Heeft Eindhovense haatimam connectie met ABN Amro?

Door Joost Niemöller

Het bestuur van de Al Fourqaan moskee in Eindhoven blijft bij het besluit om sjeik Abdullah Al Muslih te laten spreken op een conferentie in de moskee van 22 tot 25 mei. Het zou hier, zeggen ze zelf, namelijk gaan om een sjeik die bekend staat om zijn gematigdheid.

Wie is al Muslih?

Sjeik Abdullah Al Muslih is in de moslimwereld een autoriteit. Hij spreekt bijvoorbeeld over de wetenschappelijke bewijzen die geleverd worden in de koran. Als ‘secretaris generaal’ van de ‘internationale commissie voor wetenschappelijke tekenen in de koeran en de soenah, ‘Makkah Al Mukarama’ onderschrijft hij officiële overeenkomsten.  Door de koran op te vatten als een wetenschappelijk boek, doet hij natuurlijk ernstig afbreuk aan de wetenschap, en voor velen in het Westen is dat al een radicaal standpunt. Het is in elk geval een fundamentalistisch standpunt. Als de koran wetenschappelijk bewijs vormt, dan valt er weinig meer te interpreteren, nietwaar.

In het Westen vinden we het uiteraard best tamelijk radicaal dat al Muslih zelfmoordaanslagen in de niet-moslim wereld heeft goed gekeurd.

Maar er is nog iets. De moslimgeleerde Al Muslih lijkt een belangrijk persoon te zijn in de islamitische bankwereld.

Hij lijkt namelijk zitting te hebben in de Raad van Shariatoezicht van de Saudi-Hollandi bank.  Daar wordt hij ‘Sheikh Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al Musleh’ genoemd.    De man op de foto van de bank heeft niet alleen dezelfde naam, hij lijkt volgens de foto ook nog eens als twee druppels water op de haatprediker op het Memri filmpje. En op de sjeik die een overeenkomst tekent over de koran als wetenschappelijk geschrift. Ook op de site van de Saudi-Hollandi bank wordt trouwens vermeld dat hij ‘directeur generaal is van het panel van wetenschappelijke wonderen in de Koran en de Soenna: Director General of the Panel of Scientific Miracles in the Quran and Sunnah.

Secretaris generaal of directeur generaal? We lijken het hier weldegelijk over dezelfde persoon te hebben.  Uit een CV op de site van Bloomberg blijkt ook de betrokkenheid van al Muslih bij de Saudi-Hollandi-bank.  De Saudi-Hollandi-bank is deels eigendom van ABN AMRO en dus deels eigendom van de Staat der Nederlanden.

Zo heeft het er alles van weg dat de Nederlandse belastingbetaler betrokken is geraakt bij de promotie van de koran als wetenschappelijk bewijs en het goedpraten van zelfmoordaanslagen.

Het bestuur van de Al Fourqaan moskee ziet niets radicaals in al Muslih. Wat de vraag oproept wie er in dat bestuur zitten. Een blik in het uittreksel van de Kamer van Koophandel maakt duidelijk dat dit bestuur weinig van doen heeft met de integratie van Marokkanen en Turken in onze samenleving.

De ene directeur met volledige volmacht komt uit het radicale moslimland Soedan, de andere directeur met volledige volmacht komt uit Egypte.

Het Egyptische bestuurslid Nasr El Damanhoury  blijft er in de pers op hameren dat de islam gematigdheid predikt, geen extremisme.

Ook de eerder geweigerde Saudische sjeik Aaidh al-Qarni was volgens  Nasr El Damanhoury gematigd, ondanks zijn vroegere bloeddorstige uitspraken. Nasr El Damanhoury  eist inzicht in de ‘zwarte lijst’ van de overheid. Want dit zou allemaal willekeur zijn. Het ligt natuurlijk veel meer voor de hand dat de Nederlandse moskeeën nu eens zelf met een lijst komen. Met als regel 1: Het in het openbaar oproepen en goedpraten van geweld in het verleden, leidt er automatisch toe dat een imam niet uitgenodigd mag worden als spreker in een Nederlandse moskee. In Nederland doen we niet aan ‘haatimams.’

Poeh, dan valt er aardig wat af.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

33 Reacties

  1. G.Deckzeijl

    17 mei 2015 op 22:15

    Omdat moderatie vaak heel lang duurt…

    @B.Kok
    Moskeeën zijn kazernes…
    http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-13513

    … en goden zoals bv. de Schepper bestaat enkel in miljoenen, jarenlang zwaar geïndoctrineerde hoofden.*
    tinyurl.com/nrucn3g
    tinyurl.com/cbluo54

  2. Begin volgende week komt de NCTB met zijn bevindingen over deze sjeik: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/in-eindhoven-weer-discussie-over-extremistische-moslimpredikers-1.4925549

    De ABN-connectie met deze zelfmoord-sjeik wordt ook in het Eindhovens Dagblad vermeld.

