Jan Eikelboom van Nieuwsuur: Nederlanders moeten maar wennen aan komst haatmoskeeën

Door Joost Niemöller

Gisteren toonde Nieuwsuur een reportage van de vaste verslaggever Jan Eikelboom over het toenemend verzet onder de Nederlandse bevolking over de bouw van nieuwe moskeeën. Dat was op zich al opmerkelijk. Dit verzet is al zeker maanden gaande, neemt steeds meer toe, en raakt ook steeds beter georganiseerd. Tot nu toe hebben de overheidsmedia er geen aandacht aan besteed. Nu is kennelijk het moment gekomen waarop het niet langer genegeerd kon worden.

De insteek van zo’n reportage kun je van tevoren uittekenen. De al precies gedocumenteerde incidenten worden genegeerd. Bijvoorbeeld de Leidse omwonenden die bij een door hen niet gewenste moskee in aanbouw worden bedreigd en waarbij de ruiten worden ingegooid.

Het was een kleine moeite geweest voor Eikelboom om hierover bijvoorbeeld Raadslid Tomas Kok  te interviewen, die hem gedetailleerd had kunnen inlichten over de bedreigingen en de woede in de buurt. Maar de Leidse affaire bleef onbesproken in de Nieuwsuur repo.

Ook had Eikelboom eens zijn oor te luister kunnen leggen in Eindhoven, waar PvdA burgemeester Rob van Gijzel nog in de Raad had bezworen dat er niets aan de hand was met de omstreden Al Fourqaan moskee. Een week nadat hij tekeer was gegaan tegen de LPF fractie die zich zorgen maakte, was het weer raak: de moskee had weer een haatimam uitgenodigd.

Eikelboom liet het ongenoemd.

Hij ging er ook aan voorbij dat overal in het land moskeeën haatimams blijven uitnodigen en dat pas na opwinding in de media de lokale autoriteiten in actie komen. Dan ineens wordt er wel informatie ingewonnen bij de geheime diensten, en pas dan blijkt dat die radicale imams gevaarlijk zijn.

Hoe moeten de burgers vertrouwen hebben in zo’n nalatige overheid, die achter de schermen alleen maar doorwerkt aan de bouw van nog meer moskeeën met dubbele agenda’s?

In plaats daarvan deed Eikelboom wat straatinterviewtjes met boze burgers die hun emoties toonden. En interviewde hij uitvoerig een islambestuurder die zei dat hij het allemaal beter ging uitleggen.

Dat was de insteek van Eikelboom. ‘We’ moeten het beter uit gaan leggen aan die boze blanken. Dan komt het allemaal wel goed met de kennelijk door hem zo gewenste moskeegroei in dit land.

En zo gaat het maar door. Omdat we allemaal geacht worden stapelgek te zijn.

Eikelboom is in 2014 uitgeroepen tot ‘journalist van de vrede’.

In Nederland zorg hij er vooral voor dat de Heilige Oorlog steeds meer kansen krijgt.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

28 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  13 mei 2015 op 22:59

  Het is weer als vanouds: de HRM (HoofdRioolMedia) verspreiden weer hun vaststaande mening. Een mening die gevormd is aan de bars van de café’s ‘de Zwart’ en ‘de Pels’ in Crime-is-Cool-City aan de Amstel, waar Oud geDEformeerde Dominee Wawelaar het hoogste woord voerde. En de rest het schuldcomplex ‘Oh, wat zijn WIJ slecht! ‘ aanpraatte. Waarna Dominee Wawelaar niet verzuimde op te merken dat hijzelf niet meedeed aan ‘Racisme, Rechtsextremisme’ en de rest. Dus benadrukte dat ZIJN zieltje zuiver was, en daarna zijn grootste hobby uitleefde: die ‘intolerante autochtonen’ beschuldigen.
  Daarbij de eigen ACHTERBAKSHEID en LAFHEID zorgvuldig NIET noemend….
  De Farizeeërs zijn onder ons!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Hallo Joost,,ik heb je blog een lange tijd gevolgd met name om de MH17
  en waardeer je objectiviteit hierin
  ik denk dat jij en ik weten dat de zgn. onderste steen nooit boven zal komen.,
  De Europese massa immigratie van met name moslims is voor jou nog net een stap te ver.denk ik, want anders zou je schrijven over de dubbele agenda van brussel of van onze eigen bed brood en ander gelul regering.
  de islam is niet het probleem!
  Maar de op een confrontatie aansturende toekomstige zionistische wereldregering wel degelijk!

