Druk PvdA burgemeester: Geen raadsvragen over omstreden moskee

Door Joost Niemöller

De Eindhovense PvdA burgemeester Rob van Gijzel ging in de raadszaal enorm tekeer tegen de LPF fractie die het gewaagd had om kritische vragen te stellen over de omstreden al Fourqaan moskee. Die kritische toon, dat was volgens de burgemeester ‘demonisering’. Ik berichtte hier al eerder over.

Vervolgens bleek dat diezelfde burgemeester plat op de bek was gegaan. Want diezelfde moskee, waarbij alertheid niet gepast was, bleek een haatimam te hebben uitgenodigd om te komen preken.

Van Gijzel moest dit nu allemaal weer recht breien, en hij gaf aan dat hij niet gewaarschuwd was door de inlichtingendienst. Kennelijk had die zo goeie ‘dialoog’ met het moskeebestuur er ook niet voor gezorgd dat ze deze radicaliserende predikers buiten de deur hielden.

Alle reden dus voor kritische vragen. Die leverde de LPF fractie dan ook in.

En wat doet deze PvdA regent? Hij laat, zo vernam ik van de LPF fractie, zijn secretaresse naar de LPF fractie bellen met het verzoek om de vragen terug te trekken!

Dat is natuurlijk ongehoord gedrag van Van Gijzel. Het democratische proces stilleggen omdat openbare kritiek op een moskee niet uitgeoefend mag worden. Mag zo’n burgemeester eigenlijk nog wel functioneren?

De LPF gaat zijn Raadsvragen natuurlijk gewoon stellen. Hier zijn ze.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

8 Reacties

 1. lijken mij terechte vragen van de LPF, misschien kan deze “burgervader” beter de eer aan zichzelf houden en opstappen….

 2. jip.gulzen 4 mei 2015 om 21:15 : Socialisten zijn merendeels Jacobijnen: “Like the Jacobins the Bolsheviks [revolutionaire sociaaldemocraten] broke with the church, which they separated from the state. Until now they haven’t felt the need, like their predecessors, to replace the old cult [de kerk] by a new one adapted to their politics, but they are already on the road that leads there [de moskee?].” https://www.marxists.org/history/france/revolution/mathiez/1920/bolshevism-jacobinism.htm

 3. jip.gulzen

  4 mei 2015 op 21:15

  Het is niet zonder reden dat socialisten zo verzot op democratie zijn.

 4. Leo KarelJan

  4 mei 2015 op 15:22

  De Partij van de Allahaanbidders kent geen schaamte en blijft zijn verderfelijke invloed overal uitoefenen. In haast alle grote steden zitten er nog burgemeesters van deze club van landverraders.
  Deze Van Gijzel is het voorbeeld van de ongekende arrogantie en machtswellust van deze door en door verrotte partij.

 5. dirkovision

  4 mei 2015 op 14:36

  In hetzelfde ’twisted’ rode circus zat o.a. ook ene ‘Aleid’.
  Moest die na zovele uitglijders ook niet opstappen..?
  Want door onze tolerantie en het massaal wegkijken van deze zaken, die de kern van de democratie in het hart raken is dodelijk voor diezelfde democratie, het maakt er een schijndemocratie van; een poppenkast met louter schofferende clowns die niet tot de orde worden geroepen. ALS die democratie al betaat in het ‘roadbook’ en gedachten van deze door het vrienden-baantjes caroussel- benoiemde/voorgedragen regenten.

  Een andere oplossing dan een GEKOZEN burgemeester -iedere 2 jaar !- is er nmm niet, willen we de democratie kunnen waarborgen en veilig verder leven.

  .

 6. Als van Gijzel de democratie probeert te manipuleren moet hij opstappen.

 7. .
  ik, uw van Gijzel, kan het amper nog verdragen
  dat ongehoord gezever van die tegendraadse blagen
  die steeds mijn Raadsvergadering opnieuw blijven verstoren
  ik kan het niet meer aan….ik wil ze niet meer horen:
  vragen…vragen…VRAGEN ! ggrrr !!!
  .

 8. Alles moet kloppend gemaakt worden om PvdA-adepten op het pluche te houden. T.z.t. zal de PvdA weer groeien met dank aan de islamisten. Na afronding van het project kan de PvdA worden opgeheven. Slechts weinigen willen het zien c.q. maken zich er druk om.