Brief: Sterke lobby voor Nobelprijs vrede Porosjenko

Petro Porosjenko is de huidige president van Oekraïne. Volgens deze officiële brief van de voorzitter van het Oekraïense parlement aan het Nobelprijscomité,  is er een lobby gaande om hem benoemd te krijgen tot kandidaat voor de Nobelprijs voor de vrede.

In de brief van 19 mei wordt benadrukt hoe belangrijk het is dat de president van Oekraïne de Nobelprijs voor de Vrede in 2015 zal krijgen. Want dit zou een bevestiging zijn van de ‘unanieme ondersteuning van de Oekraïense integriteit door de democratische gemeenschap in de wereld.’ Ook de Amerikaanse neon con havik en ambassadeur Victoria Nuland, een van de grote krachten achter de coup in Kiev, wordt opgevoerd als een partij in de lobby achter de schermen:

It is of utmost importance for Mr. Poroshenko to have firm guarantees that he will be awarded the 2015 Nobel Peace Prize, since it could highlight the unanimous support of Ukrainian integrity by the democratic community of the world. Assistant Secretary of State Viktoria Nuland has highly estimated your job during her visit to Kyiv.

In de brief worden concrete namen genoemd van leden van het comité die achter de prijs voor Porosjenko zouden staan.

Nu mag u misschien denken; Porosjenko als winnaar van de Nobelprijs voor de vrede? Dat lijkt me wel erg sterk. Ook volgens bijvoorbeeld Amnesty International is hij tenslotte verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden in het Donbas gebied. Het Oekraïense leger schoot onder andere op burgers.

Maar aan de andere kant is zo’n lobby misschien wel kansrijker dan we nu zouden denken. In de afgelopen jaren was er al een Nobelprijs voor de vrede toen Obama nog maar net benoemd was. En waarom kreeg de EU de Nobelprijs voor de vrede? Het waren dan ook sterk politieke benoemingen. In de brief wordt gehint om via bepaalde, niet met name genoemde Amerikaanse senatoren verder te lobbyen, aangezien dat bij een eerdere benoeming ook succesvol was. Er wordt verder geen naam bij genoemd, maar er kan zeker gedacht worden aan Obama.

Voor de Westerse lobby zou een Nobelprijs voor de vrede een grote slag zijn in het gezicht van Poetin, en alleen al om die reden is het zeker niet vreemd te denken dat Porosjenko, president van een intens corrupt land waarin het neonazisme openlijk wordt beleden, politieke tegenstanders uit de weg worden geruimd, iedere herinnering aan de strijd tegen de nazi’s per wet verboden wordt verklaard, en de premier de Russisch sprekende Oekraïeners benoemd als ‘mindere mensen’, de Nobelprijs van de vrede krijgt.

Voor zover ik kon zien is er in de Mainstream Westerse pers nog niet bericht over deze gelekte brief.

Meer berichten over deze brief zijn onder andere hier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

17 Reacties

 1. Te gek voor woorden. Poroshenko en zijn Westerse ondersteuners, waaronder Nederland—en met name het in die aanbevelingsbrief genoemde Berlijn en Washington—zijn verantwoordelijk voor ISIS-achtige barbaarsheid. Een paar citaten: “OSCE representatives to confirm facts proving that Ukrainian soldiers… are guilty of committing crimes such as execution of civilian population, use of unconventional weapons and torture of prisoners, victims shot in the back of the head, beheaded, mutilated; “Right Sector” fighter posted pictures of Novorossia soldier with chopped fingers and thanked Americans for helping in the attack; Ukrainian militants executed a Novorossia militia man and his pregnant wife” (enzovoorts). Dat zijn kennelijk moderne “European Values”… Zum kotzen die Poroshenko en zijn aanhang en sponsors.

 2. D. G. Neree

  31 mei 2015 op 18:31

  Dit tuig moet dus de Vredesprijs krijgen?
  https://www.youtube.com/watch?v=8-RyOaFwcEw

 3. @ emptyk 30 mei 2015 om 11:00 Helaas ben ik in mijn opsomming de m.i. belangrijkste figuur vergeten en dat mag niet. Ik ben van mening dat wijlen kolonel Khadaffi postuum de vredesprijs moet krijgen. Hij heeft er voor gezorgd dat we jaren zijn gevrijwaard gebleven van de grote aantallen zwemmers die nu, met dank aan de Navo, als vliegen rond de strooppot cirkelen.

 4. @sprx : Die zou men dan posthuum en allebei tegelijk een vredes-nobelprijs moeten toekennen. Eerlijk is eerlijk na Kissinger, Arafat en Obama en zeker na de EU, nota bene het uitvloeisel van de Duitse EEG uit 1942. Wat een farce.

 5. De godwin zal ik jullie niet onthouden,
  Deze Nobelprijs voor Porosjenko is als of de prijs in 1938 aan Arthur Neville Chamberlain en Adolf Hitler zou zijn toegekend.

