De beschonken Juncker,Orban, en de fascisten van Kiev    

Door Rob Kern

De Hongaarse premier Orbán heeft het moeilijk in de EU deze dagen. De ongekozen president van de EU, Juncker, noemt hem dictator en geeft hem een tik in het gezicht. Al moet hier voor de verdediging van Juncker gezegd worden dat hij op deze beelden beschonken is, dus zoals vaker ontoerekeningsvatbaar. En Verhofstadt schoffeert de Hongaarse premier en met hem twee derde deel van de Hongaren en spreekt denigrerend overal diens partij Fidesz.

Wat heeft Orbán volgens de ongekroonde koningen van de EU misdaan?

Orbán heeft duidelijk gemaakt dat zijn land niet mee zou doen aan de door de EU voorgestelde opvang en verdeling van de zgn. bootvluchtelingen tussen de verschillende Europese landen. Ook zegt hij dat in Hongarije geen behoefte heeft aan de verrijking van de joods-christelijke cultuur met de islamitische. Hij zou zelfs soldaten plaatsen aan de grenzen van Hongarije om het land voor de gevolgen van de massamigratie van moslims, zoals in andere Europese landen het geval is, te behoeden. Nu is dit natuurlijk tegen het zere been en Verhofstadt noemt de opvang van de Hongaren in Europa na de mislukte revolutie in 1956 vergelijkbaar met de noodzaak van de opvang van moslims nu. In Hongarije schudt men verbijsterd het hoofd men vraagt zich af of Verhofstadt, de kandidaat van Rutte, goed bij zijn hoofd is. Welnu ,neen, natuurlijk niet. Verhofstadt is een gestoorde man.

Nu zijn deze uitingen tegen Orbán een direct gevolg van het feit dat deze man voor de Hongaren opkomt en niet naar de pijpen van de EU danst. Hij doet niet mee aan de Euro en heeft goede banden met Poetin en is huiverig voor de fascisten in Kiev. Onze premier is een welgeziene gast in Brussel. Volgt elk opdracht op van het ongekozen dure Europees Parlement en betaalt gedwee alle naheffingen van de ECB.

Oekraïne

Met Oekraïne heeft de EU geen problemen. Maar daar triomferen de nazi’s over de communisten kopt de Volkskrant. Oekraïne heeft recent wetten aangenomen om met de erfenis van de Sovjets af te rekenen en eert “Oekraïense vrijheidsstrijders” die in de Tweede Wereldoorlog deelnamen aan massaslachting onder Polen en de vernietiging van Joden.

Verder:

Oekraïne’s pogingen om zijn verleden als Sovjet-republiek uit te wissen zijn net zo extreem als sommige acties van Vladimir Poetins gehate regime.

Om het nog erger te maken, heeft Porosjenko ook een wet getekend die voorschrijft dat Oekraïners een aantal nationalistische organisaties gaan eren die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog opereerden. De wet noemt ze ’20ste-eeuwse strijders voor Oekraïne’s onafhankelijkheid’. Maar sommige van deze groepen, zoals de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN) en het Oekraïense Rebellen Leger (UPA) vochten aan de kant van de nazi’s. In een open brief aan Porosjenko schreven veertig westerse historici: ‘Niet alleen zou het een misdaad zijn de legitimiteit van een organisatie (UPA), die tienduizenden Polen afslachtte in een van de gruwelijkste etnische zuiveringen in de geschiedenis van Oekraïne, in twijfel te trekken. Het zou ook de OUN van kritiek vrijwaren  een van de meest extremistische politieke groeperingen in West-Oekraïne tussen de oorlogen, die met nazi-Duitsland collaboreerde aan het begin van de Sovjet-invasie in 1941. De OUN nam ook deel aan anti-Joodse pogroms in Oekraïne en, in het geval van de Melnyk-factie, bleef geallieerd aan het bezettingsregime gedurende de hele oorlog.” Aldus  Leonid Bershidsky van Bloomberg.(VK 21-5-15)

Neen, hier hebben de beschonken Juncker en zijn secondant Timmermans geen moeite mee,wel met de Hongaarse Pim Fortuyn Viktor Orbán. Wij Nederlanders hebben ook een Viktor Orbán. Hij heet Geert Wilders, al heeft hij een ander tongval en uitstraling dan Orbán. Als wij Nederlanders eindelijk het licht zullen gaan zien, net zoals de Hongaren, dan kunnen we een beter toekomst tegemoet gaan.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  5 juni 2015 op 23:43

  ‘ Verhofstadt noemt de opvang van de Hongaren in Europa na de mislukte revolutie in 1956 vergelijkbaar met de noodzaak van de opvang van moslims nu.’
  Als Verhofstadt dit geraaskal meent heeft’ie bij Geschiedenis niet opgelet. En toen in de spijbelbus gezeten! Uit welk gesticht is die ontsnapt?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Leo KarelJan

  25 mei 2015 op 15:23

  Orban wil de islam buiten houden: daarmee is hij veruit de verstandigste premier in heel de EUSSR! En hij heeft tweederde van de bevolking achter zich. Kom daar maar eens in NL mee aan: een stelletje laffe en bange schapen die zich volledig laten inpakken door regentenkliek en media. Zelfs Zwarte Piet laten ze afschaffen, hoewel daar in eerste instantie een geweldige meerderheid vóór was.
  Geen strijdlust en een ziekelijke behoefte van de kudde om zich te onderwerpen: aan de islam, aan de EUSSR en aan de politiek correcte dictatuur. NL is een dood en dood ziek land, verrot tot op het bot!