  • @cornelis,
   .
   nou snap ik het !
   al die aanslagen door de vermeende isis zijn joodse acteurs, en al die afgehakte hoofden rekwisieten.
   .
   dat ik dat niet eerder gezien heb, bedankt cornelis !

   • @harrynak,
    Hallo harrynak het is veel makkelijker om iemand in de maling te nemen
    dan om hem te overtuigen dat hij in de maling genomen is!
    de onthoofdingen zijn 90% nep geen 100

    • Ja Cornelis, onthoofdingen zijn 90% nep en al die executies (massa) zijn ook 90% nep. De kogels zijn nep, de messen zijn nep en de mensen zijn ook allemaal 90% nep. Ik weet het nu zeker CORNELIS IS 90% NEP !

     • Hallo Cees,
      en jij gelooft zeker ook dat heet 19 moslim terroristenwaren die op 11 september 2001 de twin towers hebben laten instorten
      hier nog een video van een nep onthoofding
      https://youtu.be/u3yYFz1wIQY

 3. Wie is die man? Nooit van gehoord!

  Als de staatsmedia invloed hadden, dan was NL allang islamitisch geweest.

 4. Gelukkig hebben we Osama bin Laden niet meer hoeven te zien
  die hebben ze gelijk maar in zee geflikkerd
  Beste reageerders, dat hele ISIS is een huurlingen leger van de Mossad/CIA

 5. Ik zeg hier maar niks over.Het is TE treurig.

 6. Zijn er hier ook reageerders die denken dat de aanslagen van Charlie Hebdo
  echt waren? gepleegd door moslim-terroristen,
  En niet een staged event van de Franse en Israelische veiligheidsdiensten?

 7. Leo KarelJan

  13 mei 2015 op 16:41

  Voor deze gore eikel “Eikelboom” nog maar even het begrip “Al Takiya” uitgelegd. Betekenis: de sluier, het heimelijke, geoorloofd om tegen niet-moslims onbeperkt te liegen.
  Ga je huiswerk maken, pulpvent Eikelboom!

 8. Leo KarelJan

  13 mei 2015 op 16:24

  Deze door en door verrotte politiek correcte “Eikel” staat symbool voor de hele mediamaffia. Wat is nu eigenlijk hun belang om het voor die achterlijke ideologie op te nemen? Haast nergens in de islamitische wereld bestaan vrije pers, vrijheid van meningsuiting en andere vrijheden. Journalisten zouden dan toch unaniem vijandig tegenover de islam moeten staan. Waarom dan toch die verheerlijking.
  Het moet een geestelijke afwijking zijn: een door het gezwel van de politieke correctheid aangetaste hersenmassa. Het maakt ze wel tot verraders en verachtelijke indoctrinatoren. Wij hebben geen vrije pers, wij hebben een door de politiek correcte multikul dictatuur gelijkgeschakelde en eenzijdige pers met leugenaars.

 9. Die reportage was weer tenenkrommend slecht en eenzijdig. De bezorgde burgers hadden het weer eens niet begrepen, zo was de teneur, ze zijn zeker allemaal te stom. Man, man, man, wat een ergernis. Zo voorspelbaar. De domme Nederlanders zijn altijd maar bang voor de islam terwijl het zo’n ontzettend vredelievende godsdienst is. En ja, het was weer een kwestie van voorlichting geven en dan zou het wel weer goed komen. Slaap maar lekker verder mensen, niks mis met moskeeën.
  Heel uitgekookt ook om dat haatpaleis neer te planten in een wijk waar bijna geen moslims wonen.. zo wordt er weer een stukje Nederland ingepikt, want die mensen zullen op den duur wel vertrekken uit wat vroeger hun buurtje was..
  Het ergste is dat die zogenaamde journalisten nog altijd hele mensenmassa’s voor de gek weten te houden met hun propaganda. Want dat is het, met objectieve journalistiek heeft het allemaal niets meer te maken.

 10. cmsuijkerbuijk

  13 mei 2015 op 15:51

  Zoals nu wel weer blijkt bij deze “sterjournalist”, hoef je niet persé in een “Boom” te hangen om een “Eikel” te zijn!

 11. maar wat mij betreft, mag het wel !!!

 12. Religie is waan-zin; de mate waarin men ‘gelooft’ is omgekeerd evenredig aan de hoeveelheid verantwoordelijkheid die men aan de dag wil leggen voor eigen daden.