  3. Ik vraag me af ,is het nu niet mogelijk om één Nederlandse bank te hebben zoals vroeger de postbank.

    • @ Ali1 15 mei 2015 om 10:40 Ook helpt het om banken te splitsen. Een soort Glass–Steagall wet. Maar daar is de president van de Nederlandse Bank tegen, dus gebeurt het niet. Die president echter, is evenals de vorige president lid van de oppermachtige Trilateral Commission van de Bilderbergers Rockefeller en Brzezinsky, en die rommelen ons naar een Nieuwe Wereld Orde. Vandaar.

  4. Diverse filmpjes met dit heerschap in de hoofdrol:
    https://www.youtube.com/results?search_query=Sheikh+Abdullah+Al+Muslih

  5. @Delecluze
    Maar de bank waar deze sjeik ‘sharia board member’ van is, is geen bezit van ABN, maar voor 13,2% bezit van ons allemaal. Het is ons via de nationalistatie van ABN opgedrongen, maar niet meer in handen van ABN. Het is voor 13,2% van ons als Nederlandse belastingbetaler.

    De keurmeester die beslist of de bankproducten wel Halal zijn van onze bank, die keurt zelfmoordaanslagen in niet-moslimlanden goed. Deze sjeik zou dus ‘liefdadigheid’ aan HAMAS of terroristen in Syrie goedkeuren als Zadat. Of dat een bepaald percentage van de winst naar de Al Waqf-stichting gaat die al die haatsjeiks in Nederland uitnodigt, om Marokkaanse immigranten te Wahabiseren. Allemaal heel erg Halal en tegen het belang van ons de gedwongen mede-eigenaren van die club.

    • Als de regering zich ook maar iets zou aantrekken van het belang van het volk dat het behoort te dienen, dan hadden wij deze discussie niet gehad. Dat belang van 13,2 % wordt gezien als staatsbelang. Voorhet onderling verdelen van bestuursfuncties. Dan gaat men ook niet de eigen verdienkansen op het spel zetten door te zeuren over de sharia. De burger doet er niet toe, en wordt alleen even als mede-eigenaar behandeld als ergens geld bij moet.

      • Dat weet ik. Maar dat maakt het in dit geval niet minder bizar.

        Het enige dat nog ontbreekt is de redenering dat we een aandeel in de Saudi Hollandi bank hebben, zodat we ten minste aan tafel zitten met Wahabisten om over hun koers te kunnen meepraten.

        • Maar “we” zitten al aan tafel met SA als faciliteerder (2011) en sponsor (2012 en verder) van de door SA opgepookte “rebellen” (waaaronder ISIS): zoals met patriots voor “the establishment of no-fly zone within Syria”, en wapens, training enz, via de EU. Ook kan de regering weten dat salafistische sheiks en teruggekeerde rebellen een groot gevaar vormen voor de NL samenleving [paper EP Foreign Affairs, juni 2013] maar toch blijft het “wegkijken”. Het zal daarom eerder zijn dat wahabisten via SA en/ of belangenorganisaties meepraten over de koers van NL.

  6. @Cornelis
    Maakt het uit? Als het beoogde effect maar hetzelfde is, onthoud dat heel goed.. Er is nog steeds een moeder die wacht op het autopsie rapport van haar zoon die als politieofficier belast werd met het onderzoek naar deze zaak en diezelfde avond nog zelfmoord pleegde, de kogel zat vast in zijn schedel. Is dat voor jou voldoende?

    • @rozem
      dank voor je reactie,,
      Voor mij maakt het wel degelijk UIT
      ik ben nooit bezig met EFFECT
      begin aub zelf na te denken waarom die politie officier gezelfmoord is
      of is elke zelfmoord een zelfmoord ??
      aub wakker worden

      • @Cornelis
        Jij bent niet bezig met effect, maar de uitvoerders wel, dat was ook het antwoord op jouw vraag. Ik heb net als jij ook gelet op de non-verbale communicatie bij de persconferenties, en je mag ervan uit gaan dat ik op dit punt zeker niet slaap.

