Het machtige ‘open society’ netwerk achter de eenvoudige blogger Bellingcat #MH17

Door Joost Niemöller

De Westerse media baseren hun anti-Poetin berichtgeving over MH17 goeddeels op de blogger Bellingcat.

Van Der Spiegel. Via het Australische programma 60 Minutes.

https://www.youtube.com/watch?v=CtLLWwW_mJg

Een Engelse krant als The Independent.  Of The Telegraph. Maar net zo goed ‘onze’ NOS. En RTL Nieuws.

Steeds weer opnieuw is Bellingcat de bron.

Willen we de Westerse propaganda omtrent MH17 ontmaskeren, dan moeten we eerst achterhalen wie of wat Bellingcat werkelijk is.

Ogenschijnlijk gaat het slechts om de eenvoudige blogger anex huisvader Eliot Higgins. In veel voor de media geproduceerde plaatjes doet hij zich voor als een enthousiaste amateur, vanuit zijn huiskamer werkend met een eenvoudige PC.

RTL Nieuws bijvoorbeeld was er al heel snel bij om Higgins, toen nog opererend onder de naam Brown Moses, voor te stellen als de slimme huisvader die eventjes uitzocht dat Assad met chemische wapens op zijn eigen mensen schoot.

In de media werkt dat goed, zo’n onschuldig beeld van een mannetje thuis op zijn bank met zijn pc. De mensen zijn niet geneigd om allerhande veiligheidsdiensten te geloven, maar zo’n eigenzinnige nerd in die wat sjofele Engelse huiskamer, dan moet het wel waar zijn. En het is nog modern ook; internet, social media, dat doet het altijd goed.

Gaan we af op de informatie die Bellingcat zelf biedt over de financiering van zijn project, zoals hij het noemt, dan zou er ook alleen maar sprake zijn van kleinschalige giften. Een onschuldig netwerkje van vrienden.

De werkelijkheid is anders.

Higgins maakt onderdeel uit van een medianetwerk, The London Project Investigation, een samenwerkingsverband van allerhande hackers en journalisten van The Financial Times. Deze groep werkt, zoals ze zelf aankondigen, ook samen met het veel grotere OCCRP, The Organised Crime and Corruption Reporting Project. Een blik op de gelikte website van de OCCRP maakt duidelijk dat dit in werkelijkheid niet zomaar een onderzoeksproject is over de georganiseerd misdaad, zoals hun naam suggereert. Het is in werkelijkheid een anti-Russische informatiedatabank.

De OCCRP bericht bijvoorbeeld uitvoerig over Russische corruptie in de bankaire wereld.

Maar belangrijk nog: De OCCRP wordt, zoals ze zelf aangegeven, gesponsord door organisaties als The Open Society van de speculant George Soros.

Soros is een hele grote jongen in de anti-Russische propagandamachine. Zoals in dit uitgebreide artikel wordt vastgesteld is de speculant Soros er vooral op uit om van de wereld een ‘Open Society’ te maken, omdat dit voor mensen als hij de beste kansen biedt om nog veel meer geld (en dus macht) te vergaren.

Hiermee steunt hij ‘democratische’, pro-westerse doelen. Soros heeft bijvoorbeeld een hulpactie opgezet om Oekraïne te steunen. Door zijn goede connecties met de invloedrijke Rothschild familie heeft de speculant Soros toegang tot unieke informatiekanalen zoals de Britse geheime dienst, maar ook de Engelse Koninklijke familie. Wie hierover meer wil lezen, raad ik het boek Geld komt uit het niets aan, van de econoom Ad Broere.

Een andere sponsor van de OCCRP is USAID, de internationale hulporganisatie van de Amerikaanse overheid.

Met andere woorden: die onschuldige huisvader Higgins is in werkelijkheid onderdeel van een veel groter, bepaald niet onschuldig, netwerk waarachter onvoorstelbaar veel geld, hele grote belangen en pressiegroepen schuilgaan. Doel van de pressiegroepen is het openbreken van de Russische en Chinese markten, die zich op hun beurt steeds meer organiseren binnen de tegenhanger van de dollar-macht, het BRICS verband.

Poetin is daarbij een sta in de weg. Als ‘bewezen’ kan worden dat Poetin achter de aanslag op MH17 zit, dan is er een grote stap gemaakt.

MH17 is niet zomaar een neergehaald verkeersvliegtuig. Eliot Higgins is niet zomaar een huisvader.

Noem me maar een aluhoedje. Dit is allemaal openbare informatie, met een beetje Googelen voor iedereen te achterhalen.