 13. Kernzaak is ook dat (vaak) mensen hun huis onder water komt te staan en (vaak) niet meer te verkopen is, cq met een restschuld worden opgezadeld door een moskee in hun buurt.
  DERHALVE wil met name NIEMAND een moskee in zijn wijk.
  Een heel begrijpelijk iets.
  De overheid veroorzaakt dit door dit bouwen toe te staan.
  Ze zouden deze dan maar in een wijk met alleen huurwoningen neer moeten zetten, maar dan snijden ze zichzelf in de vingers i.v.m. de sterke waardedaling dus van de woningen.

 14. ach ja, npo,
  als (hopelijk) rationeel denkend mens wil je daar toch niet naar kijken, het is waarlijk 1 grote goedmenselijke staatspropaganda omroep !
  .
  ikon heeft ook weer iets bedacht over de islam ( http://www.nieuwwij.nl/nieuws/ikon-brengt-om-de-oude-wereldzee/ ), ik ga iig niet kijken want heb al het vermoeden waar het op uit gaat draaien.
  .
  en zo worden we van onze eigen centen naar de ondergang geleid….

 15. Een trefwoord in de uitzending was “transparant”. Een echt toverwoord! Alsof iets dat transparant is, ook wenselijk is. De geinterviewde tegenstanders lieten gelukkig blijven dat ze na de “voorlichtingsavond” (waar dus transparantie werd bedreven) nog ongeruster waren dan ervoor.
  Van de Moslimkoppen droop de schijnheiligheid gewoon af. Duidelijk was te zien dat ze reuze lol hadden om de kafirs een rad voor ogen te draaien.

 16. En ik maar klikken op die vierkante rode neus, en er gebeurde niets. Blijkt het een still van YouTube te zijn.

  Nu even inhoudelijk: wennen aan haathutten: NOOIT! We hebben de zeventig jaar gelezen die andere fascisten er uit gesodemieterd, dan gaan deze fascisten er ook uit!

  • J. C. Th. Köhler

   14 mei 2015 op 12:07

   Die vierkante rode neus is ook niet om op te klikken. Daar moet je twaalf uur op slaan met een houten hamer. (Niet op je monitor, natuurlijk; maar in het echt.)

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 17. Michael Jacobs

  13 mei 2015 op 12:11

  “In Nederland zorg hij er vooral voor dat de Heilige Oorlog steeds meer kansen krijgt.”

  Ik denk dat de strijdlustige verontwaardiging aan beide kanten vooral schijn-heilig is.

 18. Als hoernalist van de vrede knuffelt Eikelboom de Islam. De z.g. religie van de vrede. Wat deze vrede voorstelt is: Iedere Soenitische en Shi’itische moslim in de wereld gelooft in de komst van de Mahdi. De Mahdi, zal in de laatste dagen de legers van de Islam naar de overwinning leiden over de niet-moslims. Dat Eikelboom denkt dat Moslims vredelievend zijn heeft te maken met het principe: “Kitman”, “Taqiyya” en “Hudna”. Dit houdt in “heilige hypocrisie” en betekenen het islamitische geloof voor een niet-moslim te verbergen. Het is een geschreven wet dat een moslim vredelievend zich zal uitten, maar daarnaast weet dat hij komt om zijn geloof met kracht in de omgeving te positioneren. Momenteel preken de z.g. ‘haatimans’ duidelijk de boodschap door aan de gematigde moslims om hun jihad aan te gaan. Een fijne centrale tekst welke vaak geroepen wordt is de volgende: Wanneer gij de ongelovigen ontmoet, sla hun hoofden af. – Surah 47: 4
  Eikelboom kent de koran niet vermoed ik…

  • Verder vermoed ik ook dat Eikelboom de telegraaf niet gelezen heeft, want daarin staat dat zijn vredelievende vrienden in aantocht zijn. Ik denk dat een kopje thee drinken het eerste is wat onze Eikelboom gaat doen…
   http://www.telegraaf.nl/buitenland/24037180/___IS_komt_eraan____.html

   • Ik denk dat dat kopje thee aangekleed zal worden met een vette hamburger, want IS komt nooit alleen…

 19. Mahomed de Eerste

  13 mei 2015 op 12:07

  Eikelboom, ook bekend als ‘De Verrader van Dosky’, staat model voor de doorsnee medewerker van het indoctrinatie-instituut NPO: een linkse, oerdomme volger met een navenant grote bek. Voor dit soort figuren zal na de aanstaande Grote Ommekeer een soort Neurenberg proces georganiseerd moeten worden in Hilversum.