        • @Cornelis @rozem – Aaanvullend: Vlak voor mars van de hypocrisie in Parijs ondertekenden de “wereldleiders” een Joint Statement (JS) dat indirect (via VN resoluties) onderschrijft dat islamitisch terrorisme niet bestaat, maar alleen terreur “motivated by intolerance or extremism” [denk aan de tekeningen in Charlie Hebdo]. Tevens activeren zij ermee het “Radicalisation Awareness Network” [tegen Charlie Hebdo’s]. Na de ondertekening gingen de Amerikanen die de JS hadden ingevlogen (Eric Holder, Alejandro Mayorkas van Homeland Security) er weer vandoor. Na deze administatieve coup poseerden de wereldleiders tegen Charlie buiten op straat alsof ze om Charie weenden.

  7. @rozem
    Die non-verbale communicatie herbergt zeker een massa aan informatie. Zo is er ook heel goed te zien bij wie flink geïnvesteerd is in media-training, en bij wie niet.
    De link naar info over body-language was een paar weken geleden op je site niet toegankelijk. Zie jij een mogelijkheid om de inhoud van die link tóch toegankelijk te maken?

    • @hana333
      Klein misverstand, ik heb geen site, ik ben te vinden op helena-schaken.nl, zoeken op zelfde naam. ’s Avonds zit ik vaak daar, ik heb wel andere links.

  8. @rozem 17 mei 12.29
    Een onzorgvuldigheid mijnerzijds; excuseer!

  9. @tipo 14 mei 2015 om 20:33 “Geld stinkt niet, maar er is een grens.”

    Met u eens, maar de regering heeft weinig met grenzen. Het heeft zelfs de bouw van een controversiële moskee bij Ground Zero in NY bevorderd met Nederlands belastinggeld. Geheel onnodig, immoreel en een inmenging in de interne aangelegenheden van een andere staat. Wat de islam betreft lijkt geen brug te ver voor de Nederlandse overheid http://hoeiboei.blogspot.com/2010/08/tijd-voor-nieuwe-kamervragen-over.html
    Zie ook de “dots” die rozem toevoegt (21:05) aan het uitstekende speurwerk van Joost Niemoller.

  10. Nou dan nog maar een keer,
    waren de aanslagen op Charlie Hebdo nou ECHT? of een georkestreerde daad van de
    Mossad en de Franse veiligheidsdienst?
    Want de vrouw van de zojuist door zijn hoofd geschoten politie agent
    (zonder bloed) reageert heel erg RAAR!

    • Joost met betrekking tot MH17.
      ben jij denk ik de laatste nederlandse journalist die de zgn. onderste steen boven wil halen, nogmaals lof daarvoor. ,Als het over de islam gaat ,
      ga je te kort door de bocht want dat hele Jihad verhaal is niet waar
      Jij weet toch ook dat Putin niet de schoft is die door de MSM word afgeschilderd als de bad guy
      de confrontatie tussen christenen en moslims is GEORKESTREERD

      • @Cornelis
        Nogmaals, al zou het georkestreerd zijn, verandert dat iets aan de realiteit van de confrontatie zelf? Het zit in de hoofden van de mensen, en zolang de verborgen hand onzichtbaar blijft, is denk ik de minst slechtste optie het conflict serieus te nemen.

        • @Cornelis
          Kleine toelichting: dit speelt natuurlijk al eeuwenlang, denk aan de ‘heilige’ conflicten ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Alleen zijn er mensen die het vuurtje in onze huidige tijd weer proberen aan te wakkeren. Het is immers een beproefd concept, en dat is beangstigend. Ook de kruistochten werden zo georkestreerd, maar daarom waren ze wel echt. We leven nog steeds in een georkestreerde wereld, het is daarom ook zaak te leren van de geschiedenis.

  11. Er zijn zoveel “merkwaardigheden” dat velen er vanuit gaan dat het een false flag was, met degenen die als daders werden gepresenteerd als “patsies” http://themillenniumreport.com/2015/01/paris-attack-designed-to-shore-up-frances-vassal-status-paul-craig-roberts/

  12. Dit verhaal is vermoedelijk groter dan de strekking van dit artikel, ABN AMRO was via dochter La Salle National Bank voor lange tijd ook de bankier van de Bin Laden groep. Verzoeken om deze rekeningen te bevriezen werden destijds geblokkeerd door de Bush administratie. Gevaarlijke materie, ik moet dan altijd denken aan Schmittman.

    • En niet alleen aan Schmittman…
      https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/01/30/de-dodenlijst-der-bankiers/

  13. Sjeik Al Musleh krijgt zijn salaris dus dankzij ongelovigen uit een niet-moslimland en toch mogen die allemaal bij een islamitische zelfmoordaansllag doodgaan van hem.

