En weer werd 4 mei verstoord door de respectlozen

Door Joost Niemöller

In 2006 voetbalden Marokkanen in Osdorp met kransen op 4 mei. Het leidde tot ophef en verbijstering. Hoe was zoiets mogelijk? We kijken er inmiddels al niet meer van op.

4 mei is voor de Nederlandse bevolking nog steeds de meest heilige dag van het jaar. We herdenken de doden. We staan stil bij nationale lafheid en dapperheid. Het is ieder jaar weer reden voor een discussie over wat we nu precies moeten herdenken en ook dat geeft aan hoe belangrijk die dag is. Het was ook nu weer indrukwekkend om te zien hoe op De Dam nog zoveel mensen bijeenkwamen. Jong. En heel oud. Je weet: Voor nogal wat mensen zal dit de laatste keer zijn.

Maar ook bij mij in de buurt was er tijdens de twee minuten stilte een groep luidruchtige kinderen. Het waren allochtone kinderen. Ze lachten. Ze schreeuwden. Ze renden. Ik zag dat ze het niet eens met opzet deden. Ze hadden domweg geen flauw idee dat er sprake was van twee minuten stilte.  Het maakt geen onderdeel uit van hun leven. Ik stel me zo voor dat er bij hun thuis met geen woord over ‘de oorlog’ wordt gerept. Anne Frank? Dat was een Joods meisje. En de Joden, dat zijn die mensen die de Palestijnen onderdrukken. In dit geval in mijn buurt denk ik dat zelfs dat besef er niet was, want het waren zwarte kinderen.

Op 4 mei wordt het zo weer eens extra pijnlijk dat een multi-etnische samenleving geen samenleving van gedeelde herinneringen en gedeelde waarden en normen is. Iedere groep leeft in zijn eigen verhaal. Respect? Respect voor wat? Voor die Nederlanders?

Maar het kan ook erger. Er kan ook sprake zijn van moedwillige verstoring.

In Bergen op Zoom ging PVV Statenlid Michael Boon woedend achter een stel Marokkanen aan die tijdens de twee minuten stilte hadden geroepen:

“Palestina, Palestina, kankerhomo’s. Jullie zijn de volgende.”

In Hoofddorp werd een herdenking verstoord door tuig dat ook alweer iets met ‘kanker’ dit of dat begon te roepen. Of iets met ‘Joden’. Afgaand op de beeld en geluid van een Youtube filmpje ging het hier ook om Marokkanen.

Twee minuten stilte is een moment van openbare kwetsbaarheid. Wie dat misbruikt met verbaal geweld heeft niet meer het recht om ‘respect’ te eisen van Nederlanders voor hun geloof of hun gewoonten of weet ik veel wat.

Die maken vooral zelf heel erg duidelijk dat ze hier, in dit land, met deze geschiedenis, niet thuis horen.

Ga gerust naar een land waar je poten worden gebroken als je zoiets uithaalt.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

11 Reacties

 1. Wat zou er gebeurd zijn als neonazi’s de 4 mei herdenking op dezelfde wijze hadden verstoord?

 2. Vorige week liep er een van Marokkaanse afkomstige schapenliefhebber tegen mijn zus aan, in de supermarkt. Hij liep tegen haar aan ,niet andersom. Schreeuwt ie: vuile kankerhoer, tegen haar. Mijn zus vroeg of hij het over zijn eigen moeder had. Toen kwamen zijn vriendjes er bij. Want die dachten natuurlijk, oh, ze hebben het ook over mijn moeder.Want die zullen waarschijnlijk ook zo heten.
  Het lijkt erop dat de Marokkanen de nieuwe bezetters zijn. Ze zijn hier om ons te vernederen en haat te zaaien. Hoe zou het zijn gelopen als Pim Fortuyn nog zou hebben geleefd. Die werd door Marcel van Dam een minderwaardig mens genoemd omdat hij minder schapenliefhebbers wilde en voor de Nederlandse cultuur op kwam.

 3. jip.gulzen

  7 mei 2015 op 00:10

  Dat achterlijke schorem is zonder mijn toestemming in mijn land! Totale Remigratie. Minder is capitulatie!

 4. robbertdeberk

  6 mei 2015 op 23:58

  Tja Joost,

  de ideologie van de vrede zorgt voor mooie dingen vindt je ook niet.

  Ik vindt eigenlijk dat je niet moet zeuren, laat deze mensen hun godsdienst bedrijven en bemoei je je er niet mee.

  Nederland is toch het land van vrijheid van godsdienst , dus waar wil je nu eigenlijk heen met je stukje?

  Deze mensen hebben binnen hun godsdienst andere prioriteiten en dat zijn nu net niet de jouwe.

  Pech gehad voor jou.

  Stop met afgeven op de godsdienst maar stort je des te meer op de ideologie en de mensen die dit allemaal mogelijk maken.

  Succes Joost.

  Liefs John

  • Hun geloof beleiden?
   Dat houdt dus in een aanval op de vrijheden, permanente onveiligheid voor iedereen die anders denkt, het betekent kleine jihad, de berovingen, het betekent grote jihad moord en onthoofden.

 5. En dan in Utrecht de Marokkaanse vlag halfstok. Dat komt natuurlijk omdat zij onze nieuwe bezetters zijn.

 6. Ja,Marokkanen mogen nu eenmaal alles doen hier.
  Ze zijn de “Untouchables”.
  Bewijs werd vandaag weer geleverd door Ascher die het verdrag met dat land toch maar niet opzegt.
  Een heel raar verdrag ,zie
  http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/10/De-zeggenschap-van-Marokko-over-Nederlandse-uitkeringen-1630271W/

  • De familie Asscher is het gewend met degenen die hen bedreigt nauw samen te werken, misschien laten ze je dan wel met rust nietwaar.

 7. Historie en achterbuurt. Hun cultuur was in de tijd van Romeinen een slaaf. Daarvoor is onbekend door herschrijving. Daarna begon het feest wat in geschiedenis, na herschrijving, donker word genoemd. Een op gradering van barbaars. Daarna werd dat mode, herschrijving. Vandaag geschiedenis word herschreven door voetbal. Als het belangrijkste ooit. Dat kan je daders niet kwalijk nemen. Makers van het veld wel. Voorbeeld genoeg. Luister naar elke politieke partij buiten de PVV. Allemaal voor, en tegen, wat Pim zo kwaad maakte. Over achter gesproken. Lijk volgt.

 8. Het is een vorm van jihad, ze laten ons weten dat zij de baas zijn en dat onze cultuur stukgeslagen moet worden.
  Het gaat echt niet alleen om een paar cartoons, het gaat om de gehele westerse cultuur, van romans tot concerten, van beeldende kunst tot opera en ballet.
  Er mag niets van overblijven.
  Als wij hier rooms zouden zijn geweest zouden ze een ander target hebben genomen, Maria of een kruis.
  Het is de jihad om ons te dwingen in de dhimmi status.

 9. Leo KarelJan

  6 mei 2015 op 15:38

  Dat krijg je als je massaal armoede, achterlijkheid en haat importeert.
  Als je lui binnenhaalt met een ideologie bol van haat tegen ongelovigen en het Westen. Ze wonen hier, maar hebben niets met ons, onze geschiedenis, onze waarden, Het zijn vaak lieden die stijf staan van haat, die geen enkel respect hebben voor dit land. Bedankt, smerige linkse Gutmenschen voor deze vernietiging van NL.