 3. dhimmiesnuffelaar

  25 mei 2015 op 00:21

  Dat ‘wij’ Nederlanders het licht gaan zien, is helaas wensdenken. Nergens,maar dan ook nergens bespeur ik dat in een politieke vertaling. Er schijnen drie miljoen gelukszoekers onderweg te zijn; -komt u er maar in- het giftige Omroeppark staat nog steeds overeind en de immorele correcten hebben grotere bekken dan ooit en lachen zich te pletter om dat stomme kiesvolk. Terecht. Een Orban gaat hier niet meer lukken, de vis is aan de kop volledig verrot. So is the country

 4. Omkering van alle waardes, Marx zei het al.
  Inderdaad zijn de fascisten teruggekeerd als anti fascisten.
  Zo moeilijk te bestrijden in dit stadium, maar educatie werkt!

 5. Hongarije voor de Hongaren. Halve garen niet gewenst.

 6. Joost, ik heb je vanmiddag niet gezien in Rotterdam. Noch ook enig PVV-kopstuk. Een teleurstellende ervaring. 50 deelnemers hooguit, en slechts 1 mocro die ons Allah Akbar toewenste. Meer niet.

  • Ik was er ook niet.
   Het ‘beprijzen van mobiliteit’ wat onze overheid propageert mist zijn uitwerking dus duidelijk niet. En dan zou ik er met het Openbaar Vervoer heen moeten ? De kans dat je gemolesteerd word tijdens de reis of dat je je helemaal suf ergert aan de verrijking, of erger nog dat je ingerekend word omdat je je ontstemming uitdrukt is me net even iets te groot. Bovendien is het maar de vraag of je je bestemming bereikt, en of je dezelfde dag ook terug komt naar je eigen huis. Er hoeft maar een blaadje op de rails te liggen en je kunt de nacht doorbrengen op een bankje in het park in Utrecht of Amersfoort. Of in een kartonnen doos onder een viaduct.

   • @marcel
    Zegt u me alstublieft dat dit satirisch bedoelt is………..please.

    • Helaas, het is geen satire.
     Ik kan me een dergelijk uitstapje simpelweg niet meer veroorloven. En als ik het nog wel kon zou ik me wel 2 keer bedenken alvorens een uurtje of 10 met het openbaar vervoer heen&weer te gaan reizen.

     • @marcel
      ik kan niet in uw portemone kijken dus dat ik moet aannemen dat u het zich niet kan veroorloven.
      Een reis met het openbaar vervoer van 10 uur, tja het kan maar dan moet u wel in het uiterste noorden wonen en/of de aansluiting lokaal erg slecht zijn…..kan ik niet beoordelen.
      Maar dat u zich niet kan/mag uiten (wilt u gaan schreeuwen in de trein of in nazi kleding lopen of zoiets dergelijks?) en dat u bang bent niet meer thuis te kunnen komen lijken mij toch zeeeeeer overdreven.
      Ik ben gewoon niet gegaan omdat:
      A. Ik niet in demonstreren geloof.
      B. Niet in “islamisering” geloof en er al zeker niet bang voor ben.
      C. Niets met de organisatoren te maken wil hebben (Dutch Defense League)
      D. Het was 1e pinksterdag, lekker weg geweest naar vrienden.

      Kijk zo kan het ook, excuses verzinnen kan iedereen

 7. @Koos, je hebt gelijk. In veel Europese landen, zoals Duitsland, Italie, Portugal, Polen en andere oost Europese landen, UK, Spanje, Griekenland, etc. wordt er massaal geprotesteerd tegen het beleid van hun regeringen en vaak ook tegen Brussel. Zelfs in Spanje zijn er enorm grote protest acties, terwijl dit in veel gevallen verboden is en grote boetes (tot 600.000 euro!) kan oplveren voor organisatoren en deelnemers. In Nederland wordt er bijna nooit serieus gedemonstreerd. Erger, er wordt lustig doorgestemd op partijen waar men in het algemeen veel kritiek op heeft, hetgeen ik zeer eigenaardig vind. Dus blijf ik het herhalen; Nederland heeft en krijgt wat het verdiend. Helaas.

 8. Orban, moslimextremisme, Ukraine, Syrie, MH17. Connect de dots maar zelf.

 9. In Kiev zijn het de neonazi’s van Pravy sector, in het Midden Oosten de islamofascisten van ISIS die gebruikt worden in de proxyoorlog die de VS tegen Rusland voeren. Het uiteindelijk doel is van die oorlog is een breuk tussen Europa en Rusland forceren. Zijn niet mijn worden, maar die van een insider van het Amerikaanse establishment, George Friedman van Stratfor. Kijk naar deze clip uit 2014. Het alpha en omega van de Amerikaanse buitenlandpolitiek in 10 minuten.

  https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

  De EU is niet meer daneen instrument van Amerikaanse buitenlandpolitiek. Maar eens onderzoeken bij wie types als Verhofstadt op de loonlijst staan.