Geheim document Pentagon 2012 voorspelde ISIS. En zag dat het goed was.

Door Joost Niemöller

 

Zojuist werd bekend dat ISIS in Palmyra 400 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen heeft afgeslacht. Dit is precies wat we konden verwachten. Palmyra zal het ideale toneel worden van slachtingen onder ISIS zoals we ze nog niet eerder gezien hebben. ISIS zal deze beelden via de social media naar buiten brengen. Het Westen zal ach en wee roepen. Hier en daar zullen de bombardementen opgevoerd worden. Nog meer Jihadisten in de dop zullen zich aangesproken voelen door dit magnifieke apocalyptische project om de geschiedenis stil te zetten op het moment waarop de profeet Mohammed op de wereld was.

Een vraag die velen bezig houdt is hoe het toch kan dat ISIS zo succesvol is. Wat zit erachter?

Het antwoord is even simpel als gruwelijk, blijkt uit een onthullend stuk op de website Zerohedge. Het militaire apparaat van de VS zag ISIS aankomen en zag dit als een vanzelfsprekend onderdeel van hun strijd tegen de gehate Assad, die afgezet moest worden. ISIS stond aan de kant van het Westen (de VS en de EU), Turkije en de Golfstaten. Wat ISIS deed was welgedaan.

 

Het ontstaan van ISIS werd al voorzien door het Pentagon. En dit werd niet als een negatieve ontwikkeling gezien, want het alternatief zou zijn dat het Syrische bewind, de vijand van het Westen, in het zadel bleef.

Zerohedge linkt naar een website van de organisatie Judical Watch waarop dit document gedownload kan worden.

 

Wie de moeite neemt dit te doen kan zelf vaststellen hoe het Pentagon al in 2012 voorspelde wat de huidige situatie zou zijn. En die werd niet als onwenselijk beschouwd. De bezetting van Mosul, de opleving van het soennitische geweld in Irak n.a.v. de successen van de islamistische groeperingen in Syrië, het staat er allemaal nuchter in voorspeld.

 

En het Pentagon? Werd er ergens nog gezegd dat dit misschien geen goede ontwikkeling was? Dat ze bij nader inzien misschien beter Assad hadden kunnen steunen? Nee, nergens. De voorspelde ‘ontregeling’ werd simpelweg vastgesteld.  Het grote belang van al Qaida erkend.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Het probleem is Obama. Zijn vader was een booslim en daarom is hij genegen om te denken dat moslims normale mensen met enig recht op respect en gelijke behandeling zijn. Wij weten natuurlijk inmiddels allemaal beter. Dat is net zo’n gotspe als een nazi die gelijke behandeling eist. Daarom: de volgende keer weer een redneck aan het roer in de VS en alle ‘moslimvriendelijke’ adviseurs het witte huis uit en verstandige mensen erin. Geen stroop om de mond smeren, maar uit balans brengen, kalt stellen en uitschakelen die hap.

 2. Interessant is, wie heeft dit document laten uitlekken en waarom? Het is genoegzaam bekend dat vele hooggeplaatsten binnen het pentagon het niet eens zijn met Obama, bijvoorbeeld vinden zij dat bombarderen alleen niet voldoende is om ISIS uit te schakelen, zoals de media destijds uitvoerig berichtten, dat meld ik maar voordat ik word uitgemaakt voor complotdenker.

  Het zou best kunnen dat sommige hooggeplaatsten geen vertrouwen meer hebben in de strategie van Obama.