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

37 Reacties

 1. Joost schrijft:

  “Met andere woorden: die onschuldige huisvader Higgins is in werkelijkheid onderdeel van een veel groter, bepaald niet onschuldig, netwerk waarachter onvoorstelbaar veel geld, hele grote belangen en pressiegroepen schuilgaan. Doel van de pressiegroepen is het openbreken van de Russische en Chinese markten, die zich op hun beurt steeds meer organiseren binnen de tegenhanger van de dollar-macht, het BRICS verband.

  Poetin is daarbij een sta in de weg. Als ‘bewezen’ kan worden dat Poetin achter de aanslag op MH17 zit, dan is er een grote stap gemaakt.”

  En zo is het maar net. Je wil weten wat er gebeurd is met vlucht MH17, maar dan ontdek je dat de aanslag waarschijnlijk deel uitmaakt van een geopolitiek schaakspel waar enorme belangen op het spel staan.

  “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

  Schijnt van Orwell afkomstig te zijn. te zijn.

  Hulde Joost en take care zullen we maar zeggen.

 2. Joost, we zullen moeten nadenken – als de onderzoekscommissie, op basis van #Bellingcat bewijs, de schuld van #MH17 op een Russische BUK schuift, uiteraard vanuit Oost-Oekraïne afgeschoten – hoe die resultaten te bestrijden.
  Of de beschuldigingen snijden hout, of het is hetzelfde drijfzand. Het zal het niet meevallen (conspiracy theorists, Poetin aanhangers) de onjuistheid publiekelijk aannemelijk te maken., want conclusies zullen triomfantelijk worden gesteund door politici, persbureaus en andere Media.
  Dus hoe aan te pakken, want alleen feiten plaatsen tegen vooroordelen zal niet helpen. Helpt bijvoorbeeld ook niet in de klimaat discussie.

 3. Iemand of iets niet vertrouwen. Dan duik je in planeet aarde geschiedenis van de laatste 2000 jaar. Veel happenings zonder dat ook maar het woord vertrouwen valt.
  Dat woord bestaat niet. Verraad en vleierij wel. Rijkdom is hun fundament. Vandaag is precies hetzelfde aan de gang in wat media wereld heet. En is te danken aan een zekere Marx. Die bezitters verkondigde dat er een touw in de maak was. Hun verweer was naast veel kanonnen ook de pen. Tot vandaag een machtig wapen. Met èèn handicap. De waarheid blijkt opnieuw sneller als de leugen te zijn.

 4. @emptyk,
  “pas je wel op met het geven van je mening op blogs”
  Waarom? Komt anders de vrije meningsuiting in gevaar?

 5. Ik vertrouw Russen minder dan Amerikanen, en dit ligt niet aan mij.

  • @jip.gulzen
   is ook mijn idee. ik vertrouw ze beide niet (geen enkele overheid trouwens) maar vertrouw russen nog minder dan de amerikanen.

   • @emptyk,
    “ik vertrouw ze beide niet (geen enkele overheid trouwens) maar vertrouw russen nog minder dan de amerikanen.”
    En wat is daarvan de oorzaak?

    • @ they knew
     staan gewoon dichter bij mijn manier van leven/denken. hebben in mijn ogen meer krediet dan de russen. ik wordt liever genaaid door een amerikaan dan een rus., kan ik daarna nog ff lekker wat nakletsen….peukie erbij enzo, m’n russisch is erg slecht en ik hou niet zo van vodka

  • @jip.gulzen,
   “Ik vertrouw Russen minder dan Amerikanen, en dit ligt niet aan mij.”
   Aan wie dan wel?

   • @ they knew
    en toch verblijf ik liever in de USA dan in Rusland……..maar jij mag naar Rusland hoor, zal je ook niet tegenhouden……..succes daar, pas je wel op met het geven van je mening op blogs…….just so you know….they knew 🙂

    • @ they knew

     ennuhhh 100 miljoen werkelozen?? denk dat je een nulletje teveel typt.
     lijkt me ook lastig met een populatie van +/- 320 miljoen 🙂

     • @emptyk,
      “ennuhhh 100 miljoen werkelozen?? denk dat je een nulletje teveel typt.
      lijkt me ook lastig met een populatie van +/- 320 miljoen”
      Heb je ook weleens gehoord van ongeregistreerde werklozen?

     • @ they knew
      eeehh jaha zeker……ff kijken of je kan rekenen.
      beroepsbevolking USA is ongeveer 150 miljoen…….dus wat zou dan het percentage werkloosheid zijn als er 100 miljoen werkeloos zijn? hmmm ik weet niet hoor maar zelfs met ongeregistreerden is dat moeilijk te geloven, denk je ook niet?
      Maar don’t get me wrong hoor, amerika is zeker geen paradijs maar ik verkies het altijd nog boven rusland.