    En de Tweede Kamer, die namens de belastingbetalers voor een derde van 40% aandelhouder is (dus voor 13,2% van de totaalwaarde van de Saudi Hollandi Bank), die handhaaft een prominente medewerker binnen die bank, die zelfmoordaanslagen op het Nederlandse volk legitimeert.

    Tijd voor minister Dijsselbloem om als aandeelhouder hier eens orde op zaken te stellen. Geld stinkt niet, maar er is een grens. Die ligt bij het pleidooi voor je eigen dood, welke deze sjeik ver overschreden heeft in 2004.

    Je vraagt je ook af, of er vanuit de Saudi Hollandi bank salafistische moskee-en gefinancierd worden in Nederland. Indirect dus via de Nederlandse belastingbetaler, die helemaal niets met he salafisme van doen wil hebben, maar door de fiscus gedwongen wordt om mee te doen aan deze bizarre wanvertoning.

  14. ik ben tegen het verbieden van haatimams !
    daar wordt de publieke opinie niet mee geholpen.
    .
    ik zou liever een undercover journalist naar omstreden mosketen sturen, de omstreden preken filmen, en die preken met onafhankelijke nederlandse interpretatie dagelijks op het 8 uur journaal uitzenden.
    .
    als de goedmens DAN nog niet wakker wordt, dan weten we zeker dat we omringd zijn door enkel nsb-ers !

    • @harrynak
      Laat maar komen, is inderdaad een interessante optie. Tegelijkertijd moet er wél een aantal voorwaarden worden gesteld, zoals bv:
      – moskeeën moeten in Nederland openbaar worden voor IEDEREEN;
      – preken worden simultaan vertaald, door een niet moslim tolk overigens, en openbaar gemaakt.

      • nee hana333,
        .
        niet openbaar toegankelijk maken en vertalen e.d. daar schieten we namelijk niets mee op !!
        zodra ze weten dat er autochtonen onder hun zijn gaat het masker weer op !
        .
        nee, alleen undercover die preken bijwonen en filmen, en DIE preken, waar dus alle haat naar het westen in zit, dagelijks op het 8 uur journaal !.
        .
        DAN zullen mensen pas wakker worden met wat voor ratten we te maken hebben ! niet eerder.

        • DAAROM ben ik juist een voorstander van die foute imams die komen preken in nederland, hoe meer van die gasten, des te sneller de ontmaskering ervan !
          meten we ze WEL WILLEN ONTMASKEREN.
          .
          dus is verbieden het domste wat we kunnen doen, dat zal de ontmaskering alleen maar vertragen…

  15. ”Binnen de islam is het geloof belangrijk dat alle dingen aan God toebehoren en dat rijkdom de mens alleen in bruikleen gegeven wordt.
    Het woord zakat betekent zowel loutering (of zuivering) als groei. Elke moslim berekent zijn of haar zakat persoonlijk. In de meeste gevallen betekent dit een jaarlijkse donatie van twee en een half procent van het gespaarde privékapitaal.”
    uit: http://www.cmo.nl/islam-nl/index.php/feesten-a-rituelen/de-vijf-zuilen/zakat
    Ik vraag mij af hoe het met zijn ‘zakat’ zit? Zeker na het lezen van dit artikel.

    • Dat moet toch zeker genoeg zijn om een groot aantal van zijn vluchtende ‘broeders’ in hun/zijn thuisland op te vangen.

  16. Dan valt er inderdaad veel af Joost. om te beginnen imam Gerrit Zalm.
    Jammer dat de Amro-imams hun ton salarisverhoging moesten terug draaien, valt allemaal niet mee als je moslim bent.
    En de Nederlandse overheid, regering, politici, Oranjehuis, kerken, synagoges maar zwijgen.
    Helaas, dit land is door en door verrot.
    Rijp voor de NWO.
    Ik ben blij dat JHWH , de Schepper van de hele kosmos, bestaat en dat Hij het laatste woord heeft; het loopt Hem nooit uit de hand en wat overblijft zijn alle mensen ,die Hem oprecht zoeken en aanvaarden.
    Shalom
    Ben Kok (joods-chr.pastor)
    torta-yeshua.nl

    • G.Deckzeijl

      17 mei 2015 op 22:13

      Moskeeën zijn kazernes…
      http://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/comment-page-1/#comment-13513

      … en goden zoals bv. de Schepper bestaat enkel in miljoenen, jarenlang zwaar geïndoctrineerde hoofden.*
      http://tinyurl.com/nrucn3g
      tinyurl.com/cbluo54