Jesse Klaver. Onthoud die naam. Niet.

Dr. Gert Jan Mulder

 

Laat ik het maar voorzeggen, dat is beter. Jarenlang een bittere – verbale – strijd gevoerd tegen policor, MSM, de Jan Peter Balkenende’s en de Jan Kees de Jagers, de Pechtolds en de Samsom’s van deze wereld, ben ik eindelijk tot inkeer gekomen.

Het helpt niet, en er verandert niets. Dat komt overigens niet omdat het bestuur en de politiek niet veranderen, want als er iets verandert dan is dat de politiek wel. Het bestuur van de EU is echt heel sterk veranderd sinds het inwerkingtreden van het Verdrag van Maastricht (1992), het Verdrag van Amsterdam(1997) en het Verdrag van Lissabon(2009). De overdracht van soevereiniteit is echt een proces dat haar weerga niet kent en ongestoord doorgaat. De Euro is verworden tot een muntunie, met een ijzersterke zelfstandige centrale bank.  Mario Draghi, de president van de ECB is oppermachtig en is een waardige tegenspeler geworden van het Amerikaanse FED. Niemand heeft het nog over Alan Greenspan, en de namen van zijn niet charismatische opvolgers is bij slechts weinigen bekend. De EU heeft grote invloed op uw dagelijkse leven, de hoogte en de snelheid van lastenverzwaringen (“bezuinigingen”), het bepaalt de agenda van de nationale politiek daar waar het er nog echt om gaat (economie, buitenlands beleid, defensie, terrorisme, asielvraagstukken, de derde wereld, handelsverdragen, concurrentiebedingen, de hoogte van uw pensioenvoorziening, en in-en uitvoer beperkingen).

Ook het politieke bestuur van Nederland is de laatste jaren sterk gewijzigd. Na jaren van paars, na jaren van CDA almacht, nu alweer jaren Rutte die de baas speelt, soepel, vlotjes, vrij gemakkelijk, geholpen door een ogenschijnlijk politiek vleugellamme PvdA. Politici komen en gaan. Zelfs trad Bram van Ojijk (60) deze week vrijwillig terug als fractievoorzitter van GroenLinks en trad de 29 jarige voormalig VMBO leerling Jesse Klaver aan. Hoezo verandert er niets?

Het enige dat niet verandert bent u: de kiezer.  U verandert helemaal niet. U blijft gewoon avond na avond kijken naar DWDD, Nieuwsuur, EenVandaag, Eva Jinek, Peter Rudolph de Vries, Pauw, Brandpunt, drie NOS journaals, en op zondag Buitenhof. U bent trouw. U verandert niet. De politiek verandert het wel voor u. Dat is beter.

Jesse Klaver gaat Nederland veranderen. Jesse is 29, en weet u, dat gaat Jesse nog lukken ook. Met Jesse verandert GroenLinks de komende jaren. Jesse wil dat wij ruimhartiger zijn voor asielzoekers en vluchtelingen. Dat wij het leed van arme mensen in de derde wereld ons wat meer aantrekken. Dat wij zorgvuldiger omgaan met moeder aarde. Ons echt bekommeren om het milieu, om de medemensen die het minder getroffen hebben dan de volgevreten en verwende autochtone Nederlanders, meer compassie met minderheden, met een open oog voor ondergronds racisme, tegen Zwarte Piet, voor meer ontwikkelingssamenwerking, voor een betere multiculturele samenleving, voor het bestrijden van modern fascisme, voor een tolerante samenleving, voor godsdienstvrijheid, voor respect voor moslims en hun islam, voor een sterker Europa (EU), voor meer internationale samenwerking, voor een beter openbaar vervoer, voor meer windmolens, voor meer Jesse Klaver.

Jesse Klaver heeft het helemaal begrepen.

Chapeau Jesse, en veel succes.

Het komt je toe.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. Leo KarelJan

  14 mei 2015 op 14:08

  Wat is dit vreselijke, arrogante mannetje weer een nieuw dieptepunt in de NL politiek. Dit volstrekte LEEGHOOFD met zijn arrogante gelul heeft werkelijk GEEN ENKEL BEGRIP en heeft een krankzinnig wereldbeeld met milieuwaanzin, islamliefde, kapitalismehaat en immigrantenliefde.
  Toch zal deze volstrekte imbeciel door de linkse media worden geknuffeld en je moet er niet van opkijken dat er in open inrichting NL voldoende Gutmenschen rondlopen die deze idioot nog aan wat zetels helpen.
  We leven immers in het land van idiotie!

 2. Marti van Lin

  14 mei 2015 op 12:46

  Ik heb vroeger altijd PSP en vervolgens Groen Links gestemd en heb hier sinds een jaar of 6 ontzettend spijt van.

  Net als zoveel “progressieve” Nederlanders voel ik mij uiteindelijk verraden en misleid door Links.

  Deze knul is nog erger dan al zijn voorgangers.

  Ik richt mijn verzoek met name aan LHBT (Lesbiennes, Homo’s, Biseksuelen, Transgenders).