     • @emptyk,
      “eeehh jaha zeker……ff kijken of je kan rekenen.
      beroepsbevolking USA is ongeveer 150 miljoen……”
      Dat betekent dus dat er +/- 170 miljoen niet werken! Ja, ik kan redelijk rekenen.

     • @ they knew

      en je denkt dat die 170 miljoen werkeloos zijn? of zijn dat stiekem huisvaders/moeders, gepensioneerden, kinderen, etc.? hmmm, ik weet het ook niet hoor zeg jij het maar 😉

   • @emptyk,
    Laten dat er 70 miljoen zijn, dan houden wij er nog altijd 100 miljoen over. Ik zou zeggen; “Pak snel je koffers en reis af naar het land van de onbegrensde mogelijkheden wat werkloosheid en schuld betreft.”

    • @ they knew
     I’m on it, jij ook veel succes in Rusland. Ik hoop voor je dat niet iets hoeft te doen met economie en berekeningen……dat gaat lastig worden. 🙂
     Maar de realiteit is dat we beide in dit schitterende landje mogen vertoeven, laten we er maar wat van maken.
     En nog ff on topic……..,,who the F….is Bellingcat??? Lijkt me geen discussie waard.

     • @emptyk,
      Tja, als je zo een discussie wilt beëindigen lust ik er nog wel een paar.

     • @ they knew
      is niet echt een discussie waard, geloof me de werkeloosheid ligt echt een stuk kager dan 70 miljoen. Is iets van rond de 10 miljoen (9,8 geloof ik) en dan tel je er nog wat bij op voor ongeregistrerden maar dan kom je nog bij lange na niet aan de 70 mio. En wat betreft Amerika of Rusland……..ik zeg de 1e jij de (schijnbaar) de 2e. Maar deze USA sucker gaat nu toch echt slapen.

     • Je doet wel een tikkeltje bijdehand voor iemand die klaarblijkelijk ontgaan is dat de msm hun berichtgeving over MH17 hoofdzakelijk baseren op het door Bellingcat gefabriceerde bewijs.

    • @emptyk,
     “USA sucker”
     Is niet echt een handige uitdrukking, vindt je niet?

 6. Wie heeft de Twitterberichten tussen Delecluze en Eliot Higgins een beetje gevolgd? Op 28 mei komt Bellingcat met een stuk wat in samenwerking is gemaakt met de NAVO denktank “Atlantic Council”. Die Eliot Higgins schaamt zich werkelijk nergens voor.

  • @They Knew: Joost heeft gelijk, “Eliot Higgins is niet zomaar een huisvader.” Higgins is een social-media “intelligence asset” zoals hij ook indirect toegeeeft, en wordt gesteund door Google (Bilderberg), Open Society (Soros), USAid (CIA),de Atlantic Council (navo/neocons) enzovoorts. Hij versprak zich bijna in verband met de War Studies department met de voormalige Mi6 directeur: “I’m not required to go to briefings everyday”. Hij zei niet erheen te gaan “to college” of “to study” maar “to briefings”. Higgins/Bellincat schermt zijn positie af met ridiculiserende CIA-stoplap “conspiracy theorists”. Voor een onderzoeksclub die onafhankelijkheid pretendeert een doodzonde. Maar so what, zijn versie wordt gepushed door de (gecorrumpeerde) MSM zoals RTL4 en een zwerm “useful idiots” met een ongezonde Russenhaat. Een OVV uitkomst met een “Buk” is gezien die belangen dan bijna onvermijdelijk (en voor een volgende false flag staat de social media disinformatie machine…

   • @Delecluze,
    “Joost heeft gelijk, “Eliot Higgins is niet zomaar een huisvader.” Higgins is een social-media “intelligence asset” zoals hij ook indirect toegeeeft, en wordt gesteund door Google (Bilderberg), Open Society (Soros), USAid (CIA),de Atlantic Council (navo/neocons) enzovoorts.”
    Ja, dat was mij in december 2013 al duidelijk. Lees dit artikel van Willy van Damme maar, waar Willy onder heeft geschreven; “Met dank aan Joop de Jong.”. Dat ben ik dus.
    https://willyvandamme.wordpress.com/2013/12/20/syrische-gifgasaanval-nieuwe-aanwijzingen-de-ontmaskering-van-le-monde-the-new-york-times-en-human-rights-watch/

    • Dank voor de link! Dat die gifgasanval een false flag was was ook voor mij duidelijk (zie mijn commentaren indertijd op DDS onder François). Ook dat de steun aan die Maidan bendes voorafgaand aan de coup “oorlogs potentiëel” had. Et voilá: Senior NATO Official: “We’ll Probably be at War This Summer” Dat Higgins–die een invloedrijke bron is voor de Westerse corrupte media–een “intelligence asset” is hoeft ook geen verrassing te zijn, maar is nu door hemzelf indirect toegegeven. Ons rest de taak om zo breed mogelijk bekend te maken dat Bellincat/Higgins controversieel is, zoniet aan desinformatie en propaganda doet. Maar Higgin’s rol is niet uitgespeeld. Bellincat is een social media succesformule voor de volgende false flag.