 3. Dit Pentagon rapport is zeer geloofwaardig. Het is juist ongeloofwaardig dat een stelletje sukkels met vlaggen door de woestijn slenterend – je ziet die ISIS video telkenmale op Youtube verschijnen – half Irak en Syrië hebben kunnen veroveren zonder gedegen voorbereiding, training en financiële steun uit het westen.
  Het is ook ongeloofwaardig dat ISIS, zonder luchtmacht, zonder doelmatig luchtafweer geschut met slechts een paar buitgemaakte tanks, wat artillerie en mitralleurs op Toyota pickup trucks niet reeds lange tijd door de machtige westerse luchtmachten vernietigd zijn. Werkelijk ongeloofwaardig.
  Afschuwelijk zijn die (zeer professionele) ISIS video clips. De ISIS propaganda machine werkt uitstekend, met wereldwijd effect, a la Holywood stijl.
  Echt schrikbarend is te realiseren dat dit alles georganiseerd en gesteund wordt door het westen. Wij worden geregeerd door niets ontziende psychopaten die niks om onschuldige mensenlevens geven. Walgelijk

 4. Geen betere manier om de vijand te verslaan, dan door hem zichzelf te laten vernietigen. De kunst is om de juiste balans tussen middel en kwaal te vinden tot het karwei is geklaard.

  • Een punt is wel dat die vijand eerst gemaakt is. Zonder training en bewapening zouden bv de Afghaanse strijders niet lang stand gehouden hebben tegen het Russische leger. Blijkbaar heeft men er weinig moeite mee om de ene vijand voor een andere in te ruilen. Waarbij je je moet afvragen in hoeverre het Rusland van toen een nog vijand was. Het is mij niet duidelijk waar de verbetering zit.

   • Die vijand was er natuurlijk al. Al 1400 jaar. Alleen heeft het Westen moeite met het doseren van de steun. Dat vereist Fingerspitzengefühl waarover de VS kennelijk niet beschikt.

    • Ik wil niet bestrijden dat islam al eeuwen onze vijand is. Alleen had ik wel het idee dat die behoorlijk in slaap gesust was tot de Afghaanse opstand.

 5. Goh, het lijkt allemaal wel een complot, met de almachtige Amerikanen (en de Joden, uiteraard) als bedenkers en uitvoerders.
  .
  Informatie bezien door deze complotbril is reuze spannend, maar het kan zo zijn dat het opgewekte tunnelkijken door een complot is veroorzaakt. Oops.

  • Wat bedoel je nu eigenlijk? Hier wordt een document getoond die van het pentagon zou zijn, hetgeen nog altijd niet is tegengesproken, en in overeenstemming is met de politiek van de Amerikanen tegen Assad. Waarom de Joden erbij gehaald?

   Arnold Karstens (oorlogsverslaggever) heeft eerder ook bij Knevel & vd Brink uitgelegd dat ISIS zo sterk is vanwege het feit dat de Amerikanen de oppositiegroepen van Assad steunde met wapens, de Free Syrian Army. Het is genoegzaam bekend dat een deel van deze wapens bij ISIS terecht kwamen. Daarom, zo zei Karstens, is ISIS zo sterk.

   Maar wellicht vindt u ook Karstens een complotdenker.

 6. Deze is ook wel leuk. Gaat over de Syrische, Iba Abdo, die al 13 jaar in Nederland woont, en op zaterdag 26 februari 2011 om 3:09 uur in de nacht lekker zit te facebooken met leden van de Syrische oppositie en daar een datum (15 maart 2011) wordt geprikt voor het starten van de Syrische opstand. Inmiddels is Iba Abdo, na een studie politicologie, aangetreden bij het Instituut Clingendael.

  Lust u nog peultjes?

  https://willyvandamme.wordpress.com/2013/09/01/syride-niet-zo-spontane-spontane-opstand/

 7. En als er ergens ter wereld een regime omver geworpen moet worden zijn de Britse schoothondjes van de Angloamerikaanse coalitie nooit ver weg.