 6. Een nazi een nobelprijs voor de vrede geven?? Gekker moet het niet worden in deze oorlogszuchtige wereld. Met dank ook aan deze regering en de corrupte EU met de mannen (nou ja mannen!) als Van Balen en die Verhofstadt voorop.En niet te vergeten het oorlogszuchtige Amerika waar Obomba al na een halve dag ook al die prijs krijgt en kijk overal wordt er door die man en zijn kompanen zoals Soros oproer gefaciliteerd en betaald.

 7. Wat betreft de populariteit van het nazisme in de Oekraïne moeten we begrijpen dat de Duitsers toendertijd als bevrijders werden gezien door de Oekraïense bevolking die onvoorstelbaar geleden hebben onder het bewind van Stalin (o.a. Holomodor). Er is nog een Kozakkenleger geweest die onder leiding van de charismatische Helmuth von Pannwitz aan de zijde van Duitsers gevochten hebben. Veel is niet zo eenduidig en eenvoudig als soms wenselijk is voor een menselijk brein.

 8. D. G. Neree

  29 mei 2015 op 18:17

  Het nobelprijscomité is blijkbaar net zo’n corrupte boevenbende als de FIFA

  • Inderdaad. Moreel corrupt tot op het bot. Maar dat heerst in het Westen. Dit jaar werd de vredesprijs voorzitter “demoted” en dat gebeurde “for first time in organisation’s 114-year history”. Hier een interessant stukje daarover “Thierry Meyssan exposes the corruption of the Nobel Committee and the ties between its chairman, Thorbjørn Jagland, and Obama’s associates.”
   http://www.afterenlightenment.net/obama_noble_prize.htm
   Maae alleen al het gegeven dat Poroshenko genóemd wordt als kandidaat voor de vredesprijs onderstreept dat er meer koudbloedige volidioten op invloedrijke posities zijn beland dan gezond is voor de wereld. Dat is meteen de allergrootste bedreiging voor de mensheid ooit.

 9. Wie het hardst kan oorlogshitsen tegen Rusland, die krijgt de Nobelprijs voor de vrede. Obama (2009), en de Eu (2012) gingen Porosjenko reeds voor.

 10. Het is natuurlijk een bewijs dat het Nobel-comité met vuurwerk in de schoenen staat. Onafhankelijkheid bestaat niet (meer). Als Poro geen prijs krijgt dan betekent dit dat Poetin kennelijk tenminste een beetje gelijk heeft; althans zo zou ik het in de MSM verwoorden. Maar ikke heb niets te vertellen in de MSM.

  • @Gnor
   Exact!
   Het uitreiken van een ereteken of nobelprijs heeft geen inhoudelijke waarde, want de besten doen tóch nooit mee. Het is niets anders dan verkapte propaganda.
   De benoeming van Olaf Koens tot ‘journalist van het jaar’ zie ik ook in dat licht …

   • @ gnor
    Wie zal em volgens u moeten krijgen?

    • Geef hem bijv. aan Desi Bouterse; de Blatter van Suriname. Wel onder voorwaarden zoals geen “Nederlands” meer praten. Gekheid natuurlijk. Ik denk dat er geen kandidaten zijn aan te wijzen voor de Vredesprijs. Straks krijgen de Taliban (a la Arafat) de vredesprijs als ze de van Pakistan verkregen nucleaire faciliteit niet benutten. Misschien is Assad een gedegen kandidaat, wel een dictator maar in elk geval een die diverse groepen naast elkaar liet bestaan. Mocht ik toch een gokje willen wagen dan Poetin om het politiek en militair evenwicht een beetje te kunnen herstellen. De oorlogsprijs kan worden uitgereikt aan Obama.

     • @ gnor
      hhh ja Desi vind ik een mooie, zou nog een kans maken ook vrees ik.
      mijn vraag was overigens gericht aan @ hana333, ik heb een verkeerde naam ingevuld……wel een mooie reactie…bedankt

 11. Poroschenko & co pleegt genocide op haar eigen bevolking in de Donbas. Voor deze regio zijn notabene door deze president de mensenrechten opgeschort!
  Ook in de rest van het land rommelt het flink, hetgeen niet in de MSM verschijnt.
  Salarissen, pensioenen, medische hulp bestaan er nauwelijks meer. Veel mensen kunnen hun energie rekeningen, die enorm verhoogt zijn, niet meer betalen.
  Poroschenko daarentegen heeft het afgelopen jaar twee maal zoveel winst gemaakt met zijn bedrijven. Deze miljardair is gewoon een schoft met bloed aan zijn handen. Juist daarom een geschikte kandidaat voor de “moderne versie” van de Nobel vredes prijs. Vredesprijs winnaar Hussein Obama is een aantal oorlogen gestart ipv ze te beeindigen zoals beloofd, hij droned er tevens lustig op los. De EU bombardeert vanzelfsprekend mee en gaan nu vluchtelingen bootjes afschieten. Die idiote Vredes prijs winnaars kunnen niets anders verzinnen dan met bommen te smijten. Walgelijke vertoning.

 12. Ja na die prijs voor Arafat en Obama zal het zeker logisch zijn om ook Poroshenko zo’n prijs te geven .
  Alfred Nobel heeft het dynamiet niet voor niets uitgevonden toch ?
  Ze hebben in ieder geval wel humor !