  Stem in het vervolg rechts, want links zijn goedgelovige dhimmies, die de Islam alle ruimte geven om de Sharia in te voeren en dan worden wij met z’n allen massaal van hoge gebouwen afgeflikkerd.

  De tolerantie van het Nederlandse volks, wordt nu door links en islamitisch tuig misbruikt tegen het Nederlandse volk.

  Ik ben een trotse blanke autochtone Nederlander, Homo en vriend van Israël en laat mij niets meer wijs maken door Linkse leugenaars.

  Deze gluiperd is net zo achterbaks als kereltje Pechtold.

  Dit monster verheerlijkt terrorisme (Pro Gaza), is weer zo’n achterlijke “milieu activist”, vegetariër en…

  • g.h.m.leferink

   16 mei 2015 op 00:07

   Marti: met je zinnen: ‘Stem in het vervolg rechts, want links zijn goedgelovige dhimmies, die de Islam alle ruimte geven om de Sharia in te voeren en dan worden wij met z’n allen massaal van hoge gebouwen afgeflikkerd. De tolerantie van het Nederlandse volks, wordt nu door links en islamitisch tuig misbruikt tegen het Nederlandse volk.’ ben ik het helemaal eens.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. @Koos. De tsunami van immigranten is er immers verantwoordelijk voor dat het laatste stukje natuur in Nederland het veld zal moeten ruimen.
  Je vergist je Koos. Straks wordt het Natuur-lijk zodat de wormen de natuur kunnen bemesten. Zijn we toch nog van nut.

 4. Hij heeft een mocro-vader. GL zal dus wel weer een moslim-partij worden. En dat terwijl ik hoopte dat GL het na Tofik Dibi helemaal met mohammedanen had gehad.
  De tsunami van immigranten is er immers verantwoordelijk voor dat het laatste stukje natuur in Nederland het veld zal moeten ruimen.

 5. Hij is zonder meer een groot politiek talent. De gevestigde pers had anders nooit zoiets geschreven als “hij is zonder meer een groot politiek talent,” over zijn grote poltieke talent.

 6. drgertjanmulder

  14 mei 2015 op 00:09

  Het nieuws is op

 7. alle gekheid op een stokje,
  zo een halve excuus allochtoon bekt natuurlijk wel lekker in goedmensen-kringen.
  .
  btw, snapt iemand waarom zo een nietszeggend partijtje zo veel msm-aandacht krijgt ?
  .
  is het nieuws op ?

  • g.h.m.leferink

   16 mei 2015 op 00:01

   ‘harrynak’: De MSM, bij mij HRM (=HoofdRioolMedia) heeft vriendjes, ja boezemvriendjes aan de zich graag ‘progressief’ noemende kant van het politieke spectrum. En die HRM zorgt ervoor dat zo’n flutpartijtje onevenredig veel aandacht krijgt, vergeleken met grotere maar niet ‘progressieve’ politieke partijen. En reken maar dat dat gaat op een manier die nòg stiekemer is dat het Torentjes-overleg. Daarom pleit ik al een jaar of 10 voor OPENBAARHEID in lobby-land. Iets wat merkwaardigerwijs nu de PvdAchterbaksheid bij mij schijnt te hebben gespiekt….. En je denkt toch niet dat ze b.v. in Hilvoland ook maar bij benadering de betekenis kennen van de woorden ‘objektief’, ‘eerlijk’ en ‘neutrale berichtgeving’?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. wie ???????????

 9. Ach de linkse dames zitten heen en weer te glibberen en de rest schiet in het zieluge hondjes syndroom. Dus strategisch gezien een goede move.

  Waarom heeft links niet Linda in stelling gebracht? Meer vrouwen aan de top is het logo…. Mmmhhh of zat er toch een lek?

 10. Realpredictor

  13 mei 2015 op 23:05

  Tja, dat krijg je als je je eigen staatsvijanden aan de macht laat komen…. Het paard van Troje is al binnen, nu nog de ‘geschenken’ klaarleggen…. 🙁

 11. g.h.m.leferink

  13 mei 2015 op 22:38

  Ja maaaaarrr, deed het er dan helemáál niet toe dat van Ojik niks uitstraalde? Behalve dan dat hij af en toe wat zei, wat bevriende HRM (HoofdRioolMedia) trouw verspreidden, en nu niemand zich meer herinnert?
  Dat Groen Links is gewoon GroenSLINKS geworden, en dat al voor 1985, toen Kamerlid en inbreker Wijnand Duyvendak in ‘Bluf’ ophitste tegen paus Johannes Paulus II, en voor de moord op Karol Wojtyła zo’n 15.000 gulden uitloofde……
  Bij het woord ‘Groen’ denk ik allereerst aan ‘fris’, en niet aan een stel farizeeërs. Dus aan mensen die graag populair doen van andermans belastinggeld en stiekem heulen met smeerlappen die blokken beton in de Waddenzee gooien, brand stichten bij Makro-vestigingen, enz.
  Dus de misleiding begint al direkt bij de naam van deze ONfrisse klup.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink