. IJdele hoop is ook hoop, dus ik hou me daar nog even aan vast. Ik weet wel dat zodra ik de middelen heb, en een land heb gevonden waar ik me graag zou willen vestigen, dat ik emigreer als Nederland niet voor die tijd wakker is geworden.

   • We moeten onze soevereiniteit terug (daar zou ook de koning wel eens op aangesproken mogen worden), onze zeggenschap terug (weg met dat gelobby, de achterkamertjes, het clientelisme, de parallelle ambtelijke wereld en de partijbelangen), en de klok tikt.

    • @Delecluze
     Helemaal mee eens!
     Maar wat is de beste manier om dit te bewerkstelligen?

 21. @Delecluze

  Onbegonnen werk. Zijn vrouw schijnt van mening te zijn dat ‘de Nederlander’ niet bestaat.

 22. Even wuiven allemaal… dit is het zoveelste voorbeeld van hoe je de democratie en westerse wereld gedag kan zeggen.

  De meeste burgers weten niet beter en geloven nog steeds in de multi culti samenleving. mede dankzij de leugens van de overheid, maar ook omdat deze burgers blijkbaar niet in staat zijn om voor zichzelf na te denken en een realistische kijk op wat er gebeurt hebben. De rest van de burgers die wél wakker zijn, zijn in de minderheid en worden overschaduwd door de multi culti die dankzij hard schreeuwen tóch weer hun zin weet te krijgen.

  Juni wordt de maand dat het Burgercomité een hoop acties gepland heeft. Ik hoop heel hard dat dit een maand gaat worden die z’n weerga niet kent en dat half slapend Nederland eens wakker gemaakt gaat worden. Wel zie ik dit als de laatste kans om Nederland “Nederland” te houden. Lukt dit niet, dan kun je het laatste beetje soevereiniteit en vrijheid vaarwel zeggen.

 23. Het is heel simpel: Nederland krijgt wat het verdiend. Vraag een geboren Nederlander of hij/zij nog meer moskeeën in Nederland wil en het antwoord is nee; er zijn er genoeg of zelfs teveel. Toch wil de overheid er nog een moskee bij. Deze moskee zal er dus komen, er zal wat geprotesteerd worden en daarmee is de kous af. Nederland krijgt wat het verdiend.

 24. PS: Een beetje off topic maar wel veeleggend: “…a declassified secret US government document…shows that Western governments [dus inclusief mogelijk het kabinet Rutte] deliberately allied with al-Qaeda and other Islamist extremist groups [ISIS] to topple Syrian dictator Bashir al-Assad.” Tijd om Timmermans terug te roepen uit Brussel om op het matje te verschijnen? http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad
  Zie ook “Secret Intel Reports on Syria & Iraq Revealed” op counterpunch.org

  • @Delecluze
   Zo off topic is dit niet!
   Het is gewoon een feit dat iedere burger, en juist hij/zij die als ambtenaar voor de overheid en/of voor een dubieus bedrijf werkt, een individuele taak heeft om deze ontwikkelingen, die overigens al veel te lang aan de gang zijn, een halt toe te roepen. Eenvoudigweg door de tot nu toe beklede functie niet meer te willen vervullen. Maar ja, dan komen natuurlijk weer het ego (aanzien) en de persoonlijke kortetermijn opbrengsten (loon en condities) in het gedrang. Minder geld betekent immers geen vakantie in Tunesië, geen nieuwste BMW, geen laatste nieuwe smartphone etc. Wij hebben hier dus met z’n allen een taak: alleen als NIEMAND meer meedoet, kan het corrupte systeem uiteindelijk op zijn gat vallen.
   De vader van Michael Strange geeft al een goed voorbeeld in die richting:
   http://www.truthandaction.org/michael-savage-seal-team-6-assassinated-executed/

 25. @Delecluze: Tijd om Timmermans terug te roepen uit Brussel om op het matje te verschijnen?===Het moet inmiddels bekend zijn dat mensen zoals Timmermans door hun EU-functie niet terugroepbaar zijn en niet op het matje kunnen worden geplaatst. Hooguit op een bidmatje of een vliegend tapijt. Ze zijn meer onschendbaar dan de Paus in zijn beste dagen. Maar deuad gaan ze allemaal. Niet uit zichzelf kan dit probleem opgelost worden want er is geen zelfreinigend vermogen.

  • @gnor
   “Niet uit zichzelf kan dit probleem opgelost worden want er is geen zelfreinigend vermogen.”
   Dat zelfreinigend vermogen zit in hemzelf (Timmermans). Durfde hij toch eens in alle redelijkheid bij zichzelf te rade gaan … Pas dán is hij een echte vent, zijn functie waardig …
   Maar blijkbaar heeft hij het nodig om het koude staal van dat mes op zijn keel te voelen (net zoals de meesten van ons), voordat hij tot inzicht komt …

   • @ hana333 24 mei 2015 om 11:01 Dat zelfreinigend vermogen zit in hemzelf (Timmermans). Je kunt zelfs een rat kunstjes leren, maar het blijft een rat.

 26. “Het moet inmiddels bekend zijn dat mensen zoals Timmermans door hun EU-functie …”
  Bekend, maar u begrijpt vast wat ik bedoel. Bestuurders die men mogelijk kan verdenken van medeverantwoordelijkheid voor de meest barbaarse mensenrechten-schendingen, zijn niet onschendbaar. Zowel het EP als de politiek is gewaarschuwd voor salafi/wahabbi aangangers (is de Goudse moskee salafi-vrij?). De kamer zou daarom onverwijld zowel Rutte als Koenders moeten uithoren over hun mogelijke kennis en medeplichtigheid.
  By the way, volgens een onderzoek van de UvA (voor wat het waard is) zou 73% van de moslimse medelanders de isis-gangers zien als “helden”, en is 11%, zo’n 100.000 van hen, bereid geweld te plegen omwille van dat geloof. Een terugkeer jihadi was kennelijk zelfs van plan Wilders te vermoorden http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/195741#.VWGa26avyzh
  Maar volgens de politiek en bestuur is er niks an de hand, en gaat inschikken en dialoog het helemaal worden.

  • @Delecluze: De kamer zou daarom onverwijld zowel Rutte als Koenders moeten uithoren over hun mogelijke kennis en medeplichtigheid.===Was het maar zo eenvoudig. De PvdA is al in staat om een debat tegen te houden. Martin van Rijn kan m.b.t. de Zorg aanrotzooien zoveel hij wil. De Kamer(s) is (zijn) in meerderheid medeplichtig aan het in stand houden van een Kabinet van slechte wil. Als het te moeilijk dreigt te worden dan stelt men een commissie in of wijst men naar Europa. Pontius Pilatus met of zonder schuim helpt ons allemaal om zeep. Er heerst (terecht) veel wantrouwen en door de individualistische maatschappij is het ieder voor zich en God/Allah voor ons allen.

 27. Joost Niemöller

  24 mei 2015 op 11:58

  Interessant bercith. Als dat waar is, dat Assad een gaslijn tegenhield, die bedoeld was om Rusland af te sluiten van gastoevoer naar Europa…

  • Dat is waar. Dat Syrië niet meewilde met de Qatar-Syrië pijplijn was mede “to protect the interests of [its] Russian ally, which is Europe’s top supplier of natural gas.” (Geen verrassing dat ook Qatar een mede sponsor is van ISIS.)
   Syrië had ook al afspraken voor de Iran-Irak-Syrië pijplijn (2011) en tevens een Iran-Irak-Syrië-Libanon pijplijn. Dat zou Iran allemaal ten goede gaan komen. Nog een reden voor het Westen om Irak en Syrië overhoop te halen.

 28. @Joost

  “The discovery of the world’s largest, known gas reserves in the Persian Gulf, shared by Qatar and Iran, and new assessments which found 70 percent more gas in the Levantine in 2007, are key to understanding the dynamics of the conflicts we see today. After a completion of the PARS pipeline, from Iran, through Iraq and Syria to the Eastern Mediterranean coast, the European Union would receive more than an estimated 45 percent of the gas it consumes over the next 100 — 120 years from Russian and Iranian sources. Under non-conflict circumstances, this would warrant an increased integration of the European, Russian and Iranian energy sectors and national economies.” — Christof Lehmann, Interview with Route Magazine.”

  http://www.opednews.com/articles/The-Latest-in-the-New-Cold-by-Mike-Whitney-Assad_Brics_Cold-War_Iran-140813-449.html

 29. Dat wordt niks met Gouda als de burgers niet hard op hun strepen gaan staan. D66 heeft een islamgezinde PvA’er in haar midden; GoudaPositief/GBG is flink politiek correct en op islamgebied een regressieve islamiserings bevorderende partij en vindt Wilders “een raar mens” omdat hij voor het Australische immigratiesysteem pleit, en de PvdA telt zelfs een islam-radicaal; er is een wethouder met vergaande media-belangen, en er zijn twee betrokken ambtenaren met relaties in de bouwwereld, enzovoorts. Er is een meerderheid in de raad tegen de komst van een moskee op het PWA terrein en er is een alternatief, maar B&W heeft als doel “een gemeenschappelijke huisvesting van de drie partijen in deze voormalige kazerne mogelijk te maken” en zet tegen de wil van de omwonenden en politiek gewoon door. Wat een farce. B&W Gouda zou eigenlijk ontbonden moeten worden.

 30. ga de gangen van de burgemeester, wethouders en hun loopjochies eens na -follw the money – en bekijk in hoeverre ze corrupt zijn geweest. Als Prins Bernhard al corrupte zaakjes deed met Lockheed, en Nederland doet nog steeds zaken met datzelfde Lockheed, dan zal het met de lagere ambtenaren niet anders zijn.

 31. @FK01 Misschien ook maar zorgen dat er genoeg schapen zijn zodat ze zich een beetje kunnen vermaken en zich niet aan onze vrouwen vergrijpen.- ====Dat van die schapen gaat er wel in maar ONZE vrouwen is wat naïef. Ze zijn geëmancipeerd dus als ze “verkeerd” kiezen is dat hun eigen keuze en hoofdstuk jammer, dus niet jammeren. Niet later een beroep doen op de mede-witmens als vader er met het kind van door is naar verweggistan en allerlei Peterrrr R’s en John van den Heuvelachtigen zich er mee gaan bemoeïen. ‘s-Nachts een held in bed en lak aan je ouders enzovoort betekent later niet zeuren want dan houden we je niet binnenboord.

 32. Is het vergezocht om te denken dat Burgemeester en wethouders zijn omgekocht? Of gewoon bedreigd natuurlijk.

  • Breinbrouwsels

   23 mei 2015 op 21:33

   Dat denkt iedereen met een redelijke onderbuik hier. Onze voorouders hebben altijd gelijk gehad met dat luisteren naar de onderbuik anders hadden wij hier niet gezeten. Als ze met statistische modellen, overlegcommissies en spreadsheets eerst hadden gaan uitrekenen of en hoeveel kans er was dat die schuifelende geluiden daar achter in de grot van een sabeltandtijger afkomstig konden zijn dan waren die sabeljongens mooi niet uitgestorven. Dus ik denk het ook. Trouwens omkopen en bedreigen zijn de uiterste kanten van hetzelfde besturingsinstrument. De maffia en de politiek zijn er groot mee geworden.

   • g.h.m.leferink

    1 juni 2015 op 22:26

    ‘Breinbrouwsels’: prima betoog!
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 33. Ze hadden beter bij het oorspronkelijke plan kunnen blijven van 4500 bezoekers.
  Die “zielige” bootvluchtelingen die hierheen komen zullen toch ook allemaal naar de moskee moeten. Daar zal dat aantal dan ook op gebaseerd zijn, op de toekomst. Mega migratie mega moskeeen. Ze moeten zich hier tenslotte na zo’n lange reis op hun gemak voelen.
  Misschien ook maar zorgen dat er genoeg schapen zijn zodat ze zich een beetje kunnen vermaken en zich niet aan onze vrouwen vergrijpen.

 34. Zijn de Marokkanen de baas in Gouda?

 35. Breinbrouwsels

  23 mei 2015 op 18:39

  doell = doel natuurlijk. Komt door al die adelijke namen op Wiki.

 36. Breinbrouwsels

  23 mei 2015 op 18:38

  Ik lees net op Wikipedia iets over Patriotten en hun Exercitieverenigingen die als doell iets hadden van: “Het doel waar voor onze ijver brandt, is Vrijheid in het Vaderland”.
  Zou navolging verdienen om onder andere dit soort zaken snel op te lossen. Zelf zie ik echter meer in de oprichting van executieverenigingen met als spreuk: “Het doel waar onze kogel landt, is tot Vrijheid in het Vaderland”., maar iets wat ter strekking dient mag ook.

  • Het waren de Bataafse Patriotten.
   Dat zou een mooie naam zijn voor een nieuwe politieke partij. Beter dan VNL.
   Er schijnt overigens nu al ruzie te zijn tussen Bram en Bontes.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/05/tumult-binnen-vnl-streng-of-niet-streng-over-criminaliteit/

 37. Ja, mooi woord is dat he ?
  Duurzaam & sociaal.