     • @Delecluze,
      Ik denk dat wij verder heel erg kort over Bellingcat kunnen zijn en af te sluiten met; “Bellingcat is fixing intelligence around the policy.” en de policy is in dit geval; “een BUK die afkomstig is van Russisch grondgebied” en niets anders.

     • @Delecluze
      Hier het VN rapport:

      https://unoda-web.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/report.pdf

      Ik snap dan ook werkelijk niet dat die Higgins vrolijk door mag gaan met zijn misleiding. Nou ja, eigenlijk ook weer wel, want maar weinigen verdiepen zich echt in de materie. Want dit rapport stond natuurlijk niet pontificaal op elke pagina van krant en alternatieve media.

     • @toetssteen : En dan dit – “in most instances, the allegations made by the Western powers [seem to be] propaganda-driven, and…intended to manipulate public opinion through the innuendo effect—the tendency of people to regard allegations as fact, especially if viewed to come from a credible source.”
      https://gowans.wordpress.com/2013/12/14/under-reported-un-investigation-points-to-rebel-use-of-chemical-weapons-in-syria/
      En die “credible source” is voor de meeste mensen de MSM. Die MSM echter heeft op haar beurt dan behoefte aan een “source” die de gewenste verhaallijn ondersteunt en door henzelf als “credible” bestempeld kan worden. Daar speelt de “info war” zich af die Washington aan het verliezen was volgens Hitlery Clinton. En toen was er Higgins, en Bellingcat.

  • (en voor een volgende false flag staat de social media disinformatie machine…alvast klaar).
   Het kan geen kwaad deze info zo breed mogelijk uit te venten. Bellincat is klaarblijkelijk een “intelligence asset”.

 7. De blogbeheerders bij Bellingcat zijn zeer gedisciplineerde beantwoorders. Zij houden zich uitsluitend bezig met het beantwoorden van on-topic vragen, wijk je daar vanaf, krijg je geen antwoord. Hoewel er wel een opmerkelijk antwoord werd gegeven op mijn opmerking;
  “– 2014 Lies about Vladimir Putin to have provided a Buk missile system to pro Russian separatists.”
  waar ik het volgende antwoord op kreeg;
  “Actually, the ONLY evidence presented on this subject is by Bellingcat.”
  Dus, Bellingcat is de enige die het bewijs heeft kunnen leveren dat er een BUK systeem van Rusland naar Oekraïne (en weer terug) werd gesleept.

 8. Samenvattend:

  Huisvader Higgins startte Bellingcat dus enige dagen voor het neerschieten van MH17 (op 14 juli 2014)

  http://brown-moses.blogspot.nl/2014/07/what-is-bellingcat.html

  werkt samen met het door o.a. Soros en USAID gesponsorde. OCCRP

  Klik op: https://occrp.org/occrp/

  en nee, dat is helemaal niet raar of reden voor de MSM en opsporingsautoriteiten om niet blind te varen op deze “blogger” die ook meende te weten dat Assad verantwoordelijk was voor de gifgasaanslag in Ghouta.

 9. De Russische regering heeft onlangs een wet aangenomen die NGO’s verbiedt indien ze schadelijk zijn voor de staat. Elk land zou dit moeten doen, dan zouden Soros en consorten minder kans hebben nog meer ellende te veroorzaken.
  Gewoon je eigen land verdedigen van binnen en van buiten af. Daar is toch niets mis mee?

 10. Niemands Knegt

  25 mei 2015 op 16:48

  ‘USAID, de internationale hulporganisatie van de Amerikaanse overheid’
  Je doet de USAID te kort Joost. Naast ‘hulp’organisatie is de USAID gewoon een dekmantel van de CIA. Wat voorbeelden:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/04/04/vs-installeerden-cubaanse-twitter-om-regering-omver-te-werpen Cuba dus maar ook Bolivia, voormalig Joegoslavië etc. etc.
  De Wereld Morgen schreef er een zeer sterk stuk over: ‘Ontwikkelingssamenwerking’ als destabiliseringinstrument http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/30/ontwikkelingssamenwerking-als-destabiliseringinstrument
  Uitspraak van bijvoorbeeld Collin Powell: “NGO’s vergroten onze slagkracht, ze zijn een belangrijk deel van ons gevechtsteam.”
  Het is een publiek geheim dat de CIA via NGO’s in de zogenaamde ‘gekleurde revoluties’ een sleutelrol hebben gespeeld.

  Kortom; Bellingcat heeft met George Soros en USAID fijne vrienden!

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