  Roland Dumas: The British prepared for war in Syria 2 years before the eruption of the crisis

  https://www.youtube.com/watch?v=jeyRwFHR8WY

 8. Het was al wat moeilijk te geloven dat de westerse machten keer op keer jihadisten steunen zonder zich daarvan bewust te zijn. Alsof al die veiligheidsdiensten permanent op twee oren slapen. We begrijpen nu waar Al Qaeda (ontstaan in Afghanistan om Rusland dwars te zitten), Bosnische strijders (Joegoslavie destabiliseren), ISIL (Khadaffi wippen) ISIS maar ook de Tsjetsjeense strijders vandaan komen (http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/original-chechnya-bombers-cia-saudis-and-bin-laden). De activiteiten in de Oekraine voegen hier naadloos in. Allemaal vanuit de koker van de CIA met regime change als doel. Op deze manier is dat redelijk goedkoop en toch effectief. Daarnaast zullen zowel de oliemaatschappijen als het militaire complex tevreden zijn.
  Wat een smeerlappen zijn het toch.

  • Wat bedoelt u met ‘het militaire complex’? Kunt u dan ook de connectie met ‘oliemaatschappijen’ duidelijk maken?

 9. Ik bedoel daarmee het militair-industriele complex ofwel de wapeninustrie. Er is geen verband met oliemaatschappijen behalve dat zij allebei profiteren van regime change. Wie denkt u boort tegenwoordig de olie uit de grond in Irak? Wie is er verantwoordelijk voor de productieverhoging waardoor de prijs van olie sterk gedaald is? Wie levert de wapens aan al die strijdende partijen?

  • D. G. Neree

   25 mei 2015 op 19:18

   Het verband is natuurlijk nog nauwer, aangezien ze beide nauw verweven zijn met de staat, met name de USA, dat tegenwoordig eerst militair een land verwoest, zodat de olie-olichargen de grondstoffen kunnen overnemen, dan wel de doorvoer van olie en gas reguleren.

 10. Assad is al jaren bezig ISIS en ander tuig te bestrijden. Dat er daarbij burgerdoden vallen is onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan Dresden, Hiroshima, en Bagdad. Allemaal Amerikaans werk. Dus wat zeuren die yanks over Assad? Meten met twee maten!

 11. ISIS heeft in juni vorig jaar aangekondigd de heilige zwarte steen Kaäba in Mekka te willen vernietigen, wat daarin mijn interesse trekt is dat in maart dit jaar de machtige investeringsgroep met dezelfde toepasselijke naam Blackstone de Sears Tower vol met asbest in Chicago heeft gekocht. Hoewel er al meer aanwijzingen waren, is er dus nu een bewezen Pentagon link m.b.t. het het ontstaan van ISIS. Wanneer de V.S. nog steeds op zoek is naar een aanleiding om Syrië binnen te kunnen vallen, dan zou net als op 9/11 een aanval van ISIS op Amerikaans grondgebied helemaal niet zo slecht uitkomen: http://www.breitbart.com/national-security/2014/08/22/tweet-hints-at-isis-threat-against-chicago/

  Uit de Egyptische mythologie:
  Isis was een magiër waarvan verteld wordt dat ze soms een kleine zwarte steen gebruikte. Haar magie was verbonden met Thoth (god v/d maan) en is gegeven aan de mensheid als een gereedschap voor de wederopstanding na de vernietiging in de alchemie van tijd.

  • Mocht het zover komen dat ISIS de Kaaba daadwerkelijk vernietigt, dan vind ik dat de grap van de eeuw.

 12. G.Deckzeijl

  25 mei 2015 op 10:29

  http://www.barenakedislam.com/2015/05/24/as-weve-long-suspected-barack-hussein-obama-has-been-supporting-the-creation-of-an-islamic-state-even-before-there-was-isis/

 13. G.Deckzeijl

  25 mei 2015 op 10:33

  @rozem
  Wat die zwarte kei betreft: die hadden ze in 1878 in stof moeten veranderen.
  Dan zaten we nu niet in de rotzooi.
  Zie Gustave Flaubert onderaan deze pagina:
  http://web.archive.org/web/20130518213445/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index631f.php?pagina=7085

 14. Blackstone was hypotheekverstrekker van WTC7 aan Larry Silverstein. De namen Blackstone en Blackrock zijn afgeleid van de namen van de grondleggers Schwarzman en Peterson.
  Documentaire:
  https://www.youtube.com/watch?v=Zp7vgOqgpBg